на 29-ти идвам в Пловдив...
Да ти призная...аз мет-кони като Мърф правя мнооого рядко...бягането ми е до 800м., възможно на най-висока скорост...но като се видим, ще си говорим...
18.08.11
15:26
Все пак, това е малко подвеждащо, защото говорим за тясна специализация, а не за повишаване на атлетичността като цяло.
- Многоставните движения са по-полезни от изолиращите такива.
- функционалните движения (т.е. наподобяващи движения от реалния живот), изпълнени с висока интензивност са в основата на методиката.
- Специалността на Кросфит е в неспециализирането и стремеж към подобряване на всеки от 10-те физически качества, а именно: сърдечно-съдова и дихателна издръжливост, силова издръжливост, сила, гъвкавост, експлозивност, скорост, координация, ловкост, баланс и точност.
- Повишаване на мощността, работния капацитет и уменията на трениращите е основна цел.Къде го видя/чу/чете, че колкото по-сложно е едно движение, толкова по функционално?
За делоуда ти писах вече - така виждам нещата аз.
да, вертикалния отскок в случая е специализация. факт е обаче че и времето ми на 40,100 и 2000 метра вероятно се е увеличило. което ме прави и по-слаб футболист и бегач на тези дистанции. ако почнем така да обикаляме...единствено на КФ съм станал по-добър. на мен все още ми харесва да наричам КФ спорт и неговата цел е да си по-атлетичен. така ми харесва.
имай предвид че всяко твърдение има контекст, а всяко сравнение има отправна точка и мерна единица.
изолиращите упражнения могат да са по-полезни когато искаш да зиключиш компенсаторните механизми и да вкараш тялото в една рамка. колко полезно е едно набиране? доста. набираш се, по-функционален си, яко е. има ли момент в който изолираните упражнения стават по-полезни от набирането? като например да си тренираш екстензорите на предмишниците за да не те болят лактите или да си разтягаш пекторалисите(пак поради същата причина). с оглед намаляването на болката и предотвратяване на влошаване на положението, изолиращите упражнения в точно този момента са по-полезни за набирането. и набиранията ти като бройка и като тежест ще се увеличат от “копеле не мога да стискам лоста и да се набера 3 пъти” до “сега не ме боли и пак мога да направя поне 10.”
функционалните движения както аз си ги представям са: вдигане на хладилник, тичане с пералня, държане на диван, подреждане на кашони(тежки за повече интензивност), чистене на боб, фермерски разходки с 2 кофи, ринене на снег, бетон и слама.
доближаващи се до това са ливанската разходка, кобилицата, камъните на атлас. мъртвата тяга, военната преса и набирането нямат място тук. а, да - чукчетата(АКА гребане с щанга) е доста функционално ако го погледнеш от гледна точка натова че гърба ти остава неподвижен(прешлен спрямо прешлен) докато вършиш работа с ръцете.
Това изказване предполага добро познаване на двата биомеханични подхода към противника - ударен и хватов.Предполага и доста опит с поне 3 различни метода на трениране...;)
Не е по темата, но комбинацията, която търся съм я намерил отдавна :)
Работи перфектно, бързо и безотказно.
Много прогресорски ник нейм ;)
Обикновено не коментирам нещо, което не познавам :) Щом си намерил комбинацията, която търсиш всичко е наред :) Може би аз не разбрах изцяло дискусията в такъв случай. Помислих, че има още ненамерени комбинации :)
Мнението беше редактирано от Svetoslav на 18.08.11 15:39.
18.08.11
15:36
специализацията на КФ е главно в издръжливостта, т.е. силовата издръжливост на атлетите е доста повече от скоростта и гъвкавостта. също така виждам че се работи всичко едновременно, а не се работи това на което си слаб. т.е. работиш всички качества, без оглед на това къде се намираш в момента. например ти трябва да заебеш тягата и да ходиш да тичаш спринтове и да се разтягаш по цял ден, за да си балансиран атлет и силата и издръжливостта ти да отговаря на скоростта и гъвкавостта ти. също така това е система която фаворитизира орпделена структура на тялото като пропорции и размери. ти самия виждаш че на комплекси които са скалирани по собственото ти тегло си по-назад, въпреки че на тия дето са с абсолютни тежести ги мачкаш. при щангистите около 85 килограма(предвид и пропорциите им) е теглото при което атлетите(спортистите) започват да заменят абсолютна сила за относителна - по-леките са по-силни относително, а по-тежките са по-силни абсолютно.
повишаването на мощността, работния капацитет и уменията на трениращите е целта на всяка тренировъчна методика. Луи Симънс даваше пример със загрявката си, която за повечето хора е отделна тренировка. да, обаче Луи и момчетата му имат голям специфичен работен капацитет и това им е нужно колкото да се раздвижат и да омекнат достатъчно че да могат да влезнат под щангата.
кое е по-функционално - предния клек, задния клек или клека с щанга над глава? тук малко се целех точно в оувърхеда.
делоуда пак ще кажа че според мен е индивидуален. всяка методика която не позволява и/или не поощрява индивидуализиране заслужава тема “за и против.”
Аз много харесвам опън сорса. Но пък КФ не е имал годинита, които са имали методиките на борците, десотобойците и т.н. спортове, което за мен е минус. Не ме кефи да прекарам 30год раздавайки се, през които нещата се изчистват и накрая да се окаже, че сам съм се прецаквал.
да, и първия човек купил си факс е бахти тъпанара. идеята на оупън сорса е ти да можеш да влиаеш на крайния продукт. да, днес КФ има кусури, но чрез работа, те ще намалеят. все едно всички да чакаме да направят по-малко радио или по-бърза кола. още щяхме да сме си с каручките.
Тва не го разбрах :)
абе идеята ми беше, че дали ще правя онова и ще ме прибие или ще се разцепя на някоя от твоите, все тая, както се бъзикаме с един приятел - статистически незначимо различно е.
Давам ти пример jalokin….като срещнах Светослав Топузов и почнах да тренирам при него и разбрах, че досега не съм правил...нищо...но бях на 24 и беше леееееко късно...
Славко, това пример за какво е брат? Смисъл, че не си съгласен или?
да, и първия човек купил си факс е бахти тъпанара. идеята на оупън сорса е ти да можеш да влиаеш на крайния продукт. да, днес КФ има кусури, но чрез работа, те ще намалеят. все едно всички да чакаме да направят по-малко радио или по-бърза кола. още щяхме да сме си с каручките.
Съгласен съм с всяка дума. Но защо пък аз да съм балъка? :D
Мнението беше редактирано от jalokin на 18.08.11 15:49.
18.08.11
15:43
Тва не го разбрах :)
абе идеята ми беше, че дали ще правя онова и ще ме прибие или ще се разцепя на някоя от твоите, все тая, както се бъзикаме с един приятел - статистически незначимо различно е.
А е крайно време да стане така, че да напипваш разликите сам :)Демек - тренинг :)
Смисъла, че ако не попаднеш на точния човек...може с години да се пребиваш и си мислиш, че правиш нещо...
18.08.11
15:47
Много прогресорски ник нейм ;)
Съдба, кво да правиш... ;)
Обикновено не коментирам нещо, което не познавам :) Щом си намерил комбинацията, която търсиш всичко е наред :) Може би аз не разбрах изцяло дискусията в такъв случай. Помислих, че има още ненамерени комбинации :)
Със сигурност има...надали съм някакъв супер феноменален анализатор и “треньор”.
А иначе просто се опитвам да вникна в принципите на КФ.
И честно, каква е връзката на една тренировъчна методика с възпитанието и поведението на конкретен трениращ в залата???
.....
Колкото до фанатизма - има си привърженици, както и противници със съизмерима “фанатичност”. Къде няма такива?
Има връзка и проблемът е от по-общ характер според мен, не е конкретно свързан с КФ. Нещата опират дали човек е склонен да търси сам отговора което е най-добре за него или е по-склонен да приема наготово чужди авторитети и модели.
Озадачаваш ме... Делиш хората според това, как тренират?
Нещо от сорта - Вик се занимава с кросфит, значи той е (добави етикет), а Мак Сим - с бойни спортове, той пък е (добави етикет). Правилно ли съм разбрал?
Z H критикува Кросфит, защото човек, трениращ кросфит започнал да удря с чук гумата, която той обръща (не претендирам за точност в описанието на ситуацията) и според теб това е на място в темата ЗА и ПРОТИВ методиката?
Смисъла, че ако не попаднеш на точния човек...може с години да се пребиваш и си мислиш, че правиш нещо...
Абсолютно.
В тази посока- Като формат CFG са уникални => ако си фен там е полето за изява и нямаш избор. Но теб Гласман най-много ли те кефи? Защото аз имам един куп наши и чужди агенти, с които повече бих се радвал да работя.
p.s. Вик, ако е спам го изтрий
Гласман е последния човек, с който бих тренирал...:)))
и аз мога да изброя доста...само, че те струват и пари...ДОСТА...
18.08.11
19:59
Озадачаваш ме... Делиш хората според това, как тренират?
Нещо от сорта - Вик се занимава с кросфит, значи той е (добави етикет), а Мак Сим - с бойни спортове, той пък е (добави етикет). Правилно ли съм разбрал?
Не, явно не съм се изразил правилно. Не става дума за лепене на етикети, дори напротив. Методиката е опън сорс, но за да я ползваш пълноценно се изискват знания и умения, които много от трениращите не са развили. Ако хора, които не притежават необходимата двигателна култура и/или имат двигателни или други дисбаланси вземат нещо наготово, примерно готов комплекс, няма да постигнат кой знае какво, дори напротив. Скалирането и индивидуализирането на КФ тренировките в съответствие с някакви конкретни цели (да кажем преодоляване на дадени слабости) изисква познания над средното ниво. От друга страна КФ става все по-популярен, което е много добре, но в същото време здравната и спортна култура на масовия спортуващ е зле. Това не е слабост на методиката, но все пак...
Съзнателно се ограничавах от писане в тази тема няколко дена, защото усещам, че това ме натоварва.
От друга страна, искам искрено да благодаря на “противниците” - вашите постове ме стимулират да задълбавам все по-сериозно в тематиката и стараейки се да обясня нещата на вас, да ги осъзнавам по-добре сам за себе си. Това определено ме радва, защото все повече се убеждавам, че съм на прав път :)
Набързо:
специализацията на КФ е главно в издръжливостта...
Практиката при мен говори друго. Всичките си чисто силови постижения в основните движения съм направил точно след като преминах изцяло на кросфит тренировки.
също така виждам че се работи всичко едновременно, а не се работи това на което си слаб. т.е. работиш всички качества, без оглед на това къде се намираш в момента. например ти трябва да заебеш тягата и да ходиш да тичаш спринтове и да се разтягаш по цял ден, за да си балансиран атлет и силата и издръжливостта ти да отговаря на скоростта и гъвкавостта ти. също така това е система която фаворитизира орпделена структура на тялото като пропорции и размери. ти самия виждаш че на комплекси които са скалирани по собственото ти тегло си по-назад, въпреки че на тия дето са с абсолютни тежести ги мачкаш...
Силовите ми дисбалансите и старите травми от над 20 години тренировки не са по вина Кросфит. Те са си мой проблем. Всъщност, точно с кросфит положението се подобрява значително. А и според мен не е нужно да удряш слабите звена във веригите изолирано, за да ги изравниш с останалите брънки. Няма как да знаеш колко да ги удариш и кога да спреш. От друга страна, вярвам, че изпълнявайки базови многоставни движения с добра техника, слабите звена се стимулират и настигат останалите.
повишаването на мощността, работния капацитет и уменията на трениращите е целта на всяка тренировъчна методика. Луи Симънс даваше пример със загрявката си, която за повечето хора е отделна тренировка. да, обаче Луи и момчетата му имат голям специфичен работен капацитет и това им е нужно колкото да се раздвижат и да омекнат достатъчно че да могат да влезнат под щангата.
Да, в West Side Barbell повишават работния капацитет и мощността. Не е ли малко едностранно. Не твърдя, че познавам техния подход, но някак ме съмнява да тренират пълноценно издръжливостта, както силова, така и кардио-васкуларна. Между другото, Кросфит имат организирани семинари за тази методика, които се провеждат при Луи Симънс. Не виждам нищо лошо да се заимстват работещи схеми от специалисти в дадена област. По същия начин има семинари за кросфитъри при големи имена в Гиревой спорт и при известни треньори по лека и тежка атлетика.
кое е по-функционално - предния клек, задния клек или клека с щанга над глава? тук малко се целех точно в оувърхеда.
...
И трите са широко застъпени в Кросфит комплексите. Само не разбрах какво точно имаш против ОХ клека? За мен той е доста полезен - координация, баланс, сила, техника... Трябва да призная, че допреди година беше абсурд да клекна по този начин. Грешна техника, лоша мобилност на раменните стави, недобър баланс при изправяне... Все неща които коригирах точно с ОХ клек. Вече клякам успешно със 100 кг, рамената са в пъти по-мобилни, стойката е стабилна, моториката на движението е в пъти по-добра. Това ми позволи да започна да правя успешно и преден клек, който дотогава също ми беше труден откъм техника и мобилност на рамена и китки.
Като градация, аз виждам нещата така:
- заден клек - можеш успешно и сравнително безопасно да си клякаш по този начин, без да си в състояние на правиш добър преден клек и ОХ.
- преден клек - ако го научиш добре, ще ти помогне на задния клек, стабилизацията на ядрото и баланса, но все още не е достатъчно за да правиш ОХ клек.
- ОХ клек - най-трудния. Ако напипаш правилната техника, със сигурност ще подобриш и останалите видове, да не говорим за подобренията в мобилността, стабилизацията и силата на рамената.
Мнението беше редактирано от Vic на 23.08.11 18:01.
07.09.11
12:17
силова издръжливост пак е към издръжливостта.
радвам се че тренировките ти балансират тялото ти откъм сила. обърни внимание обаче че според 10тте качества ти си по-скоро силен, отколкото бърз. също така за да имш оптимален баланс на 10тте качества, ще трябва да имаш баланс и в теглото - около 80 килограма.
също така базовите многоставни движения затърждават уменията(стабилност и мобилност) които имаш, но не ги развиват. има други многоставни упражнения, които биха направили това.
ОХ клека е най-безполезното упражнение от всички видове клякане, включително сиси клек, пистолети и хакен клек(които теябва да си признаем че са доста безполезни).
най-вече обаче трябва да се отбележи че въпреки думите ми “против” кросфита, аз съм един от най-големите му привърженици. много ми харесва като идея и много ми харесва накъде води нещата.
07.09.11
12:35
...хакен клек(които теябва да си признаем че са доста безполезни)..
Добре ще е хакен клека да го изключиш от безполезните... ;)
Мнението беше редактирано от James Hinks на 07.09.11 12:36.
07.09.11
12:37
А и според мен не е нужно да удряш слабите звена във веригите изолирано, за да ги изравниш с останалите брънки. Няма как да знаеш колко да ги удариш и кога да спреш. От друга страна, вярвам, че изпълнявайки базови многоставни движения с добра техника, слабите звена се стимулират и настигат останалите.
Разбирам гледната ти точка Вик. Само не можах да разбера, дали ти специфично ”Няма как да знаеш колко да ги удариш и кога да спреш”, Цецо ли няма да знае или имаш предвид всички трениращи?
Защото ако имаш предвид последното - не мога да видя фактите, на които стъпваш.
Иначе - доста широко-разпространено е вярването, че като тренираш цялата верига (т.е. многоставно движение) по-слабите брънки от нея ще заякнат и ще настигнат по-силните.
Практиката и EMG многократно показват, че това всъщност не е така. По-силните част от веригата поемат по-голяма част от натоварването и в най-добрия случай съотношението на дисбаланса между по-слабите и по-силните брънки във веригата се запазва. В не толкова добрия случай се задълбочава.
поздрави
07.09.11
13:45
Боже,и такава тема ли има?За мен е безсмислена!
Че как може някой да има против който и да е било спорт,това е двигателна култура в края на краищата...или е по добре скара бира,нощна смяна в Кремиковци и пред ТВто с чипса ?
Това за мен е все едно някой да направи тема За и против Ски-спорта...
По право беше да се направи тема категорично против снаксовете и пържените картови,че като гледам българите на какво са заприличали....горките им жени.....
Те затва и повечето имат рога с по 14 разклонения де...ама това е друга тема
Лично мое мнение: Като гледах последните игри, рехабилитаторите бая работа имат :) Кросфита ме кефи! Запозна ме с много хора и съм му благодарен. Ще го правя за удоволствие, но в дългосрочен план... ставаш доста много потрошен дори и да знаеш как да правиш нещата. (мое мнение!)
07.09.11
14:07
просто името и е подвеждащо. тук не спорим дали да се забрани кросфита със закон, а дискутираме как да станат по-добре нещата и как една идея която е много хубава на хартия не се прилага на практика.
07.09.11
14:44
Че как може някой да има против който и да е било спорт,това е двигателна култура в края на краищата...или е по добре скара бира,нощна смяна в Кремиковци и пред ТВто с чипса ?
Това за мен е все едно някой да направи тема За и против Ски-спорта...По право беше да се направи тема категорично против снаксовете и пържените картови,че като гледам българите на какво са заприличали....горките им жени.....
Те затва и повечето имат рога с по 14 разклонения де...ама това е друга тема
Има, има, нима не знаеш ПРАВИЛО №1:
- ако не тренираш при” правилния” човек по “правилната” методика е по-добре да не тренираш въобще според мнозина “правилни” и започваш да отнасяш яко негативни коментари, палци надолу и т.н...
Иначе за рогата - то може да спортуваш толкова много, че постоянно да те няма вкъщи и пак да ти “поникнат” рога :D
07.09.11
14:49
Юли, чие е това правило?
07.09.11
15:12
Юли, чие е това правило?
Цецо, познаваме ли се?
Мислех, че да.
Ти каза, че не познаваш хора, които да си признаят “Аз не знам толкова по тази тема, обърни се към еди кой си”. Аз съм давал на Лазар телефона неведнъж (твоя го нямам), както и твоето име за неща, в които разбирате повече от мен (колена, изкривявания, рамо...). От миналата седмица Сашо мисля, че стана приятел с теб във фейса по подобен повод.
Излиза, че май не се познаваме.
О, а може би се познаваме.
Но пък ти каза, че не познаваш хора, които да правят с удоволствие ротации и долен трапец. На тренировките на открито или бягаш, или правиш ротации/долен трапец. И всички ги правят с удоволствие. Няма нужда да ти изброявам кои тренираме на открито, на някои в дневниците вече си похейтил.
Хм, май не се познаваме.
Или се познаваме?
Защото мама ме е учила да не говоря с непознати и няма как да ти кажа чие е това правило. Но пък може и да си се сетил вече :)
Пък и как да ти отговоря, след като моите неща не ги харесваш и се заяждаш често с тях, но за сметка на това си фен хем на кросфит зала, хем на парадиращ кросфита ***, който не прави тяга, не кляка, яко изолиращи за бицепс пуска и т.н.? Може би с предубедеността си против мен няма да ме разбереш? :)
Юли наистина виждам, че си много образован и начетен човек и винаги чета постовете ти с интерес, но не можеш ли да пишеш по малко по-директен начин? Понякога е много трудно да се разкодира какво искаш да кажеш.
Много добре си е изказал Юли и доколкото го познавам, наистина нервите му трудно издържат...сега следва предългия отговор на Цецко...почват да писват тия работи...а, Цеци????
Толкова много помагаш...но и толкова си предубеден за някои неща, че чак дразни!!!
Лично мое мнение: Като гледах последните игри, рехабилитаторите бая работа имат :) Кросфита ме кефи! Запозна ме с много хора и съм му благодарен. Ще го правя за удоволствие, но в дългосрочен план... ставаш доста много потрошен дори и да знаеш как да правиш нещата. (мое мнение!)
Искам да ме светнеш кое няма да ме потроши в дългосрочен план...ще го правя с удоволствие...само да не е двумесечното неклякане с мачкането и корекциите, защото май 3 живота няма да ми стигнат...
Както каза Инис...някои от нас не тренират за здраве...
Ако мислиш, че на Спилър и Калипа и другите атлети няма кой да ги СВЕТНЕ и се пребиват безцелно, значи някъде яко грешиш...
Всеки е различен, ядосвате се и се нервите излишно. Кортизола в големи количества не е добре, знаете. Мисля си, че никой не иска да навреди на другия. Всеки има периоди, в който не е на себе си(тежко ежедневие, проблеми и т.н.) и търси да си го изкара по някакъв начин. Няма смисъл от детски дразки ;)
07.09.11
15:54
Юли, мисля че вадиш думите ми от контекста и/или не сме се разбрали напълно. аз продължавам да не познавам треньори които да си кажат че не разбира от трениране и кинезитерапевти които да кажат че не разбират от масаж. похвално е ако ти си такъв. да, познаваме се, но не съм запознат с това ти свойство. имаш моите адмирации ако наистина правиш така. имаш други мои адмирации за това че успяваш да накараш група хора да се движат и да правят нещо за себеси.
можеби не съм подбрал правилните думи и за външните ротации. не знам някой да прави външни ротации с удоволствие. ако ти и твоите момчета и момичета го правите - супер. не знаех че е с удоволствие.
неприятно ми е когато критиката ми се възприема като хейтване. аз смятам че има разлика между двете. ако хейтвах щех просто да кажа “вие сте тъпаци,” но смятам че след като мога да вложа аргументи подкрепящи гледната ми точка и съм готов да приема когато някой напише “не желая твоята критика” и да не му пиша...то не бих го нарекъл хейтване. както и хората които ми казват че споря - аз винаги се стремя дискусията да се гради околко колкото се може повече обективизъм. странно чак ми стана как на срещата на форума аз бях можеби единствения който защитаваше кросфит и киповете.
фейбука според мен трябва да го погледнеш от друга гледна точка. за мен това е професионална мрежа и следя мнозина професионалисти, местни и чуждестранни. не разбрах тоя *** кой трябва да е, но ако си следил мненията ми във форума - често се случва в тема “за качване на маса” аз да съм от малкото хора които казват че не е нужно да се кляка и да се прави тяга за тая цел. също така структурния баланс по Поликин сравнява външните ротации, лежанка, преса зад врат и скотово сгъване. аз самия смятам че е много полезно да се тренират “бицепсите,” както с подхват, така и с надхват.
можеби наистина съм преубеден към теб, щом не те разбрах. искаш ли да обсъдим...каквото ни се дообсъжда като се видим или по скайп?
Искам да ме светнеш кое няма да ме потроши в дългосрочен план...ще го правя с удоволствие...само да не е двумесечното неклякане с мачкането и корекциите, защото май 3 живота няма да ми стигнат...
Както каза Инис...някои от нас не тренират за здраве...
Ако мислиш, че на Спилър и Калипа и другите атлети няма кой да ги СВЕТНЕ и се пребиват безцелно, значи някъде яко грешиш...
Слави, аз заради това написах “МОЕ МНЕНИЕ” ;) Всеки сам си прави избора за какво да тренира и как да тренира. Нито ТИ, нито АЗ, нито КОЙТО И ДА Е може да налагат на някой как да тренира ако обекта(разбирай го трениращия) няма желание. Все едно аз да кажа на брат ми да сложи 200 и да кляка, а той от своя страна без да се замисли да го направи, че даже и да не пита: “това много ли ще ми е?” при положение, че кляка с 140. Прост пример :) Всеки си има избор и мнение/виждане за нещата. Всеки може да прецени какво му харесва и какво (според него) е добре за него. Относно мачкането. Ако това ще помогне да постигна това което искам не виждам къде е проблема, че ще загубя 2 месеца. По-добре да отделиш време за нещо дребно(било то мачкане или асистиращи упражнения) отколкото после да ходиш по доктори. Защото точно когато не обръщаш внимание на дребните неща се получават големите проблеми.! За не клякането 2 месеца :) Делоуда е МНОГО хубаво нещо, така че ще видим какво ще стане :)))
Мнението беше редактирано от Стенли на 07.09.11 16:05.
07.09.11
15:56
Много добре си е изказал Юли и доколкото го познавам, наистина нервите му трудно издържат...сега следва предългия отговор на Цецко...почват да писват тия работи...а, Цеци????
Толкова много помагаш...но и толкова си предубеден за някои неща, че чак дразни!!!
на мен пък Юли ми е направил впечатление на много спокоен и държелив. чак се учудвам понякога.
Слави, отговорите ми са толкова дълги колкото смятам че е нужно за да изложа гледната си точка за да няма недоразбиране. явно не е достатъчно. на мен не ми писва да си изяснявам нещата и да си разширявам кръгозора, а на теб?
можеш ли да посочиш за кое съм предубеден?
07.09.11
16:10
Темата отдавна е за кофата. Най малкото до нищо хубаво не води и е странно, че човека който я е пуснал най малко участва в нея. Да не говорим, че очевадно целта на темата не е да обединява хората които тренират по една или друга форма, а да ги разделя.
Иначе предлагам по образ на тази тема да пуснем и други теми:
За и против фитнеса.
За и против стриит фитнеса.
За и против клек, лег и тяга.
За и против тренировките на открито.
За и против шаха.
За и против другите спортове.
и т.н. и т.н. и т.н. теми по които може да си пишем с години и пак няма да стигнем до конценсус.
Темата отдавна е за кофата. Най малкото до нищо хубаво не води и е странно, че човека който я е пуснал най малко участва в нея. Да не говорим, че очевадно целта на темата не е да обединява хората които тренират по една или друга форма, а да ги разделя.
За и против фитнеса.
За и против шаха.
и т.н. и т.н. и т.н. теми по които може да си пишем с години и пак няма да стигнем до конценсус.
Ха! Добре, значи ти и Петкан(пример) дискутирате в двора на по бира(отново пример), като и двамата сте на различни мнения. Това ще ви раздели ли? Мен това, че аз тренирам по определен начин не ме е разделило с някой, който тренира по друг начин. И когато коментирам и дискутирам нещо, където и да е било нямам за цел да се разделям с някой ;) Изказваш мнение, после другия изказва неговото и така се поражда дискусия ;) Вярно има хора, които го приемат “по-навътре” ( :) ), но това си е техен проблем.
Мнението беше редактирано от Стенли на 07.09.11 16:19.
07.09.11
16:35
За и против фитнеса.
За и против шаха.
Първо, темата не е пусната от Лазар Радков, а са копирани мнения от друга тема и неговото е било първо.
Второ, темата наистина може да се преименува на “какво може да стане по-добре в КФ” което отразява опен-сорс концепцията на системата.
07.09.11
19:56
Според мен,дискусията преминава в спор! А, на хора като вас не им отива!
Идеята на Кросфит-а е ясна,кое е добре или не в нея,практикуващите го с времето трябва да го разберат.Ако не го разбират.....явно не стават за този спорт.
Същата дискусия(за мен вече спор) може да подхванем и за трибоя,така ли е?
07.09.11
21:20
Вижте,наистина,доколкото виждам,и прочетох току що,темата наистина е ЗА или ПРОТИВ..а все пак това е спорт!Повечето спортове,особено този,също допринасят за хармонията на тялото
А аз,собствено,бодибилдингувам именно заради това:красиво и здраво тяло,и по добри працси,ама то генетика мама му стара,няма да ги видя нивгаш явно
Нека всеки си е фен на каквото си иска,особено щом не пречи на другите и не се натрапва,с мнение или каквото и да е било,визията е важна,поне за мен...ако можеше с 10 килограмови дъмбелчета да си поддържам ръцете на драго сърце бих го правил,но не може :/
07.09.11
21:33
Да де Деяне, но някои хора не осъзнават, че е по добре заедно да градят отколкото по единично да делят. И си делят делят плямпат злобеят нареждат, философстват, пишат офтопици и си чешат пръстите и езика по фб групите на конкурентите излагайки се като кифли и т.н. и т.н.
И да дискусията отдавна премина в спор нещо което във форумите на ББ-теам не се толерира.
Аз наистина твърдо предлагам горните теми, а ако искате по предложение на Василев може да пуснем следните теми.
Какво може да стане по-добре във фитнеса.
Какво може да стане по-добре във тренировките на открито.
Какво може да стане по-добре в шаха.
Какво може да стане по-добре в шаха на открито.
и т.н. така ще си имаме няколко спам теми в които 29 страници ще си пишем разни неща за спорта .
07.09.11
23:12
Същата дискусия(за мен вече спор) може да подхванем и за трибоя,така ли е?
нямам против. дори може да се каже че съм за.
И да дискусията отдавна премина в спор нещо което във форумите на ББ-теам не се толерира.
Аз наистина твърдо предлагам горните теми, а ако искате по предложение на Василев може да пуснем следните теми.
Какво може да стане по-добре във фитнеса.
Какво може да стане по-добре във тренировките на открито.
Какво може да стане по-добре в шаха.
Какво може да стане по-добре в шаха на открито.
и т.н. така ще си имаме няколко спам теми в които 29 страници ще си пишем разни неща за спорта .
докато в темата има аргументи и няма неконтролируеми емоции, за мен си оства дискусия. ако не ти се чете в тая тема - не чети. ако не ти се пише в нея - не пиши. ако не виждаш смисъл - прескачай я!
ако искаш пусни няколко теми. аз лично за шаха не бих писал, освен можеби това-онова за дългото седене.
Цецко - умен си, добър теоретик си, 1 въпрос - колко пъти си пробвал да се състезаваш с някой в дисциплината ” Crossfit ” , за да твърдиш, че тя трябва да се променя по някакъв начин - твоя начин ? От къде знаеш как се чувстват трениращите това, след като не си го правил ? ( А може и да си, не зная )
Мнението беше редактирано от Madboy на 07.09.11 23:42.
07.09.11
23:46
отговора на въпроса ти е няколко страници по-назад. пробвал съм се.
имай предвид че аз не искам да променям дисциплините на КФ. смятам че има резон както в 10тте качества, така и в комплексите които имат като състезателен елемент. не съм съгласен с нещата които са част от КФ и се пропускат, както и с начина на трениране за въпросните състезателни дисциплини.
Ми сподели какво мислиш...аз бих взел съвет от теб и променил подготовката си...
отговора на въпроса ти е няколко страници по-назад. пробвал съм се.
имай предвид че аз не искам да променям дисциплините на КФ. смятам че има резон както в 10тте качества, така и в комплексите които имат като състезателен елемент. не съм съгласен с нещата които са част от КФ и се пропускат, както и с начина на трениране за въпросните състезателни дисциплини.
А защо не изпробваш идеите и теориите си върху теб, щом мислиш, че ще са работещи ?