Въпрос за типовият хляб

05.04.10
19:18

Типовият хляб пълнозърнест ли е и с каквъв ГИ е ?
И има ли същите качества като пълозърнестия ?
И мога ли да заменя пълнозърнестия с типов хляб ?
Ще съм благодарен ако някои отговори на въпроса, защото видях че и други са питали, но не са получавали отговор :)

05.04.10
19:36

казано от Julius на 05.04.10, 19:18:

Типовият хляб пълнозърнест ли е и с каквъв ГИ е ?
И има ли същите качества като пълозърнестия ?
И мога ли да заменя пълнозърнестия с типов хляб ?
Ще съм благодарен ако някои отговори на въпроса, защото видях че и други са питали, но не са получавали отговор :)

Не е пълнозърнест.При него триците са само някакви %,а пълнозърнестия е получен когато зърната се смелят изцяло(оттам и името ;-)  )и се използват всички компоненти (трици и брашно).ГИ =64

05.04.10
20:43

казано от малкия113 на 05.04.10, 19:36:

казано от Julius на 05.04.10, 19:18:

Типовият хляб пълнозърнест ли е и с каквъв ГИ е ?
И има ли същите качества като пълозърнестия ?
И мога ли да заменя пълнозърнестия с типов хляб ?
Ще съм благодарен ако някои отговори на въпроса, защото видях че и други са питали, но не са получавали отговор :)

Не е пълнозърнест.При него триците са само някакви %,а пълнозърнестия е получен когато зърната се смелят изцяло(оттам и името ;-)  )и се използват всички компоненти (трици и брашно).ГИ =64

а подходящо ли е да заменям пълнозърнестия с типов някой път, или по- добре да не опитвам, защото кой знае какво има в типовия?

05.04.10
21:01

Пълнозърнестия хляб струва към 3 лева за половин килограм и си личи, че е истински.

06.04.10
07:14

казано от Петко К на 05.04.10, 21:01:

Пълнозърнестия хляб струва към 3 лева за половин килограм и си личи, че е истински.

А Витата тогава какво се води ? Нещо като компромисен вариант ?

06.04.10
11:42

По-добре вземай бял хляб отколкото боядисан такъв ;-)

Мнението беше редактирано от Претренирвам на 06.04.10 11:43.

07.04.10
12:49

Витата е много хубав, имам информация от човек, който се занимава с изследвания на хлебовете и наистина Вита е пълнозърнест и суровините са много качествени.

07.04.10
14:18

Ето това е добра новина !

07.04.10
15:25

витата не е килограм така че от там идва разликата в цената и аз го харесвам :) и ще се доверая с чиста наивност на Giovane и информатора му :)

11.04.10
10:08

Вярно е, че в БЪлгария пълнозърнест хляб почти няма и ако има е много скъп. Като кусах за първи път истински пълнозърнест хляб ми стана ясно че до сега съм ял само боклук.

23.04.10
11:02

WTF :-/

23.04.10
11:07

казано от VEGATA на 23.04.10, 11:02:

WTF :-/

  Кво е това парченце хляб  :-)  ,или аз не гледам правилно!?

23.04.10
11:18

Месце е туй със малко сланинка  :-)
Сложих снимката за да видите качеството на хляба. Или се боядисва, или се прави от стар черен хляб и стар бял, като не е омесен добре.  >:(

23.04.10
13:19

Каква марка е тоя дето си снимал ?

23.04.10
13:39

Не знам. Аз хляб не ям, от марки също не се интересувам. Нашите го хвърлили в кофата и от там го изкарах.

23.04.10
16:42

казано от VEGATA на 23.04.10, 13:39:

Не знам. Аз хляб не ям, от марки също не се интересувам. Нашите го хвърлили в кофата и от там го изкарах.

Майче добре са направили  :-)  Ако разбереш коя е фирмата казвай за да знаем какво да не копуваме :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1