16.03.10
07:14
Здравейте.Имам един проблем при упражненията за гърди.Значи като правя лежанка от хоризонтален лег и от полулег много ми се натоварва лявото рамо.Ако някой има виждания по въпроса да пише.Благодаря
NOW Foods Magnesium citrate
Магнезиев цитрат
NOW Foods Omega 3
Омега 3 мастни киселини
Pure Nutrition Power Flex
Комплексна формула за стави и хрущяли
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Още предложения от BB-Shop
16.03.10
07:32
Заглавието на темата ти е безсмислено, естествено, че имаш проблем.
При така описана ситуация, може да се отговори само наизуст. Възможно е ефектът да се дължи на стара травма, на неправилна техника или на лошо нивелирана лежанка. Трябва ли да правим кръстосан разпит? Виж линка в подписа ми - “Как да задаваме интелигентно въпроси?”.
казано от Кольо Пияндето на 16.03.10, 07:32:
Заглавието на темата ти е безсмислено, естествено, че имаш проблем.
При така описана ситуация, може да се отговори само наизуст. Възможно е ефектът да се дължи на стара травма, на неправилна техника или на лошо нивелирана лежанка. Трябва ли да правим кръстосан разпит? Виж линка в подписа ми - “Как да задаваме интелигентно въпроси?”.
Просто исках да знам дали някой друг го има този проблем.Дали го е преодолял,как и тн.Това за заглавието не виждам защо да е безсмислено.Това го знаеш само ти.Живи и здрави
най-вероятно лявото ти рамо е най-слабата част във веригата. потренирай малко с дъмбели за да “изравниш” силата
казано от FRANKO1 на 16.03.10, 07:42:
най-вероятно лявото ти рамо е най-слабата част във веригата. потренирай малко с дъмбели за да “изравниш” силата[/quot
И двете ли упражнения да ги заменя с дъмбели?Защото забелязвам,че повече ми се натоварва рамото при хоризонтален лег.Което ми е 2-ро упражнение след полулега.
16.03.10
08:11
казано от Gogo1984 на 16.03.10, 07:38:
Просто исках да знам дали някой друг го има този проблем. Дали го е преодолял,как и тн.
Да, случвало ми се е, преодолявал съм го... Нямам намерение, обаче, да ти тегля думите с ченгел от устата, за да разбера повече подробности, за да мога да ти дам по-смислен отговор от горния. Ще получиш някакви съвети така или иначе, дано някой от тях да е правилният за теб. Очевидно не си прочел това, което ти препоръчах.
казано от Gogo1984 на 16.03.10, 07:38:
Това за заглавието не виждам защо да е безсмислено.Това го знаеш само ти.
Помисли. Това е форум. Вероятно 2/3 от въпросите тук са свързани с някакъв проблем. Ако всички слагат такова заглавие на темите си, как ли ще изглежда форумът? Доста хора подминават темите, които имат заглавия от рода на “Проблем”, “Въпрос” и подобни именно защото обикновено зад такова заглавие се намира неясно питане и обяснение. Ти си знаеш най-добре. Бъди здрав и дано скоро рамото спре да те боли.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 16.03.10 08:12.
Благодаря за отделеното време.Ще гледам да следвам съветите ви.Живи и здрави
Просто мини на дъмбели и изпълнявай упражнението така, че да усещаш как мускулът работи. Усетиш ли, че рамото понася натоварването, намали килограмите. Същото упражнение можеш да го правиш и с лост, разбира се, но там по-трудно усещаш дали работи само гръдния или влиза повече рамо. Също така имай предвид, че рамото не може напълно да се изключи от движението.
Моите виждания са:първо да спреш полулега,защото според мен е силно натоварващ раменете и рисков за тях.Второ на лега трябва да намалиш тежестите и чакаш да ти мине и заздравее рамото.Правиш 4-5 пробни серии през 5 кг от леко към тежко и на която тежест усетиш болка,спираш дотам засега.Правиш лега с по-малка тежест под прага на болката и чакаш да се оправят нещата.Може да отнеме и месеци :)
Честно казано - лега е по-рисков за раменете, аз затова и го спрях. Само полулег :)
Разбира се, говорим за перфектна техника и на двете, нещо, което много малко хора го правят. Рядко виждам някой да събира плешките, да изпъчва гръдния кош и да има здрава опора с краката. Нищо чудно, че раменете обират всичко.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече