Тазобедрена става - болка

03.04.10
09:06

Здравейте,
Имам един доста сериозен проблем, според мен. Преди няколко месеца, без никакво натоварване, изведнъж започна да ми пука тазобедрената става. Въпросното пукане се усеща докато ходя, всеки път когато пристъпвам с левия си крак. Ставата изпуква точно когато направя крачка с този крак и той стане успореден на торса ми. Имам чувството, че ставата излиза от “ямката” си и при всяка стъпка се намества и от там идва изпукването. По принцип няма болка докато ми пука ставата, но се е случвало и да ме боли на въпросното място в покой, без изобщо да се движа. Заради това избягвах да тренирам и крака, просто от страх да не стане по-лошо. Правех леки тренировки, които и за поддържане на тонуса не ставаха... Вчера тренирах малко по-тежко, направих 5 серии клек по 10 повторения, като тежестта не беше голяма. Още преди да стана днес, докато лежах в леглото усещах болка в тази област. А сега, когато ходя, наистина си боли и е много неприятно. В покой също ме боли, както и да завъртя крака все ме боли. Тази болка ме накара да пусна темата. Не вярвам да имам износени хрущяли и сухожилия или поне се надявам да е така. Твърде млад съм за такива проблеми и смятам, че това може да е наистина сериозно. Не знам дали някой може да си представи какво е да не можеш да тренираш най-силната си мускулна група... Нека някой, ако се сеща от какво може да бъдат причинени болката/пукането да ми разясни, че е много страшно. Още не съм ходил на лекар, но тия дни няма при кой да отида и ще трябва да изчакам до другата седмица.
Благодаря на всички, които ми помагат!

Темата беше редактирана от unamed на 03.04.10 09:07.

05.04.10
09:22

казано от unamed на 03.04.10, 09:06:

Здравейте,
Имам един доста сериозен проблем, според мен. Преди няколко месеца, без никакво натоварване, изведнъж започна да ми пука тазобедрената става. Въпросното пукане се усеща докато ходя, всеки път когато пристъпвам с левия си крак. Ставата изпуква точно когато направя крачка с този крак и той стане успореден на торса ми. Имам чувството, че ставата излиза от “ямката” си и при всяка стъпка се намества и от там идва изпукването. По принцип няма болка докато ми пука ставата, но се е случвало и да ме боли на въпросното място в покой, без изобщо да се движа. Заради това избягвах да тренирам и крака, просто от страх да не стане по-лошо. Правех леки тренировки, които и за поддържане на тонуса не ставаха... Вчера тренирах малко по-тежко, направих 5 серии клек по 10 повторения, като тежестта не беше голяма. Още преди да стана днес, докато лежах в леглото усещах болка в тази област. А сега, когато ходя, наистина си боли и е много неприятно. В покой също ме боли, както и да завъртя крака все ме боли. Тази болка ме накара да пусна темата. Не вярвам да имам износени хрущяли и сухожилия или поне се надявам да е така. Твърде млад съм за такива проблеми и смятам, че това може да е наистина сериозно. Не знам дали някой може да си представи какво е да не можеш да тренираш най-силната си мускулна група... Нека някой, ако се сеща от какво може да бъдат причинени болката/пукането да ми разясни, че е много страшно. Още не съм ходил на лекар, но тия дни няма при кой да отида и ще трябва да изчакам до другата седмица.
Благодаря на всички, които ми помагат!

здравей,най-добрия вариант е да щадиш ставата известно време,междувременно да подпомагаш възстановяването с някой добър ставен препарат(с глюкозамин и хондроитин в него) и най-вече да се консултираш със специалист ако болката не престане до няколко дни .Бързо възстановяване!

05.04.10
18:48

И аз имам щракане в тазобедрената става.. дясната :)
Обаче не е сулно щтракането и се получава само при клек..
Нямам болка и се успокоявам защото и другите ми стави щракат (доктора каза че е от растежа :) )

05.11.15
18:40

Аз днес си взех от личната лекарка направление на ортопед като въобще не искаше да ми дава...
Август месец пътувах до морето и спирам на бензиностанция за почивка и при слизане изпука тазобедрената става на десния ми крак, след което почти всеки ден,  пука, ту малко ту много, но започна и слаба болка да има, както и схванатост на крака в областа на ставата, аз работя физически тежка работа и имам проблеми с кръстта  които сигурно са добринесли за ставата.
Точно както си описал е и при мен но на десния крак “Ставата изпуква точно когато направя крачка с този крак и той стане успореден на торса ми. Имам чувството, че ставата излиза от “ямката” си и при всяка стъпка се намества и от там идва изпукването.”  забелязах че ако не се товаря и не се движа много, няма проблем :) скоро ще се разбере и ще пиша пак

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1