01.04.10
11:49
Здравейте,
тренирам в залата от около месец, преди съм тренирал главно футбол и тенис и тичане, 1 до 3 пъти седмично, но константно. 178см, 74кг, 24години. Мисълта ми е че искам да кача малко килограми , примерно до 80 и да се изчистя от мазнините, аз и сега нямам много, само малко шкембе и паласки. Все още не мога да си създам добър хранителен режим, лесно избягвам боклуците за ядене но не мога да си наложа да ям по 4-5 пъти на ден. Та към основния въпрос, какви добавки ще ми препоръчате? Ходих в един магазин и ми продадоха хардкор протеин на Бест Боди и БЦАА Блек Бол на същата марка. Пича в магазина каза да пия протеина по 2 пъти на ден, сутрин и вечер но на опаковката пише, че може и 3 дози дневно така че мисля да вдигна за да компенсирам малко нередовното хранене.То не е и толкова нередовно обикновено е 3 яйца с малко хляб и някакви колбаси(наблягам на пуешка шунка) за закуска към 11 и след това 2-3 банана следобед и обилна вечеря към 9. А за БЦАА пича каза по 10г преди и след тренировка, но на опаковката пише по 5г дневно и съм малко объркан да не се прееба нещо. Четох тук във форума и някои съветват да се пие по 10до20г дори и по време на тренировката. Другото интересно е, че тук май се препоръчва повече за чистене. Та какво препоръчвате вие? От преди 1 месец, когато започнах поюти не съм качил тегло, може би 3/4 кг, тренирам през ден и има видима промяна в мускулатурата ми, но на килограми не се е отразило.има ли значение че продължавам с футбола в дните между фитнеса, а когато не е фитнес ходя на муай-тай и там е 2 часа яко потене? Правилно ли е съчетаването на тренировките и добавките?
П.С. Темата ми е по комплексна но основният въпрос наистина е за качването и дали приема и добавките са правилните за мен.
Тук пращам линк за добавките ми.
http://www.best-body-nutrition.com/hardcore-protein.asp
http://www.best-body-nutrition.com/bcaa-powder.asp
Темата беше редактирана от pencho13 на 01.04.10 11:50.
01.04.10
12:46
Без да коригираш храненето, няма да получиш търсения ефект от добавките. Описаното хранене няма как да го компенсираш и балансираш с добавки. Щом като не искаш да се храниш по подходящ начин, искрено се съмнявам, че ще стигнеш там, където ти се иска. Питаш комплексно - отговарям ти комплексно. :)
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 01.04.10 12:56.
OK към горе написаното меню колко и какви хранения на ден трябва да прибавя за да кача? става въпрос за 7-8 килограма не са толкова много според мен. Мисълта ми е юе сега започвам да тренирам в зала и си мислех че вначалото има най голям ефект.
И все пак БЦАА има ли някакъв ефект в момента или го пия само така и трябва ли да го пия изобщо щом искам да трупам сега?
Мнението беше редактирано от pencho13 на 01.04.10 13:11.
01.04.10
13:58
7-8 kg са и много, и малко. Ако говорим за мускулна маса, това изобщо не е малко. Ако става въпрос за тегло по принцип (разбирай мазнинки) - да, ще се получи относително лесно. Прав си в едно - в момента тренировките ти ще имат отличен ефект, тъй като си в началото на процеса. Изненадата - ще го постигнеш и без добавки, но при едно подходящо хранене. Организирай си поне 5 хранения дневно (3 основни и 2 междинни), добра идея е да имаш и 6-то (преди лягане). Разгледай раздела... Състави си хранителен режим според възможностите, които имаш (финансови и чисто организационни). За да увеличиш мускулатурата си, трябва да тренираш тялото си и заедно с това да му дадеш необходимата енергия и градивен материал, за да постигнеш това.
P.S. Не ме разбирай погрешно - приемането на протеин и ВСАА е добра стратегия, но колкото и качествени да са, те няма да успеят да компенсират едно недостатъчно хранене. Ако ти прави впечатление, не те съветвам да се откажеш от тях (въпреки че на този етап изобщо не са ти задължителни, но...). Просто те насочвам как да извлечеш максимума от тях. Те са добавки към храната, а не основно перо в менюто ти.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 01.04.10 14:13.