05.03.12
23:07
казано от 100il на 05.03.12, 22:25:
Я ми обясни защо това са методи за напреднали ? Обоснови се.
Не мислиш ли, че е меко казано смешно да казваш, че това са техники за напреднали, при положение, че ти тренираш по схеми на Арнолд ?
Едва когато вече си изчерпал всички възможни варианти за разнообразно натоварване с щанга, дъмбел, скрипец.. то тогава вече би имало някакъв смисъл ( за теб самия да мъкнеш екипировката) от всичките тези вериги.. Човек, който няма 1,5 лег Х теглото си е...направо смешно да си “играе” с вериги, ластици.. Имам предвид, че трябва още много банички да изяде, а в конкретния случай трябва още много повторения с гирата да направи! ;) Разбира се, разглеждам случая от страна на Скота. Ако не ти представлява проблем допълнителната екипировка няма никакъв проблем да се “заиграваш”, но пък тогава само ще се “заиграваш”! ;) Това че взаймствам принципи от културисти не означава, че тренирам по някаква про-бодбидилдинг програма, на когото и да било! Заглавието на дневника ми е по-скоро за благозвучие и уникалност.
За диетата имах предвид добре известния на всички ни подход с многото на брой хранения, закуската с овес, протеиновия шейк след тренирвовка.. все неща който са до болка познати на почти всеки интересувал се от фитнес и хранене. Давам за пример дневника на Преслав.
Мнението беше редактирано от Радостин Радев на 05.03.12 23:09.
Тва с честите хранения отпада директно по ред причини. Ще свърши март и ще се види какво що и тн.
05.03.12
23:15
Може да разнообрази лега по начини ХИЛЯДИ, буквално.
1. лег с много широк хват
2. лег със среден хват
3. лег с тесен хват
4. горен лег с трите изброени хвата
5. лег с пауза с трите изброени хвата
6. флор прес с трите изброени хвата
7. трите вида лег с вериги/ластици с трите изброени хвата
Вариации колкото искаш, можеш да разнообразяваш цял живот.
Никой не е казал, че трябва да се лепне за 1 вид упражнение и да го прави до смърт. Аз лично тренирам по система, по която упражненията се менят всеки 2-3 седмици
05.03.12
23:28
казано от Радостин Радев на 05.03.12, 23:07:
казано от 100il на 05.03.12, 22:25:
Я ми обясни защо това са методи за напреднали ? Обоснови се.
Не мислиш ли, че е меко казано смешно да казваш, че това са техники за напреднали, при положение, че ти тренираш по схеми на Арнолд ?Едва когато вече си изчерпал всички възможни варианти за разнообразно натоварване с щанга, дъмбел, скрипец.. то тогава вече би имало някакъв смисъл ( за теб самия да мъкнеш екипировката) от всичките тези вериги.. Човек, който няма 1,5 лег Х теглото си е...направо смешно да си “играе” с вериги, ластици.. Имам предвид, че трябва още много банички да изяде, а в конкретния случай трябва още много повторения с гирата да направи! ;) Разбира се, разглеждам случая от страна на Скота. Ако не ти представлява проблем допълнителната екипировка няма никакъв проблем да се “заиграваш”, но пък тогава само ще се “заиграваш”! ;) Това че взаймствам принципи от културисти не означава, че тренирам по някаква про-бодбидилдинг програма, на когото и да било! Заглавието на дневника ми е по-скоро за благозвучие и уникалност.
За диетата имах предвид добре известния на всички ни подход с многото на брой хранения, закуската с овес, протеиновия шейк след тренирвовка.. все неща който са до болка познати на почти всеки интересувал се от фитнес и хранене. Давам за пример дневника на Преслав.
За тренировките - може бодибилдинг концепциите да са ти ясни, но за силови тренировки ти бягат ;) А за храненето :
http://www.t-nation.com/free_online_article/most_recent/a_new_way_to_eat
Попрочети малко ;)
06.03.12
16:36
Неща за четене колкото щеш! Мнението ми произлиза не от разни статии и книги, а от моят опит придобит с четене И стаж в залата. Аз доскоро тренирах силово, така че опит с тежкото вдигане имам. Постижения също имам - 1,7 BW лег, 2 bw клек и 2,4 тяга. Като за натурално трениращ си е силно! Само състезателен опит нямам, но пък имам контакти с един от най-добрите трибойци на България. Мнението ти не тежи много когато не е подплатено с някакви резултати! Аз имам достатъчно основания за да имам ценз да давам акъл. Освен със собствените си постижения се гордея и с едно момче, което заради мен в момента вдига много силно!! На Републиканското в Дупница ще можете да го видите в действие. Само на 15 години е, а вдига 2BW клек и над 1,2 лег, при това само за 6 месеца тренировки! ;)
Искам да ти кажа, че след ката прегледах дневника ти, дори и малкото “подплата” на мнението ти отиде по дяволите! :)
06.03.12
17:45
казано от Радостин Радев на 06.03.12, 16:36:
Искам да ти кажа, че след ката прегледах дневника ти, дори и малкото “подплата” на мнението ти отиде по дяволите! :)
Аз “подплата” имам предостатъчно, за мен не се притеснявай :D А като си прегледал дневника ми - по-велик ли се чувстваш :D Жалко, че нямаш и грам идея какви са ми целите, та да видиш дали имам “подплата” :D
П.П. Добър клек имаш, признавам ;) Поздрави ;)
06.03.12
18:34
Не съм сигурен кой визираше, затова - и аз имам прилични резултати (1.5 лег, 1.8 клек, 2.3 тяга), ама не мисля, че това е показател за знания. Може да имаш опит в силовите тренировки, но нямаш опит с вериги, ластици и други “джаджи за напреднали”, така че не мисля, че си в позиция да дадеш такова крайно мнение. Силен си, ок, ама докато не изпробваш не се заричай. Това твърдение е като яденето през 3 часа - общоприета догма, която хората следват безусловно. Отивам да тренирам, после ще довършим спора.
Поздрави :).
Нещо като тренировка:
hang power clean- 40 50 60 40- разни серии по 4-5 повторения
разгъване на дъмбел зад врат- 2х8х33кг 3х5х40кг
трапец някви серии
разни неща за корема
По скоро колкото да не атрофирам напълно- тва е.
08.03.12
22:36
Днеска май ме задмина преди входа в техническия :Д щях да свирна, но се въздържах, че и така съм си достатъчно селянин
Днеска до ТУ не съм го докарвал ; ) Иначе постоянно хората ме питат- ти не си ли бил еди къде си/не живееш ли там и там... интересно...
09.03.12
00:43
Абе, аз тебе май те видях днеска в Малинова, ти ли беше? :)
09.03.12
01:12
Аз тебе ше те пратя в ягодите... :D
09.03.12
15:53
казано от Скота на 09.03.12, 00:24:
Днеска до ТУ не съм го докарвал ; ) Иначе постоянно хората ме питат- ти не си ли бил еди къде си/не живееш ли там и там... интересно...
Може да имаш двойник или клонинг..в тоя ТУ знае ли човек кво се прави :Д
Ти си бог ве ;D Искам и аз така. Сигурно тренираш здраво или постоянно си в движение ?
Не по цял ден седя пред ПС и виждаш какви са тренировките- първо свалих 500гр и викам статистическа грешка- вече е 1кг... ше видим може да е нещо рестарт на системата щото дълго съм бил в некъв дефицит- знам ли... не съм се шреднал като копеле, ама има разлика- даже некви фаянси се подават...
10.03.12
13:03
Нищо шокиращо не е това с чистенето. Аз минах 2 месеца на ВВД и взех, че първо изчистих, но после си оказаха влияние многото калории и въглехидрати. Мисля, че е от дълъг период в който си бил на дефицит.
Сигурно- квото стане : )
Тренировка:
тяга- 3х120кг 4х145кг 0х180
набирания- 3х6
бицепс някви серии
корем някви серии
Тъй много пауър днес, супер надъхан всичко почти перфектно- на първо четене, обаче в залата жената дето чисти взела да се развихря- всичко ок- ше правя въпросната серия- дори помолих едно хора малко да се подместят, защото ми пречеха- вдигам щангата стига над колената и женицата решава да мине с кофата и атрибутите точно тогава до мен- секунда разконцентриране и до там... как да е тренировката ми деградира после... имам и клипове ще видя дали ще качвам...
10.03.12
17:14
Вселената гледа :D Опитал си се да ме минеш и тя е повикала на моя помощ чистачката :D Иначе сериозно - 35кг са голям скок ;) Следващият път на по-малко давай :)
Пич аз ги вдигнах до над коленете ;) А тая същата веднъж с парцала там дето клякам докато почивах : )
10.03.12
17:34
Пич аз ги вдигнах до над коленете А тая същата веднъж с парцала там дето клякам докато почивах : )
начи 175 са твои :)
175 са вече дърпани ;) висока тяга ще вкарам още, че отлепянето ми е лесно ма след коляното зор- в случая просто се разсеях
Малко кривота- ръцете и кръста са ми салата. Яко свинкь днеска още от закуска.
Тренировка:
военна преса- 5х50кг 2х3х55кг
разтваряне на дъмбели встрани- 10х7,5кг 2х8х7,5кг 2х6х7,5кг
лежанка за техника
обръщания от хенг- 5-6
корем
Туй то.
Тренировка:
клек- 5х90кг 3х105кг 3х115кг
преден клек- 8х50кг 8х60кг 8х70кг
прасец 3 серии
малко сгъване и разгъване с въженцето
Манджата:
-картофи, свинско, пилешко, ябълка
-сланина, луканка, баница, сирене, вино- домашно всичко, кашу, шоколад
Суплементация:
креатин монохидрат, рибено масло, магнезиев цитрат, витамини, джак3д, витамин Д, ВСАА, ензими
Реших вчера- допивам всички неща дето имам и се спирам малко с тия добавки- за няколко месеца- най-много нещо съвсем базово да добавя, като свърши всичко, но едва ли. Както обикновено клекът ми е по-скоро добро утро- 115 можеше да напъна и за още 1-2 повторения, ама няма да бързам- след някой ден ще правя малко полу-клек с повечко кила, а преди това по-леки серийки. Предния клек малко посредствен, ама пак бива- последните 3 повторения на инат на 70те кг. Друго не се сещам- нещо съм намалил манджата- не е нарочно- ще пробвам да хапна повечко утре. Малко краш след тренировката, ама ще се преживее.
Мнението беше редактирано от Бойко на 14.03.12 22:20.
Ей “туристе”, идваш в Пазарджик и не се обаждаш. Дай сега покрай Великден да направим една тренировка заедно или да се видим поне. Аз и без това ще се местя при Перо от другата седмица, разбрах, че само там не са вдигнали цените.Абе предният ти клек е доста добър, тягата също я натискаш и тя ще дръпне.
Братле, аз като идвам няма време за нищо- пристигнах в 11 и 30 вечерта в петъка- събота а това, а онова и деня и вечерта се изнизаха, а в неделя си ремонтирах колата и на път. Другия път, като дойда за повече време ще се обадя : ) Иначе днеска нищо- имам зверска мускулна на на вътрешните бедра, долните страни на корема и по продължението на гръбнака + кръста- ама брутална мускулна... как да е утре май трябва да тренирам сутринта май е време за лег.
Не мога да ходя... краката са ми на камък- утре лег- неделя тяга до сряда ги завъртам пак 3те и ше почивам малко и така.
16.03.12
22:39
Дай му ма! Суплементация яко! :)
Добре ще споделя- шейка е креатин монохидрат с ВСАА, а преди сън мелатонин и GABA да спя кат заклан.
Още ли си на 5/3/1?Колко време вече?Впечатления за сега?
Мнението беше редактирано от Vintage на 16.03.12 22:42.
Не съм на нея- ползвам ядрото само за основните упражнения. сигурно работи, но на мени ми доскуча, а и делоуд седмицата като изкарах и после нищо не можех да вдигна- много зле ми влияят тия делоуди. Та сега волна програма.
16.03.12
23:17
Как усещаш мелатонина и GABA-та? Имат ли ефект?
На коя марка са?
На NOW е, като че ли спя по-дълбоко и заспивам по-лесно, ама не мисля, че бих я взел пак... спирам се малко с тия добавки изпивам каквото имам и евентуално към 2-3 базови неща може да се придържам за в бъдеще... та нямам някакво конкретно мнение или осезаем ефект- мелатонина върши работа в това съм сигурен иначе.
17.03.12
12:30
Стига си се правил, че спираш зоба, знаеш че е кауза пердута :D
Тренировка:
лег- 2х70кг 2х80кг 2х85кг 1х90кг
полулег с дъмбели- 10х25кг 2х8х27,5кг
разгъване на дъмбел зад врат- 10х30кг 10х35кг 8х40кг 7х40кг
разгъване на скрипец-2х10
Храна:
обяд- 4 пилешки пържолки, голяма пица, 2 вафли, ябълка
вечеря- макарони на фурна с домашна кайма, кашкава, сирене, сметана, гъби...
добавки- ВСАА, креатин, витамини, магнезий, витамин Д, ензими, омега 3, джак3д
Нямаше почти никой в залата та не правих с трупчета лег ама нищо няма значение. Доста пауър имах, лошото само че шибания пръст вече месец и нещо не минава- нещо на ставата съм направил, боли ама държи направих тяга с една ръка- засегнатата- на 80кг- държи здраво. Ся ше пия и 2-3 бири тая вечер- тежка седмица беше- нова работа и стреса ми е нов.
Дневникът ми станал на 2 години- браво на мен- consistent son of a… От вчера ми е едно такова еуфорично- не знам а какво се дължи, но дано се запази до по-късно и да се получи добро вдигане.
Тренировка:
тяга- 2х140кг 2х150кг 2х1х150кг
набирания и бицепс малко
Настроението си беше чук, ама след вечери, като снощи тежко не може да се вдига... та така.