08.04.10
20:30
Хора помагайте моля ви .. нова съм неразбирам много много,ям само боклуци и не тренирам много..
Много обичам да ям сладко,макар че последно време не ям почти нищо ... ммм бягам по 30-40 мин и прая по някое друго упражнение колкото да има хаха
Размери:
височина 1.63
тегло 48
талия 64
ханш 90
% мазнини 15,94 = 7,65 кг манини ... ужас
обиколка гръден кош 84
обиколка бедро 49
обиколка пръсец 31
Това ми е мечтаното тяло,знам че много пот и тренировки ще ми трябват да го постигна,но трябва да започна от някъде.
БМР 1329,3
ОКБ 1560,415
Искам помощ какво да ям и как да тренирам... изчела съм всичките женски дневници и съм търсила какво ли не ... но нещо каточили не намирам нищо за мен ... не ми се получава ... Много ще съм ви благодарна ако ми помогнете
казано от rozovka на 08.04.10, 20:30:
За жена този процент е почти перфектен :) Къде точно видя ужас? :)
И как точно да ти помогнем? Питой нещо конкретно - кое не ти е ясно, какво не си разбрала, какво точно искаш да ти кажем?
Защото въпроса “какво да ям и как да тренирам” има хиляди възможни отговори. Най-малкото, не си посочила конкретна цел. Някаква снимка на жена, която няма нищо общо с теб като структура, тренировъчен стаж и т.н. не може да е цел.
първоначална цел може да ти бъде да се научиш да се храниш добре, с хубави храни и да тренираш редовно. И разбира се, да си здрава. От там нататък нещата ще се получат, но разбира се - за 1-2 месеца няма да стане.
Мнението беше редактирано от Петко К на 08.04.10 20:54.
казано от Петко К на 08.04.10, 20:50:
казано от rozovka на 08.04.10, 20:30:
За жена този процент е почти перфектен :) Къде точно видя ужас? :)
И как точно да ти помогнем? Питой нещо конкретно - кое не ти е ясно, какво не си разбрала, какво точно искаш да ти кажем?
Защото въпроса “какво да ям и как да тренирам” има хиляди възможни отговори. Най-малкото, не си посочила конкретна цел. Някаква снимка на жена, която няма нищо общо с теб като структура, тренировъчен стаж и т.н. не може да е цел.
Да но ПОЧТИ ПЕРФЕКТЕН не ме успокоява,искам да имам перфектно тяло и незнам как да го потигна трябва да сваля 2-3 килограма мазнини и незнам с какви упражнения ..Ами нямам стаж почти никакъв тренирала съм си винаги когато ми дойде,неискам да ям много,като гледам ДИЕТИ си мисля,че ще напълнея вместо да отслабна от тях хаха
Мнението беше редактирано от rozovka на 08.04.10 20:55.
Не съществува перфектно тяло, досега поне не съм видял такова :lol: И няма конкретни упражнения за сваляне на мазнини. Освен това, защо реши, че трябва да свалиш мазнини? Ако се стремиш към тяло като на снимката, по-скоро трябва да качиш някой килограм активна маса, а не да сваляш ;)
Нека първоначалната ти цел да бъде да се научиш да се храниш добре и да тренираш редовно, другото после.
Хвани някоя основна програма за начинаещи, научи упражненията и почвай. Също така, почни да се храниш с качествена храна, намали яденето на боклуци като захар и тесто.
Мнението беше редактирано от Петко К на 08.04.10 21:01.
ТЯ ИМА СТРХАОТНО ТЯЛО ;[ Не имам нужда от малко сваляне на мазнини,нямам снимки в момента,но малко ми трябват... А какво да ям .. немога да ям меса,яйца... боже аз съм толква разлигавена от гледна точка на храната до ония ден съм яла само шоколади,чипсове,пици,дюнери и тем подобни... иначе мисля че бързо мога да сваля,но за такова тяло незнам какво точно да тренирам... искам страхотен корем без паласки,готино дупе и малка обиколка на бедрото .. бягам,обаче това само сякаш нестига... слагам си фолио и доста се потя.. неискам да ползвам разни хапчета и тем подобни,искам да постигна всичко сама,понеже не мисля че ми трябват...Така мога ли да се храня :?
Трудното в моя случей е,понеже ходя на училище,а там немога да ям риба и месо хаха,отивам там..огладнявам взимам си една активия сутринта,понеже съм 1 смяна,обаче после пак огладнявам и се чудя какво да си купя и отивам да си купя някоя вафла и развалям всичко докато се прибера ...
08.04.10
21:50
Няма гърди :)
Тук повечето са ученици, останалите работят по цял ден, но все пак намираме начин да се храним добре и да тренираме ;) Е, поне тези, които искат резултати го правят.
Не мога да ти преразказвам всичко за храненето и тренировките в две изречения, но мисля, че на всеки разумен човек му е ясно, че вафли, кроасани и чипсове не са добра храна, а само с тичане не се прави тяло като на снимката ;) Фолиото го зарежи, няма файда и даже е вредно.
Хвани си някоя програма за начинаещи, в сайта има доста. Или виж някои от женските дневници, за предпочитане на тези жени, които им личи, че тренират ;) Започни да си избираш храната, вместо да ядеш първото, което ти попадне пред очите.
Важното е да почнеш от някъде, да научиш упражненията, да научиш съдържанието на храните, с кои е добре да се храниш и с кои не чак толкова :)
казано от cecowe на 08.04.10, 21:50:
Е ти пък?! Има си, а и не всички си падаме по 2 метра гръдна обиколка ;)
Мнението беше редактирано от Петко К на 08.04.10 21:54.
08.04.10
21:55
казано от cecowe на 08.04.10, 21:50:
+това ми мЯза малко на анорексичка...
казано от Петко К на 09.04.10, 06:52:
Дано всички анорексички да изглеждат така :lol:
Дано,дано... :d
Мнението беше редактирано от Андриан К на 09.04.10 07:30.
09.04.10
08:10
rozovka като ти гледам снимките си изглеждаш доста добре. Не се впрягай толкоз, само на 17 си :)
09.04.10
09:03
Господи,защо не ме роди и мен с такива “ужасни” мазнини :)
Оооо тая мацка си е ангел ... просто... Петко К ами аз бягам само докато сваля мазнините,след месец да кажем ще почна с упражнения да се стягам.Разбираш ли... такова тяло няма как да постигна с бягане това е ясно...А защо фолиото за бягане ми помага да се потя,аз бягам по половин час -1 или 2 пъти на ден ... немисля,че ще увреди за толква малко време...Боже някой може ли да ми каже какво мога да си купя от магазинчето,от което да не дебелея хахаха :P
09.04.10
13:31
Човек има потребност да създава.
Когато няма нещо, което да създава в живота си ... търси да създава някъде. Някои хора решават, че ще “създават” телата си :)
Истината е, че не “можем да станем като еди-кой-си”, а по-скоро можем да станем по-добри .. единствено и само от себе си :)
малко храна за размисъл :)
Здравей ,
Всеки тук се бори за “своето идеално тяло” , но за своето , не за нечие друго! Защото първото нещо е генетиката , т.е. ти няма да изглеждаш като момичето на снимката , дори да имате сходни фигури. Защо се стремиш към нечии друго тяло ... провери как изглежда твоето в идеалния си вид , а може да ти хареса повече :) Ти си на 17 и сега започва по-трудната част за тялото ти , промените в обстановката и т.н.т . Аз от 17 до сега отслабвах и надебелявах ...100 пъти , а съм едва на 20! всяка нова работа, всяко ново гадже , ще ти се отразяват и на кг. , студентския живот , алкохолния делириум........безсънните нощи.......!
Най-добрия вариант е да приемеш здравословния начин на живот : здравословно хранене и спорт. Намираш спорта който те прави най-щастлива ... и действаш! ( естествено и забавления...)
09.04.10
15:42
казано от rozovka на 09.04.10, 11:06:
Оооо тая мацка си е ангел ... просто... Петко К ами аз бягам само докато сваля мазнините,след месец да кажем ще почна с упражнения да се стягам.Разбираш ли... такова тяло няма как да постигна с бягане това е ясно...А защо фолиото за бягане ми помага да се потя,аз бягам по половин час -1 или 2 пъти на ден ... немисля,че ще увреди за толква малко време...Боже някой може ли да ми каже какво мога да си купя от магазинчето,от което да не дебелея хахаха :P
Toва с фолиото е мит.
cecowe Мит... но без него не се потя ...
Лазар Радков не искам точно като нея...а да имам толква оформено тяло.. поне горе долу... Споделям с вас какво искам да постигна и се надвам да успея
За да постигнеш така нареченото ripped body първо е нужно постоянство и грижи към храната и напитките.
- Яж сладко преди тренировка 2-3 часа. Това е компромисен вариант, който ти позволява да си похапваш любимото ядене и да го използваш правилно, без то да ти вреди, а само да ти помогне с допълнителна енергия.
- Плодове и зеленчуци, богати на фибри, витамини и минерали. Те ще ти помогнат в чистенето.
- Добре е да вземаш и допълнителни витамини и минерали, но не разтворими, а на таблетки.
- Вода - основна съставка в градежа на всичко живо, следователно - необходимост. Минимум 3 литра чиста вода на ден. Спри газираното. Алкохол - спри го или го намали до максимум. Тялото отделя и се детоксикира по три основни начина, пот, урина, фекали. И за трите водата ти трябва. Пробвай, сутрин рано като станеш преди закуска да изпиеш, колкото се може повече вода, аз лично пия 1 литър, след което закуси. Нормално е след тази процедура да ти се доходи по голяма нужда. Това е добре и полезно, ако приемаш нормалното количество вода на ден е нормално това да се случва по 1-2, даже 3 пъти на ден, което при чистенето е добре.
- Интензивни тренировки, натоварващи цялото тяло, малки тежести, много повторения.Трябва да максимално натоварващи, с малки почивки м/у сериите, ефекта трябва да е много пот :)
- Избягвай пърженото и мазните храни, като баничките.
- От стрес, недоспиване, неправилно обличане, според температурата, водят също до трупане на мазнини на различни места.
Засега само това се сещам. :)
Мане супер ... Ами по въпрос на температурата утре съм на басейнче,джакузи това онова,в басейна е хладно дали ще ми се отрази
казано от rozovka на 09.04.10, 19:00:
Мане супер ... Ами по въпрос на температурата утре съм на басейнче,джакузи това онова,в басейна е хладно дали ще ми се отрази
Еее, ти пък, чак толкоз. Говоря, принципно, понеже жените имате склонност да ходите с голи кръстове, да се обличате по тънко, за да се харесвате на мъжете. В смисъл, аз говоря за системно подлагане на дадена част на измръзване. Просто защита на тялото е да разполага там мазнинка.
А джакузито освен с приятни спомени и добро настроение, няма с какво да ти се отрази. :)
Не се вманиачавай чак толкова,защото и да не ти вярва в един момент просто ще ти писне.
09.04.10
20:46
казано от rozovka на 09.04.10, 15:54:
cecowe Мит... но без него не се потя ...
Лазар Радков не искам точно като нея...а да имам толква оформено тяло.. поне горе долу... Споделям с вас какво искам да постигна и се надвам да успея
Не е казано, че като се потиш гориш мазнини. ;0
10.04.10
11:56
мацката на снимката е вдигала толкова тежести колкото авторката никога няма да вдигне в живота си
скъсала си е г’за от кардио диети дехидратация и дава хиляди долара за хранителни добавки
много повторения-малки тежести не винаги е най-доброто
но просто като чета коментари като на авторката се изприщвам
то и аз искам да изглеждам като ангела на снимката
всъщност бих искала да изглеждам така просто защото имаше нейна снимка на стената на залатаtaka
но няма как да стане така
но всички сме се родили в своето тяло
можеш да направиш своето по-добро
само че кой ти каза че начинът за това при теб е отслабване?
изобщо кой ти каза че си дебела с тези мерки и този процент мазнини?
защо просто не започнеш да тренираш пълноценно с тежести и разумно кардио вместо да правиш драми?
та ти тежиш 48кг!тва е анорексично
10.04.10
22:22
Не е анорексично, а просто избиване на комплекс.
Та да си поговорим малко за потенето. Това, че се потиш не означава, че гориш мазнини... Температурата в тялото се е вдигнала и се опитваш да се охладиш чрез потта - демек губиш вода. След яко потене си с 2 кг по-малко, изпиеш 3 часи вода и вече си ги върнала. Честито на печелившите! Момиченце, вместо да се стремиш да изградиш здраво и силно тяло, което да ти служи занапред, ти искаш да се стопиш цялата. Ко правим като дойде анорексията или болимията? Ще сме много готини като ни се виждат всички ребърца и костенца, нали? Ам и тези 15 % подкожни мазнини за човешко същество, представител на женския пол е супер... Все пак вие генетично имате повече мазнини от мъжете. Лазар е много прав, че няма как да приличаш точно като нея. Да не говорим, че тази снимка е професионална и обработена, а и мадамата е много по-тренирана и възрастна от теб. Аз бих се съгласил с Петко К - правилното хранене+правилните тренировки води до чудесни резултати. Всеки от нас има комплекс за външния си вид, просто ние решаваме дали ще се преборим с него или не! Целият форум е пълен с начини за борба! Поздрави и успех!
11.04.10
08:37
нали разбираш 4е мацката на снимката е я “мис фитнес” я “мис фигура”от някъде си
за да изглеждаш поне малко като нея трябва да си поне 10кила отгоре и то функционална мускулна маса която не се прави с глад
а с много тренировки и здраво хранене
имаш чудесна база на която да се опреш
много от нас не започват от толкова ниско ниво на мазнините
сега си на 17
какво ще правиш докато станеш на 47 ако сега с навредиш на здравето заради комплексите?
просто не знам какво ще направя ако срещна тоя дето ти е казал че си дебела >:-(
Хаха неее никой не ми е казал,че съм дебела просто искам да съм много стегната .. а и имам бричове.. някой може ли да ми каже колко време ще ми отнеме да се преборя с бричовете?
11.04.10
20:34
Няма точна формула, която да ти каже точно колко време ще трябва на твоето тяло, за да се изчисти. Просто оправяш храненето, вкарваш разнообразни тренировки и се зареждаш с търпение - резултатите няма да намалеят. А за супер стегнато тяло ще трябва да се лее много пот, много труд, много химия и много ядене. За 1 седмица няма да стане, нито за месец, 1 година може би. Поздрави и успех! (гладът не е решение за “стягане” на тялото и отслабване!)
Да аз за стягане на тялото редовно ще си тренирам,не 1 година 5 ако трябва,аз тренирам защото ми е приятно.. Но бричовете дали ще мога да ги премахна за 1-2 месеца?
12.04.10
13:48
Розовке :) Според “скромния” ми опит с диети , отслабване и т.н. най-сигурният признак ,че няма да успееш да постигнеш целта си ( в повечето случаи това се дължи на бързото отказване ) е когато започнеш да задаваш въпроси от типа “за колко време ще стане”. Това си е показателно ,че по-силният аспект е желанието да имаш хубаво тяло, а не действието . Като следваш програма от тренировки и правилно хранене просто ЗНАЕШ и усещаш как бавно и славно ( а понякога и бързо ) вървиш към целта си . За мотивирания човек времето не е от значение ;) Затова вместо да си губиш времето в прогнози отивай да тренираш и да си сготвиш някоя здравословна манджа за вечеря :lol:
Друго - всичко си има цена . Ако искаш ПЕРФЕКТНО тяло трябва да си ПЕРФЕКТНА в практиката . Е , поне да даваш всичко от себе си ;)
Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 12.04.10 13:49.
Това което видях от снимките ти и това което си си поставила, като цел не минава просто през свалянен на Х % подкожни мазнни !
Само с бягане и кардио няма да постигнеш мечтаното си тяло, трябва да играеш със тежести и то с прилични килограми.
Имаш нужда от силова тренировка, няма как примерно да постигнеш добре оформено и стегнато дупе само с тичане, това няма как да стане без тренировки с тежести, същото важи и за всички други мускулни групи. Това с гладуването е толкова глупаво, човешкият организъм и процесите в него не могат да се потдържат ако не получават нужните вещества, в нужното количество. Когато това нещо продължи по дълго последствията са неизбежи. Имаш нужда някой инструктор (разбиращ) да ти направи хранителна и тренировачна програма и да ти показва и наблюдава при изпълнението на упражненията в началото защото това, цитирам: ”ям само боклуци и не тренирам много.. Много обичам да ям сладко,макар че последно време не ям почти нищо ... ммм бягам по 30-40 мин и прая по някое друго упражнение колкото да има хаха” е несериозно и такива ще са и резултатите !
Несериозно отношение = несериозни резултати !
Сериозно отношени, дисциплина и мотивация = на сериозни резултати !
Е, и аз и казах, че не трябва да сваля мазнини, а да тренира с щанги, ама тя е на 17 г. Влезе и през едното ухо ( вслучая око :lol:) и излезе през другото. Утре ще и щукне друго и ще забрави и за форума и за “мечтаното” тяло.
Някои неща стават постепенно, човек трябва да израстне и узрее за тях (нямам предвид на години).
23.04.10
07:13
Тук някой забравя ролята на фотографията :)
Сигурен съм, че мога да докарам rozovka да изглежда като момичето на снимката.
Осветление, корекции на шопа после... правил съм го много пъти.
Резултатите са повече от впечатляващи.
Така че не си промивайте мозъците с професионални снимки, а елате в реалността.
01.05.10
14:51
мисля че ще е хубаво ако авторката ни осведоми как се справя с постигането на целта и има ли планова как ще продължи
Мъчно ми стана, като случайно прочетох току-що темата, и може би защото на 17 години и аз бях същата, изрязвах снимки на готини мацки от списанията и започвах да тероризирам тялото си с диети, йо-йо ефекти и смазващи тренировки без грам смисъл и качество.
Миличка, ще порастнеш някой ден, пожелавам ти да осъзнаеш по-скоро, че друг човек като тебе няма на земята и би трябвало да искаш да си единствено и само себе си. Прекрасно е да се стремиш към ЗДРАВО и красиво тяло, но не на всяка цена. Дано осъзнаеш по-скоро какво можеш да си навлечеш с маниакални и непостоянни цели и режими, казвам го от позицията на изстрадала болки в кръста, коленете, стрии къде ли не в резултат на постоянно качване и сваляне на килограми. Да е жив и здрав фитнес инструкторът ми, който ме “вкара” в правия път и ме накара да се харесвам такава каквато съм, тормози ме с умерени тежести и ме спаси от самоунищожение (по едно време си бях внушила, че ако тренирам всеки ден по 3-4 часа след работа, ще стана Синди Крауфорд:))))
Пожелавам ти успех, тренирай и дерзай!
11.09.10
20:55
моя съвет е отиди в един фитнес кажи на иснтруктора искам програма обясни му какво желаеш той ще ти направи програма и ще ти покаже упражненията и давай... с постоянство всичко ще се получи вярвай. Стига да не се откажеш така бързо както доста момичета и момчета.Каквито и съвети да получиш тук никой не те е виждал на живо за да ти каже точно какво да правиш.. освен да ти даде някой всекиму познат съвет нищо конкретно си мисля :)
11.09.10
21:21
Като отиде в “някой фитнес”, в 90-95% от случаите инструкторът ще и “направи” същата програма, която се “прави” и за всички жени, които искат програма. И едно 80% от упражненията, които ще и покаже, ще бъдат на машини. Статистика.
А може и да попадне на другите 5%. Шансът е 1 към 20. За по-големите градове.
Аманда е написала хубав пост :)
поздрави
казано от kristiancho на 11.09.10, 20:55:
моя съвет е отиди в един фитнес кажи на иснтруктора искам програма обясни му какво желаеш той ще ти направи програма и ще ти покаже упражненията и давай... с постоянство всичко ще се получи вярвай. Стига да не се откажеш така бързо както доста момичета и момчета.Каквито и съвети да получиш тук никой не те е виждал на живо за да ти каже точно какво да правиш.. освен да ти даде някой всекиму познат съвет нищо конкретно си мисля :)
Проблема, е че голям % от инструкторите са некадърни ..
11.09.10
21:48
е добре де колеги... нали ако не стане ще отиде ще му каже защо не става така и така... а тука какво ще пише ЛС на някой по чийто съвет тренира и който сигурно няма и да и отговори. Защо си мислите, че всичко в тази страна нестава незнам :)
И като му каже не става какво - нали не мислиш, че инструктора ще и върне парите или какво :D :D :D
11.09.10
22:11
добре де в началото на мен не ми взеха пари ?! .... друга тема е че никога не съм тренрал по тази програма ама все пак