23.03.10
08:15
здравйте,
можете ли дам и помогнете ?
трябва ми малко по подробно обяснение за това какво става като се добави оцет в прясното мляко и защо то се пресича.
23.03.10
09:25
#1
Утрепа ме с тоя въпрос/
Химически отговор ли ти трябва, или по принцип?
Доколкото знам казеинът в млякото се пресича в кисела среда. Това е принципът на усвояването на млякото в стомаха - първо се пресича. Даже млечната киселина ако стане “по - агресивна” го пресича.
А оцетът е пълен с киселини. ВИнена, оцетна. ябълкова - зависи какъв ползваш, а са и силно концентрирани.
Аз това го открих, когато се опитах на чай с лимон да добавя мляко :lol: Обяснения няма да давам, сигурно ако пуснеш гугъл ще ти излезят добри обяснения според нивото на езика, с което можеш да се справиш :)
23.03.10
13:42
#3
Anelia, те тука Британите така пият всеки ден в 17:00. Чай с мляко, а ти си се опитала да откриеш нов продукт... е, нищо, другият път! :)