***Тренировка:
тяга- 4х5х150кг*
висока тяга- 2х175кг* 2х195кг* 2х205кг*
набирания- 7,8,8
мечка на машина- 2х12х35кг
корем
*колан и кръстосан хват
Предния ден си представях ставане сутринта, за да тренирам, което отпадна, като ми отпадна и уговорката за сутринта. Автоматично се премести за вечерта тренировката- към 7 пих едно слабо кафе и след бачкане в залата. Прозяване и въобще тегава работа, ама си вдигнах планираното, така че съм доволен- направих и някакви неща “за гръб” и пояса. Сега следва почивка.
Опитвайки се да прикова вниманието си към безинтересната си особа ще напиша, че днес храната е 2100 калории приблизително и разхода и той толкова. Вчера 9 часа сън ми се отразиха доста добре- бях доста време в зоната на работа, но до 7 вечерта батериите ми угаснаха и като се прибрах трябваше да полегна за час. Не знам хората как се справят- аз ли съм мързелив или просто толкова си мога... нямаше сила която да ме закара в залата. Планът е събота и неделя да потренирам, пък да видим.
***Тренировка:
лег- 3х5х80кг 4+1х80кг
лег от поставки- 2х85кг 2х95кг 2х100кг
Вчера така се получи, че спах почти целия ден и придрямвах. Не бях годен за нищо, а и нямах желание да правя каквото и да било- стабилно хранене и почивка. Снощи си легнах рано, въпреки летаргичния ден и сутринта отворих очи в 8 доста свеж и най-вече с настроение и желание за активности. Тренировката доста обрана, но доволна- на лежанката имам нещо проблем с нагласянето, но добре вървят тия 80кг- просто аз правя глупости. После от поставките 85 бяха много леки, 95 за пръв път за 2ка и то с резерв и за това минах и 100те, където второто беше доста борба да заключа, но стана. С минимални стъпки забелязвам прогреса. Сега по задачи, тъй като вчера нищо не свърших, освен че успях да отворя айфон с капачка от бира и по-важното сглобих обратно и вече работи :D
***Тренировка:
клек- 4х3х120кг*
клек техника- 3-4х5х70кг
клек от поставки- 3х120кг* 3х135кг* 3х145кг* 3х155кг*
добро утро 3х7-8х50/55/60кг
*колан
Снощи се загледах по някакъв филм и направих голяма тъпотия и си легнах към 3, а трябваше а ставам в 7 и нещо да търча по поликлиниките пак. Едвам изкретах деня на работа- пих две кафета/слаби, но две/, а второто към 7 и в 7 си легнах да дремна до към 8 :D Тренировката беше доста стабилна- доволен съм- отработвам разни дреболии, които на моменти нацелвам и ми стават много добри повторенията, а на моменти не успявам :D Няма да натискам да вдигам честота на тренировките- явно за момента съм намерил някакъв баланс от натоварване/почивка- нищо не ме боли, възстановявам се добре и прогресирам полека лека, така че i got this going for me which is nice..
Мнението беше редактирано от Бойко на 19.01.15 11:15.
***Тренировка:
тесен лег/сгъване за бицепс- 2х 6х70кг/10х35кг 6х65кг/12х30кг
разгъване на дъмбел зад врат/сгъване от пейка- 8х30кг/9х12,5кг 8х33кг/10х10кг 8х35кг/12х9,5кг
корем
Това което не успях вчера направих днес, което ми измести тягата с един ден, но нищо. С оглед на това, че последната тренировка за ръце е от преди повече от 10 дни това беше достатъчно. Другия път на тесния лег ще пробвам 75. На сгъването нарочно правя с леко, тъй като правя бавна негативната част и гледам да няма никакъв чийтинг.
Днес взех и последните 2 елемента от “стака”, който на ден ще изглежда така:
- 2х1гр Трибулус- ~50 дни
- 2х4-5гр- креатин монохидрат ~70дни
- 3-4гр ДАА- ~35 дни
- 5гр Мака ~ 50 дни
- 5000UI витамин Д3
ПП Излъгах- чакам магнезия, но се чудя дали по 500мг или по 1гр на ден да пия.
казано от Бойко на 14.01.15, 21:38:
ПП Излъгах- чакам магнезия, но се чудя дали по 500мг или по 1гр на ден да пия.
Аз гласувам за грам. :)
***Тренировка:
тяга- 3х2х175кг*
тяга без докосване- 4х6х90кг
повдигане за трапец- 6х90кг 12х100кг 12х90кг
Плана изпълнен- 2ки на 175, макар че ми се щеше още 1-2 серии, но прецених, че няма нужда да правя криви опити. Няма какво друго да пиша.
Боби, благодаря за включването така и ще направя- може би ще ги пусна през няколко часа вечерта, като втората ще е преди лягане.
***Тренировка:
лег- 2+1х87.5кг 2х87.5г 1+1х87.5кг 2х87.5кг
лег с трупче- 2х92.5кг 1+0х97.5кг 1х95кг
лег с паузи- 3х5х65кг
корем
Последната серия на лега беше най-добра- като контрол и като усет и 2ката стана много лесна- първата серия избързах за 3тото и щангата смени траекторията. Доволен съм де :)
казано от Бойко на 15.01.15, 21:27:
Боби, благодаря за включването така и ще направя- може би ще ги пусна през няколко часа вечерта, като втората ще е преди лягане.
Аз пия сутрин половин грам и вечер още половин плюс две капсули ZMA, което е още 450 мг, така че се връзват почти 1,5 грама на ден.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 17.01.15 13:32.
казано от Boby_ на 17.01.15, 13:32:
казано от Бойко на 15.01.15, 21:27:
Аз пия сутрин половин грам и вечер още половин плюс две капсули ZMA, което е още 450 мг, така че се връзват почти 1,5 грама на ден.
Аз помня, че Митака беше стигал до над 2гр/ден, аз самият май по едно време пиех по 1гр, но като при теб разделен прием. Като ще е да е :) А не ли не особено добре да се приема магнезий сутрин, заради отпускащия ефект?
18.01.15
11:41
казано от Бойко на 12.01.15, 22:05:
***Тренировка:
клек техника- 3-4х570кг
Хммм... каква е тази клек техника с 570 кг ?
Мнението беше редактирано от Мила на 18.01.15 11:42.
18.01.15
12:49
казано от Мила на 18.01.15, 11:41:
***Тренировка:
клек техника- 3-4х570кгХммм... каква е тази клек техника с 570 кг ?
Моят падауан напредва :D
18.01.15
13:49
казано от Boby_ на 18.01.15, 12:44:
Неврорелаксиращият ефект на половин грам магнезий е силно надценяван. ;)
Тук бих казала, че е имало и “сушен босилек” към грама магнезий...как да кажа...доста високо е бил с този грам магнезий и 570 кг клек (за техника говорим с толкова кг, иначе за основните серии не ми се мислят дори килограмите) ;)
Мнението беше редактирано от Мила на 18.01.15 13:50.
казано от Мила на 18.01.15, 11:41:
***Тренировка:
клек техника- 3-4х570кгХммм... каква е тази клек техника с 570 кг ?
Секретна техника!
казано от Херцог Трън на 18.01.15, 12:49:
Моят падауан напредва :D
Продължаваме напред! :D
казано от Мила на 18.01.15, 13:49:
казано от Boby_ на 18.01.15, 12:44:
Неврорелаксиращият ефект на половин грам магнезий е силно надценяван. ;)
Тук бих казала, че е имало и “сушен босилек” към грама магнезий...как да кажа...доста високо е бил с този грам магнезий и 570 кг клек (за техника говорим с толкова кг, иначе за основните серии не ми се мислят дори килограмите) ;)
За това и не ги пиша основните- не искам да разплаквам трениращите :D
Обаче бдите за всяка “дребна” грешчица :D
Иначе вчера ми е греховен ден от към ядене и пиене- фокус вечерта на всички тия вредни неща. Не бях пил повече от 1 бира от много време, но снощи наваксах. Ако може да има нещо положително е, че сутринта чистих у дома и за деня натрупах над 15000 крачки- тоест походих доста. Взех разстоянието от Парка Света Троица до Шератон за под 25 минути с бързо ходене и подтичване на моменти, така че не ми беше вчера тотално опропастен ден ;D Ами това е- а днес се надявам да изкретам работния ден някак.
***Тренировка:
клек- 4х5х115кг*
полуклек- 3х135кг* 3х150кг* 3х160кг*
клек с паузи- 3х5х70кг
корем
Автопилот, но пък плана изпълнен. На полуклека, като че може и още. Интесно е че имах лека мускулна на глутеуса от сутринта, а в момента и краката са ми с доста яка треска. Последните дни съм зверски гладен, но какво да се прави- рестрикции трябват.
Мнението беше редактирано от Бойко на 20.01.15 21:56.
казано от Бойко на 20.01.15, 21:55:
На полуклека, като че може и още. Интесно е че имах лека мускулна на глутеуса от сутринта, а в момента и краката са ми с доста яка треска.
Какво му е интересното? Съвсем логично е - на полуклека въпреки скъсената амплитуда, все пак “мачкаш” краката с доста по-голяма тежест, отколкото обикновено. Това е стрес и съответно предпоставка за мускулна треска на основните мускули, участващи в движението.
казано от Boby_ на 21.01.15, 08:23:
казано от Бойко на 20.01.15, 21:55:
На полуклека, като че може и още. Интесно е че имах лека мускулна на глутеуса от сутринта, а в момента и краката са ми с доста яка треска.
Какво му е интересното? Съвсем логично е - на полуклека въпреки скъсената амплитуда, все пак “мачкаш” краката с доста по-голяма тежест, отколкото обикновено. Това е стрес и съответно предпоставка за мускулна треска на основните мускули, участващи в движението.
Ясно ми е това, просто треската почна още по време на тренировката, преди да почна полуклека даже, на глутеуса от сутринта. Явно някакаква умора натрупана има от преди това просто не разбирам от къде.
***Тренировка:
раменна преса- 8х40кг 2х8х50кг 6х50кг
разтваряне встарни с дъмбел- 8х7,5кг 10х5кг /бавно
сгъване за бицепс/тесен лег- 10х30кг/8х60кг 8х35кг/8х60кг 6х40кг/8х55кг 10х30кг/8х50кг
сгъване с въже/разгъване с въже- 10х35кг/15х25кг + 12х25кг/12х20кг //една макара супердроп серия
Много ги скатавам тия помощните, а това не е добре. Трябваше пъров да направя бицпс/трицепс и после рамото може би, щото на тесния лег вече беше уморено... как да е не е толкова важно. Почивките бяха много малки и крайниците ми се напомпаха доста стабилно. Сега ще ям конско да видя какво толко го хвали народа. Било яко да се прибереш в 5 и 30 от работа бях забравил!
Мнението беше редактирано от Бойко на 22.01.15 19:54.
Оказва се, че съм ял конско и преди- убеден съм! Аромата и вкуса са ми познати- може да не е било 100% съдържанието, но се е случвало. Не е лошо- даже напротив- с хубави и много подправки- на кайма го ядох- и ~100мл вино червено така за всеки случай :D
***Тренировка:
тяга- 4х5х155кг*
висока тяга- 2х170кг* 2х190кг* 2х200кг* 2х210кг*
*колан и кръстосан хват
Днес 10+ часа сън, което беше много позитивно, пазар и филм. Бях казал че днес ще ида до залата, въпреки че въобще не ми е до това, то до нищо не ми е, но пък добре стана. Технично имам още доста работа. Епа това е- следващата тренировка трябва да е лег, но може и да не е утре.
***Тренировка:
лег- 3х5х80кг 4+1х80кг
лег от поставки- 3х90кг 2х100кг 2х102,5кг
лег с паузи- 5х67,5кг 5х65кг //техника
Снощи се събудих в 4, а си бях легнал в 1 и нещо и това ми беше съня- преди да трябва да ставам задрямах- цял ден като привидение, но никакви кафета и прочие. След работа направо в залата и пак огледално на предната тренировка- въпреки че тия 5ци на 80 бяха много по-уверени не знам последната серия от тъпотия ли не успях да бутна 5- щото предните бяха леки или просто не съм дорасъл за 4та петица. При всички случаи другия път 80 седят. На лега от поставки доста по-стабилно се чувствам- на 100 се опитах за 3то, но не успях да отлепя. Епа тва е!
ПП Силвия ми беше запазила едно парче от сладкиша- беше страхотен и даде пауър- после що Олег е толко як : )
Трябваше да тренирам днес сутринта преди работа, че съм късна смяна, но не отидох. Събудих се в 8 без 1- тоест преди алармата и си казах, че няма да мърдам- и така до 11. Послединте дни спя по около 9 часа и около час просто лежа. не ми с тренира нещо- нямам вдъхновение/мотивация/желание и не само за тренировки. Утре ми е почивен ден, но заради една авария в банята ще бъде ремонтен, та не се знае дали ще тренирам/удобно оправданиe/. Иначе днес се качих на кантара- 77кг точно и сантиметрите са 91/81, тоест поддържам тегло. Последните седмици съм доста стриктен в попълването на храната- тоест не пропускам, нито един ден. Имам само 6 дни с над 2000 калории- единият от които близо 4000, а останалите са ми на около 1800 +-100 на ден. Според гармина, енергоразхода дневният ми е между 2100 и 2400 калории, според това колко съм ходил пеша. В общи линии може приблизително точен да е, тъй като в началото на месеца бях над 78кг- тоест от момента, в който почнах стриктното вписване. При всички случаи няма да променям нищо за сега и ще събирам данни, пък ще му мисля по-натам.
***Тренировка:
клек- 4х3х125кг*
клек от поставки- 3х140кг* 3х155кг* 3х165кг*
клек с паузи- 2х5х70кг //техника
От вчерашният авариен ремонт краката и кръста са ми зле, защото 5 часа бях клекнал, но пък съм добил страшна мобилност :D Сравнително леки ми бяха тия 125, последните 2 серии последните повторения, ме измъчиха, но го отдавам на умората от вчера. Позитивното днес след толкоа дни почивка е, че имаше агресия, което е добре. Тренира ми се :) На клека от поставки ще чакам да стигна 170-175 и смъквам една кука надолу, като ще върна малко назад и тежестта. Иначе на клека с паузите втората серия доведе до адската мъка за се изправя и реших, че ми стига за днес. Сега следва похапване и почивка, евентуално излизане- онзи ден бях навън не хапели хората :D
***Тренировка:
тесен лег/сгъване за бицепс- 10х60кг/10х35кг 8х60кг/8х35кг 8х60кг/8х30кг
разгъване на дъмбел зад врат/сгъване с дъмбели- 10х30кг/10х12кг 10х35кг/10х12кг
разгъване с въже/сгъване с въже- 15х25кг/10х35кг //две макари
корем
Леко раздвижване набързо. Гоня бройки над 8 навсякъде и с малки почивки. Сега закусвам и ще ходя на разходка из Витоша. Разбрах, че ако излезе човек по светло се получавали бонус точки, та ще се пробвам.
Думата болка е, това което описва състоянието на краката и кръста ми- в по-малка степен рамената. Сесия ролер, ластик и топче/то па едно топче/ последвана от обилно количество магнезиево олио. За вечеря бахур и оризовки- страшен сандвич. Мисля че ще живея :D Утре ще е почивен ден със сигурност.
***Тренировка:
лег- 2+1х87.5кг 2х87.5кг 1+1х87.5кг
лег с паузи- 3х5х67.5кг
Повтарянето на тази тежест за 3ки е огледална, също както и тази повтаряща щангата за 5ци. Реших да пропусна трупчетата по обективни причини. Още на загряващите ми тежеше, въпреки наглед идеалните условия- 8 часа сън, стабилна храна и тн. Лежанката ще я натисна повече- на всеки 5ти/6ти ден ще правя лег без значение дали му е ред. Така или иначе клека и особено тягата могат да носят по-голямо отстояние между 2 тренировки.
Мнението беше редактирано от Бойко на 04.02.15 10:13.
За 29 дни приетите калории по сметки са 63 941, което прави среднодневния прием 2205 калории. По формулата, която Боби спомена излиза, че среднодневният ми разход е 2460 калории за да поддържам тегло. Не успявам в момента да се вържа с гармин профила, но там нещата варират между 2200-2500 според колко ходя през деня по неговия си алгоритъм за смятане. Януари бях малко над 78кг/аналогов кантар, така че има известна степен на закръгляне/, а меренето днес показа малко над 77/пак базирано на 3 мерения по ред/. За по-лесно го смятам -1кг за 29 дни. По тефтера сметките показват дневен дефицит от 255 калории, а изчислено спрямо сваленото тегло 266 калории. Изводи няма да правя, а просто ще продължа да въвеждам всичко чинно. До сега никога не съм имал толкова дълъг период безз пропуск- до тука включително днес 30 дни- преди винаги е имало по 1-2 дни дупка между въвеждания за храната. Ако съм стриктен след 30 дни, като напиша следващият рапорт би трябвало да съм малко над 76кг. Ще пиживеем и ще видим.
ПП Дали има смисъл от тия писания- може и да няма, но ми се занимава, а и обичам нещата да са облечени в числа ;)
казано от Бойко на 05.02.15, 12:49:
ПП Дали има смисъл от тия писания- може и да няма, но ми се занимава, а и обичам нещата да са облечени в числа ;)
А може и да има. ;)
казано от Boby_ на 05.02.15, 12:51:
казано от Бойко на 05.02.15, 12:49:
А може и да има. ;)
За това и продължавам в същия дух :) Няма да гоня по-голям дефицит поне не и до края на април.
***Тренировка:
тяга- 2х2х180кг* 1+х180кг*
тяга без докосване- 3х5х100кг
мечка- 8х60кг 2х12х50кг
повдигане на щанга за трапец- 10х100кг 2х12х90кг
корем
*колан
Доволен съм, а първоначално пак си намерих кусури ;D В общи линии изпълних плана, така че нещата са ок. Първата серия беше доста добра, а на втората първото повторение- от там насетне мъка. Последната серия отлепих, но усетих, че няма да стане и пуснах. Довърших с асистиращите неща и бегом вкъщи. Няма какво да съм недоволен- обядвал съм в 1, на работа съм бил и пак съм сложил 5кг на щангата, па макар и само 2 серии да имам успешни :)
***Тренировка:
тесен лег/сгъване за бицепс- 10х65кг/8х40кг 6х65кг/7х40кг 8х60кг/8х35кг
разгъване на дъмбел зад врат/сгъване с дъмбели- 8х35кг/8х16кг 8х35кг/10х16кг
разгъване с въже/сгъване с въже- 15х25кг/10х35кг + 15х15кг/10х25кг //две макари
разтваряне на дъмбели встрани- 8х7.5кг 2х10х5кг
Супер компактна и бърза тренировка, като за ден като днешния перфектна. Сега по програма следват 2 серии социализиране до отказ.
***Тренировка:
клек- 4х5х120кг*
полуклек- 3х150кг* 3х160кг* 3х170кг*
добро утро- 3х8х50кг
*колан
Днес много динамичен ден- също като вчера, но пък и доста социален. От както имам Гармина рекорд по изминато разстояние 12,14км или над 15 600 крачки. Бях се зарекъл, че ще клякам и в 9 и 15 бях в залата :) Доволен съм- изпълних плана, като смея да твърдя доста добри 5ци- може би никога не съм ги клякал толкова добре тия кила. Разбира се техниката ми търпи подобрения- има много неща, които могат да се подобрят. НА полуклека достигнах целта си- 170 не ме мачкат и 3ката беше стабилна- от другия път смъквам една позиция надолу ограничителите и почвам пак от 140, като целя пак да стигна 170- без да бързам. Сега бързам към фитнеспала да въвеждам храната и да видя колко “свободни” калории имам и ще лягам, че утре ме чакат нови неща на работа и трябва да съм в 8 там. Епа тва е стига писане.
Тренировката ми за ръце има повече “лайкове” от вчерашната- одобрявам :D Иначе днеска сутринта доста яка треска на бедрата, ама целите и най-вече над коляното от вътрешната страна- капка ли как му казват. Другия момент е, не особено приятен изтръпване в лактите, което ми е познато от миналата година...
***Тренировка:
лег- 4х4х82.5кг
лег от поставки- 3х90кг 2х100кг 2х0х105кг 2х97,5кг 2х95кг
лег с паузи- 2х5х70кг
корем
Доста силна тренировка ми се получи днеска, чувствах се доста стабилно и си и пролича, че беше така. Спокойно мога да кажа, че и за 5 повторения мога тръгна на тая тежест. На лега от поставки този път успях 2ка на 100, но 105 се оказаха за момента непосилни- може би причината е твърдият лост :) Като цяло доста стабилно и в ръцете ми олеква щангата- дори 100те заключени горе не ме мачкат толкова, колкото 90 преди месец.месец и нещо. Следва манджа.
казано от Juls на 10.02.15, 22:53:
Stop counting calories,you bitch :P :D
Aye captain! :D
к
***Тренировка:
тяга- 3х5х160кг*
висока тяга- 3х200кг* 2х220кг* 1х220кг*
мечка- 3х10х50кг
*колан; кръстосан хват
Много зле- предните дни бях в неадекватно за тренировки състояние и като пропусна зала няколко дни винаги си личи. Третата серия много слабо, но направих 5ца. На високата тяга смъквам тежестта и поставките надолу.
Тъкмо по-рано днес коментирахме с ментора ти,че не си вписвал тренировка и хоп,ето :D
Не е тренировъчно, но трябва да се поФаля. В неделя си добавих Qi charger към телефона- голяма играчка беше запояването, съмнителна практичност, но пък защо не :D