Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работимтренировка 141
велоергометър 45 мин
Намаляват глупостите, но има да изчистя още няколко неща и трябва пътуването да намали. Не спя добре последните седмици. Мисля да си взема родиола розеа - преди години имам спомен, че помагаше.
Тренировка 143
пътека 20 мин
горен лег с дъмбели - 12х15 10х17 8х19 6х21
гребане с щанга - 10х40 10х50 8х50 6х50
хамър машина за рамо - 10х20 10х40 7х40 5х40
корем
Стигнах и до залата - събрах се най-накрая. На пътеката след 10тата минута засилих доста направих накрая 3 минути с 14 км/ч Вдигнах пулса, уморих се и ми треперят атрофиралите мускулчета.
тренировка 145
пътека 10 мин
преден клек - 2х10х20 2х8х40 6х50
тяга - 4х10х50
корем
Тегло спрямо предния месец непроменено 78.6 кг, но мазнините са нагоре - вижда се по обиколки, формули, кантар и огледало. С около 0.6кг излиза прираст. Като сметнах и калориите съм бил на около 4800 над нужното.
Труден месец се затвори. Много неща се влачиха буквално до последния ден - върнахме си парите от “неродения” имот и инвеститора. Ще се разправям и с брокерите сега, тъй като договора не е изпълнен - не по наша вина, а те комисионна вземат на предварителен договор. Вчера предадох ключовете и за имота с делбата и това се затвори и се надявам да нямам повече занимавки с този клон на родата си... Другото нещо което вчера буквално вечерта стигна до някаква развръзка е дълго чакана оферта за работа. Няколко месеца подготовки, простотии и безкрайно чакане - вътрешно повишение на прилично добро ниво. Естествено или е станала грешка или се подиграват с мен, защото 0% увеличение на заплатата е смешно за разликите в отговорности и прочие. Днес ще се занимавам и с това. В такава ситуация съм, че ще приема и така, но не е в това въпроса... как да е - попълних секцията лична драма...
Надявам се, че ще имам повече воля с храната, а за движението вече почнах, а това е всъщност трудната част.
Тренировка 147
пътека 10 мин
лег - 10х40 2х8х50
вертикален скрипец - 10х40 3х8х50
разтваряне на дъмбели встрани - 10х5 2х8х6
сгъване/разгъване на скрипец - 10х25/20х25 10х25/20х30 10х30/15х35
корем
Тренировка 148
бягане / ходене - ~5км
малко бягане и бързо ходене. С кучето бях и жената във Въртопо, ама по ред причини не беше баш с тепмо. Пак де пулса 120-140.
казано от Бойко на 01.11.24, 08:39:
... Другото нещо което вчера буквално вечерта стигна до някаква развръзка е дълго чакана оферта за работа. Няколко месеца подготовки, простотии и безкрайно чакане - вътрешно повишение на прилично добро ниво. Естествено или е станала грешка или се подиграват с мен, защото 0% увеличение на заплатата е смешно за разликите в отговорности и прочие. Днес ще се занимавам и с това. В такава ситуация съм, че ще приема и така, но не е в това въпроса... как да е - попълних секцията лична драма...
Гледай сега, това не е повишение а понижение .. Много внимавай с тези неща , казвам ти го от опит . Няма такива клошарски фирми в които ти дават повече отговорности за никакви пари. Когато се случи това нещо е на базата на някакви обещания, но те не трябва да те топлят. Може да приемеш, само ако знаеш много добре хората и шефовете, че в бъдеще могат да си удържат обещанията. Но проблема с обещанията е че когато нещо се случи на по-високо ниво, пак увисваш и е за твоя сметка ...
Затова че или повече пари или други неща ...
П.С—да ти дам пример с мен как става. Аз приемам отговорности, но ако не дават пари, хубаво е да има отговорности, но това не значи че ще работя 24 часа. :)) И става така че аз отрязвам от работния ден .. та така :). Може да ми е много отговорна работата, но това не значи че ще вися като луд .. Процеса трябва да е двупосочен, а не да се правим на тарикати.. Обикновено за никой не работи добре ...
Мнението беше редактирано от kaloyan на 03.11.24 13:27.
Да не е била просто друга позиция, за която субективното възприятие погрешно да я е квалифицирало като по-висока. Реално да те повишават, пък без по-високо заплащане е несериозно. Обикновено повишението означава не по-малко работа и отговорност като цяло, но по-малко оперативна работа и повече контролираща и даване на насоки, кой какво да прави....ако има някакъв ръководен елемент.
Благодаря за включванията. Няма как да опиша цялата ситуация и всички подробности. Генерално си мрънкам щот нали форум и дневник... Има особености- работя в тази структура вече кажи речи 8 години. По-висока е ролята, защото като ми опре ножа в кокала пращам натам. Реално позицията е продуктов инженер - в момента за този клас продукти в компанията има двама и са в щатите. Няма друг в Европа, няма и в Азиатската част - конкретно за тази класификация машини, а по-конкретно block storage хардуера на Lenovo. Та тука схемата е, че явно знаят че я искам тази роля и съм много надъхан, а и подходящ очевидно, та гледат да изтънят. Почвам да не съм им толкова евтин нищо че съм в забутаната източна Европа. Предния път е била отворена 15 месеца позицията и не са намерили никой, който да става. Прекалено нишово е.
Относно отговорностите и ръководната функция - и такова съм бил и ме ухажваха, пак но за момента технологията все още ме влече повече. Иначе бях технически ръководител на отдела за сторидж (лобално) и имах около 20 човека, ама не ми е амбиция на тоя етап да се връщам натам. УТре имам разговор по въпроса и ще видим какво ще стане, но съм малко в ситуация без особен избор.. в смисъл избор винаги има, но трябва да мога да погледна и няколко крачки напред.
Е добре де .... това което писах пак важи .. ще ме разбереш, но след време .. Прави си работите както намериш за добре, така е най-добре.
казано от kaloyan на 03.11.24, 20:47:
Е добре де .... това което писах пак важи .. ще ме разбереш, но след време .. Прави си работите както намериш за добре, така е най-добре.
Да, Калояне, аз не отричам това, което казваш. Дадох малко контекст и обясних, че няма как да се преразкаже всичко в няколко реда. Ял съм го заради корпоративни решения нива над моя шеф и това е причината да си тръгна от ибм. Но пак това е само кратко съобщение без плънка. Аз не чакам някой тук да ми намери решение или да вземе такова вместо мен.
Тренировка 149
велоергометър 40 мин
Тренировка 150
пътека 10 мин
преден клек - 2х10х20 10х40 10х50 8х60 6х65
тяга - 2х10х60 2х10х70
корем
Тоя филм с повишението, което не се отразява на доходите, съм го гледал два пъти. :)
Първо се наложи да приема намаление на заплатата, като се преместих от Швеция в Португалия с идеята, че в Стокхолм бях стигнал максималното ниво, което можеше да се постигне там в моята функция, а в Лисабон нещата тепърва щяха да се развиват, както и се случва. След това приех повишение само на титла, без реално увеличение на заплащането - отново заради разширените отговорности, видимостта и възможностите, които идват с това. Отново ми се “отплати” и малко по-късно дойде и истинското повишение.
Естествено, това е анекдотичен пример и няма как да се търсят аналогии с Бойко. Мисълта ми е, че не можеш да гледаш само на следващата стъпка в кариерата си, ако искаш да се развиваш. Трябва да имаш изграден план докъде искаш да стигнеш (по възможност с няколко крайни варианта) и поне един сценарий какво е нужно, за да стане това - опит, умения, познанства, отговорности.
Случаи всякакви. Аз имах колега, който му предложиха по-висока позиция /ръководна, на която предходния човек напусна/, естествено с доста по-високи изисквания, т.е. от експерт на началник, но без да му пипат заплатата. Колегата не взимаше много пари на настоящото си място и поиска доста повече от текущото си възнаграждение, но по-малко от напусналия началник. Например работи за 1500, напусналият началник е взимал 3500, колегата иска 3000, но са му се изсмели и го уволниха.
Тренировка 155
велоергометър 40 мин
Нещата с повишението се оправиха. Винаги може по-добре, но както и Боби каза потенциала и какво следва също гледам. Така или иначе миналата година ми се наложи да направя една/да не каже 2/ крачки назад, като се разделих с кораба майка. Доволен съм, а това е най-важното.
Ситуацията с жилището май се нареди и тя - до 2 седмици би трябвало да сме при нотариус - миналата подписахме предварителен договор.
Беше време кофти серията да мине и малко положителни неща да се случат.
Тренировка 156
пътека 15 мин
лег - 12х40 2х10х50
вертикален скрипец - 3х8х55
разтваряне на дъмбели встрани - 12х4 12х5 10х6
разгъване/сгъване на скрипец - 20х30/12х25 20х40/12х30 20х45/10х30
Тренировка 157
пътека 10 мин
преден клек - 2х8х20 8х40 8х50 8х60 4х70
клек - 4х80
тяга - 2х8х60 2х8х80
корем
Тренировка 159
пътека 10 мин
хамър машина за гръб - 12х25 3х10х30
лег с пауза - 10х40 10х50 2х10х55
раменна преса с дъмбели - 3х8х13
сгъване за бицепс от пейка / френско разгъване с дъмбели - 10х7/12х7 10х9/12х9
Тренировка 161
пътека 15 мин
лег - 10х40 10х50 10х55 8х60
вертикален скрипец - 2х10х55 2х8х60
разтваряне на дъмбели встрани - 12х5 2х8х7 12х5
разгъване/сгъване на скрипец - 20х40/15х25 20х45/12х30 48х50/10х35
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече