16.02.10
10:59
Final complex at CrossFit Games 2009
For time (за време):
155 pound Squat clean, 15 reps (15 х обръщане с клек 70 кг)
30 Toes to bar (30 х повдигане на краката от вис до докосване на пръстите до лоста)
30 Box jump, 24 inch box (30 х скокове на пейка/кутия с височина 61 см)
15 Muscle-ups (15 х силови възлизания)
40 pound dumbbell Push press / push jerk, 30 reps (30 х пуш преси/пуш изтласквания с дъмбели 18 кг)
30 Double-unders (30 х скачане на въже с двойно преминаване на въжето под кракака)
135 pound Thruster, 15 reps (15 х тръстъри със 60 кг)
30 Pull-ups (30 х набирания)
30 Burpees (30 бърпита)
300 feet Walking lunge with 45lb plate held overhead (91 м ходещи напади с диск 20 кг над глава)
Тежестите за жени са 2/3 от тези на мъжете!
Top men’s times from the 2009 CrossFit Games:
Mikko Salo (19:46), Jason Khalipa (21:35), Michael Fitzgerald (22:13).
Top women’s times:
Charity Vale (18:24), Kristan Clever (20:27), Carey Kepler (21:06).
Лудница!!!
Темата беше редактирана от Vic на 16.02.10 11:00.
Уф, повече от лудница... следващите 20 години няма шанс да се справя и с половината за двойно повече време!
Интересно ми е в тези съзтезания не се ли вкючва и грубата сила - максове или серия в 3-5 повторения?
казано от GRAH на 16.02.10, 11:21:
Интересно ми е в тези съзтезания не се ли вкючва и грубата сила - максове или серия в 3-5 повторения?
Здрасти, GRAH!
Включват се. На CrossFit Games 2009 имаше и следните комплекси:
Мъртва тяга:
Състезателите правят единица тежка мъртва тяга всеки 30 сек, до отказ. Започва се с тегло на щангата 315 lbs (143 kg) и след всеки успешен опит, се преминава на следващата щанга, която е 10 lbs по-тежка, докато се стигне до 505 lbs (230 кг). Това са общо 20 щанги, като за всяка тежест състезателят имаш по един опит в рамките на 30 сек, след което моментално започват да текат 30 сек за следващия опит. Който издържи до края и успее да вдигне успешно всички щанги получава макс точки от този комплекс.
Всичко това само 1 час след бруталното 7 км бягане в максимално пресечен терен с денивелация около 70 м.
Изхвърляне (one-rep-max snatch)
Уникални правила за този комплекс. Серии от по 8 атлети, които имат точно 10 минути и неограничен брой опити да направят възможно най-тежкия snatch. Без ограничение на стила - Power snatch, Muscle snatch, Squat snatch, добутване с рамената са приемливи, както и ако колената докоснат земята. Опитът се счита за успешен ако няма контакт на лоста с част на тялото над бедрата (т.е. не е Clean&Jerk;).
Ако има интерес, мога да направя тема с всички комплекси и правилата на CrossFit Games 2009. Интересно е да се знае, че правилата за точкуване и комплексите се менят на всяко състезание, а състезателите научават какво точно предстои малко преди старта на самия комплекс.
Мнението беше редактирано от Vic на 16.02.10 12:38.
Само силовите възлизания ме спират да го пробвам...въобще даже не казвам, че ще го направя под 45-60 мин...Само за проба говоря :)
казано от Limka на 16.02.10, 12:42:
Само силовите възлизания ме спират да го пробвам...въобще даже не казвам, че ще го направя под 45-60 мин...Само за проба говоря :)
1 силово възлизане = 3 набирания + 3 кофички
или в конкретния случай 45 набирания и 45 кофички...
Мнението беше редактирано от Vic на 16.02.10 13:18.
казано от Vic на 16.02.10, 13:01:
казано от Limka на 16.02.10, 12:42:
1 силово възлизане = 3 набирания + 3 кофички
или в конкретния случай 45 набирания и 45 кофички...
Зная, че мога да ги заменя...но не искам (ако не се лъжа дори аз бях открила къде в кросфит.ком са опоменати заместители на упражнения). Това променя комплекса..а и...не мисля, че 3 набирания + 3 кофички са равни на едно силово възлизане като усилие....Аз мога да направя 3 набирания и 3 кофички, но не могад а направя 1 възлизане :)
Мнението беше редактирано от Vic на 16.02.10 13:18.
То не е само това...ако максът ти е 10 набирания, да речем, и 15 кофички, много (да не кажа цялото) време ще отиде за тях...и след това има още 30 набирания :lol:
На мен това ми стига да го зачеркна от to do- листа за доста дълъг период :lol:
Мнението беше редактирано от Инис на 16.02.10 13:15.
казано от Limka на 16.02.10, 13:05:
...
(ако не се лъжа дори аз бях открила къде в кросфит.ком са опоменати заместители на упражнения).
Знам, че знаеш за заместителите, просто скоро правих комплекс в който ги използвах.
Освен това признавам, че точно ти ме “светна” на това. Ако ги бях намерил в началото, нямаше да се мъча да замествам силовите възлизания в King Kong с набирания с тежест, а щях да използвам горната формула.
казано от Limka на 16.02.10, 13:05:
Това променя комплекса..а и...не мисля, че 3 набирания + 3 кофички са равни на едно силово възлизане като усилие....Аз мога да направя 3 набирания и 3 кофички, но не могад а направя 1 възлизане :)
Променя го. Но пък ти дава шанс да опиташ комплекса. И мое лично мнение е, че 3 набирания и 3 кофички те уморяват повече от 1 силово възлизане.
Хм, Инис, не е съвсем така работата и го осъзнаваш като направиш нещо, което доста надминава максовете ти.
Например:
Аз мога да правя 5 стриктни набирания. Красиви кипове така и не съм се научила да правя още. На всяка пускам лоста, хващам го наново и се засилвам отново. Просто..не мога да им хвана ритъма и оттласкването. Така де, отплеснах се :)
Да кажем, че мога 10 на кипа да направя до отказ.
Обаче...съм правила Ева - 5 х (800 м бягане + 30 сунга + 30 набирания)
т.е. 150 набирания
Бавно и тегаво, както се сещаш не са били по учебник набиранията (т.е. поне половината са били чело-до-лоста вместо брадичка-до-лоста :)) ) ...но...го направих :) С много желание и инат и болка :)
Аз що си мисля, че едно силово е равно на едно набиране + една кофичка ;) Това 3 от къде дойде?
Мнението беше редактирано от Петко К на 16.02.10 13:32.
казано от Петко К на 16.02.10, 13:31:
Аз що си мисля, че едно силово е равно на едно набиране + една кофичка ;) Това 3 от къде дойде?
Предложение на crossfit.com за заместване на определни упражнения, ако не можеш да ги правиш - тук
Вики..АЗ реших...това ще правим на 13-ти...мисля, че всичко може да се набави(набавите де)...:)))))
Истински сблъсък да стане с Лазар и Мишо:)))))...
Почвам да тренирам отделните движения...
много muscle-ups бре бах го:))))
Славко,в играта съм да направим тази бруталия на 13ти.Не съм пробвал досега силови възлизания,но това е добър повод да работя над тях.
казано от slavko на 16.02.10, 19:47:
Вики..АЗ реших...това ще правим на 13-ти...мисля, че всичко може да се набави(набавите де)...:)))))
много muscle-ups бре бах го:))))
Здрасти, Славе!
Малко неизпълнимо ми изглежда по отношение на материалната част. Този комплекс изисква за всеки атлет да има по 2 щанги, халки, лост, чифт дъмбели, бокс за скоковете, въженца за скачане и 20 кг диск. Няма достатъчно лостове за щанги, халки, дискове...
Ще измислим нещо друго, няма да е по-малко натоварването, бъди сигурен :coolgrin:!
От този комплекс, мисля че всичко ми е по възможностите, освен обръщането с клек(никога не съм ог правил), силовите възлизания(пробвал съм на лост но неуспешно) и скачането на въже(невъзможно да го направя, аз с едно преминаване на въжето не мога, пък какво остава с две)...
Иначе признавам доста зловещо изглежда :P
казано от Vic на 17.02.10, 06:03:
казано от slavko на 16.02.10, 19:47:
много muscle-ups бре бах го:))))Здрасти, Славе!
Малко неизпълнимо ми изглежда по отношение на материалната част. Този комплекс изисква за всеки атлет да има по 2 щанги, халки, лост, чифт дъмбели, бокс за скоковете, въженца за скачане и 20 кг диск. Няма достатъчно лостове за щанги, халки, дискове...
Ще измислим нещо друго, няма да е по-малко натоварването, бъди сигурен :coolgrin:!
...а защо предварително трябва да знаят кой комплекс ще правят ?!...
Изненадай ги 5-10мин преди да започнат ;)
казано от one-two на 17.02.10, 09:18:
Изненадай ги 5-10мин преди да започнат ;)
Здрасти, one-two!
Няма да е съвсем честно, защото все пак аз ще участвам и ще съм имал време да се подготвя психически за натоварването :coolsmirk:
Мнението беше редактирано от Vic на 17.02.10 09:36.
казано от Vic на 17.02.10, 09:34:
казано от one-two на 17.02.10, 09:18:
Изненадай ги 5-10мин преди да започнат ;)Здрасти, one-two!
Няма да е съвсем честно, защото все пак аз ще участвам и ще съм имал време да се подготвя психически за натоварването :coolsmirk:
...ти и без това ще доминираш ;)
каква е разликата ?!...
може да се доверите на безпристрастен арбитър ?
предлагам Лимка
тя знае с какви уреди разполагаш
така, че ако се навие - тя да избере - комплекс ?!...
;)
естествено това е само предложение в рамките на шегата
но много от нас биха следили с интерес развоя ви
;)
даже бих заложил ;)
и както казваш Vic
ще сте без психологическа нагласа за ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВОТО !!!
;)
Ааа, ама нали и Лимка ще прави коплекса???
Аз не и скам да съм по-подготвена от останалите :)
Може ти да ни го измислиш и да ни го пуснеш на смс преди ‘предизвикателството’
:)))
казано от Limka на 17.02.10, 15:21:
Ааа, ама нали и Лимка ще прави коплекса???
Аз не и скам да съм по-подготвена от останалите :)
Може ти да ни го измислиш и да ни го пуснеш на смс преди ‘предизвикателството’
:)))
не поемам такава отговорност /отказвам се най-официално/ :)
аз съм “залагащ”
това е ваш избор
но като за закуска “Dirty 50” ;)
казано от one-two на 17.02.10, 15:14:
...
...ти и без това ще доминираш ;)
каква е разликата ?!...
Хаха! Ще го приема за комплимент, но въобще няма да се съглася. Имам по-големи шансове при чисто силови комплекси и такива с големи фиксирани тежести. Ако е нещо от сорта на
този тук, Лимка ни размазва всичките. Ако включва и бягане, Славко е фаворит. Мишо има сериозен потенциал, Венци е желязна, а Лазар и Дени са скрити лимонки за мен засега, но като гледам как се забавляват на неделните кондиционни тренировки в ЛТЛ, убеден съм че са в отлична форма.
казано от one-two на 17.02.10, 15:14:
може да се доверите на безпристрастен арбитър ?
предлагам Лимкатя знае с какви уреди разполагаш
така, че ако се навие - тя да избере - комплекс ?!...
;)
Да, бих се доверил, въпреки, че тя също ще участва. И имам опасения, че тя ще ни избере или сътвори нещо... хм... живописно, което ще има да споменаваме дълго след това с известен трепет и шепнешком :ohh: .
Мнението беше редактирано от Vic на 17.02.10 16:06.
резонно и честно като се разпределят тежестите според килата...ако комплекса е хубава комбинация от силови, гимнастически и аеробни...въобще не може да се говори за доминация...
когато имаш хора срещу теб, когато се доказваш...наистина минаваш 100 процента...
ще доминира Джош Евърет, Мика Сало...
другите...на 13-ти..:))))
18.02.10
15:02
Вик, Лазар и Дени не участват в кондиционните напоследък - на Дени са и прекалено метаболитни и губи много енергия от тях... а Лазар... знам ли го той е на друг свят хихихи :) Виж Данчо ще ви се опъне със сигурност, а аз.... аз съм с най-скромните възможности в отбора... Лимка ще ме изяде за закуска :)
Аз ще съм ви дълбоко признателна ако преди да почнем със същинската част се опитате да ме научите на проклетите кипинг набирания....
18.02.10
15:14
Ама какво ще има на 13-ти :D
Хохо, не съм много убедена кой кого ще изяде за закуска :)
И аз ще съм дълбоко признателна, ако и мен ме научите на проклетите кипинг набирания :)
18.02.10
15:22
казано от Limka на 18.02.10, 15:14:
И аз ще съм дълбоко признателна, ако и мен ме научите на проклетите кипинг набирания :)
Ти не се прави, ти си можеш :) Лимче как тренираш напоследък?
Не мога, бе, Венци...кипове не мога. Засилвам се, правя набиране и ..увисвам като сопол...и трбява пак да се засилвам от център и ...абе...енергоемко е много....
На другото ще ти пиша в дневника ми, че ще оспамим тук :)
казано от Венцеслава Атилова на 18.02.10, 15:22:
казано от Limka на 18.02.10, 15:14:
И аз ще съм дълбоко признателна, ако и мен ме научите на проклетите кипинг набирания :)Ти не се прави, ти си можеш :) Лимче как тренираш напоследък?
Тренира като невидяла ;-)
Снощи ме счупи на Smokey Bear и веднага след това отиде да поиграе народни танци, че не успяла да се умори... :coolsmirk:
казано от KETLOT на 18.02.10, 15:14:
Ама какво ще има на 13-ти :D
Здрасти, Данчо!
Ще има кросфит забава! Грабвай се от София и на 13-14.03.2010 във Варна за сверяване на часовниците :coolsmile:
казано от Vic на 18.02.10, 15:29:
...и веднага след това отиде да поиграе народни танци, че не успяла да се умори... :coolsmirk:
Това категорично не е вярно - треперех и не можех да спра да се потя....А скоростният лост колко трудно се движеше...уфф...
На хорцата след това - докато подскоча два пъти и леех пот...
Абе въобще...снощи бях премазана, а днес се чувствам като пребита - навсякъде ме боли :lol:
Но! След малко отивам да гъна железа, а след това подскачам още! Така се става здрав :) Така се яде и мнооого сметана и масло :)
18.02.10
16:01
Освен ако идния месец не намеря ресурс да тренирам като хората, не ме бройте. От известно време насам съм посветил цялото си будно време на спорт и здраве, но ... 99% от времето от другата страна :)
А Дени в момента е в период за трупане на кг, понеже свали дсота последните месеци (стрес и т.н.)
Така че за момента по-скоро ни бройте за добра компания и снимачен екип :)
Реванш на следващата забава :)