12.04.10
16:39
Здравейте!
От известно време имам силна болка в областта на адукторите и малко по-слаба в най-долната част на коремните мускули, особено от ляво. Най-остра е болката като събирам краката и при подаване с вътрешната част. Личната ми лекарка каза, че е футболна болест но за лечение да ида при специалист. Но като знам какви са специалистите в България (от собствен опит...) предпочитам да чуя мнения от хора, които са се сбъсквали с този проблем.
Та бих се радвал който има опит с това да сподели...
Какво е лечението? Успешно ли е било?
Има ли някакви добавки, които се приемат за по-бързото оздравяване?
Какви упражнения трябва да се избягват?
Аз тренирам активно - футбол и фитнес и ми се иска да не губя форма тотално...
Благодаря предварително!
NOW Foods Magnesium citrate
Магнезиев цитрат таблетки
Pure Nutrition Black Fire
Термогенен фетбърнър
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Pure Nutrition Power Enzymes
Храносмилателни ензими
Още предложения от BB-Shop
Гледам,че никой не го интересува особенно футболната болест,а и нормално в боди билдинг форум :) Гледай са к’во ще ти кажа,за да не минаваш по моя път на лечение от некадърници и опити да ме вкарат в операционната.Първият съвет,който ще ти дам е да намериш добър специялист.Подчертавам на спортен,ама не прехвален някой който си мисли,че знае всичко а добър.За да ти направи свестен преглед и да установи какво точно те боли.Имай в предвид,че има мн.престъпници,които ги интересуват др. неща,а да не говориме за тия дето просто нищо незнаят.Аз имах подобен на твоя проблем и какво ли не ми мина през главата докато разберат какво ми е... не ми се говори.. единствено шестото ми чувство ме спаси да се оперирам :) А лошото,е че това което описваш много ми намирисва на мойто :) Футболната болест е често срещана и се лекува лесно,в повечето случай с почивка,ако не е хронична.Там обаче,дето казваш че те боли не са адуктори.. :) Те болят по-скоро някъде по средата на бедрото,но не и там дето го изкарват някои доктори на свивките на краката,камоли в долната част на коремните мускули.Хубаво прецени доктора,щото почти съм обеден,че ще те изкарат,че имаш ингвинална херния.За всеки случай,щото не е изкл. де се прегледай при хирург но задълже... познат! И за последно,като жокер.. има един мускул в тялото.. казва се илиопсоас.Тръгва някъде от края на гръбначния стълб минава отстрани на тялото,после някъде около ингвиналния канал и накрая се свързва точно на свивката на крака в един др. мускул илакус или нещо от сорта беше.Та тоя нещастен псоас мускул,се случва да се пренатовари мн. неприятно особенно от футболисти велосипедисти и т.н.Мн.трудно се лекува и да не кажа,че голям процент немогат да се излекуват :) Болестта е илиопсоас синдром. Та да не се плашиме ... иди и намери добър лекар за преглед,препоръчвам ти някой,който е действащ, я в футболен отбор,я лека атлетика и т.н.Успех и пиши да видим к’во щи кажат :)
Значи аз имам проблеми с адуктурите тоест футболната болест ии ходих на лекар при Мишо Илиев и той ми каза нали кръвта се съсирва дрън дрън и ми наби 2 инжекциии ии после ми каза да хода на физотерапия да ходя в басейн и тем подобни ноо не успях да отида ако някой може да ми каже нещо по лесно или дали това е вярно защото ми казаха че М.Илиев гледа как да си земе парите 2те инжекциий 60лв и ми се струва доста скъпо ако някой знае нещо дами каже
06.11.19
12:26
Аз също имам проблем със адукторите и това със басейна е вярно ходил съм по много лекари и файда няма от тях аз също съм футболист играя във Германия и тук лекарите са много по добри и да не се достига до операция ми казаха първо да отида на басейн 3 пъти във седмицата и поне от 2 до 3 седмици до посещавам басейна и след това да почивам поне 2 седмици и след тия процедури вече ми нямаше нищо така че по добре опитай със басейна има ефект това лечение
Ами като цяло, всичките тези проблеми с по малките мускули и сухожилия се получават от постоянно претоварване и не достатъчно тренираност.
Както при всяко динамично натоварване, за да мине трябва да сте много стриктни. Първо трябва да спрете да ритате и второ да се правят упражнения за краката, които да заякнат а пък и защо да не подобрят мобилност.
Чак когато ви отшуми проблема може да започвате да натоварвате и то много леко и постепенно с този футбол и динамичните натоварвания. Но тръгнат ли тези проблеми, трябва много акъл, понеже това може да стане хронично.
За мен лично жокера е да се спрат временно динамичните натоварвания и проблемните движения и да се мине на по статични, по бавни и контролирани.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече