подут пръст-нокът

21.03.10
11:07

Здравейте!
От около седмица ме боли пръста на крака.Подул се е и е зачервен.Предполагам,че когато съм си рязал ноктите нещо съм надълбал прекалено навътре и това е резултатът.Въпросът ми е как да намаля болката и подуването?Чувал съм за компреси с риванол,но не съм сигурен дали е точно така... ?

21.03.10
11:11
#1

Изпускал съм 30кг дъмбел точно върху нокета на палеца ми - нищо. Наскоро изпуснах 5кг диск и ми се поду като на Рони Колмън гъза :) Компрес с лед ми помогна :)

21.03.10
12:54
#2

при мен проблема е,че като ги режа влизам твърде надълбоко и дълбая кожата отстрани :(

21.03.10
21:09
#3

Най- добре отиди на лекар, защото често се получават такива инфекции от тея нокти той ще прецени какво ти е положението, и аз сам имал такъв проблем но не помня точно какво правих мисля че само си мина пробвай с лед все пак ако не мине отивай  на лекар може да се наложи да ти го цепнат

22.03.10
08:59
#4

най-вероятно си си докарал някоя инфекция - отиваш на доктор да го цепнат, малко антибиотици, ще мааш по джапанки няколко дена и си готов - ще ти мине като на куче ;)

22.03.10
14:48
#5

Консултирай се с доктор/хирург,аз бях в същото положение и изчаках 3 месеца да видя дали ще ми мине с компреси,но не мина и ми отстраниха част от нокътя.Врастнал нокът.Мажеш го с бактробан и йодасептадон :)

22.03.10
19:31
#6

казано от tra^la^la на 21.03.10, 11:07:

Здравейте!
От около седмица ме боли пръста на крака.Подул се е и е зачервен.Предполагам,че когато съм си рязал ноктите нещо съм надълбал прекалено навътре и това е резултатът.Въпросът ми е как да намаля болката и подуването?Чувал съм за компреси с риванол,но не съм сигурен дали е точно така... ?

Аз имам същия проблем с години вече. От тичането ми се набива нокътя и се възпалява. Решението е педикюр и много късо отрязани нокти. Маратонките също ги смених с такива коита не стесняват пръстите, тоест не са заострени. Иначе пръскай си “оксикорт”

24.03.10
05:43
#7

ау отвратителна работа,много ме изнервя.правих си компреси с ихтиол,имаше малък резултат откъм спадане на оттока и болката,но днес пак е зле.май ще бягам при личния лекар,че не мога да тичам и да тренирам :(

11.07.10
09:52
#8

tra^la^la, здравейте        аз имах подобни проблеми дьлги години и една вьзрастна фармацефтка ме посьветва да си направя компреси с оцет на нокьтя и да си пускам 2-3 капки йод там кьдето е подуто сутрин и вечер и 10-15 мин. след като йода е попил пак да поставям компрес от оцет добре напоен който непрекьснато трябва да се подьржа мокьр.удобно е памук напоен с оцет и отгоре слагате лепенка която да придьржа памука и с капкомер на няколко часа си пускате оцет  вьрху компреса без да сваляте преврьзката която сте направили. така на мен ми бе по удобно.това продьлжи 3-6 дни после го оставих да почине и като усетих че почва да боли пак слагах оцет .йсд се слага само когато е подут прьста иначе не е необходимо.оцета омекотява нокьтя да не се забива в месото и така докьто израстне нокьтя . може 2-4 месеце. усетиш ли болка там - оцет. после нокьтя ще си направи място и нямя дя те боли. лекар ме посьветва ноктите на краката да ги режа прави и никога краичетата/ьгьлчетата/да не ги режа - а по добре изобщо да не ги режа а да намальвам дьлжината им с пила като ги пиля .от тогава нямам никакви проблеми и с двата палеца . успех.

11.07.10
11:18
#9

М@мк@ му, писах, писах, и чак сега видях от кога е темата.... Ужас.

Мнението беше редактирано от Madboy на 11.07.10 11:21.

Препоръчани продукти
apple-placeholderarrowback-arrowbb-hexbb-lettersbeginner-wizardbodyweight-wizardbookmarkcalendar-foodcalendar-notescalendar-trainingGroupcartcheckoutclosecrossdiarydocumentdumbbell-wizardexpert-wizardfacebook-iconfacebookfemale-wizardfemalefootnotesforumgains-wizardghost-image-squareghost-imagegoogle+gym-wizardhabitinstagramleft-arrowlinkedinlogo-smallloss-wizardmailmaintain-wizardmale-wizardmaleman-placeholdermeasurementsmedium-wizardmessagesmy-bbnewsletterphotosplaceholderpollprofilereaction-greatreaction-negativereaction-neutralread-laterreadingright-arrowsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestarstoresubmit-arrowticktop-arrowtwitterTwitterwoman-placeholderyoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1