ба ли го явно ще трябва да мина през тоя шит чисто НВД пак... ама след месец и нещо когато и да ми падне силата няма да е толкоз проблем и кардио всеки ден- няма начин. бягане, скачане и колелото в действие.
Вчера храната:
-свинско в сметана и гъби. салата. малко картофи гарнитура. ябълка
-протеин. фъстъчено масло
-свинско в сметана и гъби. салата. масло
Днес
-свинско в сметана и гъби. салата. малко картофи гарнитура. банан
-протеин. фъстъчено масло
-яйца и сланина
Карбове далеч под 100гр и двата дни. Калориите добре.
За метконите- преди 2 години нали това правех + силовите. Ми може да съм имал повече въздух и силова издръжливост ама пак същата работа беше на другия фронт. С храната бъркам нещо няма какво друго да е.
28.02.13
20:47
Тц. Стига си се борил с тази храна. Почти винаги храната ти е хубава и изчистена. Според мен почвай да променяш нещо с тренировките. Карай си ги билдърските сплитове, но в края на тренировката почвай да включваш нещо на висок пулс. Ако ще и ХИИТ на пътечка за 15 минути да правиш, или 50 суинга, или 200 клека СТ, или 50 бърпита.
Наистина според в храната не бъркаш. Преди да започна комплексите и функционалното трениране, за 3 години не успях да постигна това, което успях с да направя за 1 година КФ ака функционално трениране. А тренировките ми рядко са над 30 мин.
28.02.13
23:45
Аз му говоря, ама мен не ме слуша, дано теб послуша Мила :)
А според мен не тренировките , не храната , а в нещо друго е проблемът
Мнението беше редактирано от Стоян на 01.03.13 00:13.
Всеобхватно бъркам аз. Иначе хубавото на дневника е, че всичко е тука. Имам период, както споменах 3 силови + 1-2 кросфит тренировки, че по едно време и бегови правех допълнително, когато тренирах уикендите с Юли разбира се и храната я има и прочие. Съществена разлика няма със сега, просто тогава съм бил 75 кила. После миналата година имам пак няколко месеца тренировки с малки почивки, повече повторения висок пулс и кардио накрая. Историята е подобна. Най-изчистен съм бил до сега като правех клек в 20 повторения и ходех с колело на робата, където не седях в офис и това пак е със звездичка щото пак не бях кой знае колко изчистен. При всички тия периоди общото е едно- уж добрата ми храна и разбира се фастинга малко или много.
Знам ли вече кво що- нищо не работи за мен- само бело/бонбонки не съм пробвал :D Като мине джонито ще мисля какво и как ще променям тествам и така. Залагах може би прекалено много на биосигнатурата- то ясно че трябва време, ама знам ли дали има съществени промени. Определено имам подобрение- как се чувствам генерално и възстановявам/то не че тренирам много последните 2 седмици/. Ама положението с мазнините е една константа при мен. Ще се направи още една консултация и от там ще вадя изводи.
01.03.13
09:22
Смени тотално начина на трениране.
Една чисто силово ориентирана тренировка - ЕДТ за сила примерно и една силова кондиция - иди при Чуковете да ти покажат примерна такава. В седмицата правиш две силови кондции и две ЕДТ за сила.
Еми да. Най-вероятно ще пробвам и това :) винаги мога да си се върна на предишния начин на трениране, ако съм много кекав.
Благодаря за включванията. Аз все си мисля че не съм достатъчно стриктен.
Днеска скапан ден- мразя петъците, каквото може да не е в ред, не е в ред именно този ден. Обичам неделите. Бая народ го отнесе днес покрай мен... ама понякога и на мен ми личи, като не съм на кеф .
01.03.13
23:06
Трябва да разберете нещо,цяла бг,целия свят,цялата галактика трябва да разбере,че от тежки убииствени серии,клек до долу,тяга максове без колан,десетки серии с грайндъри,четворни суперсерии с дропове и т.н не се УМИРА!!! Защо неможе да проумеете,че тялото е създадено да си пази мазното и да го създава,а не мускулите си. Затова трябва да го принудите,да го мъчите,да боли,да феве за да расте! Всяка една тренировка трябва да е HARDCORE-BADAZZ-DESTRUCTIBLE-HURTFUL-PAINFUL-TORTURE! Оставете храненето,то само се нагажда спрямо тренирането. Ако си сериозен атлет , дори с най лошия ген на света 4к ккал Задължително!! Тоя тук яде по 2к...еми съжелявам. Но не себе си ,а теб...
БОЙКО...ОБЪРНИ ВНИМАНИЕ!!!!!
Ти затова си мега нафибреният и с плочки, при които и жълтите павета се пукат от яд...
01.03.13
23:14
Ти затова си мега нафибреният и с плочки, при които и жълтите павета се пукат от яд...
Не съм казал,не съм го направил. Що се плашите от чистенето,като едва ли не невъзможно? Сега съм на 15 процента, лятото ще съм 8. Ама ще греба с повече от колкото правиш тяга и ще правя повече кофи, от колкото ти лицеви,приятелю.
Не съм казал,не съм го направил. Що се плашите от чистенето,като едва ли не невъзможно? Сега съм на 15 процента, лятото ще съм 8. Ама ще греба с повече от колкото правиш тяга и ще правя повече кофи, от колкото ти лицеви,приятелю.
За осемнайсет годишно пишлеме, много ти знае балалайката ;).
02.03.13
00:23
20. Антипатични са ми хора,които много словесно го раздават,провокирани от нищото,просто защото си нямат работа,а в действителност правят по-малко.
Мнението беше редактирано от lordinario на 02.03.13 00:24.
***тренировка:
тяга- 3х3х160кг
гребане с Т щанга от опора- 3х12х40? кг
добро утро седнал 3х
кофички- 2х15
лег с тесен хват 2х10х40кг
разгъване с въже- 1х
На тягата си тегнеше :D едно е 1ца друго е 3ка- разликата е голяма :D за другия път ще видим какви кила ще накича. Пак нямаше къде да правя висока тяга- много народ имаше от сутринта... Всичко друго ей така да се раздвижи кръвта.
Ванка, а на теб ще ти отговоря в отделен пост.
Ванка, първо искам да кажа, че по никакъв начин не целя да те хейтя или нещо такова. Знам че си добронамерен : ) Ти наистина си много як и това е факт, само че някои работи ти убягват. Тия тренировки за които ти говориш може би дават много но и вземат много. Както сам каза си на 20години нямаш някакви сериозни травми(не ти пожелавам такива!!!) прогресираш и си мислиш, че формулата е общовалидна. Пропускаш факта обаче, че с друго не се занимаваш- финансово и жилищно обезпечен си, не ходиш на работа, не плащаш наем, не учиш(само не ми обяснявай как имаш уроци, не толкова отдавна бях в гимназия) всъщност на теб ежедневието ти е фокусирано около залата. В това няма нищо лошо- щом можеш да си го позволиш- евала- аз не мога. Аз от друга страна работя и уча от гимназията- отделям за зала колкото мога и имам сили. Наречи ме мекотело ако щеш и слабоволеви, немотивиран- ти избираш. Аз си прогресирам- не се оплаквам- лека полека си постигам малки цели. За теб това може и нищо да е. Както и да е- разбра идеята.
Относно чистенето- не е невъзможно- въпрос на компромис е- ако непременно искам да изчистя ще стане, но за сметка на сила, а за момента не искам тя да пада- наистина е просто. Всичко в този живот си идва с определена цена. Ще трябва да те върна на земята обаче- ти в момента не си 15% БФ и не го казвам щото те хейтя или ти завиждам- а щото е нереалистично да твърдиш, че си толкова наистина(ако греша ще си призная). НО хубаво приемаме, че си 15%. Сега тежиш 92кг примерно или около- това означава, че имаш 13,8кг мазнини. Целта ти е да си 8% до лятото(което между другото е доста скоро) Това автоматично означава, че ти трябва да свалиш 7кг мазнини, за да запазиш същото количество мускул, ако приемем, че сваляш само мазно, а да и сила няма да изгубиш. Това за 4 месеца айде 5- нали за лятото. Еми честно казано успех, не го виждам с твоята храна :)
Ако го направиш ще те черпя паста и бира.
Както имаше една приказка- One man’s misery is another man’s mystery.
02.03.13
14:43
Лятото като се прибереш в Пазарджик ще ви дойда на гости и без това съм обещал на Жорката да се видим. Ще тренираме и ще се позабавляваме.
Храна:
-протеин, фъстъчено, ябълка
-яйца, сланина, краставички, мини баничка, йоткер
-свинско, сметана
Не ми се смята днеска- ама нормално.
**Тренировка:
раменна преса седнал- 5х60кг 2х6х55кг
изнасяния в страни 2х
задържане на диск напред 1х
малко трапец
малко корем
малко предмишница
Тежеше 60тката днес ама нищо. Доволно. А от вчера имам мускулна брутална. Храната е:
-яйца, домашна извара, кашкавал, салата, сметана, мини баничка, йоткер
-месо с масло и салата // не съм решил свиня или пиле
-протеин и фъстъчено
Мнението беше редактирано от Бойко на 03.03.13 17:26.
Храна:
-свиня, сметана, салата, корни
-протеин, фибри
-сланина, яйца, краставички
Както Вито отбеляза засякохме се в адски транспорт и направихме бърз разбор на живота и гумените мечета :D Тренировка и утре няма да има, че схемите са една камара... Всичко е леш така или иначе- малко пролер ще има сега преди да легна.
Днеска храната е:
-пилешка супа, кюфтета и картофи
-ориз със свинско, свинско, салата
-протеин, фъстъчено масло, фибри
Днеска предрусах с кофеин... от кола- така се получи- поне се наблъсках със захар та не мислех за други сладки работи :D Инцидентно е разбира се- аз и кафе не пия почти.
***Тренировка:
клек- 2х1х110кг 3х3х130кг*
преден клек- 2х5х70
напди- 8х16кг
*колан
На бързо сутринта преди работа раздвижих. Беше доста трудно- нямаше повер. Това беше причината да направя на 110 2 серии- уж да се вдигна малко. Как да е норматива изпълних.
06.03.13
10:38
Добре, че те поприритах да се раздвижиш :D Не беше най-добрата тренировка, но е по-добре от нищо ;) И тия тренировки дават ;)
Честит празник на всички дами! Бъдете живи, здрави, обичани, уважавани и щастливи.
странична бележка- нещо настинах- дано бързо се освестя...
днеска съм по-добре. Храната е- печен хляб с кашкавал, масло, яйца, домашен компот, протеин, банан, фъстъчено масло. Имаше и още нещо май- слабо...
***Треноривка:
лег- 2х70кг 2х3х82.5кг 3х85кг
лег с борд- 2х102,5кг
горен лег-2х5х70кг
кросоувър на долни макари- 15х10кг
сгъване за бицепс- 5х50кг 6х45кг 5х40кг
чуково сгъване- 6х25кг
сгъване на пейка от наклон- 14х10кг
малко корем
Някви жалки опити за мост- скъсих амплитудата с 2 санта де :D на 82,5 леко та бутнах на и 85- добре беше. 102 само като ги извадя и ме смачкват- долна долна лежанка. Другите глупости ей така без откази. Доволно.
Жика, просто ме смачква. Като извадя нещо над 95кг и не успявам дори да се съпротивя- смисъл отказа е пълен... жалка история е на фона на другите ми две движения дето са прилични.
Може и да са ти го казвали,но така като чета,според мен подхода ти е грешен.Ама ти си знаеш де...
Мда коментирано е :) Следващите няколко седмици смисъл от промени няма. За по-натам ще се измисли. Иначе и аз не знам знам ли нещо...
10.03.13
18:01
Теглото ти как е сега, на какъв ръст и процент мазно г/д?
10.03.13
18:32
183/78/18
Трябва да промениш нещо в тренировките, естествено съобразено с останалите ти ежедневни натоварвания и стресове. Просто не виждам как здраво трениращ човек ще живее на 2,2к калории на 80кг и ще се чувства енергичен, бодър и силен. Вдигни обема? Гледам малко серии правиш около 8-10 на тренировка, от които 5-6 тежки и то с ниски повторения. Според мен удвои всичко даже, ако ежедневието ти го позволява.
Някъде да съм казвал, че не съм енергичен и бодър. В отделни дни може, но иначе съм супер. Имунитета ми е много силен- не съм се разболявал или дори настивал от месеци- в петъка не бях добре и до събота се оправих напълно. Нямам желание да качвам килограми- това автоматично означава допълнително освинване- пробвал съм- не ме влече. Ще се променят тренировките след един етап- упоменал съм кога. Ще се чисти здраво после и така.
10.03.13
20:39
Щом на 2000 калории не сваляш, незнам здравото чистене какво ще е. Хората свалят от 12 процента на 7-8 мазнина на твоите кила с 2700-3000 калории за два месеца, без химии. :D Ама тренират доста обемно.
Калоянчо примерно е 78кг на 10 процента и на 3к ккал сега смята да свали до 6-7 до Май.
Мнението беше редактирано от lordinario на 10.03.13 20:40.
Браво. Има ген, тренира яко- получават му се нещата. Не съм на 2к в момента- по-скоро 2400-2500- последните 2 седмици не броя и съм свалил. Мина ли повече от 2500 и качвам. Това е положението- вероятно щото ми е заседяло ежедневието и нямам достатъчно движение освен залата. Иначе хората много неща правят. Туй е дъвкано в тоя дневник доста и не само тая година.
10.03.13
21:14
Браво. Има ген, тренира яко- получават му се нещата. Не съм на 2к в момента- по-скоро 2400-2500- последните 2 седмици не броя и съм свалил. Мина ли повече от 2500 и качвам. Това е положението- вероятно щото ми е заседяло ежедневието и нямам достатъчно движение освен залата. Иначе хората много неща правят. Туй е дъвкано в тоя дневник доста и не само тая година.
Има нещо сбъркано в тренировките ти. Увеличи обема И интензивността. Че то на 2200 ккал повечето хора, които НЕ тренират, си поддържат теглото. Явно или нямаш достатъчно обем, за да предизвикаш metabolic fatigue и оттам да ти се отвори апетита, за да може да приемаш повече калории, или не влагаш достатъчно интензивност, или и двете. Защо не пробваш powerbuilding тип тренировки - тежка лежанка в ниски повт. в деня за гърди, тежка тяга в деня за гръб, тежък клек в деня за крака, раменна преса в ниски повт. в деня за рамене, набирания и кофи в ден за ръце (ако ти се играя да ги тренираш отделно) + повече повторения на другите упражнения, а защо не и ниски повт. на дугите базови упражнения + повече повторения на по - изолираните и акцентиращите ? Трябва да даваш всичко от себе си в тренировките - иначе няма да се получи. В този форум има тенденцията да е изтигнат на пиедестал ниско обемни “мен мейкър” тренировки, билдърското се счита за пълна пед**щина, “щангистки” (не че имам нещо против тях, уважам всякакви тренировки и постижения), а билдърското е на хейт, ама видиш ли - всеки после се оплаква - оф, дебел съм, защо не ми се получава и т.н. А всъщност не е ли здравето причината да тренираме (откъм гледна точка на здравето т.е. да нямаме мазнини, защото наднорменото тегло е дъ руут на всички други здравословни проблем) Еми как да се получи като не тренирате спрямо целите си.Дисвате бодибилдинг методите, а същевременно имате цели на билдъри (тоест добре оформено тяло, ниски мазнини, сила и т.н.), а използвате инструменти, които са за съвсем други цели??? Ей това не мога да го разбера.Нямам нищо против силовите тренировки - даже на мен много ми харесва да правя ниски повторения на основните движения, но само това само по себе си не е достатъчно, за да се изгради напълно развита физика. Както Chris Jones казва - If you are afraid of high volume (и най - важното) and hard work, than I suggest you watch something else - this is not the shit for you, ain’t nobody pressin’ a gun to your head and makin’ you do my routines.
Мнението беше редактирано от Калоян Чолаков на 10.03.13 21:16.
10.03.13
21:23
Браво Коки, успяваш да напишеш това, което аз мога само да го изкрещя с груб тон или с бухалка в ръка, ала да се тренира, в истинския смисъл на думата, да се тренира. Независимо кросфит ли, трибой ли и т.н.
Мнението беше редактирано от lordinario на 10.03.13 21:24.
10.03.13
21:32
То межудругото ей това дисване на билдинга дойде като се навъдиха кросдитърите преди няколко години. И с тях тенденциозните течения в храненето, фастинги, циклични работи, х’я ми и т.н. Сега който тренира кондиционно или кросфит му свети целия дневник, а една билдинг тренировка я събере 4-5 лайка и то на стари хора от по няколко години в тоя сайт. Забележете, че е така, навсякъде.
cf-team.org.
една билдинг тренировка я събере 4-5 лайка и то на стари хора от по няколко години в тоя сайт. Забележете, че е така, навсякъде.
Лайквахме едно време бе, ама концентрично в троен дроп-сет нещо вече не ми е интересно :D :D