15.03.10
07:32
Здравейте от известно време си правя някаква тренировка в нас която се състои от набирания с широк хват пред врат 5x10 и след тях раменни преси с 12 кг дъмбели 5 серии по 20-25 повторения и след тях разтваряне встрани с дъмбели 8 кг от стоеж 5 x10-12 в единия ден от седмицата а в другия ден от седмицата набиранията и след тях сгъване с дъмбели от стоеж за бицепс 4 x15 в суперсерия с разгъване за трицепс 4x20 ,след тях сгъване от седеж за бицепс 3 x12 в суперсерия с разгъване зад глава за трицепс 3x15 и накрая концентрирано сгъване за бицепс 3 x 12 в суперсерия ритник за трицепс.Правех и кофички ,но какво забелязвам ,каквото и упражнение да правя на другия ден имам адска мускулна треска на гърдите ,много повече отколкото на тренираното рамо,гръб или ръце.Поради тази причина спрях кофичките но това си остана ,каквото и да правя имам голяма мускулна треска и в гърдите все едно съм правил яко и лежанка.Практически не ми минава мускулната треска на гърдите,държи ме по една седмица.Упражненията ги правя максимално чисто и с повече повторения поради липса на големи тежести.Някой да има идея защо се получава така.Миналото лято правех пак такава тренировка но тогава го нямаше това натоварване в гърдите.Не знам какво става.
И в двата дни, които си описал, правиш немалко набирания. Сигурен съм, че точно от тях се получават усещанията в гърдите ти. :)
От друга страна, не видях упражнение за гърди..може и в това да е проблема.
Колко пъти тренираш в седмицата?
При мен, силна мускулна в гърдите, имах след ден, в който необичайно за мен, направих около 60-70 набирания със собствено тегло.
*обикновено правя по 20-30.
Значи 2 пъти седмично се набирам ,като в единия ден комбинирам с ръцете след набирането а в другия ден с раменете и понякога имам и трета тренировка в седмицата състояща се само от разтваряне с дъмбели за рамо встрани,напред и от наклон встрани.За гърди правех лицеви опори и кофички ,но в момента не правя нищо понеже имам постоянна мускулна треска,мускула постоянно е напрегнат.Но странното е че дори и като правя упражненията за рамо и след тях за ръце имам яко натоварване и на гърдите.