01.03.10
15:50
Така здравейте и от мен,от скоро съм във форума и честно да ви кажа вече съм заразен от темата отслабване и фитнес.прочетох доста мнения и коментари преди да пусна темата за да се опитам поне отчасти да се запозная с някои по важни неща,а другите се надявам да споделите и да помогнете вие.Та аз съм на 23г,висок 1.85см,105кг,не мога да се гледам вече така в огледалото и съм твърдо решен да направя нещо с тялото си.До преди 2-3години бях 85кг,но тогава спортувах активно всеки ден.
Прегледах темите за НВД и изчислих ОКБ-то си което е 4456.9 незнам много ли е това вие ще кажете.
Мисля да се спра на следната диета
8.00-8.30 ставане
9.00-10.00-кардио-тук въпроса ми е между часа на ставане и на кардито трябва ли да ям нещо и то определено
четох за овесени ядки и мляко,но какво мляко е подходящо кисело или прясно обесмалсено
11.00-11.30-50гр ядки сурови,2-3яица
13.00-13.30-месо пилешко или риба-200гр+салата
16.00-16.30-пак ли ядки или някакъв плод или само салата
19.00-19.30-месо и салата
Ориз и картофи варени кога да ям на обяд или за вечеря.Освен това прочетох че трябва да пия поне 2-3 литра вода
За сега няма да мога да ходя на фитнес веднага и ще наблягам повече на тичане в парка,но мога само сутрин.
Надявам се че все някои ще помогне и ще даде съвет за което предварително благодаря!!!
-тренировка на гладно (преди нея може някакъв източник на белтъчини - месо, яйца (макар и не толкова подходящи заради мазнините) )
1) овесени ядки + мляко/вода + 3-4 яйца
2) месо/яйца/кисело мляко + малко сурови ядки
3) месо/яйца/риба + салата
4) месо/яйца/кисело мляко + малко сурови ядки
5) месо/извара/яйца + салата
към 2-3 вкарай малко кафяв ориз/ пълн. хляб. Нещо таковаа трябва да ти е менюто, пии доста вода, движи се много, внимавай със ставите и колената докато бягаш. Яж към 2200ккал на ден, чети доста в изданието, в англоезичната литература и ще станат нещата ;) Успех!
Значи като стана трябва да ям ядките+млякото и яица,а веднага след тренировката ли да ям месо,яица и ядки или трябва да мине известно време.И друго сетих сега като съм в началото да взимам ли л-карнитин,бърнер или нещо друго или да изчакам да мине малко време.
прочети най- горния ред на това, което съм ти написал. Примерно преди тренировка яйца или въобще на гладно тренираш. След това е закуската - овес + мляко + яйца, след 3ч. 2ро ядене и така. Иначе бърнърите ще ти помогнат, но си оправи храната, започни да тренираш и след 1-2 месеца можеш да направиш цикъл с някой бърнър.
Добре,а плодове да ям ли през деня и колко?Чета в някои теми,че препоръчвате аминокиселини да се пият за да не се губи мускулна маса!
Ами доколкото разбрах ти не си 105кг мускулест и малко мазен и нямаш много мускулна маза да пазиш, така че няма нужда да се тревожиш за това. Хапвай правилно, тренирай и ще прогресираш.
02.03.10
13:13
ПОЧВАЙ ОТСЛАБВАНЕТО! ТУК ЩЕ ТИ ДОНАГЛАСЯТ НЕЩАТА, НЕДЕЙ СЕ ЧУДИ КАКВИ ВЪПРОСИ ОЩЕ ДА ЗАДАДЕШ.
В НАЧАЛОТО ПОЧВАЙ БАВНО, НЕ ГЛЕДАЙ ВСЕКИ ДЕН ДА СЕ СУПЕРНАДСКАЧАШ. ОТДЕЛИ СИ 6 МЕСЕЦА ОТ ЖИВОТА ЗА ПРОГРАМАТА, ЧУДЕСАТА НЯМА ДА СТАНАТ ДРУГАТА СЕДМИЦА, НИТО ДРУГИЯ МЕСЕЦ. ВСЪЩНОСТ ИДЕЯТА Е ТАЗИ ДИЕТА ДА Я ПРИЕМАШ ЗА ЧАСТ ОТ ЖИВОТА ТИ, НЕ ДА Я ИМАШ ЗА НЯКАКВО ЗАДЪЖЕНИЕ.
НЕ СЕ ВМАНИАЧАВАЙ В ДИЕТАТА - ДА СПАЗВАШ СТРИКТНО ВСИЧКО, ОТ ПЪРВИЯ ДЕН. ТОЗИ РЕЖИМЕН ШОК ИМА ШАНС ДА ТЕ ОТКАЖЕ СЛЕД 2-3 ДНИ. ПО-СКОРО ОБРАТНОТО - ЗАПОЧНИ ДА ЯДЕШ ЗАКУСКА (НАЙ-НАЙ-ВАЖНОТО), СЛЕД ТОВА СЕ СЕТИ ДА ХАПНЕШ НЕЩО СЛЕД 2 ЧАСА, ОГРАНИЧИ ВСИЧКИ ВРЕДНИ ПРОДУКТИ , ИНВЕСТИРАЙ В ПОЛЕЗНИТЕ И ТН. КАТО ПОСВИКНЕШ ДА ЯДЕШ ПРЕЗ 2 ЧАСА В РЕЖИМ, ТОГАВА МОЖЕ ДА ПРЕМИНЕШ КЪМ ДИЕТАТА СПОКОЙНО, САМИЯТ ТИ НЯМА ДА ИМАШ ЧАК ТАКИВА ПРОБЛЕМИ ДА ПРЕМИНЕШ КЪМ НЕЯ. ИНАЧЕ ВСИЧКО ИМА ЕДИН МНОГО ДОБЪР ШАНС ДА ПРОПАДНЕ.
ОТНАЧАЛО БЪРЗО ЩЕ СВАЛИШ 2-3-4-5 КИЛОГРАМА, НЕ СЕ ВПЕЧАТЛЯВАЙ. НОРМАЛНО Е. ВОДА ОСНОВНО И ХРАНАТА, С КОЯТО НЕ СИ СЕ НАТЪПКАЛ ИМАТ ОСНОВНА ВИНА ЗА ТАЗИ ПРИЯТНА, НО ЗАБЛУЖДАВАЩА ПРОМЯНА В ТЕГЛОТО. ГЛЕДАЙ ПОВЕЧЕ ОБРАЗА СИ В ОГЛЕДАЛОТО, НЕ ТОЛКОВА КАНТАРА.
ВЗЕМИ ПРЕВАНТИВНИ МЕРКИ СРЕЩУ ПОТЕНЦИАЛНИТЕ СТРИИ. ПОСЪВЕТВАЙ СЕ С ДЕРМАТОЛОГ. НА МЕН МИ ИЗПИСА ЕДИН КРЕМ “МУСТЕЛА” И ДА СЕ ТРИЯ С ГЪБА КАТО СЕ КЪПЯ.
ЗАГРЯВАЙ ПРЕДИ ТИЧАНЕ, РАЗТЯГАЙ СЛЕД ТОВА. ОТНАЧАЛО ТИЧАЙ ПРИМЕРНО 20-30 МИНУТИ/3-4 КИЛОМЕТРА, САМ ТИ ЩЕ ИСКАШ ВПОСЛЕДСТВИЕ ДА УВЕЛИЧИШ ВРЕМЕТРАЕНЕТО ИЛИ ДИСТАНЦИЯТА.
БЯХ В СЪЩОТО СЪСТОЯНИЕ ПРЕДИ 8 МЕСЕЦА (183СМ/105КГ). ДО КРАЯ НА ЛЯТОТО СТАНАХ 95. ПРЕДИ 2 СЕДМИЦИ ОТНОВО ПОЧНАХ СМЪКВАНЕ, 93 КГ СЪМ, ЦЕЛЯ ПО-СКОРО ДА ЗАПАЗЯ ПРОГРАМАТА, ОТКОЛКО НЯКАКВИ ОПРЕДЕЛЕНИ КИЛОГРАМИ.
ВАЖНОТО Е ДА ПОЧНЕШ И ДА ПОДДЪРЖАШ. ДРУГОТО САМО ИДВА.
ПОЗДРАВИ! :)
Днес си накупих продуктите които са ми необходими да започна(месо,ориз,яица,овес,мляко)така,че от утре започвам няма място за повече отлагане,а и след прочитането на все повече теми от форума съм допълнително стимулиран благодарение на вас.Да не съм толкова мусколест,но все пак сте прави нормално е като чуете 105кг да мислите че съм адски дебел,но по скоро не е така имам само малко корем и до ж долнача му част предимно и малко на краката,но това е нормално(за краката говоря)все пак съм тренирал 10год футбол и след като спрях се получиха тези неща.Тичането не ми е проблем,разликата между преди и сега е единствено в него че го спрях,а защо го спрях ами защото ме мързеше честно си признавам но след 10 години ходене по тренировки се отпусна и стана каквото стана,иначе преди пак си ядях толкова но след това изгарях всичко на тренировката.Ако искате да пусна снимки как ми изглежда тялото сами да прецените за какво става въпрос и какво да правя
03.03.10
18:34
Какво стана?