10.03.13
21:40
Сега е на мода да се лайква хспу, бърпита и планкове.
Махни HSPU-тата и бърпитата, че нещо хората не ги харесват, съдейки по масовата им липса в дневниците. Сложи раменни ротации, скачане на въже, жабешки подскоци. Ей това е топ 4 на лайковете :D :D
10.03.13
22:23
Мислех си, че аз съм его-маниак ... :x :D
Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 10.03.13 22:23.
Така вече около 60 минути ровя назад. Ето кратко резюме на тренировъчния ми 3 годишен стаж.
1.Типично билдърска тренировка от списание в началото- голям обем 12/10/8/6 и тн
2. 5х5 около 3 месеца
3. сила в завет от старата школа 8 седмици
4. някаква волна измишльотина малообемна - няколко седмици
4. Мах-ОТ за няколко месеца *//2010 до края 4 месеца да кажем
5. малкия смолов за клек поради срязано сухожилие на пръста //2011
6. Мах-ОТ + кросфит 1 път седмично, а после и 2, после имаше и едно допълнително бягане седмично. тотал 6дни; една заблудена бърпи миля, за която бях забравил
7. Add50 за лег+ кросфит и някви своеволия за останалите групи докато се контузих- пак умерен обем
8. После заради проблем с петите- пак 3ки за основните и малко повече обем за другите движения- малко обем серии към 10ки
9. 6 седмици клек в 20 повторения
10. мах-ОТ пак /// 2011 до края 4 месеца
11. 5/3/1 ///2012 цикъл и половина
12. 4 месеца билдърски тренировки- висок обем, малки почивки и прочие.
13. мах-ОТ до преди няколко седмици.
Храната е варирала леко през периода. Наистина малообемни неща съм правил основно в ниски диапазони. Има резон да се замисля да пробвам нещо друго. За нти път го споменавам април месец ще видя какво и как ще променям точно съобразено с целите ми. За раздаването- мисля че се раздавам не знам, защо се шири идеята, че се пестя. Който е тренирал с мен знае че имам хъс и желание и се раздавам. Когато съм тренирал с групи и ноу репове съм си давал сам и съм повтарял и потретвал. Ако се пестях и нямах хъс надали щях да дръпна 190 или пък да клекна 150. Не са кой знае какви постижения, ама не са и малко. Старая се, но явно логиката ми изневерява и залитам по неефективни за мен неща. Именно за това аз обичам всичко да ми е разписано като на идиот, за да си следвам и да не “пестя”. При мен нищо не става по лесния начин. В тоя ред на мисли силово що годе си прогресирам добре(освен на лега). Други са ми трудностите на мен, но явно и таргетирането ми не е правилно. стига толко романи.
ПП И последно- за етикета на тренировките- нито съм билдър, нито пауърлифтер
еле па кросфитър или щангист. Просто съм трениращ искам да съм силен- във всякакви движения и да съм по-малко мазен. НЕ искам 45 санта бицепси и 80 санта бедра.
11.03.13
08:11
казано от Скота на 10.03.13, 23:20:
Така вече около 60 минути ровя назад. Ето кратко резюме на тренировъчния ми 3 годишен стаж.
Съжалявам за спама,но... Поста го изчетох с изключителен интерес.Добра равносметка за толкова дълго време.Искам да вметна,че когато нищо не се получава по лесния начин,резултатът е по-сладък след това.Твърдя от личен опит.
Успех за напред. :]
***тренировка:
тяга- 2х2х120кг 3х3х165кг*
гребане с Т щанга от опора- 3х14х35 кг
добро утро седнал 3х
кофички- 12
лег с тесен хват 2х10х40кг
разгъване с въже- 1х
корем
*колан
Днеска не беше най-добрият ден за лифтове, но успях да направя три тройки на 165- тежеше ми и на хвата, ама не ги изпуснах. доволно. За трицепса по-леко, че почна да се обажда, а не искам да го контузвам пак. Еми това е.
@Луцифер, благодаря- така е : )
Мнението беше редактирано от Бойко на 11.03.13 10:08.
11.03.13
11:31
Странно... не съм те виждал да се пестиш на тренировка.
Не си вкарвай такива мисли в главата.
Безразсъдството в залата е доста по-голям проблем от предпазливостта.
11.03.13
11:38
казано от Кольо Пияндето на 11.03.13, 11:31:
Странно... не съм те виждал да се пестиш на тренировка.
Не си вкарвай такива мисли в главата.
Безразсъдството в залата е доста по-голям проблем от предпазливостта.
Той не се пести, ама някои хора си мислят, че като отидеш в залата трябва да се почупиш от кривене на всяка цена :)
Два брутални дни на работа- направо съм смачкан, отделно имам и адската мускулна на гърба, кръста, хамстринговете и гърдите. Раменцата също са аут. Храната е добра- има си всичко.
Храната днеска:
-салата, спагети с кайма, гъби и кашкавал
-яйца със сланина, краставица
-протеин с фибри, фъстъчено масло
Добавки:
витамин Д 5 000, витамин А 25 000, рибено с витамин Е 6х 1000/15, креатин 5гр, цинк 100мг, магнезий 1000мг, бетаин 1200мг и ензими,
**Тренировка:
раменна преса седнал- 3х5х60кг
изнасяния в страни 2х10х 7,5кг /5кг
задържане на диск напред 1х
малко трапец
малко корем
малко предмишница
Тия 60 не успявам да ги преборя още- тегнат. Иначе доволно потренирах. Следва клек.
Храна:
-кюфтета от кайма, сметана, зелева салата, корни
-протеин
-пече черен хляб с кашкавал, масло, яйца, краставици, домашен тиквеник
Добавките, същите, но без Д и А витамини. Това с фибрите ми е трудно много- хич не обичам салати, а и с години не съм ял и съм ги прескачал. Как да е продължавам по схемата, защото има ефект. Утре скуот и ще си върна колата, че вече 16 дена съм без нея...
***Тренировка:
клек- 2х1х110кг 3х135кг* 3Fх135кг* 2х135кг*
висок клек- 3х160кг
напди- 2х6х17,5кг
преден клек- 10х50кг 2х6х60
набирания- 3СТ 3х10кг 3х15кг 3х20кг 1х25кг 1х30кг 2х1х35кг** 15хСТ
малко корем
*колан
Криво днеска- първата 3ка зле, после се затиснах на втората и третата серия въобще не подех за 3то. Уж наспан, нахранен, напоен, ама швепс. Набиранията не знам що бях решил да ги правя- на 35 една идея още може за заключване, ама отдавам на дефекта че въпреки веригата държа тежестите отзад зад краката и в горна точка се изхлузва и ме дръпва рязко надолу- навик... Епа тва е.
Мнението беше редактирано от Бойко на 16.03.13 22:44.
Така да е- ще се яде здраво- решено е. За 4 седмици едва ли ще кача повече от 1-2кг, така че просто ще ям повече- ще ги изчистя после и без това не добре положението поне да съм сигурен, че има достатъчна компенсация от храна. За днеска:
-пилешка пържола, печен хляб, салата //бетаин, цинк, рибено,
-2 свински пържоли, филия черен хляб, масло, тиквеник //бетаин, цинк, рибено, магнезий
-протеин, протеинова вафла, фъстъчено масло //бетаин, магнезий
***Треноривка:
лег- 1х75кг 1х80кг 3х85кг 3х87,5кг 1+1х87,5кг
горен лег- 6х70кг 4х70кг
кросоувър на долни макари- 14х10кг
сгъване за бицепс- 6х40кг 6х45кг
сгъване на пейка от наклон- 14х10кг
малко корем
Бива тренировката- на 85 лесна 3ка, на 87,5 беше измъчено и криво, ама стана. На последната серия на второто щях да се затисна та бутнаха. Другите работи протоколно, бицепса съкратих малко, че от вчера е ударен леко. Два дни почивка и следва тяга- протокола ще го мисля, че на 3ките май се изчерпвам... Магнезиевото олио прави чудеса, но установих нещо вече второ път ми се случва, като се оклепя прекалено да се събуждам през нощта пламтящ- не знам дали при някой друг се наблюдава. Аз и 1гр магнезий приемам дневно с добавките, та може да предозирам.
Храната днеска:
-яйца, сланина, кашкавал, краставици, ябълка //рибено, магнезий, цинк, бетаин,
-свинско, черен хляб, портокал, авокадо //рибено, цинк, бетаин,
-протеин, фъстъчено, черен шоколад //бетаин, магнезий, креатин
-ВСАА по време и след тренировката
Сигурно ще има още нещо и ще допълня.
Скотски имаш 3 седмици до състезанието, заебавай го тоя бицепс, за какво ти е да го тренираш сега ? Като ходиш до тоалетната да ти е по-лесно ли ? :D (Същото важи и за другите асистиращи с изключение на 1-2)
Мнението беше редактирано от Madboy на 17.03.13 11:11.
Еми де да знам- видими се че като ида за 3-4 серии лег примерно или клек само това е малко и другите групи остават пренебрегнати :D Ще хвана да ги редуцирам до минимум с много леки кила до състезанието.
17.03.13
12:22
Лятото иде бре :D
17.03.13
12:33
Двойни, тройни, четворни дропсерии, докато не ти се пръскат вените по бицарите :D
17.03.13
12:36
казано от Херцог Трън на 17.03.13, 12:33:
Двойни, тройни, четворни дропсерии, докато не ти се пръскат вените по бицарите :D
А със отворени очи или затворени? Ако не си гледа бицепса в огледалото дали няма да му се напомпа по-малко? (giggle)
17.03.13
12:46
Анатема!!
Пред 2 огледала - едно пред него, едно отстрани!!! :D С бавна негативна и яка пикова контракция(и крещене в този момент!!!)
Тялото има висок праг на адаптивност, обаче с времето всеки дефицит се натрупва до достигане на критична маса(или по-скоро липса на такава) и избива на някъде. Предходното е всеприложимо.
Храна:
-свинско, лукче, картофче, морков, филия черен хляб, зелева салата
-протеин, ябълка
-яйца, сланина, черен хляб, фъстъчено масло, черен шоколад
Добавки- стандартните. Поразглобен съм в момента ако не заспя ролер и магнезиево... ако заспя :D
Храна:
-свинско, филия лЕб, салата зеле, ябълка
-протеин, домашен кекс
-яйца и сланина, краставички, кекс
Добавки, като вчера. Днеска приличен ден- пак съм доста уморен, ама се ядва. Утре една тяга ще чукнем, а тая вечер ролер и магнезиево, че треските не си отиват. Друго важно за отбелязване няма.
Горното се промени леко щото заспах 10 минути след поста ми... и станах преди малко. Храната е- варени яйца и пушен врат, а след тях кекс- просто не ми се пържат яйца тепърва. Лягам пак.
Carpe… somnium!
***тренировка:
тяга- 2х2х100кг 2х120кг 1х150кг 2х3х170кг*
висока тяга- 5х200кг* 3х200кг* //втората от по-ниско
лег с тесен хват 12х40кг 10х45кг
кофички- 10
*колан
До 150 надхват, а после смесен. Нещо тежеше днеска, ама доволно 2 3ки на 170- това си е рекорд- то и 165, 160, 155 си бяха рекорди предните седмици де, ама 170 ми звучат някак по-кръгло :D Тръгнах за 3та серия, ама нещо се разконцентрирах ли и аз не знам- опитах да ги дръпна ама се отказах- поколебах се за частица от секундата и така- оставих. Високата тяга- много леко на хвата- другия път ще пробвам и повече. 3 серии за трицепс просто да раздвижа кръвта. Толкоз.
Храната днеска:
-яйца, сланина, краставици, картофи, банан, кекс
-протеин, ябълка, кекс
-свинско, сметана, репички, фъстъчено масло
Режима е all in па да видим.
***Тренировка:
раменна преса от седеж- 3х8х50кг
разтваряне встрани- 12х5кг
общо раздвижване и разтягане
Леко се раздвижих преди работа без извращения. 50кг на рамото са леки. ама не е момента да напъвам в момента точно там.
-протеин и банан
-свинско, авокадо, репички, сметана, печен хляб, кекс
-яйца, сланина, кашкавал
ако има още нещо ще допиша
***Тренировка:
клек- 2х2х100кг 1х120кг 1х130кг* 1х135кг* 1х140кг*
*колан
Тренировка на ързо преди работа- отвратително е да зяпаш часовника постоянно. Кръста ми е на салата и още на 120 беше тегаво без колан- щеие да е добре поне 2-3 1ци на 140, ама нямаше време. Хубавото е, че не тежат. Тръгнах за висок клек на 165, ама не се получи. 2 дена почивка сега, а утре на вила.
Вчера на виличка в Цигов Чарк- епа чудна история- лошото, че само 1 ден. Храната мега стабилно- няма нужда от описване. Нещо ме върти гърба и кръста, ама нормално- кофти стол, кофти легло и доста шофиране- ама тва да са ми оплакванията :D Супер компания! Ся остана да натегнем щангите :)
***Тренировка:
лег- 3х70кг 1х80кг 1х85кг 1х87,5кг 1х90кг 1х92,5кг 1х90кг
горен лег- 2х6х60кг
2 серии бицепс
Храна:
-протеин и козунак
-свинско, сметана, салата, торта
-спагети с кайма и кашкавал и доматен сос
Тренировка след работа- засилих се да пия кафе, ама забравих. 90 що годе добре, но 92,5 с адски мъки- избутах де. Направих още една 1ца на 90- вАжеше. Епа на лега явно ще се излагам пак с най-нисък резултат.
***Тренировка:
тяга- 2х100кг 2х1х110кг 1х130кг 1х140кг 1х160кг* 1х175кг* 1х190* 1х180*
висока тяга- 3х205кг*
3 серии трицепс
*колан
Не беше минала пълна седмица от предната тяга, тъй че съм доволен. До 160 надхват. 190 си бяха тегави и кривички, ама има резерв. Малко трицепс да раздвижа кръвта и това беше. Толкоз- ся отивам на тръстиката.
26.03.13
10:41
Високата ти тяга беше 195, не 205 :) И да, забравил си най-важното ;)
205 беше- 2х20 4х25 2х15 2х5 2х2.5 и лоста
Обръщане на 120 :D
Мнението беше редактирано от Бойко на 26.03.13 12:17.
Трябваше да направиш малко бицаги като мен :Д
Мнението беше редактирано от Стоян на 26.03.13 14:46.
Фаст 28+ часа. Много леко изкаран- непланиран. Храна след това- спагети със сирене, малсо, свински пържоли; 2-3 бири. После ще прасна един протеин и крем йоткер; . Ако ми се яде ще вкарам и още нещо. Нямам никакви мускулни- смятам да направя един клек тежки сингли до към 90-95% некоя серия за рамо за раздвижване и в неделя пак да направя лег- до 90, за да знам че са ми сигурна тежест. И последната седмица кротуване.
Днеска стабилна храна пак- протеин, фибри, креатин, йоткер, фъстъчено; свинско, сметана, зеле, туикс; яйца, сланина, печен черен хляб; Предстои да шавна социално та ще пия една бира с нещо там към нея. Утре клек.