Течни белтъци - откъде?

10.03.10
18:57

Знаете ли откъде мога да си намеря течни белтъци? На доста места търсих, но немога да намеря. От град Русе съм. Благодаря!

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 08.02.13 11:59.

10.03.10
19:17

Купувай си цели яйца.

10.03.10
20:07

Няма да намериш. Уж имало някакви в Метро и като отидох, ме гледаха малоумно...

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 10.03.10 20:07.

11.03.10
08:38

Mavrodinov, ако намериш пиши. И на мен ми се ще да ги пробвам, най-вече за да си направя закуската на Рони Колман ;-P Аз отдавна съм се отказал да търся такива “екзотични” продукти в Русе

Edit: поразрових в google и намерих това: http://www.dion.bg/contact.html
Фирмата е русенска, чак да не повярваш и има доста видове продукти включително и течен пастьоризиран яйчен белтък.

Мнението беше редактирано от podlecii на 11.03.10 08:52.

15.03.10
22:32

Е добре де, аз едно време, когато тепърва започвах да тренирам и бях ученик и нямаше пара за протеини и след всяка тренировка си бърках 5-6 сурови белтъка с 1-2 жълтъка с мляко и мед, ама след време разбрах, че суровия белтък не се усвоява добре и колко е по сварено яцето толкова по добре се усвоява от организма. Това го чух от професиоанлен бодибилдер, а всъщност причината да ги пиех сурови беше, че нямам апетит и особенно след тренировка не мога да изям толкова яйца колкото ако ги пия сурови.
Бих искал да чуя, вие какво мислите по този въпрос !

Мнението беше редактирано от Хри$то® на 15.03.10 22:35.

казано от Христо на 15.03.10, 22:32:

Бих искал да чуя, вие какво мислите по този въпрос !

По кой въпрос?
Яйцата се усвояват по-добре когато са термично обработени.

16.03.10
16:27

в суровото яйце не се усвоява аминокиселината Tryptophan.

AN

16.03.10
22:01

Доста интересни са тия белтъци.Трябва да се пробват в скоро време.

17.03.10
15:31

Когато са пържени яйцата,губят ли се качествата им?

17.03.10
18:57

казано от Radoslav89 на 17.03.10, 15:31:

Когато са пържени яйцата,губят ли се качествата им?

Губи се част от протеина и това съм го чувал от Недик, който веднъж го беше казал и от там съм го запомнил.
Аз си мисля, за тези течните, че може да се варят на водна баня и после може с шейкъра да се разбият на крем и с някъв подсладител може да стане доста добре !

KY

18.03.10
22:02

При суровите яйца белтъка авидин е свързан с витамин Н (Biotin, Coenzym R) и не се усвоява ако не се нагрее до 60-70 оС. Но за някакви паталогични състояния свързани с биотинова авитаминоза рядко се говори, защото трябва с месеци наред да консумираш много сурови яйца. Но понякога има и разни микроорганизми които проникват докато черупката не се е формирала и затова е по-добре да са “минали през огъня”.

до преди 1 месец , в една кана си разбивах жълтъци ,заедно с някакво плодче за вкус . Но на на всеки 4 белтъка прибавях по 1 жълтък, казаха ми че е най добре даги варя или да ги ям рохки без мазнини.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1