09.01.13
14:57
А,нещо не сме се разбрали..аз мислех,че под ‘’долен лег’’ Скота има в предвид лег с глава в ниско положение..
Долен лег аз си го представям така.
И разсъжденията ми са за тази позиция и другата (с главата над хоризонтала).
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 09.01.13 14:58.
А,нещо не сме се разбрали..аз мислех,че под ‘’долен лег’’ Скота има в предвид лег с глава в ниско положение..
Долен лег аз си го представям така.
Ми да де - не е врат, ами шия! :D И двамата май говорите за едно и също нещо. При мен той е най-силното движение от трите, горният естествено е най-слаб.
Вие имате предвид долен- който правех, а аз пък дадох аналогия с горния :D
На ДОЛНИЯ мога и оеще, но не се пънах първо и второ ме удря в рамената и за това залагам на рейнджа и техника повече от колкото на другите 2. като казвам удря в раменете имам предвид болки фронтално не нещо сериозно но предполагам заради по-леките тежести. Иначе аномалии всякакви
Горен, долен, ала-бала :)
Има бутане над глава, бутане пред гърди и бутане надолу (кофи), всичко друго са некви вариации.
Теорията на Жиката е интересна за обсъждане за кофите и хспу-тата като бутащи със СТ в различни равнини...
Храната подобна на вчера и завчера- добра. Не ми се описва. Днеска се гърбих с едни ремонти по колата в странни пози и нещо сега ме върти кръста. Нищо сериозно просто неприятно.
***Тренировка
гребане с щанга- 2х6х90кг 5х90кг
тяга- 2х3х120
набирания с V ръкохватка- 18, 10, 10,
сгъване за бицепс- 5х40кг 10х30кг 15х30кг
скотово с дъмбел- 6х15кг
кардио
Тренировка след нощна. Пълен резил- самото ходене до залата ме умори. Тягата тежеше като тон, избутах някви серии нещо да се раздвижа. На кардиото и там слабо нито въздух, нито нищо. Хапване сега и пак на работа. После ще опиша нутриентите.
скотово с дъмбел
Най-сетне, а ? :D
Е тука също има една много хубава дроп серия, след като James 2 пъти спомена и изтъкна тази моя малка, но основна грешка в постройката на програмата ми :D
Днеска няма да има тренировка. Почивка и зареждащ- спагети ядох и после може малко баница. Генерално ще има нЕкой въглехидрат от утре пак серия 4 дни ниски въглехидрати и така. А също вече и ще се тренира, както и в понеделник.
***Тренировка:
раменна преса от седеж- 6х50кг 5Fх55кг 7х50кг
изнасяне на дъмбели встрани- 2х10х7,5кг //много бавна негативна част
хеликоптер- 6х40кг
задържане на изнесен диск напред- 30сек 10кг
трапец
кардио х2
Днеска слабичко, като сила, ама пак съм доволен. Хеликоптер си припомних много бързо защо не правя- е*а ми роднините на раменцата крехки. Ще мисля друго упражнение. Кардиото- просто направих 2 сесии, ама на колело, че имаеш тълпа за пътеката. От днеска по 150мг цинк и 1,5гр магнезий- ако съм ок така ще задържа за 4 седмици и ще мина стъпка назад пак. Храната- доядох си спагетите- сиреч 150тина грама, кюфтета, врат пушен, бабек, козе сирене, масло, кашкавал, бананче. После свинска пържола със сметана и зелева салата с авокадо. Преди лягане протеин с ядки. Свиничка съм знам- ебати комбинациите правя :D Утре мощно клек!
***Тренировка:
лег преса- 8х155кг 2х8х200кг
клек- 6х115кг 6х120кг* 4х125кг
бедрено сгъване- 2х6х45кг
прасец
корем
Вчера малко в повече ми е дошло колелото, че краката ми бяха поуморени, ама пак доволно. Сега яйца със сланина и масло, малко кокос и некоя стафида- 20гр да кажем. Обяда ще свинско с масло, зелева салата и авокадо малко, ябълка. Вечерта ядки с протеин и май това ще му е.
Храната:
16:30- свинско, масло, кюфтета, зелева салата, ябълка
22:00- яйца, кокос, некой резен кашкавал, пушен врат и сушеница, банан
24:00- протеин, малко лешници, парче черен шоколад
***Треноривка:
лег- 5Fх80кг 4х80кг 4х75кг
негативен лег- 95кг
долен лег с дъмбели- 8х25кг 10х25кг
горен лег с дъмбели- 5х32,5кг 6х32,5кг
кофички- 9, 8
лег тесен хват- 0х70кг 0х65кг 1х60 4х60кг
разгъване на дъмбел зад врат- 2х8х35кг
Днеска слабо. Не трябваше да мъча за 5ца на първата серия- фалита там много ми взе. На кофичките днеска по добре- лека полека ще ги увеличавам, като стигна 15тина тогава ще добавям тежест, за да свикна с натоварването. Нещо на лега с тесен хват много грандиозно се прекарах- предния път тренировката беше подобна, а 65 ми бяха леки и то за втора серия- нищо. Пак не остана време за кардио. Нямах си работа сутринта да си взема мерките... ужас. Стриктен уж няма въглени освен всеки 5ти ден и пак нагоре... Иначе последните няколко вечери спя чудесно- дълбок сън- това не ми се е случвало от години. Спя по 6 часа, ама някак се чувствам добре сутрин. Това е от как пия по 1,5гр магнезий.
Храната днес:
-яйца, пилешко, масло, сметана, домашна извара, авокадо, кокос, ябълка, бадеми, протеин, пушен врат,
калории- 2300 мазнини- 162гр въглехидрати- 59гр протеин- 160гп фибри- 16гр
Храната всеки ден ми е нещо подобно с единствената разлика, че днес месото ми е малко- старая се да е към 400гр- днес е около 300 и почти няма свинско. изключая на всеки 5 дни че ям малко повече въглехидрати и пак не прекалявам, и пак чвор... даже качвам. е*и му меча. Имам едно въже за скачане тука остава да почна да се науча и всеки ден да се мятам.
Копче, кой ти каза да пиеш протеина с ядки?
Аз от тая комбинация качвам яко, а и не само аз.
Едва ли 30гр бадеми/лешници са такъв фактор а и само протеин не ме засища. Какво предлагаш- да си хрупам ядките след вечерята и после само гол протеин?
Бе аз ти казвам, че тая комбинация е брутал, щом жената качи :D
Кво го зобаш толкова тоя протеин, нали искаш да си фит :)
Всъщност, освен да махнеш мазньоча какво друго искаш и кое ти е приоритет?
Як си ве. Наздраве :D
Мнението беше редактирано от gotcha на 16.01.13 20:47.
https://www.facebook.com/events/487286227989825/
Храната днеска стабилна, ама над 3к. Въглехидратите, както обичайно са малко- утре ще ям мусака. Днес ще бъда до късно на работа, но утре сутрин се тренира.
Че то реално аз не съм спирал да тренирам по системата. Просто от време на време вкарам някое повече повторение и тия овърлоуди дето ползвам. Сиреч модифицирана е. Рееших, че му стига толко на онова заглавие :)
***Тренировка
гребане с щанга- 8х90кг 2х6х95кг
тяга- 2х5х140кг 4х140кг
набирания с V ръкохватка- 16, 12, 6,
сгъване за бицепс- 5х45кг 2х6х40кг
скотово с дъмбел- 8х17,5кг 6х20кг
кардио
След нощна прилична тренировка. На тягата първата серия надхват, втората смесен, а трета и с колан. Набиранията по-слабо от миналия път. Генерално беше добре, обаче нямах сили за висока тяга. Сега след малко мусака и някакви пилешки бутчета има ще дояждам.
Мнението беше редактирано от Бойко на 18.01.13 12:52.
Днеска стабилно хапнах въглехидрати- мусака, ананас, ябълка, една суха паста и бонбон. Другото си е стандартното. Обаче има го номера с гликогена- изглеждам някак напомпан и обемен днес. Има и лека разлика в мерките в момента. Как да е това странична бележка- утре си е пак нвд.
***Тренировка:
раменна преса от седеж- 7х55кг 4х60кг 6х55кг
изнасяне на дъмбели встрани- 6х10кг 10х7,5кг 7х7,5кг //много бавна негативна част
задържане на изнесен диск напред- 30сек 15кг
трапец
корем
кардио- 3х3мин макс интензитет 2х10 интервално
Много доволно днеска- 60кг си тегнеха и 4ката беше предел. Кардиото тия 3х3 са между почивките на Херцога- аз правех ва макс 3 минути и после му пазех. После още 2 сесии по около 10 минути на интервали. Смазах се. Рибеното свърши, но пък имам сида и инозитол. Обмислям да увелича въглехидратите за сметка на мазнините повечето дни- да пробвам за няколко седмици да видя какво ще стане.
Мнението беше редактирано от Бойко на 19.01.13 17:55.
Скотьо, струва ми се, че прекалено често пристъпваш към някакви промени - било то в начина на хранене или трениране - не оставяш достатъчно време на нито една система да проработи качествено...
Мисля, че не си прав. Системата на трениране си ми е една и съща- просто и спазвам принципите- имаше такава дискусия преди няколко месеца и казах, че ще дам на Мах-ОТ 6 месеца плътно преди да сменям- вече минаха 3- прогресирам- не сменям.
За храната- Основно се храня ВМ-НВД и почти всеки ден е без закуска- както го усетя. Просто на няколко дни вкарвам некой въглехидрат повече- ако обърнеш внимание ще видиш, че храната ми е константна през повечето време клонящо към ниски въглехидрати. Дори я увеличих преди 4-5 месеца от около 2000 калории на около 2500, като ефекта е, че качих или поне на кила съм същия ама по-мазен.
ЕДИТ Поне с такива впечатления оставам, като върна назад и разгледам- може и да греша.
Мнението беше редактирано от Бойко на 19.01.13 18:14.
Вчера всъщност не ядох нищо- просто не ми се ядеше дори след тренировката. Днес- мусаката доядох, яйца, месо, сирене, кисело мляко, няколко мини банички със сусам и извара, ананас. Може преди да легна да пия един протеин може и не. А да и бая зелева салата да има фибри. Утре ще радвижа леко сутринта преди работа.
Инертност.
***Тренировка:
лег преса- 2х8х205кг 8х210кг
клек- 6х120кг 4х125кг* 5х125кг*
висок клек- 2х155кг
бедрено сгъване- 5х50кг 6х45кг
прасец
корем
кардио
*колан
Снощи умрях от жега и то на отворен прозорец- не спах много добре, ама колкото толкова- 155 тежат :) Стабилна тренировка- кръста ми беше натегнат въпраки че 2 дена ролер и магнезий. първата серия без колан- доволен, следващите 2 с колан- на втората много избързах на последното повторение и щангата ме захлупи, ама се изправих сам де. Доволен :) Това последното много го повтарям не е на хубаво...
Мнението беше редактирано от Бойко на 27.01.13 21:34.
вчера безславно заспах в 10… и трябваше да се тренира тази сутрин, ама имаше някои задачки-закачки. Храната беше вчера-
-60гр овес, 5 яйца, 2 лъжици мед, канела, сусам
-300гр ориз(готово състояние), 300гр свинско, 200гр зелева салата
-40гр протеин, 2 лъжици фъстъчено масло, кокос, фибри
днес:
-5 яйца, сирене 40гр, масло 20гр, авокадо, фъстъчено масло
-300гр ориз, 300гр свинско, 200гр зеле
-40гр протеин, фибри, бадеми
нейде 2300 калории да ударя е целта.
Мнението беше редактирано от Бойко на 22.01.13 12:47.
***Треноривка:
лег- 2х5х80кг 4Fх80кг
негативен лег- 2х 100кг
долен лег с дъмбели- 8х27,5кг 6х27,5кг
горен лег с дъмбели- 6х32,5кг 4Fх32,5кг
кофички- 9, 9
лег тесен хват-5х60
разгъване на дъмбел зад врат- 10х40кг 7х40кг
комични опити за скачане на въже...
Днеска чудесна тренировка. Много доволен за първи път 5 на 80 въобще и то 2 поредни серии, на 3тата вече ца4то повторение фалирах... малко частични повторения на 100 и после негативно втория път. Долния лег по-лесно и натам вече беше са понатрупала умора. Накрая около 15 минути се опитвах да скачам на въже- бях зрелището в залата :D ама не ми дреме- ще се науча!
Накрая около 15 минути се опитвах да скачам на въже- бях зрелището в залата :D ама не ми дреме- ще се науча!
Помня и аз като се учих :D Цялата зала ме гледаше с 1 такъв странен поглед ;дд За 3 тренировки по 10-15 мин. опити се понаучих.
Не ми пречат- лошото само е, че залата е мазе и и нисък тавана и има тръби и подобни, та е трудно, а вкъщи не става. Ако се задържи времето прилично и не вали дъжд ще се тествам и навън :) Да зяпат те- после кат почнем дабъл ъндърите ще видят те :D
23.01.13
10:50
Костенурка с Паркинсон в зимен сън :D :D :D
23.01.13
10:51
Скоте, скачането на въже е въпрос на координация. Когато я нагласиш - вълшебството се е случило вече. :) И гледай въженцето да е по-тежичко, за да не ти се развинтват рамената и китките (които, естествено, ще се уморят много преди краката ти!).
Така е , Коле. Инак скачам с едно мисля не особено удачно въже- струва ми се много леко. Беше плюс към ролера дето си поръчах, ама и нямам база за сравнение.
23.01.13
11:15
С леко въженце наистина е тегаво, защото то няма инерция и трябва да прилагаш много повече усилие, за да поддържаш скоростта му. Няколко пъти съм го споменавал тук - най-доброто нещо, с което съм скачал, е... телефонен кабел. Тъничък и сравнително тежък, перфектен. Има и читави купешки въжета, вярно е, ама те пари струват... а с парче кабел човек може да се сдобие и по друг начин. :)