05.04.10
19:18
Типовият хляб пълнозърнест ли е и с каквъв ГИ е ?
И има ли същите качества като пълозърнестия ?
И мога ли да заменя пълнозърнестия с типов хляб ?
Ще съм благодарен ако някои отговори на въпроса, защото видях че и други са питали, но не са получавали отговор :)
Ще съм благодарен ако някои отговори на въпроса, защото видях че и други са питали, но не са получавали отговор :)
Не е пълнозърнест.При него триците са само някакви %,а пълнозърнестия е получен когато зърната се смелят изцяло(оттам и името ;-) )и се използват всички компоненти (трици и брашно).ГИ =64
Ще съм благодарен ако някои отговори на въпроса, защото видях че и други са питали, но не са получавали отговор :)Не е пълнозърнест.При него триците са само някакви %,а пълнозърнестия е получен когато зърната се смелят изцяло(оттам и името ;-) )и се използват всички компоненти (трици и брашно).ГИ =64
а подходящо ли е да заменям пълнозърнестия с типов някой път, или по- добре да не опитвам, защото кой знае какво има в типовия?
Пълнозърнестия хляб струва към 3 лева за половин килограм и си личи, че е истински.
Пълнозърнестия хляб струва към 3 лева за половин килограм и си личи, че е истински.
А Витата тогава какво се води ? Нещо като компромисен вариант ?
06.04.10
11:42
По-добре вземай бял хляб отколкото боядисан такъв ;-)
Мнението беше редактирано от Претренирвам на 06.04.10 11:43.
Витата е много хубав, имам информация от човек, който се занимава с изследвания на хлебовете и наистина Вита е пълнозърнест и суровините са много качествени.
витата не е килограм така че от там идва разликата в цената и аз го харесвам :) и ще се доверая с чиста наивност на Giovane и информатора му :)
Вярно е, че в БЪлгария пълнозърнест хляб почти няма и ако има е много скъп. Като кусах за първи път истински пълнозърнест хляб ми стана ясно че до сега съм ял само боклук.
Месце е туй със малко сланинка :-)
Сложих снимката за да видите качеството на хляба. Или се боядисва, или се прави от стар черен хляб и стар бял, като не е омесен добре. >:(
Не знам. Аз хляб не ям, от марки също не се интересувам. Нашите го хвърлили в кофата и от там го изкарах.