защо пряснот мляко се пресича когато му се добави оцет?

23.03.10
08:15

здравйте,
можете ли дам и помогнете ?
трябва ми малко по подробно обяснение за това какво става като се добави оцет в прясното мляко и защо то се пресича.

Утрепа ме с тоя въпрос/
Химически отговор ли ти трябва, или по принцип?
Доколкото знам казеинът в млякото се пресича в кисела среда. Това е принципът на усвояването на млякото в стомаха - първо се пресича. Даже млечната киселина ако стане “по - агресивна” го пресича.
А оцетът е пълен с киселини. ВИнена, оцетна. ябълкова - зависи какъв ползваш, а са и силно концентрирани.

23.03.10
11:33

Аз това го открих, когато се опитах на чай с лимон да добавя мляко  :lol: Обяснения няма да давам, сигурно ако пуснеш гугъл ще ти излезят добри обяснения според нивото на езика, с което можеш да се справиш :)

23.03.10
13:42

Anelia, те тука Британите така пият всеки ден в 17:00. Чай с мляко, а ти си се опитала да откриеш нов продукт... е, нищо, другият път! :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1