12.04.10
16:39
Здравейте!
От известно време имам силна болка в областта на адукторите и малко по-слаба в най-долната част на коремните мускули, особено от ляво. Най-остра е болката като събирам краката и при подаване с вътрешната част. Личната ми лекарка каза, че е футболна болест но за лечение да ида при специалист. Но като знам какви са специалистите в България (от собствен опит...) предпочитам да чуя мнения от хора, които са се сбъсквали с този проблем.
Та бих се радвал който има опит с това да сподели...
Какво е лечението? Успешно ли е било?
Има ли някакви добавки, които се приемат за по-бързото оздравяване?
Какви упражнения трябва да се избягват?
Аз тренирам активно - футбол и фитнес и ми се иска да не губя форма тотално...
Благодаря предварително!
NOW Foods Magnesium citrate
Магнезиев цитрат
Pure Nutrition Black Fire
Термогенен фетбърнър
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Pure Nutrition Creatine Capsules
Креатин монохидрат капсули
Още предложения от BB-Shop
Гледам,че никой не го интересува особенно футболната болест,а и нормално в боди билдинг форум :) Гледай са к’во ще ти кажа,за да не минаваш по моя път на лечение от некадърници и опити да ме вкарат в операционната.Първият съвет,който ще ти дам е да намериш добър специялист.Подчертавам на спортен,ама не прехвален някой който си мисли,че знае всичко а добър.За да ти направи свестен преглед и да установи какво точно те боли.Имай в предвид,че има мн.престъпници,които ги интересуват др. неща,а да не говориме за тия дето просто нищо незнаят.Аз имах подобен на твоя проблем и какво ли не ми мина през главата докато разберат какво ми е... не ми се говори.. единствено шестото ми чувство ме спаси да се оперирам :) А лошото,е че това което описваш много ми намирисва на мойто :) Футболната болест е често срещана и се лекува лесно,в повечето случай с почивка,ако не е хронична.Там обаче,дето казваш че те боли не са адуктори.. :) Те болят по-скоро някъде по средата на бедрото,но не и там дето го изкарват някои доктори на свивките на краката,камоли в долната част на коремните мускули.Хубаво прецени доктора,щото почти съм обеден,че ще те изкарат,че имаш ингвинална херния.За всеки случай,щото не е изкл. де се прегледай при хирург но задълже... познат! И за последно,като жокер.. има един мускул в тялото.. казва се илиопсоас.Тръгва някъде от края на гръбначния стълб минава отстрани на тялото,после някъде около ингвиналния канал и накрая се свързва точно на свивката на крака в един др. мускул илакус или нещо от сорта беше.Та тоя нещастен псоас мускул,се случва да се пренатовари мн. неприятно особенно от футболисти велосипедисти и т.н.Мн.трудно се лекува и да не кажа,че голям процент немогат да се излекуват :) Болестта е илиопсоас синдром. Та да не се плашиме ... иди и намери добър лекар за преглед,препоръчвам ти някой,който е действащ, я в футболен отбор,я лека атлетика и т.н.Успех и пиши да видим к’во щи кажат :)
Значи аз имам проблеми с адуктурите тоест футболната болест ии ходих на лекар при Мишо Илиев и той ми каза нали кръвта се съсирва дрън дрън и ми наби 2 инжекциии ии после ми каза да хода на физотерапия да ходя в басейн и тем подобни ноо не успях да отида ако някой може да ми каже нещо по лесно или дали това е вярно защото ми казаха че М.Илиев гледа как да си земе парите 2те инжекциий 60лв и ми се струва доста скъпо ако някой знае нещо дами каже
06.11.19
12:26
Аз също имам проблем със адукторите и това със басейна е вярно ходил съм по много лекари и файда няма от тях аз също съм футболист играя във Германия и тук лекарите са много по добри и да не се достига до операция ми казаха първо да отида на басейн 3 пъти във седмицата и поне от 2 до 3 седмици до посещавам басейна и след това да почивам поне 2 седмици и след тия процедури вече ми нямаше нищо така че по добре опитай със басейна има ефект това лечение
Ами като цяло, всичките тези проблеми с по малките мускули и сухожилия се получават от постоянно претоварване и не достатъчно тренираност.
Както при всяко динамично натоварване, за да мине трябва да сте много стриктни. Първо трябва да спрете да ритате и второ да се правят упражнения за краката, които да заякнат а пък и защо да не подобрят мобилност.
Чак когато ви отшуми проблема може да започвате да натоварвате и то много леко и постепенно с този футбол и динамичните натоварвания. Но тръгнат ли тези проблеми, трябва много акъл, понеже това може да стане хронично.
За мен лично жокера е да се спрат временно динамичните натоварвания и проблемните движения и да се мине на по статични, по бавни и контролирани.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече