06.04.10
21:01
Искам да попитам някои неща относно л-карнитин и протеин.Четох из форума и ми направиха впечатление някои коментари, че когато взимаш л-карнитин е добре да взимаш и протеин да не си изгубиш мускулната маса.Аз почнах да се чистя с л-карнитин от 30-35, но за първи път прочитам това. Сега ако е така и не го пише на едно място съжалявам :). Аз си имам известни проблеми с килограмите, имам да сваля около 7-8 поне, но ако трябва ще почна да взимам и протеин, защото много се радвам щом губа подкожни мазнини, ама щом губа и мускулна маса. Посъветвайте ме какво да правя :). Ако има значение приемам л-карнитин 2 капсули по 660г милиграма сутрин като стана и 2 капсули по 660милиграма преди да си легна.Проблема,е че съм първа смяна и тренирам главно след обяд. Питах 3-4 човека заради проблема, че тренирам след обяд, всички ми казаха пии си го така . 2 капсули сутрин и 2 вечер. Мерси отсега :)
07.04.10
17:14
Ако имаш финансовата възможност, протеин е хубаво да се пие целогодишно, така че можеш да го прибавиш след ставане и след тренировка. ВСАА също е вариант, но в стабилни дози. За карнитина тези 2,6гр сумарно за деня за мен са малко. Това е доза, подходяща по-скоро ако е ацетил л-карнитин, а доколкото съм чувал на 2-3 гр ацетил се равняват 8-9гр карнитин. Сложи и един прием преди тренировка, другите можеш и да ги оставиш както са. Хубаво е да е разпределен във времето приема, а така ти се получава доста голяма дупка.
Мнението беше редактирано от Мартин Томов на 07.04.10 17:15.
Искам да попитам някои неща относно л-карнитин и протеин.Четох из форума и ми направиха впечатление някои коментари, че когато взимаш л-карнитин е добре да взимаш и протеин да не си изгубиш мускулната маса.Аз почнах да се чистя с л-карнитин от 30-35, но за първи път прочитам това. Сега ако е така и не го пише на едно място съжалявам :). Аз си имам известни проблеми с килограмите, имам да сваля около 7-8 поне, но ако трябва ще почна да взимам и протеин, защото много се радвам щом губа подкожни мазнини, ама щом губа и мускулна маса. Посъветвайте ме какво да правя :). Ако има значение приемам л-карнитин 2 капсули по 660г милиграма сутрин като стана и 2 капсули по 660милиграма преди да си легна.Проблема,е че съм първа смяна и тренирам главно след обяд. Питах 3-4 човека заради проблема, че тренирам след обяд, всички ми казаха пии си го така . 2 капсули сутрин и 2 вечер. Мерси отсега :)
л-карнитина е транспортна аминокиселина,сам по себе си той не води до загуба на мускулна маса.За дневната дозировка по-добре се придържай към 2-3 гр ,като едната част е добре 30-45 мин преди тренировка,а другата преди лягане(около 1,5-2 часа след последното хранене).Ако имаш притеснения за прекалена загуба на мускулна маса по време на тежки тренировки и/или интензивни кардиоединици по-добре си избери добри аминокиселини или бцаа(те намалят катаболните процеси),предимството(на течните амино напр) е ,че можеш да ги приемаш и по време на натоварването(разтворени във вода).Ако все пак предпочиташ протеин,търси изолат или яйчен.Поздрави!
Ами добре то обикновенно, както е в момента сутрин ставам в 6;30 пия л-карнитина хапвам след училище около 1-2 отивам на тренировка .След това преди да си легна. Няма ли да стане малко множко по 5 капсули на ден? Ако има и някакво значение съм си и доста стабилен на килограми и височина :) 187 см и 100 килограма съм.
09.04.10
20:00
Ами нека и някой друг се изкаже, способен на малко по-голяма теоретична обосновка от мен, но 2-3 гр л-карнитин са малко като доза...