Връщане на калориен заем - дисциплинирано, но посредствено

Прескочи до:

24.05.16
21:45

казано от kaloyan на 24.05.16, 16:58:

Ако искаш да бягаш по дълги разтояния, защо не го увеличиш и не намалиш скороста ?

Идеята уж е да ги редувам- по-късо с по-дълго. Работата е, че за момента не ходя сам, защото иначе никога няма да се занеса до пистата, а по асфалт не ми се тича- тоест предпочитам да не го правя. Та Ванката е по-натрениран от мен и аз му следвам темпото, което не е особено добра идея и в общи линии карам на инат, само че днеска увяхна и той, а на мен морала ми падна след това и аз спрях. За другия път ще гоня 3км минимум, като ще гледам с малко по друго темпо да тръгна- на писта е доста удобно защото бързо смяташ средното време за обиколка целевото колко е и от там може да променяш. Поне за мен без много опит е по-лесно.

Мнението беше редактирано от Бойко на 24.05.16 21:48.

24.05.16
23:37

казано от Бойко на 24.05.16, 21:45:

казано от kaloyan на 24.05.16, 16:58:

Ако искаш да бягаш по дълги разтояния, защо не го увеличиш и не намалиш скороста ?

Идеята уж е да ги редувам- по-късо с по-дълго. Работата е, че за момента не ходя сам, защото иначе никога няма да се занеса до пистата, а по асфалт не ми се тича- тоест предпочитам да не го правя. Та Ванката е по-натрениран от мен и аз му следвам темпото, което не е особено добра идея и в общи линии карам на инат, само че днеска увяхна и той, а на мен морала ми падна след това и аз спрях. За другия път ще гоня 3км минимум, като ще гледам с малко по друго темпо да тръгна- на писта е доста удобно защото бързо смяташ средното време за обиколка целевото колко е и от там може да променяш. Поне за мен без много опит е по-лесно.

Охоо, то си има цяла история :)) .. Незнаех че бягаш на писта. По асфалт може да се бяга, но изисква техника и тренираност на краката и добри обувки, иначе няма проблем. Най-гадно е да се бяга по бетон, там няма почти никаква абсорбция и е лошо. Единственото кофтии на писта е че няма разнообразие. Най-хубавото на дългите бягания е че можеш да разнообразяваш. Да отидеш от точка А до точка Б е супер. А пък още по хубавото е да бягаш дълги разтояния през пресечена местност, като парк и гора без да си даваш зор :) А пък пистата можеш да си я пазиш все пак за скоростни бягания :)
Иначе инат-а е добре :) обаче краката болят ако го правиш постоянно :)

25.05.16
14:40

***Тренировка 152 С1 Т1:
раменна преса- 5х30кг 5х35кг 13х40кг
раменна преса с дъмбели- 2х12х15кг 2х10х15кг
разтваряне встрани- 2х12х5кг
разтваряне за задно рамо- 2х12х5кг

сгъване за бицепс- 2х12х30кг 9х30кг
скотово сгъване с дъмбел- 3х12х10кг

корем

бягане- ~2км- 9:26 мин

Ето от тука   си харесах разписаното 5/3/1. Ще променя някои неща- ще махна кофите, флайса и лег пресата/нашата е ужасна/- ще помисля за подходящи заместители. Днеска съкратих 2 серии бицепс, ама не можеше. За максове съм взел- 50/85/125/185- като може би имам аванс, но по-добре по-лекичко да почна и без това съм поомекнал. На пресата раменната явно тия 40 ми бяха леки, които са по разписание. За бягането накрая- просто направих няколко обиколки на двора, ама пак не уцелих темпото. Утре планирам да ми е по-дългото бягане.

25.05.16
14:44

казано от kaloyan на 24.05.16, 23:37:

Охоо, то си има цяла история :)) .. Незнаех че бягаш на писта. По асфалт може да се бяга, но изисква техника и тренираност на краката и добри обувки, иначе няма проблем. Най-гадно е да се бяга по бетон, там няма почти никаква абсорбция и е лошо. Единственото кофтии на писта е че няма разнообразие. Най-хубавото на дългите бягания е че можеш да разнообразяваш. Да отидеш от точка А до точка Б е супер. А пък още по хубавото е да бягаш дълги разтояния през пресечена местност, като парк и гора без да си даваш зор :) А пък пистата можеш да си я пазиш все пак за скоростни бягания :)
Иначе инат-а е добре :) обаче краката болят ако го правиш постоянно :)

При мен всичко си има история... Обувките тия специално според мен, като за моето ниво са читави- много е як материала и абсорбират много добре- предни години съм бягал с големи дървета и може би от там съм имал проблеми. Не претендирам за техничност въобще. Да монотонията е скапана история- има тука едно място, което ще огледам наблизо, което е пътеки, но не знам дали ще са подходящи та може да разнообразявам. Калояне, иначе ината добре, ама за сега краката не се натоварват грам- въздух нямам- не съм имал момент на вдървяване, така че носят на тоя етап.

26.05.16
17:13

***Тренировка 153:
бягане 5к- 24:43 мин

Скаридов издържа психически и физически. Последния 1 километър беше доста тегав- последните метри позасилих. Валя ме малко дъжд и град, ама бях казал, че жив умрял минавам 5те км днеска. Много съм доволен!

27.05.16
12:36

***Тренировка 154 С1 Т2:
тяга- 3х110кг 5х125кг* 7х142.5кг*
гребане с щанга- 4х12х60кг
набирания- 8,8,6,6
добро утро седнал- 4х12х20кг

корем

кардио- пътека с наклон

На 110 ми беше по-трудно от на 125, а 142.5 ми спряха тока. Доволен съм де- накрая походих на максимален наклон просто да се пораздвижа, че днеска май ще ми е по-застоял ден.

28.05.16
13:48

***Тренировка 155 С1 Т3:
лег- 5х50кг 6х57.5кг 10х67.5кг
долен лег с дъмбели- 4х12х20кг
флайс- 4х10х7.5кг

разгъване за трицепс- 20х20кг 3х20х25кг //една макара
лицеви опори- 17, 13, 12, 11 //до отказ

бягане за разпускане

Щеше ми се повече от 10 на 67, ама явно толко са ми били силите. Кофите ги замених с долен лег с дмбели- 20ките са ми леки, но няма да бързам с увеличаването и без това е спомагателно упражнение. Флайса все пак го оставих, но с много леко и акцентирам на контрола. Разгъането 20 повторения ми разказа играта. На лицевите съм жалък :( с някакви ръкохватки правих, че иначе много ме боли китката. Накрая много малко потърчах, ама нямах грам сили за повече. Утре почивам, а понеделник планирам да клякам. Тая седмица добре все пак- 5ти пореден ден правя нещо. За последната 1 седмица съм -1.5кг.

30.05.16
09:57

***Тренировка 155 С1 Т4:
клек- 5х75кг 5х85кг 10х97.5кг*
хакен клек на машина- 3х15х40кг
сгъване за бедро- 3х15х15кг
разгъване за бедро- 2х12х10кг

корем

Трудна работа беше тая сутрин- на + серията 97 н тежат на краката, ама ме сгъват. Пак де минимума покрих, че и отгоре. Останалите неща ги поорязах малко и с леко щото краката взеха да ми се вдървяват, а утре ми предстои търчане. Днеска работа от вкъщи- ще си свърша и някои мои неща, което е добре.

31.05.16
09:08

***Тренировка 156:
бягане- 3к-

<14 мин

По мои изчисления нещо от сорта на 13:20-40, но нямам секунди на часовника, с който бях. Доволен съм- тоя път наченка на криза чак предпоследната обиклока, на последната натиснах малко повече и мина. За миналата седмица плана с бирите изпълнен- 3 броя, като 2 от тях бяха даже малки. Краката ми бяха гипс, но се надявам сега малко да се поотпуснат. Сега на тръстиката.

31.05.16
16:23

Не че на някой му е важно, ама тука нали си е моето тефтерче и за странични вметки и чудесии. Така днеска разбрах, че съм взел последния си изпит, на който се явих отново миналата седмица. Всъщност, ако трябва да съм по-точен решиха да ме пуснат най-накрая- 5 години и 11 явявания ми отне. Огромен камък ми падна от гърба- много ми е кеф и с кеф ще си отворя една-две-три бирички довечера. Сега следва дипломна работа- не бях мислил какво ще правя, защото до последно не вярвах, че ще се свърши. Измислих си тема за половин час. Остава да си намеря ръководител и ако всичко е точно юли месец да защитя. Край на отклонението. Много силен ден!

Да ти е честито! Точно се чудих за кого да си отворя аз биричката довечера. Е, в твоя чест ще е :)

31.05.16
17:13

казано от Маданеца на 31.05.16, 16:29:

Да ти е честито! Точно се чудих за кого да си отворя аз биричката довечера. Е, в твоя чест ще е :)

Благодаря- тая простотия почти ме накара да повярвам, че нямам капка акъл в главата и за нищо не ставам и че всичко, което ми се е случило в професионално отношение е станало случайно :D и съм супер некомпетентен всъщност и просто не смеят да ме уволнят :D Та наздраве- нямам търпение да се прибера вкъщи вече :D

01.06.16
09:27

***Тренировка 157 С2 Т1:
раменна преса- 3х35кг 3х37,5кг 12х42,5кг
раменна преса с дъмбели- 4х12х15кг
разтваряне встрани- 2х10х5кг

сгъване за бицепс- 3х12х30кг
скотово сгъване с дъмбел- 2х12х12,5кг

Тая сутрин отидох по-късно в залата щото уж по-кратка тренировка, ама беше грешка. Едвам се отлепих тая сутрин, но съм много доволен, че го направих. Явно на раменната преса много съм занижил макса- явно е повече от 50 :D Бицепса го орязах още една серия спрямо миналия път.

01.06.16
09:44

Честито за изпита! :) Магистратура ли е това?

казано от Бойко на 31.05.16, 17:13:

казано от Маданеца на 31.05.16, 16:29:

Благодаря- тая простотия почти ме накара да повярвам, че нямам капка акъл в главата и за нищо не ставам и че всичко, което ми се е случило в професионално отношение е станало случайно :D и съм супер некомпетентен всъщност и просто не смеят да ме уволнят :D Та наздраве- нямам търпение да се прибера вкъщи вече :D

http://www.manager.bg/любопитно/защо-некомпетентните-не-разбират-че-са-профани

Явно щом сам смяташ, че си некомпетентен, значи не е съвсем вярно. ;)

01.06.16
10:26

казано от Boby_ на 01.06.16, 09:44:

Честито за изпита! :) Магистратура ли е това?

http://www.manager.bg/любопитно/защо-некомпетентните-не-разбират-че-са-профани

Явно щом сам смяташ, че си некомпетентен, значи не е съвсем вярно. ;)

Боби, благодаря- бакалавър е това. За магистратура до тоя момент не си бях и помислял. При всички случаи няма да е ТУ отговорно го заявявам- повече тая гавра не бих си причинил. Ще ми се магистратурата да бъде нещо, с което ще си начеша крастата и ще поправя “грешката” с бакалавъра. Нека мине всичко благополучно и ще мисля какво и що.

ПП Относно Дънинг-Крюгер- имам представа за това :) благодаря за статията.

01.06.16
13:39

Бойко, аз като завърших бакалавър си казах, че магистратура няма да правя, както и да изкарвам хиляди сертификати. Само неща които пряко са ми необходими. Аз дипломата ми дори незнам къде е, за нищо не ми е послужила. Дори и на работа не съм я носил, просто така се случи :)
Даже ми се ще някой път ей така за мен си да я видя, но немога да я намеря :)

02.06.16
09:08

***Тренировка 158 С2 Т2:
тяга- 3х120кг 3х135кг 5х150кг*
гребане с щанга- 4х12х60кг
набирания- 10,9,7,9
добро утро седнал- 4х12х25кг

Преди работа толкоз. След тягата бях аут и другите неща едвам ги изкретах, а и в залата висока влажност.. Пак де добре- 4ти пореден ден правя нещо- за скарида става. Имам и много ходене тия дни- във вторник съм минал 15+ км, то верно че 3 бяха от бягането, ама все пак.

казано от kaloyan на 01.06.16, 13:39:

Бойко, аз като завърших бакалавър си казах, че магистратура няма да правя, както и да изкарвам хиляди сертификати. Само неща които пряко са ми необходими. Аз дипломата ми дори незнам къде е, за нищо не ми е послужила. Дори и на работа не съм я носил, просто така се случи :)
Даже ми се ще някой път ей така за мен си да я видя, но немога да я намеря :)

Е то няма смисъл, освен ако нямаш много време за губене и желание да го запълниш с точно такива дейности. Това говоря за странични такива, които не са ти есенциални за работа и прочие. То и на мен на тоя етап не ми трябва диплома, но като знаеш че 4 години си ходил в университет упражнения, лекции и прочие- после още 4 години си влачил някакъв изпит би било малко несериозно да се откажеш в тоя момент.

Мнението беше редактирано от Бойко на 02.06.16 09:10.

03.06.16
09:13

***Тренировка 159:
бягане- 5к-  ~23:40 мин

Доста по-леко бягането спрямо предни такива. Исках да се събера в 25 минути и го направих, така че съм доста доволен. Последните метри засилих и наваксах надолу. Без да искам направих рекорд :) За няма е 1 месец бягане доволно.

03.06.16
10:02

Много добър прогрес в бягането. Поздравления!

03.06.16
10:28

казано от Ilstrong на 03.06.16, 10:02:

Много добър прогрес в бягането. Поздравления!

Благодаря- казано от теб значи много! Въпреки че съвсем посредствени са ми времената и не е нещо кой знае какво.

06.06.16
10:12

***Тренировка 160 С2 Т3:
лег- 3х55кг 3х60кг 8х70кг
долен лег с дъмбели- 4х10х23кг
флайс- 4х10х10кг

разгъване за трицепс- 20х25кг 3х20х30кг //една макара
лицеви опори- 20, 13, 12 //до отказ

Много трудно отлепяне от леглото, защото си легнах в 1. Обаче станах и отидох до залата. Тренировката става гое долу- за лега нямах повече сили от 8ца. Бързам сега, защото трябва да се клонирам днес...

ПП На Карфицата и ДЕсо сватбата беше невероятна- прекрасно беше всичко! Приятна компания, шеги и закачки ;)

Нечовек си... вдигнал си се за тренировка!
Едва задвижвам аз днес...

Браво, Бойко! Ти си моята гордост!!!
Може би си станал рано поради гузна съвест! :*

06.06.16
11:11

Коле, бях обещал. Признавам много, ама много трудно станах. Събудих се в 7 и 30 минути се опитвах да се убедя, че по-добра идея да поспя до 9 :D Разума надделя- изпих едно кафе и се запътих до мястото. Следобед ще има кризи :D

Рони, никаква гузна съвест нямам :D

06.06.16
12:08

Потвърждавам, че снимката е от днес ! Даже изглеждаше много жизнен... :Д

казано от Juls на 06.06.16, 12:08:

Даже изглеждаше много жизнен... :Д

Предвид на вчерашния ден - позьорства, мръсникът! (giggle)

06.06.16
12:37

Просто съм скарида-машина (mooning)

07.06.16
10:04

***Тренировка 161:
бягане- 3к- 13:23 мин

Лошо спах и едвам станах. Доволен съм от бягането.

08.06.16
12:59

Днеска ми пропадна тренировката сутринта, но поне имам официално заверено дипломно задание със задна дата :D Пиша го релакс и почивка.

09.06.16
10:10

***Тренировка 162 С2 Т4:
клек- 3х80кг 3х90кг 8х102.5кг*
лег преса хоризонтална- 15х75кг 15х85кг 15х95кг 15х105кг
сгъване за бедро- 2х15х35кг 15х45кг
разгъване за бедро- 2х15х35кг 15х45кг

В другата зала днеска- за това малко смених нещата. Лоста супер гладък, но не беше драма на тия кила. МОжеше да напъна и за 9ка ама щеше да е на добро утро. Бива като цяло. Завъртях 2 седмици по схемата за сега съм ок. Утре трябва да бяам 5к.
Днеска един от дните, в които трябва да съм на 100 места, ако може и едновременно. Друго интересно- вчера водих лекция на ученици от 9-12ти клас беше.. интересно и странно.

10.06.16
09:12

***Тренировка 163:
бягане 5k- 22:56 мин

Мислех да се отказвам по едно време, ама издържа волята. Трябва да се науча да дишам правилно Много съм доволен, въпреки че последния километър беше много труден. Имах сили за спринт де. Сега следва хвърчене по задачи и после на работа.

10.06.16
10:35

Как си засичаш разстоянието?

Питам понеже времето ти е съмнително добро за начинаещ бегач... :D

10.06.16
12:08

казано от Juls на 10.06.16, 10:35:

Как си засичаш разстоянието?

Питам понеже времето ти е съмнително добро за начинаещ бегач... :D

Обиколки на малката писта в НСА :) В най-вътрешния диаметър е 300м.

11.06.16
23:34

Тренировка днес няма... поне не и конвенционална. Имам над 100км с кола навъртяни днеска обикаляйки по магазини. В Бликолаж трябва и карта златен клиент да ми издадат, а е едва началото. Строителни материали мъкнене- реших да се правя на здрав и по стълбите да нося 2 торби с лепило, ама те се оказаха с бонус и бяха още по-тежки, като добавим и неудабни ми се разказа играта :D Малко къртене имаше също. Близо 12 часа се натрупаха днеска на крак- яката работа. Не ги разбирам тия хора, на които им е забавно и интересно да съчетават тоя елемент с ония, пък тая плочка има акцент дето в хола има такова квадратче, ама то пък е част от структурата на адамантиевия кристал... То са цветове, то е чудо. Ама дето се казва за добра кауза го правя- 2-3 месеца страдание- после ще си пия бирата на спокойствие. В тоя ред на мисли тая седмица само 2 до тука- днеска не издържах и си отворих едно гинесче. Друго интересно- дипломната почти е готова теоретичната част имам да шлифовам последната секция 5-6 страници и ще пращам за преглед, като междувремено ще се хвана да си мисля топологията и да правя конфигурацията. Забавни дни тоя месец.

12.06.16
11:38

казано от Бойко на 11.06.16, 23:34:

Ама дето се казва за добра кауза го правя- 2-3 месеца страдание- после ще си пия бирата на спокойствие. .

Къща ли строиш,че 2-3 месеца ще страдаш?

12.06.16
21:56

казано от nervak на 12.06.16, 11:38:

казано от Бойко на 11.06.16, 23:34:

Ама дето се казва за добра кауза го правя- 2-3 месеца страдание- после ще си пия бирата на спокойствие. .

Къща ли строиш,че 2-3 месеца ще страдаш?

Не- за апартамент става дума. Без да навлизам в излишни подробности публично- всичко ще си правим сами, като междувременно трябва да се ходи и на работа. Аз имам и допълнителни неща, защото гоня срокове.

В тоя ред на мисли- днеска пак цял ден занимавки, но бавно се топи листата с неща за правене и купуване, което е добре.

15.06.16
09:17

***Тренировка 164 С3 Т1:
раменна преса- 5х35кг 3х40кг 10х45кг
раменна преса с дъмбели- 2х12х16кг 2х10х16кг
разтваряне встрани- 2х10х5кг

сгъване за бицепс- 3х12х30кг
скотово сгъване с дъмбел- 10х14,5кг

Дойде времето и на залата. Прилично, като цяло- трябва да видя да изчисля новите максове за 5та седмица- на раменната съм се подценил, но пък и там ми е специфично, че се пазя уж. Сега следва зомбиране. Утре пак не мога да тренирам, че сутринта съм на изследвания и прочие от работата, а вечерта ми се вижда мираж да ида. Вчера и гости от чужбина посрещах- въобще запали ми се главата.

17.06.16
09:16

***Тренировка 165:
бягане 5k- 22:28 мин

Много съм доволен днес- бях близо до предела, но стиснах зъби. Последните дни ми окапаха очите, но теоретичната част на дипломната ми е готова. Успях да отметна и разни други административни глупости по разни институции. Още малко напън и част от досадните неща ще се махнат.

18.06.16
18:07

***Тренировка 166 С3 Т2:
тяга- 3х100кг 5х125кг 3х142.5кг* 2х160кг*
гребане с щанга- 4х12х65кг
набирания- 10,10,9,7
добро утро седнал- 4х12х30кг

корем

До обяд задачи разни и разнообразни- купих си врати, малко редактирах, домашни врътни. Поради тая причина тренировка следобед- много трудна история. На тягата 125цата тежеше, а 142 още повече. На работната серия основната на инат второто повторение. Днеска си нямах работа да се меря и тегля. Теглото ок, ама мерките не особено. Скини-фет отсекъде. Поне бягам що годе прилично и вдигам малко над посредствени тежести- итс самтинг.
Видях Радо а.к.а. Гипс, но не бях сигурен, че е той... щото не съм го виждал от 100 години. После Саня видя мен, а аз не я познах със слънчевите очила- просто съм разсеян :) Та хубава и ненадейна среща и разменихме набързо по две приказки :)
Сега хапване следва излизане по социални мероприятия.

19.06.16
17:36

***Тренировка 167 С3 Т3:
лег- 5х60кг 3х67,5кг 4х75кг
долен лег с дъмбели- 9х25кг 3х10х25кг
флайс- 4х10х12кг

разгъване за трицепс- 20х30кг 3х20х35кг //една макара
лицеви опори- 20, 14, 13, 13 //до отказ

Не съм хич в час днеска, но пък прилично вдигане стана. Реално поседната ми тренировка лег е била преди 2 седмици, така че няма какво да очаквам повече. Утре би трябвало да направя клека и с това да започне леката ми седмица.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1