Правилно ли правя ?

CH

08.02.10
21:10

Искам да питам правилно ли е внезапно да започна прекалено стриктно да спазвам НВД (сутрин -6.45 пия л-карнитин(течен) и 30гр протеин на ASN whey) след това към 10:00 хапвам една Активиа закустка (обикновенната, а не тази с ябълката, има ли разлика изобщо де ?) ии след това към 13:30 някъде (тъй като на училище няма как да си нося храна за да ям по рано) хапвам 150-200 грама филе или пържола (някъкво месо, различно) ии салата от домати,зеле с моркови,маруля,лук(различно, като си ги овкусявам със зехтин, оцет и сол)  и 1 филиика хляб бонус + може би някакъв портокал,мандарина или грейпфрут, към 14:30 пия пак л-карнитин(течен) и 3 таблетки амино преди тренировка точно, а когато не тренирам не взимам нищо тогава, около 30-40мин. след тренировка (към 17:00 докато се прибера) пия протеин 30гр ии 3 таблетки амино ии към 17:30 ям същото както и в 13:30 ии после към 19:30 - 20:00 пак ям месо със салата + може би плод. Това добре ли е като режим (вече 4-та година ходя на фитнес (имал съм прекъсвания заради травми от по 3 месеца 2-3 пъти)  и сега от вече 1 седмица взимам хранителни добавки за първи път, а и от тази 1 седмица съм на НВД, преди съм бил на други диети, но не съм бил прекалено отдаден и стриктен). на 18 съм, 185см висок, ~100кг и искам да сваля около 9кг от корема и гърдите) някъкви съвети, критики и други мнения да имате ? :) благодаря предварително :)

Темата беше редактирана от ChiChO на 08.02.10 21:13.

08.02.10
21:22

казано от ChiChO на 08.02.10, 21:10:

Искам да питам правилно ли е внезапно да започна прекалено стриктно да спазвам НВД (сутрин -6.45 пия л-карнитин(течен) и 30гр протеин на ASN whey) след това към 10:00 хапвам една Активиа закустка (обикновенната, а не тази с ябълката, има ли разлика изобщо де ?) ии след това към 13:30 някъде (тъй като на училище няма как да си нося храна за да ям по рано) хапвам 150-200 грама филе или пържола (някъкво месо, различно) ии салата от домати,зеле с моркови,маруля,лук(различно, като си ги овкусявам със зехтин, оцет и сол)  и 1 филиика хляб бонус + може би някакъв портокал,мандарина или грейпфрут, към 14:30 пия пак л-карнитин(течен) и 3 таблетки амино преди тренировка точно, а когато не тренирам не взимам нищо тогава, около 30-40мин. след тренировка (към 17:00 докато се прибера) пия протеин 30гр ии 3 таблетки амино ии към 17:30 ям същото както и в 13:30 ии после към 19:30 - 20:00 пак ям месо със салата + може би плод. Това добре ли е като режим (вече 4-та година ходя на фитнес (имал съм прекъсвания заради травми от по 3 месеца 2-3 пъти)  и сега от вече 1 седмица взимам хранителни добавки за първи път, а и от тази 1 седмица съм на НВД, преди съм бил на други диети, но не съм бил прекалено отдаден и стриктен). на 18 съм, 185см висок, ~100кг и искам да сваля около 9кг от корема и гърдите) някъкви съвети, критики и други мнения да имате ? :) благодаря предварително :)

Ужасно си написал нещата, но въпреки това се появи в мен инициатива може би за последно но... да видим ... та вече по темата

- Прекалено стриктно ? Аз като погледнах какво си похапваш не си много много на НВХ....
- 10;00 - Кисело Мляко ?? Активия - сигурно се майтапиш, хвърляй го това в WC -to, нямам вяра на КМ от магазина.
- 13;30 - доста въглехидрати помеаш на това хранене, филия заедно с нея някакви гадни плодове абе инсулина ще те друса здраво след това хранене
- Вечерта пак плод... ужас.
Нямаш много хубави източници на енергия - МАЗНИНИ, и нищо освен 2пъти месо на ден ..... никакви яйца и така, имаш още да почетеш.

CH

08.02.10
21:43

Мм ок като махна тази Активиа какво да хапна към 10:00, защо си толкова против нея ? Защо да са много въглехидратите в яденията? - месо + салата + Може би (не всеки ден) плод след това (трябват и витамини на тоя организъм), а относно филията на много места съм чел че е добре да я има на обяд..—- Мазинини? защо да вземам мазнини като аз искам да ги горя (и все пак откъде да си ги набавям и в кои хранения) ? ии за тези 7 дена съм свалил 3,5кг ноо исках да знам дали това сваляне ще спре и ако да, кога ? защото като спре немисля че би било добре да намаля храната (или да увелича трен.) за да почна да свалям още ? :):)

09.02.10
11:21

казано от ChiChO на 08.02.10, 21:43:

Мазинини? защо да вземам мазнини като аз искам да ги горя

Най-ефективното горене на мазнини става с високо-мазнинно хранене.
Набавяй си ги от свинско месо, масло, яйца, сметана (заквасена, да не вземеш да налиташ на подсладена сладкарска), евентуално ядки.

09.02.10
15:19

казано от Ensiferum на 09.02.10, 11:21:

казано от ChiChO на 08.02.10, 21:43:

Мазинини? защо да вземам мазнини като аз искам да ги горя

Най-ефективното горене на мазнини става с високо-мазнинно хранене.

:lol:

Най-ефективното горене на мазнини става с диета ( по-малко храна, а не определена храна ) и спорт ( препоръчително кардио ).

ChiChO

Аз лично отдавна съм против НВД-то и НВД–ВМ, за мен това са глупави и безсмислени диети по ред причини, но като си рекъл да го правиш поне го прави като хората - махни плодовете, увелични мазнините, въг. трябва да са ти 1гр./кг. телесно тегло и т.н. Направи и малко сметки, без тях няма да минеш - изчисли си ккал. баланс, ккал. в храните и т.н. и ги следи стриктно поне първите 2 месеца, за да видиш качествен резултат.

Калориен баланс и калориен оптимум

http://www.bb-team.org/articles/914/

Отслабване с ниско въглехидратна диета (НВД)

http://www.bb-team.org/articles/907/

Мнението беше редактирано от Crazy_With_Razor на 09.02.10 15:22.

CH

10.02.10
16:38

Ок мерси за отговорите до тук,а някъкви забележки към примерно добавките и начина им на прием, другите хранения ии тренировките ( 3 пъти седмично след нормална тренировка (4 серии по ~10 повторения на упражнение) правя по 45мин. кардио - 22мин на колело и 22мин на пътеката) и едно от желания резлутат е да не губя ММ. :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1