22.02.10
18:58
Здравейте.На 17 год. съм (почти 18) ,тренирам от 2 години.Значи днес ми се случи нещо много лошо..Правих си както обичайно гърди на лежанката като първо упражнение - 1 серия (загрявка) ; 2 серия ; 3 серия ; 4 серия Като стигнах на 3та серия,на последното 5 или 6 повторение усетих доста силна болка в лявата гърда (ето снимка къде - http://img697.imageshack.us/img697/4161/muscle11.jpg ) Помислих,че е нещо нормално и реших да си направя 4тата серия,което се оказа голяма грешка.Сложих си допълнителните 10кг. и се подготвих.Викнах един приятел да ме пази и след първото спускане усетих още по-силна болка пак в същата зона.Беше много силна и адски неприятна!Чувството беше,все едно нещо мокро се разкъса.Извиках му веднага да вдигне щангата и я оставих.Станах,раздвижих се и реших да пробвам с 5 кг. дъмбели само да раздвижа мускулите.Легнах и започнах да правя изтласкване на дъмбели и пак се усещаше болката,но по слабо.После пробвах флайс и тогава усетих болката пак много силно.Оставих дъмбели и всичко и си тръгнах.Питах шефчето на фитнеса и той ми каза да изпия 2 хапчета аспирин и утре също да пия аспирин.Прибрах се,изпих си хаповете,обаче болката в зоната постепенно се усилваше в отпуснато състояние.Намазах се и с малко “фастум гел”.Като гледам,май е станал някой фал на “pectoralis minor” - http://serialtrainer.files.wordpress.com/2008/08/pectoralis_major.jpg Сега просто незнам какво да правя и се чувствам ужасно (психически и физически).Казаха ми,че не съм скъсъл мускул,защото тогава болката била нетърпима.Въпросът ми е сега,колко да почивам,да тренирам ли останалите мускулни групи и как да съм сигурен,че другия път като правя лег,няма да стане същото нещо?Въобще днес беше мнго лош ден и лошо начало на новата седмица.Надявам се нещата да се оправят бързо,но мисля,че ще трябва да се случи чудо.
Темата беше редактирана от -=REFLEX=- на 22.02.10 18:59.
Първо си допуснал адски плиткоумната грешка да продължиш с тренировката! Когато усетиш болка, СПИРАШ! Това, което човек си причини, никой друг не може да му го стори.
Сега ще почиваш докато болката не отшуми напълно, а ако не отшумява в рамките на 2-3 дни, посети лекар.
Най-вероятно си разтеглил мускул.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 22.02.10 19:21.
25.02.10
19:03
Благодаря за отговора,но имам още няколко въпроса.Сега болка в отпуснато състояние почти не усещам,а като си разтегна ръката настрани усещам болка като мускулна треска само на лявата гърда и рамото.Не смея обаче да се стегна по силно да видя дали ще ме “изреже” пак.Тази седмица съм почивка,но другата да почна ли?Мисля в понеделник да направя 1 тренировка за гърди в която ще тренирам със супер леки тежести (само лоста например,най-много 5-10 килограма + ) ,а другите дни - гърба,краката и др. да си ги тренирам нормално.Ако имате някакви съвети кажете.Също така,да отида ли да си направя 1 снимка за всеки случай или няма нужда?Все пак това си е облъчване,ама пък да взема да се прецакам повече после пак не е добър вариант..Приятели ми казаха,че ще се оправя и няма нужда от снимки и че не е нищо сериозно,но все пак не са доктори.
Мнението беше редактирано от -=REFLEX=- на 25.02.10 19:03.
09.04.10
19:58
Правил си лег, усетил си болка. Окей, нормално... Сложил си още кг. ::shock::, продължил си с флайс. Нямам думи просто. И след всичко това, гледам, още не ти е дошъл акълът в главата... Как ще се стягаш по-силно, да видиш дали ще те “изреже” ??? Не прави никакви резки движения. Легни си по-рано, един хубав сън ти трябва. Утре като станеш, да не вземеш пак да разтягаш. Гърдите участват предостатъчно в ежедневието. Ще усетиш какво е положението и без да пробваш, за да видиш колко е зле положението. Слушай си тялото, сам ще усетиш, кога си готов пак за тренировки. За лекарите не мога да те съветвам. (да се чете - не ги понасям и мнението ми е едно и също независимо от ситуацията.)
Мнението беше редактирано от simonkazakov на 09.04.10 20:01.
09.04.10
20:19
казано от simonnn на 09.04.10, 19:58:
Правил си лег, усетил си болка. Окей, нормално... Сложил си още кг. ::shock::, продължил си с флайс. Нямам думи просто. И след всичко това, гледам, още не ти е дошъл акълът в главата... Как ще се стягаш по-силно, да видиш дали ще те “изреже” ??? Не прави никакви резки движения. Легни си по-рано, един хубав сън ти трябва. Утре като станеш, да не вземеш пак да разтягаш. Гърдите участват предостатъчно в ежедневието. Ще усетиш какво е положението и без да пробваш, за да видиш колко е зле положението. Слушай си тялото, сам ще усетиш, кога си готов пак за тренировки. За лекарите не мога да те съветвам. (да се чете - не ги понасям и мнението ми е едно и също независимо от ситуацията.)
Погледнато назад,постъпката ми наистина изглежда глупава,но какво да се прави.Понякога човек се учи от грешките си.Личния лекар ми беше казал да почина 10 дена - е почивах 10 дена,после пак почнах постепенно,нещата са по-добре,но не съм се възстановил напълно (вече мина месец).Сега гърдите са ми ок,само сухожилието ме понаболява като си разтегна нагоре ръцете.Също така и кофички не мога да правя.
Мнението беше редактирано от -=REFLEX=- на 09.04.10 20:30.