17.03.10
12:36
Здравейте на всички
Реших и аз да си направя дневник и се надявам това да ми помогне да се науча да се храня и тренирам правилно .От скоро чета този сайт и научих доста неща.На 22 години съм .От втори клас тренирам плуване непрофесионално с малко прекъсвания за няколко години.Но дойде време за кандидатстуденски изпити 11 клас и живота ми доста се застоя. Преди бала за завършването ходих два месеца на фитнес ,но ми беше като цяло доста скучно.После по време на студенството пак плувах първата година и после нищо.По цял ден на лекции седнала .После пред компа и т.н.Основна грешка ми беше ,че вечер като се прибера си хапвах стабилно , защото през деня не ядях почти нищо.Това лято бях на бригада в САЩ и там качих около 8 килограма .Върнах се октомври и започнах да ходя на фитнес за един месец.После празници и прекъснах. От края на януари ходя редовно без една седмица , в която бях болна.Никога не съм спазвала някакъв режим на хранене .Преди бях 50-51 кг при височина 160 и се чувствах добре.Сега съм 59кг и имам коремче(никога преди не съм имала корем) и доста голямо дупе и бричове.За двата месеца фитнес съм свалила 1 кг като не съм спазвала режим на хранене .Само три седмици постих и това е било.Искам да стана пак 50 килограма дори 48 и да стегна тялото си .Също така да оформя едно стегнато дупе, то винаги ми е било проблем дори и когато бях по слаба беше отпуснато.Имам и тлъстинки дори по глезените.Ужасно е.
Преди няколко години имах камъни в бъбреците и за три месеца си правих всеки ден сокове около 1 литър.И ми препоръчаха да не консумирам много месо и животински продукти.И затова ме е било страх да приложа хранене като това, в което всеки ден да има месо.Но сега разбирам ,че месото може и да е риба не мазна и т.н.Основно преди консумирах пак и все още тестени неща банички ,хляб.Проблема ми идва основно от тях.Не ям сладки неща много.
Някой ако може да ми помогне с какъв точно режим на хранене да започна?
Описвам какво представлява тренировката ми :
Ходя понякога всеки ден или ако имам мускулна треска през 2-3 дни.Задължително започвам с 15 минути бягане или на велоаргуметъра.Понякога и по повече до 30 минути.Стремя се на тренировка да ми се събират около 30-40 минути кардио.После понякога правя за ръце с гирички за бицепс ,трицепс и гърди.Разкрачен клек или клек с лост.За краката по 2- 3 серии по 10 килограма за отпред отзад ,за вътрешните и външните мускули и за прасеца,коремни преси около 6О или на лост си дигам краката 4 серии по 15 дигания.Като цяло е това.:)
Темата беше редактирана от Mira на 23.03.10 18:17.
Днес си взех рибено масло и едни мултивитамини разтворими .
Виждам ,че другите си пишат за всеки ден какво са яли и какво са тренирали .И аз ще направя така като се опитам да започна да спазвам някакъв режим на хранене и тренировки .
Утре 18.03.2010:
Закуска 1: чай ,4 лъжици овесени ядки с плодове заедно с един малък портокал.
Закуска 2:1-2 ябълки
Обяд:леща сготвена
Следобяд:Кивита 2-3
Вечеря към 18 часа :рибна консерва закуска коло 160 грама със салата от марулка и лук:
За сега ще почна по веднъж на ден месо и без хляб и тестени и сладки изделия.
Дано това да ми стигне за утре като храна.
Мнението беше редактирано от Mira на 17.03.10 14:36.
17.03.10
14:03
...Закуска 1: чай ,4 лъжици обесени ядки с плодове заедно с един малък портокал...
Поне тази грешка оправи. А може и от предния пост да махнеш студентството, по-добре пиши, че си била шивачка и по цял ден си седяла. Някак си не се връзват лекции и начинът на писане.
Надявам се да ми простиш горното. Сега по храната - ти почти нямаш белтъчини, а те трябва да присъстват във всяко хранене. Дори религията ти и постът да не позволяват месо, може да хапваш млечни, яйца, ядки... Въобще си заслужава да попрочетеш малко повече за храненето. Колкото до тренировката - щом си избрала кардио е добре да следиш пулса. Той ти е индикатор дали ще топиш сланинките или просто си губиш времето. А за останалите упражнения - гиричките са за малките момиченца и тунингованите чалгатупалки с ноктопластика за 2 бона. Останалите може да използват и по-големи тежести, това не значи, че ще направят мускули като мъжете.
Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 17.03.10 14:04.
17.03.10
14:04
Здрасти!
Съветчета от мен:
- зарежи ефервесцентните витамини, насочи се към такива на таблетки
- опитай се поне в трите основни храненета да присъстват белтъчини (не само в едно от тях)
- спокойно можеш да включваш в менюто пълнозърнеста паста (спагети, макарони)
- намери място за мазнини - ядки, зехтин, маслини
С тия оБесени ядки ме разби! :lol:
P.S. Oranje ме изпревари за секунди! :-P Има буква ‘Ш’, ползвай я...
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 17.03.10 14:08.
Хм...
Добре си дошла.
Моля те, оправи си писането - някак е неловко, все пак сме българи. Леко се потресох....
Да, не сме форум по Граматика, Правопис и Български език, но мисля, че много по-затрудняващо и дразнещо е някой да чете нечий пост преливащ от елементарни грешки. А като не ти прочетат поста, няма да ти отговорят. Достойно е за бисерите...
Надявам се да не се сърдиш.
Иначе по повод на фитнес коментарите - присъединявам се към съфорумниците. Апропо - защо да се махнат шумящите таблети с витамини?
Мнението беше редактирано от kozunak на 17.03.10 14:34.
17.03.10
14:34
...Апропо - защо да се махнат шумящите таблети с витамини?
Ето тук има коментари по този въпрос.
...Апропо - защо да се махнат шумящите таблети с витамини?
Ето тук има коментари по този въпрос.
Благодаря!
Благодяря за правописните поправки.Аз уча математика и информатика и почти съм забравила да пиша на кирилица.Ще се постарая.
За витамините си взех немски разтворими ,които ми препоръчаха за 5 лв.Но ще ги сменя с такива на таблетки.
А за останалите упражнения - гиричките са за малките момиченца и тунингованите чалгатупалки с ноктопластика за 2 бона. Останалите може да използват и по-големи тежести, това не значи, че ще направят мускули като мъжете.
Пробвах и с по-големи тежесни по мускулите ми започват да треперят и да ме болят .Не мога да направя повече от 8.За начинаещ гирите не са ли добре?На две седмици ще се опитам да слагам по-още един килограм към тежестите.
Мнението беше редактирано от Mira на 17.03.10 15:00.
Здрасти!
Съветчета от мен:
- зарежи ефервесцентните витамини, насочи се към такива на таблетки
- опитай се поне в трите основни храненета да присъстват белтъчини (не само в едно от тях)
- спокойно можеш да включваш в менюто пълнозърнеста паста (спагети, макарони)
- намери място за мазнини - ядки, зехтин, маслиниБлагодаря .Ще направя салата си с зехтин ,няколко маслини в нея и тиквени семки натрошени.Видях на няколко места ,че трениращите вземат по една лъжица ленено семе на ден.Това добре ли е? Ако сложа две варени яйца за обяд и кисело мляко към закуската ще имам ли достатъчно белтъчини за деня?
17.03.10
15:13
А за останалите упражнения - гиричките са за малките момиченца и тунингованите чалгатупалки с ноктопластика за 2 бона. Останалите може да използват и по-големи тежести, това не значи, че ще направят мускули като мъжете.
Пробвах и с по-големи тежесни по мускулите ми започват да треперят и да ме болят .Не мога да направя повече от 8.За начинаещ гирите не са ли добре?На две седмици ще се опитам да слагам по-още един килограм към тежестите.
Идеята е да включиш и упражнения, в изпълнението на които участват повече мускули и стави и съответно се правят с повече килограми.
Мускулите ти треперят, защото още са слаби, което не винаги е синоним на малки. С времето ще ставаш по-тренирана и, съответно, по-силна и по-издържлива.
Идеята е да включиш и упражнения, в изпълнението на които участват повече мускули и стави и съответно се правят с повече килограми.
Мускулите ти треперят, защото още са слаби, което не винаги е синоним на малки. С времето ще ставаш по-тренирана и, съответно, по-силна и по-издържлива.
Благодаря .Ще се постарая на правя и други упражнения.
Днес си взех рибено масло и едни мултивитамини разтворими .
Виждам ,че другите си пишат за всеки ден какво са яли и какво са тренирали .И аз ще направя така като се опитам да започна да спазвам някакъв режим на хранене и тренировки .
Утре 18.03.2010:
Закуска 1: чай ,4 лъжици овесени ядки с плодове заедно с един малък портокал.
Закуска 2:1-2 ябълки
Обяд:леща сготвена
Следобяд:Кивита 2-3
Вечеря към 18 часа :рибна консерва закуска коло 160 грама със салата от марулка и лук:
За сега ще почна по веднъж на ден месо и без хляб и тестени и сладки изделия.
Дано това да ми стигне за утре като храна.
Днес след подобрение на режима на хранене съм хапнала ето това:
Закуска:3 лъжици овесени ядки + 1 малка лъжица стафиди+ 200 грама кисело мляко био 2%
Закуска 11часа:2 бр кивита.
Обяд 12.30:рибна салата по тази рецепта от форума:
Продукти:
- 3бр. връзки магданоз
- 3-4 ср. големи моркова (настъргани)
- 100-150 гр.маринована червена херинга/ друга риба
- 2-3 варени яйца
- 2 стръка пресен чесън/ 2-3 скалидки чесън
- 50 гр. печен/ суров белен слънчоглед
- сок от лимон
- зехтин
като замених херингата с консерва филе от скумрия в растително масло-170грама и не добавих зехтин ,защото рибата си беше доста мазна.Успях да изям само около половината от салатата(незная за колко порции е тази салата) и това ще ми е целият обяд.
Мнението беше редактирано от Mira на 18.03.10 10:31.
Сега за тренировката ми днес от 14:30 до 16 часа:
1)6 минути на велоаргуметър като следях пулса да е 120 и после 11 минути на кростренажор.
2)70 повдигания на крака от успоредка+20 от стена като вися
3)2х20 бедрено разгъване на уред с 5 килограма
4)2х20 бедрено сгъване на машина 10 килограма
5)1х20 с 10 кг+1х20 с 15 кг разтваряне на Абдуктор машина с акцент върху бедрата
6)1х20 с 10 кг+1х20 с 15 кг затваряне на Абдуктор машина с акцент върху бедрата
7)2х20 с 40 кг лег преса
8)2х15 с лост 10 кг клякане
9)2х20 с гири по 3 кг отпади(клякане с разтваряне на краката )
10)2х20 с 5 кг за прасец на калф машина ,на която сядам
16.30 кисело мляко 200 грама
вечеря 19:40:голяма пилешка кълка с ориз
Днес беше тренировка за крака и корем.
Утре ще има повече кардио + малко корем + за ръце и гърди.
Ако някой има време и желание може да пише дали това е добре.
Мнението беше редактирано от Mira на 18.03.10 21:46.
18.03.10
14:52
Относно витамините - бих ти препоръчал да не си взимаш спортни витамини - концетрации по 10-15 пъти над препоръчителните дози, огромни количества витамин А и пр. хич не са синоним на много здраве и яки тренировки. Витамини от рода на doppelherz са ти предостатъчни, opti men, opti women просто не ти трябват.
Сега за тренировката ми днес от 14:30 до 16 часа:
1)6 минути на колело като следях пулса да е 120 и после 11 минути на велоаргуметър.
2)70 повдигания на крака от успоредка+20 от стена като вися
3)2х20 бедрено разгъване на уред с 5 килограма
4)2х20 бедрено сгиване на машина 10 килограма
5)1х20 с 10 кг+1х20 с 15 кг разтваряне на Абдуктор машина с акцент върху бедрата
6)1х20 с 10 кг+1х20 с 15 кг затваряне на Абдуктор машина с акцент върху бедрата
7)2х20 с 40 кг лег преса
8)2х15 с лост 10 кг клякане
9)2х20 с гири по 3 кг отпади(клякане с разтваряне на краката )
10)2х20 с 5 кг за прасец на калф машина ,на която сядам
16.30 кисело мляко 200 грама
вечеря 19:40:голяма пилешка кълка с ориз
Днес беше тренировка за крака и корем.
Утре ще има повече кардио + малко корем + за ръце и гърди.
Ако някой има време и желание може да пише дали това е добре.
Имаш предвид Кростренажор ли ти е първото ? Това първа тренировка ли ти е ?
Имаш предвид Кростренажор ли ти е първото ? Това първа тренировка ли ти е ?
Опа оправих грешката.:)Тренирам от месец и половина ,но това е първата тренировка в дневника ми и вече някои неща са ми по- ястни или не съвсем щом правя такива грешки:)
Относно витамините - бих ти препоръчал да не си взимаш спортни витамини - концетрации по 10-15 пъти над препоръчителните дози, огромни количества витамин А и пр. хич не са синоним на много здраве и яки тренировки. Витамини от рода на doppelherz са ти предостатъчни, opti men, opti women просто не ти трябват.
Ходих днес до аптеката и питах за цената на витамините doppelherz от А до Z.Доста е приемлива 10 лв,но тази седмица имах доста разходи и ще си ги взема другата.
Благодаря за препоръката.Имам и един въпрос:От витамините не се ли получава по-голям апетит?
19.03.10
06:42
Имам и един въпрос: от витамините не се ли получава по-голям апетит?
Няма такава директна зависимост между витамините и апетита.
Витамините допринасят за по-доброто физиологично състояние на организма и по-добър тонус. Като следствие от това може да се увеличи апетитът. Те, обаче, категорично не са единственият или най-важният фактор, който определя това.
Имам и един въпрос: от витамините не се ли получава по-голям апетит?
Няма такава директна зависимост между витамините и апетита.
Витамините допринасят за по-доброто физиологично състояние на организма и по-добър тонус. Като следствие от това може да се увеличи апетитът. Те, обаче, категорично не са единственият или най-важният фактор, който определя това.
Благодаря за бързият и точен отговор:)
Дата 19.03 2010:
Закуска в 9 :3 лъжици овесени ядки и около 200 гр пълномаслено кисело мляко
Закуска в 10:2 бр кивита
11 часа: 3 лъжици извара + 4-5лъжици кисело мляко + 3 кисели краставички + половин лъжица сминдух(подправка помага за регулиране на хормоните)
12:45:Пилешка кълка(домашно пиле печено с картофите на фурна с малко олио ,вода и подправки-мазничко ) и много картофи
16:00 пак малко пиле с картовки
18: 3-4 лъжици кисело мляко + малко портокалче
Днес по план имам тренировка за гърди ,ръце и корем + кардио,но съм уморена от вчера и имам да уча доста ,ще я оставя за утре.
Мнението беше редактирано от Mira на 19.03.10 15:44.
Мисля че киселите краставички не са много полезна храна ...че и с извара и кисело мляко .... ух незнам нещо не ми се връзва :?
Да, избягвай туршиистите неща (пълни са със сол и консерванти)- и аз много обичам кисели краставички ама мнооого рядко ям и то само в люта зима. Замени с пресни. И тогава с изварата и киселото мляко ще ти се сторят още по - вкусни. Не знаех че сминдуха регулира хормоните - стана ми интересно.
Да, избягвай туршиистите неща (пълни са със сол и консерванти)- и аз много обичам кисели краставички ама мнооого рядко ям и то само в люта зима. Замени с пресни. И тогава с изварата и киселото мляко ще ти се сторят още по - вкусни. Не знаех че сминдуха регулира хормоните - стана ми интересно.
За солта си права, но ми е интересно какви точно консерванти съдържат киселите краставички и стерилизираните туршии?
В думичката “стерилизирани” се крие тайната - точно чрез стерилизация, последвана от херметично затваряне, се съхраняват всички консерви, а не чрез консерванти. Нито е нужно, нито икономически изгодно да се слагат такива. В продуктите в буркани консерванти като правило няма.
Дата 19.03 2010:
11 часа: 3 лъжици извара + 4-5лъжици кисело мляко + 3 кисели краставички + половин лъжица сминдух(подправка помага за регулиране на хормоните)
12:45:Пилешка кълка(домашно пиле печено с картофите на фурна с малко олио ,вода и подправки-мазничко ) и много картофи
Днес по план имам тренировка за гърди ,ръце и корем + кардио,но съм уморена от вчера и имам да уча доста ,ще я оставя за утре.
Първо, добре дошла в клуба и от мен с малко закъснение.. :) За този ден храната ти не е зле, като корекция мога да спомена за самотните кивита в 10ч, защо да не ги съчетаеш с нещо белтъчно, щом искаш да ги хапваш? Вечерята нека бъде по-хранителна и качествена, малко по малко ще навлезеш в нещата, тук във форума има страшно много информация за всичко, което би те заинтересувало относно спорта и здравословното хранене, но все пак ти сама трябва да усетиш на какъв режим да се спреш и съответно как той би ти се отразил. Не на всеки общоприетите правила действат по един и същи начин. Успех с целите.. :)
За солта си права, но ми е интересно какви точно консерванти съдържат киселите краставички и стерилизираните туршии?
В думичката “стерилизирани” се крие тайната - точно чрез стерилизация, последвана от херметично затваряне, се съхраняват всички консерви, а не чрез консерванти. Нито е нужно, нито икономически изгодно да се слагат такива. В продуктите в буркани консерванти като правило няма.
За съжаление нямам такъв буркан при себе си за да ти цитирам дословно - но има консерванти. Някое друго Е например.
За съжаление нямам такъв буркан при себе си за да ти цитирам дословно - но има консерванти. Някое друго Е например.
:) Аз пък имам и проверих за всеки случай, преди да напиша горното.
Ето съдържанието на два вида кисели краставички - Крина съдържат следното:
Корнишони - 55%, вода - 40%, захар - 1%, йодирана сол - 1,5%, оцет - 1%, черени пипер, лук, копър - 1,5%.
Съдържанието на Сторко е корнишони, вода, Е260 оцетна киселина, сол, захар, синапено семе, подправки.
Вероятно те е заблудило това Е260, с което се обозначава оцетната киселина. В таблицата с Е-тата между 200 и 290 са консервантите, но оцетната киселина в случая има ролята на овкусител, да не говорим, че изобщо не може да се слага на равна нога с калиев сорбат и натриев бензоат - най-разпространените консерванти.
Малко оспамихме темата, но смея да твърдя, че много малко храни, които са в херметично затворени стерелизирани буркани и консерви, съдържат вредни консерванти.
Мисля че киселите краставички не са много полезна храна ...че и с извара и кисело мляко .... ух незнам нещо не ми се връзва :?
Ами става като салата снежанка почти(на мен много ми харесва на вкус).Краставичките са домашни :има само сол,оцет ,бахар ,копър и малко лук.Да солта не е много полезна ,но сега не мога да си позворя да си вземам пресни краставици с нитрати :) А кисели краставички(домашни без консерванти) имам поне 10 буркана.Само 3-4 на ден гледам да си хапвам.(не буркани ,а краставички)
Мнението беше редактирано от Mira на 20.03.10 16:58.
Кратко описание на Amino Anabol Professional
Amino Anabol Professional се състои от трите жизнено важни ВСАА-аминокиселини – левцин, изолевцин и валин, както в обичайната L-форма, така и в още по-ефективната етил-естерова L-форма. Тези ВСАА форми са представени в оптимално съотношение в продукта. ВСАА изпълняват разнообразни функции по отношение на мускулния растеж, издръжливостта, възстановяването и разграждането на мазнини и заемат основно място в храненето на амбицираните спортисти.
ВСАА-формулата Amino Anabol Professional е оптимизирана с аминокиселината L-аланин, както и с D-пинитол и витамин В-комплекс за по-добро съхранение на мускулатурата и оползотворяване на аминокиселините. Също така, той съдържа сапонини от екстракт от fenugreek (сминдух), които стимулират анаболните хормони, особено тестостерона.
За разлика от нормалните варианти Amino Anabol, Amino Anabol Professional съдържа HMВ, като така увеличава синергично предимствата си по отношение на изграждането и защитата на мускулите.
и т.н
http://www.peak.bg/catalog/product_info.php?products_id=364
На този линк има описание на хранителна добавка и там е споменато за сминдуха , но и на други места съм чела за него .
Мнението беше редактирано от Mira на 20.03.10 16:53.
Щом са домашни - това е друго нещо. Чак ми се доядоха като прочетох.
Боби, благодаря за инфото за Е тата.
Станимира прощавай за спама, но мерси по повод на сминдуха.
Мнението беше редактирано от kozunak на 20.03.10 19:04.
Дата 19.03 2010:
Днес по план имам тренировка за гърди ,ръце и корем + кардио,но съм уморена от вчера и имам да уча доста ,ще я оставя за утре.Първо, добре дошла в клуба и от мен с малко закъснение.. :) За този ден храната ти не е зле, като корекция мога да спомена за самотните кивита в 10ч, защо да не ги съчетаеш с нещо белтъчно, щом искаш да ги хапваш? Вечерята нека бъде по-хранителна и качествена, малко по малко ще навлезеш в нещата, тук във форума има страшно много информация за всичко, което би те заинтересувало относно спорта и здравословното хранене, но все пак ти сама трябва да усетиш на какъв режим да се спреш и съответно как той би ти се отразил. Не на всеки общоприетите правила действат по един и същи начин. Успех с целите.. :)
Здравей .Относно храната: за вечеря си бях приготвила салатка вместо картофите в 16 ама нямах време да я приготвя.Благодаря за насоките и с радост приемам всякакви напътствия.Аз затова си направих дневника.
Мнението беше редактирано от Mira на 09.04.10 08:37.
Храната днес не е много добра, но имах изпит(извън сесията) от 14 до 18 и нямаше време за готвене:
9:30 :чай+ 4 лъжици овесени ядки поляти с малко чай да омекнат(млякото ми беше свършило)
11:30 :половината от салатата с риба както на 18.03
15:40 :1 малка ябълка
18:40 :3 бъркани яйца+ 1 чарпак леща+3-4 маслини
С храната е много зле днес.Утре ще я оправя :)
Тренировка от 19:10 до към 21
10 велоаргуметър
4х15 + 1х10 дигания на крака от успоредка +1х8+1х12 дигания на крака като вис(стара я се почти винаги краката да са изправени)
2х20 с 3 кг за всяка страна странични извиване от стоеж
3х20с 5 Разтваряне на пек-бек машина
3х20 с 5 Пек-дек за гърди
1х15 с 5 + 1х15 с 10 Придърпване на вертикален скрипец зад главата
1х15 с 5 + 1х15 с 10 Придърпване на вертикален скрипец пред гърдите
1х20 с 3 на хоризонтална лежанка в страни и нагоре
1х20 за всяка ръка с 3 повдигане на горе на ръката
2 х 15 с 2 кг настрани повдигане на двете ръце едновременно
2х 15 за всяка ръка с 3 кг Разгъване на дъмбел зад глава с една ръка
2х10 за всяка ръка Бицепсово сгъване с дъмбели
22 минути на кростренажор(последните 2 минути много бавно)
Струва ми се ,че е това .Ако се сетя за друго какво правих ще го допиша.
Мнението беше редактирано от Mira на 20.03.10 19:53.
Е имайки в предвид че ти е бил натоеварен деня....пак е добре подбрана храната ;-P
Вчера 21 нямах тренировка малко разодки на вън времето беше много хубаво.
Храна :овесени ядки с 250 гр кисело мляко,2 бр кивита,голяма свинска пържола печена на фурна с гъби и лук,броколи,30 гр суров слънчоглед,1 маруля с лук и 250 гр кис. мляко +зехтин+ малко сминдух,1 кренвирши(нямах друго).И сега лошото гледахме филм вечерта и аз омахах едно пакетче солети кашкавалени и 5 парчета -малки парченца чипс :)
Нещо ново :в сряда или четвъртак ще ходя на тайбо с една колежка и доста се вълнувам ,защотото ще е за първи път.
Мнението беше редактирано от Mira на 23.03.10 18:19.
22 .03.2010 много лека тренировка за крака + 15 кардио.Храната беше горе долу.
23.03.2010-няма тренировка .Храната много добре.
Днес 24 храна:
3 лъжици овесени ядки
500 гр кисело мляко
сандвич :една филия хляб черен ,няколко маслини,малко сбинско филе и масло
пилешко бутче,ориз около 200-300 грама ,пилешка пържола с малко зелева салата
Тренировката след малко отивам само да ми мине малко време от храната:)
Тренировка: 15 мин кростренажор
6х 15 дигане на крака от успоредка
гърди , задно рамо ,бицепс ,трицепс,гръб,рамене,клякове
Доволна съм от тренировката и забелязвам ,че имам малко намаление на коремчето -по-малко мазнинки.Не съм се мерила.Вече една седмица се опитвам да спазвам някакъв хранителен режим и има толкова бързи резултати.Не мога да повярвам ,че можело да се яде и да изглеждаш добре:)
Мнението беше редактирано от Mira на 25.03.10 08:18.
9:00 чай
9:15 3 л.овесени ядки+1л.мляно ленено семе+1л. пшенични трици+200 гр кисело мляко 3.6%
10:40:2бр кивита
Обяд :12:40: 2 бр малки пилешки шишчета+парче пилешко с картофи със сосче (сготвено като пиле по градинарски)
Нещо много ми се яде и мисля ,че малко прекалявам например с обяда .Чудя се с това ядене дали ще ги сваля тези килограми и тренировки разбира се.По корема има вече някакви забележими ефекти,но дупето и краката особено от зад и вътрешната им част са много зле.Имам и целулит по дупето и бедрата:(
16:00 1 среден грейпфрут
17:40: 200 гр варен ориз с малко магданоз,о.5 л домашен доматен сок,4-5 лъжици русенско варено(друго нямах),4-5 л.домашна лутеница-НЕ добре вечеря
19.40 тренировка:
15 мин бягашта патека
5х15 надигания на крака от успоредка
2х15 с 10кг и 2х15 с 15 кг Затваряне на бедра на Аддуктор машина
2х15 с 10кг и 2х15 с 15 кг Разтваряне на Абдуктор машина с акцент върху бедрата
3х15 с 5 два пъти и една серия с 10 Бедрено разгъване
3х15 с 5 Бедрено сгъване
3х15 с 5 Калф машини за прасци
3х15 с 40 кг Лег-преса
2х15 за всеки крак и за вътрешната и за външната страна на краката с по 10 с един уред ,на кйто не му знам името : крака се движи на встрани и ти избутваш нагоре и се връща.После се сменя за вътрешната част на крака и т.н
3х10 клякане с лост , който е към 10 килограма
2х15 за всяка страна наклони на страни с 3 и 4 килограма
Бях гладна към 22.30 и изядох един малък портокал,сигурно е защото вечерята беше зле.
Мнението беше редактирано от Mira на 26.03.10 07:59.
25.03.10
14:09
Обяд :12:40: 2 бр малки пилешки шишчета+парче пилешко с картофи със сосче (сготвено като пиле по градинарски)
Нещо много ми се яде и мисля, че малко прекалявам например с обяда.
Аз не виждам особен проблем с този обяд, стига картофите да не са 1/2 кг например. Нормална порция картофи като гарнитура, повечко месце - не се притеснявай, това е едно добро хранене. Между другото - понякога и мен ме подгонва по-солиден от обичайния апетит. В такъв момент просто “хитрувам” и добавям солидна порция салата (краставици, домати, зеле, сурови чушки).
Бедрата и дупето са упорити зони... приготви се да бъдеш по-упорита от тях! :-P
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 25.03.10 14:12.
Нещо много ми се яде и мисля, че малко прекалявам например с обяда.Аз не виждам особен проблем с този обяд, стига картофите да не са 1/2 кг например. Нормална порция картофи като гарнитура, повечко месце - не се притеснявай, това е едно добро хранене. Между другото - понякога и мен ме подгонва по-солиден от обичайния апетит. В такъв момент просто “хитрувам” и добавям солидна порция салата (краставици, домати, зеле, сурови чушки).
Бедрата и дупето са упорити зони... приготви се да бъдеш по-упорита от тях! :-P
Днес ще отида да се запася с повечко зеленчуци за дни като този .Благодаря за съвета. И се зареждам с търпение и упоритост ;-P
закуска 9:30 чай+ 3 л.овесени ядки +1л. мляно ленено семе +1л пшенични трици+1л мед+200 гр кисело мляко 3.6%
Днес трябваше да ходя на тайбо с едни колежки ама те не са никък сериозни и се отказаха.
Ами ти отиди сама, защо са ти колежки? Въобще, свикни да не разчиташ на други хора, за да спортуваш. Ако искаш да отидеш на тае бо, ставаш и отиваш!
Днес трябваше да ходя на тайбо с едни колежки ама те не са никък сериозни и се отказаха.
А ти понеже си сериозна, също не отиде ;)
Inis9 е права, ти ако искаше, щеше да отидеш и сама.
Аз тренирам сам, приятелите в залата само ми пречат.