Какво мислите за Syntrax Whey Shake

24.03.10
16:47

Какво мислите за този протеин? Има ли по-добър протеин до 105 лв. Иска ми се в доза от 30гр прах да има 22,23гр. протеин.

Не мисля, че има еквивалент.

24.03.10
16:51

Мен ми се искаше на Scivation, но опаковката от 2кг я няма в българските магазини и затова търся алтернатива. Все пак този лилавия добър ли е като съотношение цена, качество, количество?

Мнението беше редактирано от Fallen на 24.03.10 16:51.

КК

24.03.10
16:52

Не съм пил по-вкусен суроватъчен протеин. Вкусът е като MyoFusion Rich Chocolate.
Ако сипеш вода първо и протеина отгоре, направо се разтваря докато пада, адското качество.
Цената на Healthstore е 80 лева и не мисля, че има по-изгоден протеин в момента :)
Успех!

Мнението беше редактирано от Камен Каменов на 24.03.10 16:58.

24.03.10
17:06

Добър е, но без пари излиза този на Нутрафорс, който е в промоция.

Мнението беше редактирано от 4oKuTo на 24.03.10 17:06.

Аз си взех шоколад, един приятел си взе ягода.Ягодата е почти като матрикса и нектара, но шоколада е страшен.Много е гъст и наистина докарва на Майфюжън шоколад.В залата където тренирам се продава като топъл хляб.Взимай и не се замисляй ;)

24.03.10
22:24

Можеш да вземеш шоколад и ягода и да ги смесваш ;)

24.03.10
22:54

казано от Стоянчо на 24.03.10, 22:24:

Преди пиех ASN American Whey Chocolate и го смесвах с BSN Lean Dessert Banana Cream + мляко, вместо вода. Откак се помня не съм консумирал нещо по - вкусно от това на тая земя!

Ще го пробваме и тоя Whey Shake.

25.03.10
09:03

казано от Finish First на 24.03.10, 22:54:

казано от Стоянчо на 24.03.10, 22:24:

Преди пиех ASN American Whey Chocolate и го смесвах с BSN Lean Dessert Banana Cream + мляко, вместо вода. Откак се помня не съм консумирал нещо по - вкусно от това на тая земя!

Ще го пробваме и тоя Whey Shake.

Също много вкусно се получава Синтркас Есенс ванилия и шоколад 40:60 :)

10.02.13
08:21

Аз съм доволна от продуктите на Сайтек-Екстенда е много добър продукт.Но както повечето ще ти кажат,е скъпичък и за по-малко пари може да си вземеш продукт със същото качество.За протеина на Синтракс не знам,не съм позлвала тази фирма.Моя протеин е на Сайтек,също съм много доволна.

Ето ги:

- Мнения за Whey Shake
- Ревюта на Whey Shake

- Мнения за Xtend
- Ревю на Xtend

Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 10.02.13 08:28.

10.02.13
00:07

Здравейте. Тъй като скоро минавам в период на чистене реших да си взема БЦАА и суроватъчен протеин и се спрях на 100% Whey Shake Syntrax и BCAA Xtend. Ta въпросът ми е дали е изборът ми е правилен или има нещо по добро?

Целта ми е да изгоря мазнините и да запазя мускулна маса.

10.02.13
14:19

Добре какво друго бихте ми препоръчали освен Екстенда?

И ако можете да споделите как ще е най добре да приемам БЦАА и суроватъчен протеин.

Поздрави :)

09.07.13
20:17

Здравейте :) преди няколко дни си закупих горе посоченият протеин то healthstore.Вкусът е ягода.Обаче има 2 неща който не ми харесват и искам да попитам дали е така при всички ползвали този продукт.
1-вия е прави мнооооооооого пеня ... Слагам 1 доза във шейкъра +250-300мл вода разклащам 7-8 пъти и като го оставя има 3 4 пръста вода на от 300 мл вода като го разклатя пияната стига до делението на 750 800… :O :O при други протеини не съм имал толкова много пиана ?
2-рия е разтворимостта при 7-8 поклащания пак има тук там някой леки бучки който не са се разтворили малко са ,но според мен за протеин от този клас е смешно ?

Нека някой който го е пил да каже било ли е така и при него или не ?Утре сутринта като си направя шейка ще направя 1-2 снимки да видите как става :D

Абе, човек, всичко наред ли е при теб?
Някъде има написан фиксиран брой разклащания на шейкър, за да се приготви протеинов шейк? Дай да не говорим кое е смешно, моля те... Whey Shake съм изпил доста, но от другите два вкуса (шоколад и ванилия). Разтворимостта на този продукт е великолепна (както на всички протеини на Syntrax, между другото).

...и не разбрах коя е пияна и какво е пила, за да се накютечи до там... :)

Подкрепям Кольо. В момента съм преполовил една опаковка ягода. За разтворимост няма какво да се говори - перфектна!
Пяна...да, прави, но съвсем малко и спада за няма и минута. В смисъл, няма нищо ненормално.

Вкусът и той е перфектен. То си е традиция за Syntrax. Въобще, протеинът си е жесток и няма място за оплаквания.

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 09.07.13 20:35.

09.07.13
21:37

Проблема е в “пенята” и “пияната”...
Един бивш наш съфорумец би ти казал да не си купуваш протеин, а буквар.

09.07.13
21:41

Модерация: Нарушаване на правилата!

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 09.07.13 22:15.

09.07.13
22:26

казано от garret gt на 09.07.13, 21:41:

Модерация: Нарушаване на правилата!

ХАХАХАХАХАХАХАХААХХА

Днешните хора са тотално изперкали. Един се оплаква, че протеина бил в чувал и незнаел в какво да го премести друг от многото пяна. Вие сте луди !

Ще ти дам един пример - като си купиш няколко различни *марки* безалкохолни дали правят еднакво количество пяна ?

09.07.13
22:30

Модерация: Придържайте се към Добрия тон!

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 09.07.13 23:57.

09.07.13
23:16

Човек, много е грозно това което правиш. Извинявай че ти го казвам, но някак не е това начина да се държиш във форум. В случая подкрепям коментара на AgBOKATA, защото в последно време форума е залят от подобни абсурдни въпроси. Коментирано е по темите, че различните продукти имат различна разтворимост и пенливост, и това в никакъв случай не значи че продукта е лош!

Що се отнася до чувала. В друга тема беше, и ми стана смешно. Просто въпроса беше зададен, някак .... дебилно, бих казал. Аз също от два месеца си взимам Синта в чувал от 10 либри, при това я поръчвам чак от Варна - защото ми е по-изгодно ... и по-бързо ми я доставят. Та в първия момент, и на мен ми стана странно, защо не е предвидена някаква закопчалка или нещо подобно. В крайна сметка количеството е за месец, и би се овлажнил и поел миризми, ако не е затворен добре. Но пък от друга страна, опаковката е лека и мобилна, в сравнение със старите големи кутии, които бяха 1/3 пълни. Явно това е тенденция, и в нея няма нищо лошо - напротив! За щастие, в къщи имам един милион кутии от Синта, та си го прехвърлих в тях :)

09.07.13
23:24

Тоя е някакъв нов форумен бияч и експерт май :D

10.07.13
09:03

Много се дразня като някой ми се подиграва :) бих написал същото като в горния коментар това ми е мнението за тези кой ме взимат на шега ....

Ето снимки как става след 10 разклащания нямаше бучки но от 350 мл отиде на 700 .....

http://s7.postimg.org/7suclf5kq/20130710_083309.jpg
http://s7.postimg.org/jtaqp16nu/20130710_083336.jpg
http://s7.postimg.org/azju7xjp6/20130710_083432.jpg

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 10.07.13 09:10.

За секс е по-добре да не си говорим.
Не разбирам кое те притеснява. Това, че трябва да разклащаш шейкъра 10 пъти вместо 7-8? Или това, че слагаш 350 ml вода и после получаваш близо 700 ml шейк? Тези неща проблем ли са за теб? Остави шейкъра в покой за 2-3 минути и пяната ще спадне или го приготвяй с миксер. Хората ти се подиграват, защото смяташ за проблем неща, които са абсолютно нормални. Whey Shake си е добър продукт, нормално е да се запени при смесване с вода в шейкър.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 10.07.13 09:18.

10.07.13
09:32

Не не е проблема в разклащанията дори и 30 пъти да го клатя не ми е проблем.Ами просто попитах нормално ли е .Пил съм още 3-4 вида и при тях не прави чак толкова пияна.Пил съм
Pure Nutrition 100% Pure Whey
MUSCLETECH 100% Premium Whey Protein Plus
Amix monster beef protein
WEIDER Protein 80+ Stand-up Bags
опитвал съм и
MEX Matrix 10
И при всичките като ги разклатя става каймак максимум по 1 см и си казах в този да не е да има някакъв проблем за да прави толкова за това попитах ?!

Различните протеинови пудри имат различно добра разтворимост - до някъде заради технологичния процес, по който са произведени, до някъде и заради различните допълнителни съставки, които съдържат (оцветители, ароматизатори, сгъстители и т.н.). От друга страна има значение дали приготвяш напитката чрез шейкър, в шише, с миксер/блендер или просто с лъжичка в чаша. Всичките тези фактори водят до това - шейкове с различна консистенция.

Доза Whey Shake съм разтварял за броени секунди с миксер в около 100 ml течност, без да се образува пяна.

10.07.13
11:13

Не мога да разбера ,това че даден протеин прави повечко пяна трябва да е някакъв критерий за неговите качества ли ? :)

10.07.13
11:19

Разбъркай го с лъжица вместо да го шейкаваш  и няма да имаш пяна.

10.07.13
11:29

казано от SprateXtream на 10.07.13, 11:13:

Не мога да разбера ,това че даден протеин прави повечко пяна трябва да е някакъв критерий за неговите качества ли ? :)

Да... хвани едно пакетче нишесте от магазина за 50 стотинки и го разбий в 300гр вода във шейкъра да видиш ,че става абсолютно същата пяна ! :D

А правиш ли разлика между нишесте и протеин на прах?
Като химична природа еднакви вещества ли са?

Един оценява протеина си по вкуса, друг по пяната, трети по гъстотата... усещате ли, че наистина важните характеристики на един протеинов суплемент НЯМА как да се оценяват органолептично? Пускате един химичен анализ, преглеждате резултатите, сравнявате с етикета и изискванията си - ето я Истината. В случая друга няма.

10.07.13
14:13

казано от garret gt на 10.07.13, 11:29:

Да... хвани едно пакетче нишесте от магазина за 50 стотинки и го разбий в 300гр вода във шейкъра да видиш ,че става абсолютно същата пяна ! :D

Ами да, аз и в друга тема го споменах. Само че за Мактрикс 2.0 на същата фирма, ставаше въпрос. Прав е Кольо, че да се съди по-външните белези за продукта е тъпо, но наистина ми беше гадна въпросната матрица. Вкуса беше ягода, и направо едвам я изпих. А вкуса и консистенцията бяха точно като на нишесте ягода от магазина за 50ст. Пенеше се, в пъти повече от Синтата, нямаше я тази плътност, а и въобще не ме засищаше. Но това си е мое мнение разбира се, има хора които са доволни.

10.07.13
15:39

казано от summertime на 10.07.13, 14:13:

Ами да, аз и в друга тема го споменах. Само че за Мактрикс 2.0 на същата фирма, ставаше въпрос. Прав е Кольо, че да се съди по-външните белези за продукта е тъпо, но наистина ми беше гадна въпросната матрица. Вкуса беше ягода, и направо едвам я изпих. А вкуса и консистенцията бяха точно като на нишесте ягода от магазина за 50ст. Пенеше се, в пъти повече от Синтата, нямаше я тази плътност, а и въобще не ме засищаше. Но това си е мое мнение разбира се, има хора които са доволни.

Подкрепям мнението ти със 2 ръце и със 2 крака.И при моя я няма тази плътност нищо че твоя е бил матрикс а моя е whey shake той  e воднист и също така като го изпя след 15 минути съм гладен и корема ми се обажда и вкуса му не е умопомрачаващ :D което примерно при pure nutrition го няма.... 1-во гъст е много 2-ро като го ударя час час и половина се чувствам все едно съм на 200гр риба + салата с ориз...

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 10.07.13 15:43.

Ох...

Протеините на Syntrax са такива - изключително леки и с малка плътност са шейковете, приготвени с тях. Казвам го на база опит с Nectar, Whey Shake, Matrix и Micellar Creme. Имат може би най-добрата разтворимост в този продуктов клас. Определено бях приятно изненадан дори от разтворимостта на казеина (знае се, че по принцип този белтък се разтваря чувствително по-трудно) - разтваря се без усилие дори в чашка след кратко разбъркване с лъжичка. За да се получи шейк с наситен вкус от протеините на Syntrax, просто трябва да се приготвя с по-малко вода в сравнение с други протеинови пудри. Това проблем ли е? 20 g белтъчини са си 20 g белтъчини, дали са в 100 ml напитка или в 1 l - има ли значение?

Колкото до засищането - какво всъщност искате от хубав суроватъчен протеин? Не е ли точно бързо усвояване?
Нали ви е важно да доставите на мускулите възможно най-бързо приток от аминокиселини, за да не ви изяде катаболизмът? Нали кварталните фитнес-легенди твърдят, че след тренировка задължително трябва да се пие суроватъчен протеин, защото се усвоява мега-бързо и това ще предизвика мега-мощен растеж на мускулите? Като искате да сте заситени - изборът със сигурност не е суроватъчен протеин. Ако някой е решил, че суроватъчен протеин като заместител на хранене ще го държи сит дълго време, значи му е твърде рано за добавки, защото видимо не е наясно какво да приема и как да го използва ефективно.

Виждате ли колко субективно е всичко? Ясно ли е защо някой път реагирам остро към хора, класифициращи този или онзи продукт като ‘best of the best’ или ‘тотален боклук’ на база органолептични показатели (вкус, мирис, цвят, гъстота) на шейка? Един се дразни от плътната консистенция на Pure Nutrition, друг харесва това. Един харесва леката консистенция на Syntrax, друг си мисли, че са му продали боклук по същата причина. Други пък наивно чакат суроватъчен протеин да ги засища... ами не става, нормално е! Затова някои хора непрекъснато пеят, че храната е определящият фактор, а не протеинчето на прах. Затова са изтрити копчетата на нечии клавиатури - протеинът на прах не е панацеята, която коригира безумията на един хранителен режим. Ама чукча е писател, той не е читател...

Както и да е, отнесох се в размисли.
Горното не е адресирано към никой лично. Просто принципен мой поглед.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 10.07.13 16:18.

10.07.13
17:07

Така е, абсолютно си прав! В случая коментирах матрицата на Синтракс, макар да не е по темата. Аз приемам матричен протеин, в междинните си хранения (дали е добре, или не, не коментирам) и за мен лично е важно, въпросното нещо да ме засити, до следващото ми хранене, което е след около три часа. Взех матрицата на Синтракс, защото бе по евтина от Синтата, а и реших да я пробвам, след като имаше толкова много хвалебствия по неин адрес. Е, разочаровах се! Не твърдя че е боклук, или нещо подобно, най-малкото защото е тъпо да обобщавам. Просто на мен, този продукт не ми върши работа. Впрочем и останалите матрици които съм пил де, но това е отклонение. А иначе “на вкус и на цвет, товарищи нет” както се казва. Затова е хубаво, човек просто да пробва, преди да се хвърли да купува в по-голямо количество. Не знам защо, така по магазините нещо откъм мостри е доста зле положението?

summertime, Matrix е многокомпонентен протеин, в който преобладават бързоусвоимите фракции (казеинът е сравнително малко). За цел като твоята вероятно по-добър избор е Syntrax Trophix, където бавноусвоимите белтъчини преобладават (не съм опитвал Trophix и не мога да направя сравнение). За междинно хранене е подходящ по-скоро казеин, ама... Всъщност си мисля, че така, както човек носи шейкър с доза протеин, по същия начин се носи и кутийка с мръвка. Както и да е... аз изместих фокуса на темата, да видите, че не съм светец. :)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 10.07.13 17:29.

10.07.13
19:42

казано от Кольо Пияндето на 10.07.13, 17:29:

да видите, че не съм светец. :)

Па кой е твърдял подобно нещо? :D

21.08.13
09:53

Не точно, но с пяната на практика изхвърляш част от дозата протеин. Тази част може да е несъществена (не знам), но винаги си е по-добре да влезе в мускулите, а не в кофата.
При Nectar работата е същата, явно Синтракс не трябва да се разбиват грубо в шейкър, както съм свикнал с Оптимум Голд и Сайтек Про. Дори и пенливия вкус на ПхД Фарма Уей (май някаква ванилия беше, не помня вече) прави по-малко пяна.

Мнението беше редактирано от dims на 21.08.13 10:25.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1