дневникът на Макси

Темата е заключена.
Прескочи до:

23.12.10
17:19

Според мен при целите трябва да размениш местата на 1 и 2 ;)

казано от maxxi на 23.12.10, 16:54:

Равносметката
Преминах от едно доста наивистично по отношение на спорта и храната състояние в суровата действителност, като осъзнах, че всичко се постига с неимоверно много труд, воля и лишения.

Аз пък си мисля, че за да се постигне нещо, то трябва да носи удоволствие и да се прави с желание ;) С воля и лишения няма да изкараш много.

Все още недоумявам как е възможно да сваля 6см. от талията и нито един килограм

Какво има да го мислиш, това е отличен резултат. Не е зле да си премериш % мазнини, за да имаш база за сравнение.

Еми - аз няма да си правя нов дневник, тъй като този не е изпълнил основната си цел, а именно - така желаното отслабване.

Свалила си 6 см от талията. Това за теб не е ли отслабване? ;)

С всичко това искам да ти кажа, че какво показва кантара е без значение и че целта ти не не трябва да е гонене на определено тегло, а намаляване на % мазнини, подобряване на здравето, тонуса и външния вид.

23.12.10
17:22

Още не съм си намерила точното количество и качество в храната, поради което и не съм свалила и грам телесно тегло. За сметка на това, всичките ми мерки намаляха, най- много талията, която в началото на април беше 83см, а сега е 76см. Най - много мазнинки все още имам по задната страна на ръцете, бричовете и задника.

Макси, здравей :)  Искам само да ти кажа, че резултатите са страхотни! Не се отчайвай само защото цифрата на кантара не е мръднала. По-важното е обиколките да падат (мазнините се заместват от мускули, пък и мускулите горят повече:) )

Аз имам едни въпрос: на кое му се вика бричове ?(blush)

Весели празници ти желая! Нека Новата Година ти носи само положителни емоции :)

Мнението беше редактирано от Allegra на 23.12.10 17:23.

23.12.10
17:34

казано от Петко К на 23.12.10, 17:19:

Според мен при целите трябва да размениш местата на 1 и 2 ;)

Равносметката
Преминах от едно доста наивистично по отношение на спорта и храната състояние в суровата действителност, като осъзнах, че всичко се постига с неимоверно много труд, воля и лишения.

Аз пък си мисля, че за да се постигне нещо, то трябва да носи удоволствие и да се прави с желание ;) С воля и лишения няма да изкараш много.
Лишения имах пред вид п отношение на храната - аз по принцип не ям много, но много обичам сандвичи, чипс, сирене Бри, все “лоши неща”...Иначе тренировките ми доставят истинско удоволствие!

Все още недоумявам как е възможно да сваля 6см. от талията и нито един килограм

Какво има да го мислиш, това е отличен резултат. Не е зле да си премериш % мазнини, за да имаш база за сравнение.

Еми - аз няма да си правя нов дневник, тъй като този не е изпълнил основната си цел, а именно - така желаното отслабване.

Свалила си 6 см от талията. Това за теб не е ли отслабване? ;)

С всичко това искам да ти кажа, че какво показва кантара е без значение и че целта ти не не трябва да е гонене на определено тегло, а намаляване на % мазнини, подобряване на здравето, тонуса и външния вид.

Благодаря за подкрепата и хубавите думи! Весели празници, любов и хармония!

23.12.10
17:41

казано от Allegra на 23.12.10, 17:22:

Още не съм си намерила точното количество и качество в храната, поради което и не съм свалила и грам телесно тегло. За сметка на това, всичките ми мерки намаляха, най- много талията, която в началото на април беше 83см, а сега е 76см. Най - много мазнинки все още имам по задната страна на ръцете, бричовете и задника.

Макси, здравей :)  Искам само да ти кажа, че резултатите са страхотни! Не се отчайвай само защото цифрата на кантара не е мръднала. По-важното е обиколките да падат (мазнините се заместват от мускули, пък и мускулите горят повече:) )

Благодаря ти!

Аз имам едни въпрос: на кое му се вика бричове ?(blush)

Бричове е това, дето ми стърчи под дупето отстрани на бедрата. Ти може и да нямаш - то си е до структура :))

Весели празници ти желая! Нека Новата Година ти носи само положителни емоции :)

Благодаря! На теб също!

26.12.10
10:21

Кекс от овесени ядки

8 супени лъжици овесени ядки
2 яйца
6 маслинки
50гр. сирене
2 супени лъжици кисело мляко
1 чаена лъжичка сода за хляб

Овесените ядки се накисват, докато набъбнат. Содата се разтваря в киселото мляко. Сместа се изсипва във формичката и се пече.

Мнението беше редактирано от maxxi на 26.12.10 10:22.

27.12.10
13:18

ЖЕНИ:

Мерки:

1. Височина в см 164см.

2. Ханш в см 103см.

3. Талия в см 76см.

4. Тегло в кг 70кг.

Определяне на % подкожна мазнина

1. Умножете ханша (103см) x 0.55 = 56.65 - 1 = 55.65(A)

2. Умножете талията (76см) x 0.29 = 22.04 - 2 = 20.04(B)

3. Съберете A + B = 75.69 (C)

4. Умножете височината (164см) x 0.24 = 39.36(D)

5. Извадете D от C, тогава извадете още 10: (75.69 – 39.36) – 10 = 26.33 % мазнина

Пфу! Гадост! Това излиза по формулата в сайта на Любомир Иванов

27.12.10
14:09

Ако смяташ да си ползваш процента мазнини като измерител, по който да следиш прогреса си, по-добре отиди да ти го измерят наистина - примерно с калипер. Тези формули са доста... псевдо... Една skinny fat девойка винаги ще излезе по-нисък процент, отколкото тренираща девойка с нисък процент мазнини, но повече мускул.
Специално по тази формула съм се се смятала веднъж бях излязла 20 и няколко процента. При измерване с калипер бях под 13%. Така че можеш да си направиш сметката колко е точна.
В общи линии - или ползвай истински метод за измерване на мазнини, или си избери друг критерии - мерки, огледало и т.н.

27.12.10
14:51

казано от adichka на 27.12.10, 14:09:

Ако смяташ да си ползваш процента мазнини като измерител, по който да следиш прогреса си, по-добре отиди да ти го измерят наистина - примерно с калипер. Тези формули са доста... псевдо... Една skinny fat девойка винаги ще излезе по-нисък процент, отколкото тренираща девойка с нисък процент мазнини, но повече мускул.
Специално по тази формула съм се се смятала веднъж бях излязла 20 и няколко процента. При измерване с калипер бях под 13%. Така че можеш да си направиш сметката колко е точна.
В общи линии - или ползвай истински метод за измерване на мазнини, или си избери друг критерии - мерки, огледало и т.н.

Да! Да! Аз мислех същото! :)))
Аз просто исках да видя какво ще излезе! Иначе - след Нова година ще измеря с  калипер. Разбрах, че на Диана бад правели такива измервания, само трябва да видя къде точно.

27.12.10
20:57

Днес храната ми е -

до обяд плодове - към 9 часа един банан, към 10.30 - две мандарини

12.00 - пилешка пържола от бут без кожа на скара, салата от пресно зеле
16.00 - две мандаринки
16.30 - 50гр. риба
20.00 - пилешка пържола от бут без кожа на скара, салата от пресно зеле

Болна съм и не тренирам тези дни, за което много съжалявам. Плодовете до обяд са съвсем умишлени - малко пречистване след Коледните трапези, въпреки, че при нас така се получи, че седнахме само на две, а и аз много внимавах. Но от киселото зеле и боба имах страхотни болки в стомаха.

28.12.10
16:57

Изобщо не трябваше да си оставам вкъщи и да лежа. Имам чувствата, че от това се разболях още повече.

Менюто днес -
закуска - половин банан
          овесен кекс

втора закуска 15 броя сурово кашу
обяд          две сърми с ориз, филия хляб
втори обяд  50гр. Гауда, 15гр. ементал
вечеря      табапия на фурна, зелева салата /от червено прясно зеле/

29.12.10
11:07

казано от maxxi на 27.12.10, 14:51:

Иначе - след Нова година ще измеря с  калипер. Разбрах, че на Диана бад правели такива измервания, само трябва да видя къде точно.

Или в Спайдър Спорт, близо до х-л Плиска, щом те влече.

Мнението беше редактирано от maria на 29.12.10 11:08.

30.12.10
15:08

ВЕСЕЛО ПОСРЕЩАНЕ НА НОВАТА ГОДИНА!
ЖЕАЯ НА ВСИЧКИ СЪФОРУМЦИ ТЯ ДА ДОНЕСЕ РАДОСТ, НЕЗАБРАВИМИ МИГОВЕ, РАЗБИРАТЕСТВО, ХАРМОНИЯ, ЗДРАВЕ И ПАРИ... МНОГО ПАРИ, ЗА ДА МОЖЕ ДА ПЪТЕШЕСТВАТЕ!

fire.is.my.nature

30.12.10
16:02

Мерси ! :) И на теб :)

П.с. Много хубав аватар ;)

30.12.10
20:05

Благодаря!
хих - мъжът ми днес ми направи страхотен подарък - мериха се с малкия на кантара.
Интересно - малкият тежи 17кг.
Мъжът ми го изкара 98, което за него е бая. Той твърди, че не би тлябвало да е повече от 90 в най- лошия случай.
Но двамата заедно тежат 119!
Странно, нали?

Мнението беше редактирано от maxxi на 30.12.10 20:07.

19.01.11
22:30

Невероятно, но факт!
Емоционалниат срив, който преживях предните четири дни се отрази на тренировките ми, които ги нямаше /с изкл. на понеденик/ и на храната ми. Ми не ми се ядеше, а ми се ревеше. И си ревях. Е, ако някой ми каже, че не е изпадал в такова състояние, еми - няма да му повярвам. Просто малко ще си признаят. Това искам да кажа, не че е важно, и не че е похвално, и не че е за пример, просто е лично. И понеже това е моят личен дневник, си го пиша. Нищо повече не мога да кажа - храната ми беше оскъдна, лошите емиции - много и тепърва предстоят. Утре, обаче, съм в залата. Няма спор.

Мнението беше редактирано от maxxi на 19.01.11 22:31.

20.01.11
12:38

Е хайде сега и аз да се похваля!
68.5кг!
Благодаря Карпи!
Тези дни съм сесия и не ходя да тренирам. Но с храната държа гарда.
Ще описвам по- подробно утре.

20.01.11
12:54

казано от maxxi на 20.01.11, 12:38:

Е хайде сега и аз да се похваля!
68.5кг!
Благодаря Карпи!
Тези дни съм сесия и не ходя да тренирам. Но с храната държа гарда.
Ще описвам по- подробно утре.

Здражей Макси,

Дано да са отминали лошите емоции и да си по- добре. Браво за килограмите, с позитивни мисли, добра храна и тренировки всичко е възможно.Продължавай :)
Защо пишеш в старият си дневник?

20.01.11
12:59

Еми щото съм изтрещяла, що :))))
Благодаря ти!

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1