Мощна програма за сваляне/чистене

Прескочи до:
BA

25.03.10
11:17

Интензивност = тежест ?!?! Не знам, това за пръв път го чувам и не съм много съгласен... Сила и тежести са 2 различни понятия... Силата на един човек не се измерва с това, колко килограма ще вдигне на лежанка... Тука мненията ни се различават и не ми се спори на тази тема... Значи искаш да кажеш, че според теб програмата, която съм написал не е интензивна правилно ли съм разбрал??

25.03.10
11:42

Баце, тука ще ти трябва яка химия да се възстановиш, не само добавки :)

BA

25.03.10
11:45

Химия няма да вземам. А колкото до възстановяването ще видим тая работа... най-късно по-другата седмица започвам да тренирам и ще пиша какви са отзивите. А междувременно някой ако се пристраши може да я пробва и ще види, че няма да му паднат ръцете... :)

25.03.10
11:49

Аз само като я гледам ми падна ченето :) това ми е обема за 2 седмици :D

25.03.10
11:50

казано от Bad^Boy на 25.03.10, 11:17:

Интензивност = тежест ?!?! Не знам, това за пръв път го чувам и не съм много съгласен... Сила и тежести са 2 различни понятия... Силата на един човек не се измерва с това, колко килограма ще вдигне на лежанка... Тука мненията ни се различават и не ми се спори на тази тема... Значи искаш да кажеш, че според теб програмата, която съм написал не е интензивна правилно ли съм разбрал??

Това е дефиницията на интензивност: процент от максималната тежест, която можеш да вдигнеш. Ако правиш 1 повторние със 100кг, то 90кг са 90% интензивност.
В залите наричат интензивност това колко ти е зор - ако ти е много зор значи интензивността е голяма :) но това е субективно.

А ако силата не зависи от това колко можеш да вдигнеш не знам от какво зависи :)

Мнението беше редактирано от usgsus на 25.03.10 11:51.

А почивките между сериите дали влияят на интензивността?
А пиковата контракция, която той иска да прилага?
Пол Андерсън е почивал по половин час между сериите и пил по 2-3 литра мляко през това време. Не е имал какво да прави ли, или при почивка от 30секунди нямало да има същите резултати?
Интензивността зависи не само от килограмите/процента спрямо макса, с които се прави серията.

BA

25.03.10
12:14

казано от usgsus на 25.03.10, 11:50:

Това е дефиницията на интензивност: процент от максималната тежест, която можеш да вдигнеш. Ако правиш 1 повторние със 100кг, то 90кг са 90% интензивност.
В залите наричат интензивност това колко ти е зор - ако ти е много зор значи интензивността е голяма :) но това е субективно.

А ако силата не зависи от това колко можеш да вдигнеш не знам от какво зависи :)

Така понеже ме ядосахте се разрових в нет-а и вижте господа “умни” глави какво намерих:

Цитат:
” Интензивност на тренировката
  Човешкото тяло има способността да се присбособява с трудностите по-време на тренировка. Ако тренирате с едни и същи килограми за по-дълъг период от време ще забележите, че организмът Ви е привикнал към натоварването и то е почти минимално. Двигателни процеси, като ходенето, не създават необходимата за нарастването на мускула интензивност. За това са необходими импулси от тренировки, които съставят поне 60% от максималното постижение. Бодибилдърите тренират в средно до субмаксималния обхват на възможностите си, т.е с тежести между 60-85% от максималната възможност за едно повторение.

За да бъде една тренировка пълноценна, тя трябва да бъде достатъчно интензивна. Интензивността се определя от обхвата на максималните Ви възможности и времето за изпълнение на една ваша тренировка. Най-добрата тренировка е тази в която влагате 65-85% от максималните Ви възможности за около от 35 до 50 минути. Тренирайки бързо, тежко и интензивно успехът Ви е в кърпа вързан. За да успеете да направите една наистина добра интензивна тренировка, обаче е необходима здрава психика, опит в спорта и най-вече физическа издръжливост.

Факт е, че повечето от начинаещите смятат, че колкото по-дълго време прекарват в спортния център, толкова по-големи ще бъдат и техните постижения. Това е една голяма заблуда и причина за спад в ентусиазма и мотивацията. Ако една ваша тренировка протича над 55-65 минути, то със сигурност Вие тренирате с не повече от 35-45% от възможностите си. По този начин на трениране резултатите ще са минимални, дори нищожни, а именно поради тази причина доста от навлизащите в спорта се отказват още в самото начало.

Как да разберем дали наистина тренираме интензивно? Тренировката е с добра интензивност тогава, когато влагаме максимални усилия за максимално кракто време. Естествено под максимално кракто време разбираме не по-малко от 30-35 минути. И все пак не прекалявайте с натоварванията.”

That’s what I’m talkin’ about!!!!!

Мнението беше редактирано от Bad^Boy на 25.03.10 12:16.

Пич, трий бързо цитата, че като те поемат сега кросфитърите глей ко става :lol:

Bad^Boy, ти съвет ли търсиш или поле за изява на способностите ти да ровиш из Гугъл ...
Искаш програма за МОЩНО сваляне, колегите истински доказали се билдери ти казват да вдигнеш интензивноста, ти ако не искаш си е твой проблем.

25.03.10
12:23

Пич не може да тренираш с 60 процента от макса и да е интензивно обемно да но не интензивно ;-)

казано от vatman на 25.03.10, 12:23:

Пич не може да тренираш с 60 процента от макса и да е интензивно обемно да но не интензивно ;-)

Той повишава интензивността с намалените почивки, пиковата контракция и повишения обем.

25.03.10
12:32

Интензивност = тежест ?!?! Не знам, това за пръв път го чувам и не съм много съгласен...

Винаги е добре да научиш нещо ново.

Силата на един човек не се измерва с това, колко килограма ще вдигне на лежанка... ?

Да, баш с това не се измерва. Измерва се с това колко сила може да генерира мускула, а силата се измерва в нютони. Ако ще спазваме физичната терминология.

Значи искаш да кажеш, че според теб програмата, която съм написал не е интензивна правилно ли съм разбрал??

Не, не е. Обемна, плътна може би, но с леки тежести като процент от макса, т.е., с ниска интензивност.

казано от Oranje на 25.03.10, 11:58:

А почивките между сериите дали влияят на интензивността?

Тц. Само върху плътността на тренировката. Различни неща са.

казано от Oranje на 25.03.10, 11:58:

Интензивността зависи не само от килограмите/процента спрямо макса, с които се прави серията.

Само от това зависи, това е интензивност. Другото са други параметри.

казано от Bad^Boy на 25.03.10, 12:14:

Така понеже ме ядосахте се разрових в нет-а и вижте господа “умни” глави какво намерих:

Аз нещо различно ли казах? Я чети внимателно. Тези книжки, които ми цитираш съм ги чел преди 20 години и ако ме интересуваше какво е интензивност, щях сам да си отворя Гугъл.
Ти си този, който иска съвети, а после се ядосваш, че някой не е съгласен с теб и с мнението ти.

BA

25.03.10
12:37

казано от Oranje на 25.03.10, 12:27:

казано от vatman на 25.03.10, 12:23:

Той повишава интензивността с намалените почивки, пиковата контракция и повишения обем.

Остави брат... щом и след този цитат някой хора не могат да зацепят какво значи интензивност няма смисъл тука от коментар повече...

Bad^Boy, ти съвет ли търсиш или поле за изява на способностите ти да ровиш из Гугъл ...
Искаш програма за МОЩНО сваляне, колегите истински доказали се билдери ти казват да вдигнеш интензивноста, ти ако не искаш си е твой проблем.

Търсел съм си поводи да се ровя из гугъл :) :) :) ... смях в залата... ако не ме бяха ядосали нямаше да прибегна до чичко гугъл... ама не може на тази тренировка да кажеш, че не е интензивна... И така малко се ядосах :)

Ванка и ти по мое време беше модератор или се бъркам а ?

П.С. Така или иначе много се отклонихме от темата.... за мен е интензивна... който каквото иска да смята аз съм човек с мнение, което естествено се ръководи от факти и за сега никой не е представил достатъчно убедителна информация, за да ме убеди в противното относно интензивността.

А относно тренировъчните програми изчерпахме ли се това ли беше ? Дайте да си караме по темата все пак...

Мнението беше редактирано от Bad^Boy на 25.03.10 12:41.

25.03.10
12:42

казано от Bad^Boy на 25.03.10, 12:37:

Остави брат, какво да им обяснявам повече... щом и след този цитат някой хора не могат да зацепят какво значи интензивност няма смисъл тука от коментар повече...

Да, някои хора не вдявате, или по-скоро, не искате. Абе оправяй се, какво ли се занимавам да обяснявам елементарни неща за хиляден път. Дано да успееш с мощната си програма.

казано от Bad^Boy на 25.03.10, 12:37:

П.С. Така или иначе много се отклонихме от темата.... за мен е интензивна... който каквото иска да смята аз съм човек с мнение, което естествено се ръководи от факти и за сега никой не е представил достатъчно убедителна информация, за да ме убеди в противното относно интензивността.

Прочети си внимателно ТВОЯТ цитат, там си пише какво е ИНТЕНЗИВНОСТ.

Мнението беше редактирано от Петко К на 25.03.10 12:44.

25.03.10
12:47

Mоже да пуфтиш много в залата това не значи интензивнос.

BA

25.03.10
12:48

Нищо повече няма да чета. Прочетох каквото ми трябваше. И прав си няма нужда да ме убеждаваш в твоето мнение... просто приеми, че хората са различни и всеки (или почти всеки) си има мнение и толкоз :)

Мерси и на теб успех ти желая ! Ще пиша какво е станало :)

25.03.10
14:04

Ясно претренираш, преплиташ мускулите (едва ли тренираш гърди и гръб изолирано от трицепс и бицепс; правиш гръб, гърди и крака в един ден, което принципно има логика ако тренираш по 1-2 начина или някоя програма, но ти правиш и специален ден за ръцете, което е малко тъпо. 5дни кардио ще те стопят, вкарай ХИИТ, прави малко почивка от кардио, тренирай някои от почивните дни, оправи си храната, от нея се отслабва. Честно казано не смятам, че програмата ти е някакъв тип образец, че да се даваш за пример. Много имаш да коригираш ако искаш да прогресираш. Успех все пак :)

BA

25.03.10
14:16

Не се давам за пример... просто исках да я споделя исках да чуя мнения на други хора... исках да чуя и други предложения за такъв тип тренировки и така. И честно казано постигнах каквото исках :)

Мерси на всички за мненията и коментарите.

25.03.10
14:25

кросфитърите сме казали какво мислим Оранж май френд..:))))...аз имам други виждания за интензивността и издръливостта, които няма как да минат в графата “приемливи”..:))))
не се нахвърляйте върху младежа...някои от Вас де...никой не се е родил научен...

25.03.10
16:32

казано от slavko на 25.03.10, 14:25:

не се нахвърляйте върху младежа...някои от Вас де...никой не се е родил научен...

Вярно, но да му наливаш с кофата в главата, пак не ще да слуша. Честно, смях се от сърце и душа на разговора м/у автора и Петко.

BA

25.03.10
16:56

Ми смей се ама нужно ли да си постваш малоумния коментар... без връзка с темата ?!?! Не мисля, че можеш да трогнеш някой... Ееее няма оправия... тея комплекси са лоша работа... ей така ще се плюем едни - други и това е... тъпа работа. Аз като културен човек благодарих за коментарите и накрая какво получавам... малоумни изказвания.... BTFU.

25.03.10
18:42

време е да се спре темата..:)))...почна се пак...ама, така е кат се съберем повече мъжаги на едно място...некоя девойка требе да се намеси да ни размеши малко:))))

BA

26.03.10
06:41

Не е така... проблема не е в мъжагите... проблема е, че като се намеси някой малоумник да ти развали темата и така става. Както забеляза славко и ти и доста хора ме критикувахте ама на никой нищо не съм казал, даже благодарих за коментарите Ви. Така, че всичко е до интелект и до манталитет. :)

26.03.10
07:12

аз критикувам с добри намерения...когато са лоши, то веднага се разбира...
иначе действай...и сподели как ти понася програмата....

26.03.10
08:36

Брадър, искрено се надявам да си сериозен в тренировките, да си постигнеш целите и някой ден като се върнеш назад и видиш какви неща си писал да се смееш от сърце. Още един път ще ти кажа, че в твоя случай, 115 кг, 3 години без тренировки, храната е най-важна. Която и програма да хванеш, дори само бицепс да тренираш всеки ден, пак ще сваляш и съответно ОРЕЛЕФЯВАШ МОЩНО. Успех!

26.03.10
09:03

Самата думичка “МОЩНА”, която си поставил в началото на заглавието, придава на темата ти леко несериозен привкус.
“МОЩНО” сваляне се прави на първо място с “МОЩНО” хранене и всичко останало след това (не можах да преброя колко човека са ти го споменали и все пак реших и аз да го напиша).

Мнението беше редактирано от racing на 26.03.10 09:04.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1