16.02.05
12:45
Здравейте, благодаря от сега за евентуалното внимание което ще ми обърнете.
на 24 г. съм, 50 кг, 167 см. Имам бърз метаболизъм. Имам желание за около 9-10 месеца да стана към 70 кг. /няма нужда да са само мускули, макар че би било хубаво/. Работата ми е доста натоварена /не физически/ и мога само по веднъж седмично да ходя в зала, ако изобщо успея. Та така, нямам намерение да ставам Рамбо, просто искам малко визия.
Хранене: в момента се храня без никъкъв режим, пия по 6-7 кафета + кутия цигари. Като режим мога да ям по 4-5 пъти на ден, като единствено закуска и вечеря мога да си приготвям в нас и да е както трябва /овесени ядки, пилешко и пр./. Когато съм на работа мога да карам на разни неща от сорта на, баници, разни плодове, кисели млека и изобщо неща които мога да хапвам в офиса. Кафето мога да го откажа. Цигарите да ги намаля до половина. Моля за някаква примерна диета, съобразена с това че не мога през деня да ям каквото си искам.
Добавки: вземам Креатин от вчера /прочетох че не е съвместим с кафе, ако е така спирам кафето/. Има ли смисъл да вземам нещо др. /глутамин/?
Тренировки: както казах мога мн. рядко да ходя в зала, може да звучи смешно но ще се наложи в домашни условия /лицеви опори.../, някакви съвети за това?
Благодаря, и пак подчертавам че не искам да ставам културист /не точно не искам, не очаквам по-скоро;) / , просто искам да изглеждам малко по-добре от нормалното.
16.02.05
17:07
Здравей!
За маса 5 пъти на ден е добре. Въпроса е обаче какво ядеш. Наблягай на въглехидратите, а щом не искаш всичко да е мускул яж вафли :). Цигарите определено ще са адска пречка. Ако можеш ги спри, предполагам знаеш, че след като ги спреш ще понапълнееш. Други съвети немога да ти дам. Яж калорични работи и месо което съдържа много белтъчини (риба например).
п.с. В залата наблягай на големите килограми, 6,7 повторения с големи почивки (от по 2 минути). Креатина е добре като добавка.
нк
16.02.05
17:20
Пич, откажи цигарите и ще видиш как ще дръпнеш! Един приятел го направи, когато започна да тренира и ефектът беше доста добър! :)
17.02.05
09:57
Когато си на работа ако можеш яж общо 5 млека и ако можеш да има и пиленце нещо така. Това са ти 50белтъчини. Вечер хапвай 200г пилешко и ако можеш след 2-3 часа 200-300г изварка с 50г фъстъци. А относно въглехидратите сам помисли. Белтъчините са по-трудната част от менюто и за тях ти давам идея!АРЕ УСПЕХ!
17.02.05
22:53
Еми значи като си си купил creatin си вземи и някакъв protein и пий МНОГО вода(така ще имаш максимален ефект). Protein-а го пий по няколко пъти на ден и вечер преди лягане(аз лично нямам много кинти да набия и затова пия соев protein, който си е доста добър, ама се разгражда по-бавно). Всяка сутрин започваш с много стабилна закуска във вас и после ядеш каквото ти падне(и аз имам бърз метаболизъм, ама като ядеш като свиня няма как да не качиш :) ) по колкото може повече и по колкото може повече пъти(в тази насока нямаш ограничения Sky is the limit :) ). Може да си купиш и глюкоза(тя ти е чист въглехидрат и е евтина- 1,70лв килото, мога да ти кажа и откъде да си вземеш). Другото, което е да намалиш цигарите до минимум и евентуално в нататъшен момент да ги спреш(знам, че шибано, ама иначе обесмисляш доста голяма част от усилията си). Ако можеш ходи поне по още веднъж в залата(да станат 2 пъти-ще има мнооого по-голям ефект). А за във вас - лицеви опори(по 4 серии, колкото можеш да правиш повторения и се опитвай да вдигаш повторенията всеки път), коремни преси, клякай, ако можеш да си сглоби нещо, с което да правиш кофички, ако имаш възможност си вземи и два дъмбела. Във вас упражненията ги прави прес ден(като ходиш на фитнес не прави въобще).
П.П. Щом взимаш Creatin пий наистина колкото можеш повече вода нищо, че ще пикаеш като...абе и аз не знам като какво, ама ще пикаеш яко :D .