16.02.05
14:31
Здравейте, занимавала съм се с фитнес сериозно преди 2г, впоследствие спрях и интензивно практикувах степ-аеробика, тае-бо и др. В момента отново се завръщам към залата и имам следния график: 3 пъти седмично, през ден - 1 ден - кардио 10мин, крака, гръб, корем; 2 ден - кардио 10 мин, гърди, бицепс, корем; 3 ден- кардио 10 мин, трицепс, рамо, корем.
Тежа 55 кг и съм висока 1.74см.
Какво мислите за тази програма, правилно ли комбинирам мускулните групи?
Благодаря предварително.
Бих ти казал да не тренираш гърба с краката.Това са две големи мускулни групи които по принцип изискват доста енергия.Нека да изглежда нещо подобно:
1.Гръб,трицепс+корем
2.Гърди,бицепс+корем
3.Рамо,крака+корем
Предполагам че това 10мин.кардио ти е за загрявка.Така е приемливо,но ако искаш да поддържаш ниски мазнини,включи го след тренировка,въпреки че при тези кг,не е много препоръчително
16.02.05
17:05
аз гласувам за програмата на mile, но съветвам за 10 мин кардио или стречинг накрая :wink:
Да, прав си за гърба, ще си променя програмата.
Мисля след един месец да продължа на 4 пъти седмично, но се чудя четвъртият ден при този график да наблегна на проблемна зона или повече кардио да правя.
За кардиото след тренировка правя по 10 мин бягане или бързо ходене. Знам, че кардиото след тренировка най-изгаря мазнините.
Имам нужда да се поизчистя, но не зная дали да прибегна до Л-карнитин например. До сега, никакви подобни не съм взимала. Тичам или играя аеробики разни за тази цел, а и карам ски :-)
Какво ще ме посъветвате?
Въпрос на личен избор, но аз лично гласувам за кардиото! :D , особено ако желанието ти е да поизчистиш, както сама казваш.
10 мин след тренировка, не могат да позволят на процеса на липолиза /изгаряне на мазнини/ да продължи достатъчно, тъй като тренировката с тежести е подсигурена от предимно анаеробни енергийни източници.
Аз съм силен привърженик на женските занимания с тежести, но в случая с оглед на целите ти бих ти препоръчал увеличаване на кардиото, ако може недей да намаляваш заниманията с тежести, но ако се наложи - мини на два пъти седмично силова трен.
L-carnitina, както всеки суплемент, не панацея и сам по себе си няма да те изчисти, но ще подсили ефекта от правилно избрана тренировъчно-хранителна стратегия.
Един приятел, който от доста дълго време се занимава с фитнес, ми препоръча да мина на следната програма, която ми е малко странна, затова бих се радвала да чуя и вашето мнение.
Програмата е следната (за 3 пъти седмично, през ден): 1 ден- кардио 10мин, крака, корем, кардио 20мин; 2 ден - кардио 10мин, гръб, бицепс, трицепс, рамо, гърди, корем, кардио 20 мин; 3 ден- повтаря се тренировката от 1 ден и т.н. се повтарят всъщност двете тренировки. Това се правило с цел дадене мускулна група да не почива прекалено много. Затова тренировката се разделя на две- единият ден- краката, другият ден- ръцете, гръб, гърди и така се повтаря през ден това.
Но аз мисля, че ако в един ден правя всички мускулни групи от кръста нагоре, тренировката ще ми е сигурно 2ч. и половина ако не и повече ако съм стриктна, тъй като аз правя за всяка мускулна група по 3-4 упражнения, с по 3 повторения по 10-12 пъти.
Хареса ми програмата, която по-горе е описана, но исках да ви попитам и за мнението ви за този вид програма.
Благодаря предварително :-)
22.02.05
09:41
няма нищо лошо или странно в програмата :wink: много момичета се ориентират кън този вид програма, тъй като така е възможно да се натоварят повече групи мускули отколкото при ежедневна програма и в същото време не им се дава голямата почивка, която се препоръчва при силовите тренировки....според мен ще е добре да я пробваш, но не прави по 3-4 серии за вс мускули, а по 3 за големите и 2 за малките(с по 15(г.) и 12(м.) повторения) прави сериите бързичко, с почивка по-малко от минута и нека кардиото накрая да е по-интензивно от началното...успех :D
26.02.05
16:45
мила,аз имам сходните данни като таб,но сам 170 и съм 48 кг.по малко кг.сам заштото съм по ниска.тренирам от 1 година 3-пъти я седмицата като на жсеки месец и положина си смениям упражненията.това е с цел трнирожката да е по ефективна.мускула жсе пак превиква.
аз същто 4ета 4е може да се прави кръгова тренировка,но незнам какъвефект сте постиган и е е малко страх.
пила сам л-карнитин,отслабнах тогажа бях 50кг.станах релефна доста,но запо4нах доста да слабеиа 4е достигнах до 44гк.беше гозна гледка,месе4ите във фитнеса отидоха по дяволите,нимаше помен от мускулите ми.просто мини на НВД и кардио след тренировка.аз сега едвам задарйам кг.48 сам но жсе свалям и и стигам до 46,а не се харесвам много слаба.аз искам много релеф.
какав е резултата от тожа 4е мускула не отпо4ива?
26.02.05
17:37
мускулен катаболизъм :(
lili6 , кръгова тренировка изпълнена като хората, ще ти даде това което искаш. Практикува се доста в бойните изкуства и резултата се вижда доста добре при някой състезатели :wink:
26.02.05
23:52
какво зна4и мускулен катаболизам
[quote author=“lili6”]какво зна4и мускулен катаболизам
процесите на разпадане /катаболизъм/ на мускулната тъкан. Това става когато мускула не почива. А той почива най-добре, когато е напапкан и наспинкан. :)
27.02.05
19:28
[quote author=“lili6”]какво зна4и мускулен катаболизам
нали пита какво става, когато мускулът не почива и не се възстановява...е, това става..и е кофти