11.02.10
13:53
Според вас има ли качествени кайми в българските магазини.Говорим за големите като кауфланд,била... Предполагам че в месарниците са наистина качествени каймите. Подходяща ли е каймата при НВД ? И може ли да ми препоръчате някоя качествена кайма на фирма ? Чувал съм че е качествена каймата “100% натурално телешко месо”, а според вас ?
Моят дневник
В каймата се слага много сланина, за да не съхне месото. => май не е много подходяща за НВД.
11.02.10
14:11
Най-добрият вариант е да си купиш месо, което в къщи да почистиш от мазнотии (ако има такива), лично ти да си смелиш и подправиш. В повечето по-големи магазини биха ти смляли месо по твой избор, ако нямаш възможност да си го смелиш в къщи. Това е истината за “играта” с каймата...
11.02.10
14:38
Заболява ме сърцето когато говорите за махане на сланинката :lol:
11.02.10
14:50
Хехехе... зависи от количеството на сланинката и целите на консумиращия кИфтетата! :lol:
Julius внимава с мазничкото и затова съм написал мнението си по този начин...
Хехехе... зависи от количеството на сланинката и целите на консумиращия кИфтетата! :lol:
Julius внимава с мазничкото и затова съм написал мнението си по този начин...
Прав си. А примерно ако отида в месарски магазин и му кажа да ми смели от телешко месо или от пиле (без кожата), това добър вариант ли е за да се отстранят мазнините ? Или пак си е по добре в домашни условия да се прави всичко (но като нямам възможност).
11.02.10
21:17
А примерно ако отида в месарски магазин и му кажа да ми смели от телешко месо или от пиле (без кожата), това добър вариант ли е за да се отстранят мазнините ? Или пак си е по добре в домашни условия да се прави всичко (но като нямам възможност).
Ако имаш възможност да си смелиш месо в къщи, това е най-добрият вариант. Да изисква малко време и усилия, за да подготвиш месото за смилане (обезкостяване, отстраняване на тлъстини и кожа), но пък получаваш кайма с наистина добро качество. Ако нямаш възможност за това, остава вариантът да поискаш смилане в магазина. Искрено се съмнявам, че там някой ще си играе да ти обезкостява и да отделя тлъстини, но все пак ако подбереш достатъчно добре самото месо, резултатът отново ще е много повече от добър. В Младост такава услуга предлагат HIT (със сигурност) и Kaufland (почти съм сигурен). Разбира се - машина за смилане има и в много от специализираните магазини за месо, особено в по-големите. Остана един единствен вариант, който не сме коментирали - да си купиш готова кайма. Коя, обаче, е качествена... едва ли може да се даде еднозначен отговор.
А примерно ако отида в месарски магазин и му кажа да ми смели от телешко месо или от пиле (без кожата), това добър вариант ли е за да се отстранят мазнините ? Или пак си е по добре в домашни условия да се прави всичко (но като нямам възможност).
Ако имаш възможност да си смелиш месо в къщи, това е най-добрият вариант. Да изисква малко време и усилия, за да подготвиш месото за смилане (обезкостяване, отстраняване на тлъстини и кожа), но пък получаваш кайма с наистина добро качество. Ако нямаш възможност за това, остава вариантът да поискаш смилане в магазина. Искрено се съмнявам, че там някой ще си играе да ти обезкостява и да отделя тлъстини, но все пак ако подбереш достатъчно добре самото месо, резултатът отново ще е много повече от добър. В Младост такава услуга предлагат HIT (със сигурност) и Kaufland (почти съм сигурен). Разбира се - машина за смилане има и в много от специализираните магазини за месо, особено в по-големите. Остана един единствен вариант, който не сме коментирали - да си купиш готова кайма. Коя, обаче, е качествена... едва ли може да се даде еднозначен отговор.
Веднага ти давам- Никоя ! :)
не разчитам аз на никакви изделия и колбаси направени от кайма и “месо” за което нямам идея от каде идва и какво е.
В момента се кефя, че разполагам с диво свинско и диво заешко от които бащата ми смели кайма :) . Заешките кюфтета са страхотни!!!
Давам ви невероятната възможност да се запознаете с химичните съединения в саламите,кренвиршите и други видове колбаси.
http://www.vbox7.com/play:a306ebd5
Давам ви невероятната възможност да се запознаете с химичните съединения в саламите,кренвиршите и други видове колбаси.
http://www.vbox7.com/play:a306ebd5
Ще го пусна на майка ми, дано и дойде акъла.
Интересно стана когато казаха, че се използва 15% птичи месо и 7% процента просто месо,а останалото химични съединения и най-различни овкусители и нишестета..както и това за промоцията с 10-те процента ^^ и това за разваленото месо също ми стана интересно 400 гр от даден химичен елемент и хоп пак на витрините за месо.Хората трябва да знаят какво ядат..още повече примерно: Е952 това “Е” е съкращение на Европа..колкото до Е951,Е952,Е954 ги има във газираните напитки като Дербитата и други буклуци, които пиете, а в същия този момент тези Е-та са причина за някой видове рак и алергии..достатъчно е да прочетете какво пише в “Съдържание: или Състав: “. Ето и един полезен линк за да ни просветли какво всъшност поглъщаме с тези Е-та http://www.beinsadouno.com/old/articles.php?id=41
Мнението беше редактирано от rrrrMD на 12.02.10 17:31.
Интересно стана когато казаха, че се използва 15% птичи месо и 7% процента просто месо,а останалото химични съединения и най-различни овкусители и нишестета..както и това за промоцията с 10-те процента ^^ и това за разваленото месо също ми стана интересно 400 гр от даден химичен елемент и хоп пак на витрините за месо.Хората трябва да знаят какво ядат..още повече примерно: Е952 това “Е” е съкращение на Европа..колкото до Е951,Е952,Е954 ги има във газираните напитки като Дербитата и други буклуци, които пиете, а в същия този момент тези Е-та са причина за някой видове рак и алергии..достатъчно е да прочетете какво пише в “Съдържание: или Състав: “. Ето и един полезен линк за да ни просветли какво всъшност поглъщаме с тези Е-та http://www.beinsadouno.com/old/articles.php?id=41
Прав си категорично се отказах от купешката кайма !!! Ще се старая да си правя сам . Но то дори и в замразените меса (ПР.пилешко - бонфиле) има консерванти. То тогава няма качествен продукт.
12.02.10
18:36
...то дори и в замразените меса (ПР.пилешко - бонфиле) има консерванти. То тогава няма качествен продукт.
Качествените продукти щъкат свободно из двора пред къщата... това е! :-P
В останалите случаи просто подбираме възможно по-малкото зло.
Попринцип неможе да се разчита на купешкото месо и с право.Всичко тръгва от ГМО(Генно модифицирани организми), растенията, които се отглеждат са точно ГМО.С тях хранят животните, а от там се променя качеството на месото на животните, както и продуктите, които се извличат от тях, прост пример са кравите.Добрата новина за момента е, че в България не се хранят и отглеждат крави с ГМО.Можем да пием мляко разредено с вода, но не и хранени с буклуци :) Колкото до месото, то просто е внос в повечето случаи.