Връщане на калориен заем - дисциплинирано, но посредствено

Прескочи до:

казано от 100il на 05.03.12, 22:25:

Я ми обясни защо това са методи за напреднали ? Обоснови се.
Не мислиш ли, че е меко казано смешно да казваш, че това са техники за напреднали, при положение, че ти тренираш по схеми на Арнолд ?

Едва когато вече си изчерпал всички възможни варианти за разнообразно натоварване с щанга, дъмбел, скрипец.. то тогава вече би имало някакъв смисъл ( за теб самия да мъкнеш екипировката) от всичките тези вериги.. Човек, който  няма  1,5 лег Х теглото си е...направо смешно да си “играе” с вериги, ластици.. Имам предвид, че трябва още много банички да изяде, а в конкретния случай трябва още много повторения с гирата да направи! ;)  Разбира се, разглеждам случая от страна на Скота. Ако не ти представлява проблем допълнителната екипировка няма никакъв проблем да се “заиграваш”, но пък тогава само ще се “заиграваш”! ;)  Това че взаймствам принципи от културисти не означава, че тренирам по някаква про-бодбидилдинг програма, на когото и да било! Заглавието на дневника ми е по-скоро за благозвучие и уникалност.

За диетата имах предвид добре известния на всички ни подход с многото на брой хранения, закуската с овес, протеиновия шейк след тренирвовка.. все неща който са до болка познати на почти всеки интересувал се от фитнес и хранене. Давам за пример дневника на Преслав.

Мнението беше редактирано от Радостин Радев на 05.03.12 23:09.

05.03.12
23:13

Тва с честите хранения отпада директно по ред причини. Ще свърши март и ще се види какво що и тн.

10

05.03.12
23:15

Може да разнообрази лега по начини ХИЛЯДИ, буквално.
1. лег с много широк хват
2. лег със среден хват
3. лег с тесен хват
4. горен лег с трите изброени хвата
5. лег с пауза с трите изброени хвата
6. флор прес с трите изброени хвата
7. трите вида лег с вериги/ластици с трите изброени хвата
Вариации колкото искаш, можеш да разнообразяваш цял живот.
Никой не е казал, че трябва да се лепне за 1 вид упражнение и да го прави до смърт. Аз лично тренирам по система, по която упражненията се менят всеки 2-3 седмици

казано от Радостин Радев на 05.03.12, 23:07:

казано от 100il на 05.03.12, 22:25:

Я ми обясни защо това са методи за напреднали ? Обоснови се.
Не мислиш ли, че е меко казано смешно да казваш, че това са техники за напреднали, при положение, че ти тренираш по схеми на Арнолд ?

Едва когато вече си изчерпал всички възможни варианти за разнообразно натоварване с щанга, дъмбел, скрипец.. то тогава вече би имало някакъв смисъл ( за теб самия да мъкнеш екипировката) от всичките тези вериги.. Човек, който  няма  1,5 лег Х теглото си е...направо смешно да си “играе” с вериги, ластици.. Имам предвид, че трябва още много банички да изяде, а в конкретния случай трябва още много повторения с гирата да направи! ;)  Разбира се, разглеждам случая от страна на Скота. Ако не ти представлява проблем допълнителната екипировка няма никакъв проблем да се “заиграваш”, но пък тогава само ще се “заиграваш”! ;)  Това че взаймствам принципи от културисти не означава, че тренирам по някаква про-бодбидилдинг програма, на когото и да било! Заглавието на дневника ми е по-скоро за благозвучие и уникалност.

За диетата имах предвид добре известния на всички ни подход с многото на брой хранения, закуската с овес, протеиновия шейк след тренирвовка.. все неща който са до болка познати на почти всеки интересувал се от фитнес и хранене. Давам за пример дневника на Преслав.

За тренировките - може бодибилдинг концепциите да са ти ясни, но за силови тренировки ти бягат ;) А за храненето :

http://www.t-nation.com/free_online_article/most_recent/a_new_way_to_eat

Попрочети малко ;)

Неща за четене колкото щеш! Мнението ми произлиза не от разни статии и книги, а от моят опит  придобит с четене И стаж в залата. Аз доскоро тренирах силово, така че опит с тежкото вдигане имам. Постижения също имам - 1,7 BW лег, 2 bw клек и 2,4 тяга. Като за натурално трениращ си е силно!  Само състезателен опит нямам, но пък имам контакти с един от най-добрите трибойци на България. Мнението ти не тежи много когато не е подплатено с някакви резултати! Аз имам достатъчно основания за да имам ценз да давам акъл. Освен със собствените си постижения се гордея и с едно момче, което заради мен в момента вдига много силно!! На Републиканското в Дупница ще можете да го видите в действие. Само на 15 години е, а вдига 2BW клек и над 1,2 лег, при това само за 6 месеца тренировки! ;)

Искам да ти кажа, че след ката прегледах дневника ти, дори и малкото “подплата” на мнението ти отиде по дяволите! :)

казано от Радостин Радев на 06.03.12, 16:36:

Искам да ти кажа, че след ката прегледах дневника ти, дори и малкото “подплата” на мнението ти отиде по дяволите! :)

Аз “подплата” имам предостатъчно, за мен не се притеснявай :D А като си прегледал дневника ми - по-велик ли се чувстваш :D Жалко, че нямаш и грам идея какви са ми целите, та да видиш дали имам “подплата” :D

П.П. Добър клек имаш, признавам ;) Поздрави ;)

10

06.03.12
18:34

Не съм сигурен кой визираше, затова - и аз имам прилични резултати (1.5 лег, 1.8 клек, 2.3 тяга), ама не мисля, че това е показател за знания. Може да имаш опит в силовите тренировки, но нямаш опит с вериги, ластици и други “джаджи за напреднали”, така че не мисля, че си в позиция да дадеш такова крайно мнение. Силен си, ок, ама докато не изпробваш не се заричай. Това твърдение е като яденето през 3 часа - общоприета догма, която хората следват безусловно. Отивам да тренирам, после ще довършим спора.
Поздрави :).

08.03.12
21:33

Нещо като тренировка:
hang power clean-  40 50 60 40- разни серии по 4-5 повторения
разгъване на дъмбел зад врат- 2х8х33кг 3х5х40кг

трапец някви серии
разни неща за корема

По скоро колкото да не атрофирам напълно- тва е.

Днеска май ме задмина преди входа в техническия :Д щях да свирна, но се въздържах, че и така съм си достатъчно селянин

09.03.12
00:24

Днеска до ТУ не съм го докарвал ; ) Иначе постоянно хората ме питат- ти не си ли бил еди къде си/не живееш ли там и там... интересно...

Абе, аз тебе май те видях днеска в Малинова, ти ли беше? :)

09.03.12
00:51

Не би могло- бях в ягодова (giggle)

Аз тебе ше те пратя в ягодите... :D

казано от Скота на 09.03.12, 00:24:

Днеска до ТУ не съм го докарвал ; ) Иначе постоянно хората ме питат- ти не си ли бил еди къде си/не живееш ли там и там... интересно...

Може да имаш двойник или клонинг..в тоя ТУ знае ли човек кво се прави :Д

10.03.12
11:33

Интересно- пръсвам се от ядене, а почвам да изчиствам wtf…

10.03.12
11:35

Ти си бог ве ;D Искам и аз така. Сигурно тренираш здраво или постоянно си в движение ?

10.03.12
11:38

Не по цял ден седя пред ПС и виждаш какви са тренировките- първо свалих 500гр и викам статистическа грешка- вече е 1кг... ше видим може да е нещо рестарт на системата щото дълго съм бил в некъв дефицит- знам ли... не съм се шреднал като копеле, ама има разлика- даже некви фаянси се подават...

Нищо шокиращо не е това с чистенето. Аз минах 2 месеца на ВВД и взех, че първо изчистих, но после си оказаха влияние многото калории и въглехидрати. Мисля, че е от дълъг период в който си бил на дефицит.

10.03.12
14:18

Сигурно- квото стане : )

Тренировка:
тяга- 3х120кг 4х145кг 0х180

набирания- 3х6
бицепс някви серии
корем някви серии

Тъй много пауър днес, супер надъхан всичко почти перфектно- на първо четене, обаче в залата жената дето чисти взела да се развихря- всичко ок- ше правя въпросната серия- дори помолих едно хора малко да се подместят, защото ми пречеха- вдигам щангата стига над колената и женицата решава да мине с кофата и атрибутите точно тогава до мен- секунда разконцентриране и до там... как да е тренировката ми деградира после... имам и клипове ще видя дали ще качвам...

Вселената гледа :D Опитал си се да ме минеш и тя е повикала на моя помощ чистачката :D Иначе сериозно - 35кг са голям скок ;) Следващият път на по-малко давай :)

10.03.12
17:22

Пич аз ги вдигнах до над коленете ;) А тая същата веднъж с парцала там дето клякам докато почивах : )

10.03.12
17:34

Пич аз ги вдигнах до над коленете  А тая същата веднъж с парцала там дето клякам докато почивах : )

начи 175 са твои :)

10.03.12
18:09

175 са вече дърпани ;) висока тяга ще вкарам още, че отлепянето ми е лесно ма след коляното зор- в случая просто се разсеях

11.03.12
23:58

Малко кривота- ръцете и кръста са ми салата. Яко свинкь днеска още от закуска.

12.03.12
18:21

Тренировка:
военна преса- 5х50кг 2х3х55кг
разтваряне на дъмбели встрани- 10х7,5кг 2х8х7,5кг 2х6х7,5кг

лежанка за техника
обръщания от хенг- 5-6

корем

Туй то.

13.03.12
22:42

Яко ядене, топче за тенис, разтягане, хапове=> гоу ту бед и скуот утре.

14.03.12
22:18

Тренировка:
клек- 5х90кг 3х105кг 3х115кг
преден клек- 8х50кг 8х60кг 8х70кг
прасец 3 серии

малко сгъване и разгъване с въженцето

Манджата:
-картофи, свинско, пилешко, ябълка
-сланина, луканка, баница, сирене, вино- домашно всичко, кашу, шоколад

Суплементация:
креатин монохидрат, рибено масло, магнезиев цитрат, витамини, джак3д, витамин Д, ВСАА, ензими

Реших вчера- допивам всички неща дето имам и се спирам малко с тия добавки- за няколко месеца- най-много нещо съвсем базово да добавя, като свърши всичко, но едва ли. Както обикновено клекът ми е по-скоро добро утро- 115 можеше да напъна и за още 1-2 повторения, ама няма да бързам- след някой ден ще правя малко полу-клек с повечко кила, а преди това по-леки серийки. Предния клек малко посредствен, ама пак бива- последните 3 повторения на инат на 70те кг. Друго не се сещам- нещо съм намалил манджата- не е нарочно- ще пробвам да хапна повечко утре. Малко краш след тренировката, ама ще се преживее.

Мнението беше редактирано от Бойко на 14.03.12 22:20.

15.03.12
08:32

Ей “туристе”, идваш в Пазарджик и не се обаждаш. Дай сега покрай Великден да направим една тренировка заедно или да се видим поне. Аз и без това ще се местя при Перо от другата седмица, разбрах, че само там не са вдигнали цените.Абе предният ти клек е доста добър, тягата също я натискаш и тя ще дръпне.

15.03.12
22:40

Братле, аз като идвам няма време за нищо- пристигнах в 11 и 30 вечерта в петъка- събота а това, а онова и деня и вечерта се изнизаха, а в неделя си ремонтирах колата и на път. Другия път, като дойда за повече време ще се обадя : ) Иначе днеска нищо- имам зверска мускулна на на вътрешните бедра, долните страни на корема и по продължението на гръбнака + кръста- ама брутална мускулна... как да е утре май трябва да тренирам сутринта май е време за лег.

16.03.12
22:36

Не мога да ходя... краката са ми на камък- утре лег- неделя тяга до сряда ги завъртам пак 3те и ше почивам малко и така.

Дай му ма! Суплементация яко! :)

16.03.12
22:41

Добре ще споделя- шейка е креатин монохидрат с ВСАА, а преди сън мелатонин и GABA да спя кат заклан.

16.03.12
22:42

Още ли си на 5/3/1?Колко време вече?Впечатления за сега?

Мнението беше редактирано от Vintage на 16.03.12 22:42.

16.03.12
22:48

Не съм на нея- ползвам ядрото само за основните упражнения. сигурно работи, но на мени ми доскуча, а и делоуд седмицата като изкарах и после нищо не можех да вдигна- много зле ми влияят тия делоуди. Та сега волна програма.

Как усещаш мелатонина и GABA-та? Имат ли ефект?
На коя марка са?

17.03.12
12:23

На NOW е, като че ли спя по-дълбоко и заспивам по-лесно, ама не мисля, че бих я взел пак... спирам се малко с тия добавки изпивам каквото имам и евентуално към 2-3 базови неща може да се придържам за в бъдеще... та нямам някакво конкретно мнение или осезаем ефект- мелатонина върши работа в това съм сигурен иначе.

Стига си се правил, че спираш зоба, знаеш че е кауза пердута :D

17.03.12
21:36

Тренировка:
лег- 2х70кг 2х80кг 2х85кг 1х90кг
полулег с дъмбели- 10х25кг 2х8х27,5кг

разгъване на дъмбел зад врат- 10х30кг 10х35кг 8х40кг 7х40кг
разгъване на скрипец-2х10

Храна:
обяд- 4 пилешки пържолки, голяма пица, 2 вафли, ябълка
вечеря- макарони на фурна с домашна кайма, кашкава, сирене, сметана, гъби...

добавки- ВСАА, креатин, витамини, магнезий, витамин Д, ензими, омега 3, джак3д

Нямаше почти никой в залата та не правих с трупчета лег ама нищо няма значение. Доста пауър имах, лошото само че шибания пръст вече месец и нещо не минава- нещо на ставата съм направил, боли ама държи направих тяга с една ръка- засегнатата- на 80кг- държи здраво. Ся ше пия и 2-3 бири тая вечер- тежка седмица беше- нова работа и стреса ми е нов.

18.03.12
11:18

Дневникът ми станал на 2 години- браво на мен- consistent son of a… От вчера ми е едно такова еуфорично- не знам а какво се дължи, но дано се запази до по-късно и да се получи добро вдигане.

18.03.12
19:43

Тренировка:
тяга- 2х140кг 2х150кг 2х1х150кг
набирания и бицепс малко

Настроението си беше чук, ама след вечери, като снощи тежко не може да се вдига... та така.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1