02.03.10
16:08
Здравейте момчета/колеги,
От известно време имам проблем с времето и съответно не мога да се храня като хората САМО с “манджа”. Просто няма кога да я приготвям.
Бях до сега все в къщи, имах време да си готвя, разнообразявам храната, спазвам точния прием когато и каквото трябва.
Уви вече нямам тази възможност вече, по цял ден съм на вън. Имам възможност да хапвам готвено, обаче съответно като не е аз да съм го приготвил е много “общо” хапване ...
Та мога да отделям около 150-200 лева на месец за добавки.
До сега съм пил от време на време протеин (whey), креатин, глутамин и амино киселини.
Сега като се поразчетох из сайта обаче виждам че някои неща не са ми ясни, та за това се допитвам до вас :
Смятам, че най-добре ще е да пия суроватка + яйчен + креатинче от време на време, тъй като гледам, май с тея пари не се класирам за нужното количество BCAA (гледам че 30тина грама на ден си трябват) ...
За креатина фосфата знам че е най-добре, ама от де да го намеря ?
Най-вече ви питам за марки и модели, тъй като аз лично знам от едно време няколко марки дето са добри, ама предпочитам да не съм кон с капаци, та какво ще препоръчате ?
Аз лично съм се спрял принципно (което не е изобщо задължително) на оптимум нутришън креатин монохидрат (не намирам фосфат) + whe 100% gold clasic, за отделно ВСАА + глутамин май няма да ми стигнат парите.
Та всякакви съвети ще са ми много полезни, мерси много !
02.03.10
16:13
Чакай малко, колега.
От думите ти разбрах, че в момента даже не може да се храниш качествено, но въпреки това искаш добавки?
Не стават така нещата, освен ако не искаш да си прахосаш парите.
Първо си направи добър хранителен режим, с истинска ХРАНА - не “манджи”. И тогава мисли за добавки.
По-здрави!
02.03.10
16:15
Протеин ( http://bodybuilding.bg/products/view/36 )
Креатинова матрица (например Green Magnitude - стига за 80 дни)
Евентуално витамини, ако останат пари :) еко грийн например
Това бих направил аз =)
Ако храненето ти е зле, по-добре не си хаби парите, както Сашо каза.
Мнението беше редактирано от Камен Каменов на 02.03.10 16:16.
Аз щях да събера пари за :протеин,азотен бъстър,креатинова матрица.След това протеин и БЦАА щяха да ми са всеки месец. :)
02.03.10
22:11
Абе момчето каза, че не може да се храни.В такъв случай бих ти препоръчал Myfusion, защото освен след тренировка, става и за заместител на храненето.Но ако си даваш парите за храна, ще ти излезе по-евтино.Тогава вече може да наблегнеш на Суроватка с нещо друго.
казано от Aleksandar Marinov на 02.03.10, 16:13:
Чакай малко, колега.
От думите ти разбрах, че в момента даже не може да се храниш качествено, но въпреки това искаш добавки?
Не стават така нещата, освен ако не искаш да си прахосаш парите.
Първо си направи добър хранителен режим, с истинска ХРАНА - не “манджи”. И тогава мисли за добавки.
По-здрави!
Имам предвид, че ям в “стол” - готвени ястия (боб+кюфтета+зелева салата/мусака/панирана бяла риба/гьовеч/др.) не е гадна храна тип бургери/хот-дог/дюнер, но не е и като да си направя пилешкото + ориза + ядките + зеленчуците отделно в нужните ми количества и то по 5-6 пъти на ден. Т.е. храната която ям става що-годе, но не е оптимална, за това искам да си оптимизирам приеманите вещества на базата на суплементите.
казано от RogerF на 02.03.10, 22:11:
Абе момчето каза, че не може да се храни.В такъв случай бих ти препоръчал Myfusion, защото освен след тренировка, става и за заместител на храненето.Но ако си даваш парите за храна, ще ти излезе по-евтино.Тогава вече може да наблегнеш на Суроватка с нещо друго.
И аз така му разбрах проблема. Като не можеш да ядеш, Myofusion е перфектен.
Така имам нов въпрос и смятам да си ползвам темата, за да не правя още една.
В момента имам възможност да отделям достатъчно време за себе си, достатъчно пари за добавки, достатъчно време в залата.
Имам нужда от малко разяснения, тъй като не можах да разбера всичко сам посредством четене.
Въпроса ми се отнася до добавките и в частност аминокиселините (АК) и по-точно заменимите (т.е. не ВСАА) :
Колко грама на ден трябва да пия, за да си набавя достатъчно аминокиселини, предвид че съм 73кг. ?
Добавките ми са изключае MyoFusion-а на Гаспари, изцяло от серията на оптимум нутришън (ON) - Amino 2222 325tabs, Creatine Powder, Glutamine Powder, BCAA 1000mg 400tabs
Пия дневно между храненията 3 пъти добавки
Сутрин - 25гр. MyoFusion + 6гр. Amino 2222 + 4гр. BCAA + 5гр. Glutamine
По някое време 6гр. Amino 2222 + 4гр. BCAA
Преди тренировка 6гр. Amino 2222 + 4гр. BCAA + 10гр. Creatine
След тренировка 6гр. Amino 2222 + 4гр. BCAA + 5гр. Glutamine + 25гр. MyoFusion
Преди лягане 6гр. Amino 2222 + 4гр. BCAA + 5гр. Glutamine
Общо 50гр. протеинова матрица от MyoFusion + 30гр. Amino 2222 + 15гр. Glutamine + 20гр. ВСАА
Към това добавете 500гр. пилешко разделено между храненията + 900гр. ориз бял варен + 500гр. броколи + 30гр. ядки
Протеина ми е що-годе ОК, понякога пия 75гр. общо (3х25), не знам дали не предозирам Аминотата (2222) или не са достатъчни, за ВСАА-то знам че трябва да са към 30гр. дневно, но това ако не пия нищо, мисля че си ги набавям до 30-35гр. чрез протеина плюс допънителните ВСАА които пия. Глутамина мисля ми е правилна доза, както и креатина.
Тренирам 5 дни седмично, някои от дните правя и двуразови тренировки (когато правя корем), три дни тичам по 20 мин. след тренировка.
Ако виждате нередности давайте съвети (градивни) !
Ами да ти кажа, това е доста тегава програма. Аз в момента също карам на 5 силови и 3 кардио тренировки седмично, но нещо издишам откъм възстановяване. Иначе добавките са добре разпределени. Другия път си вземи ВСАА на прах, защото е по-изгодно отколкото хаповете на ОН. Виж primaforce/modern BCAA.