15.04.10
16:52
“Системното преяждане (хиперфагия) е характерно за всички възрасти. Страдащите от този проблем са в повечето случаи с наднормено тегло и изпитват непрестанно желание да се хранят, дори когато не са гладни. Системното преяждане е свързано с поглъщането на огромни количества храна наведнъж, често за кратко време. Болният не може да се контролира и се храни бързо, но не се чувства заситен. При системното преяждане имаме психично чувство на глад и желание за ядене, което няма общо с физиологичната нужда, но добре я имитира.”
някой разболявал ли се е от това нещо и ако да да сподели,че се притеснявам сериозно за едно приятелче..помагайте :)
19.04.10
16:29
Колко яде приятеля ти,че те е страх?Тази болест е доста гадна.
19.04.10
19:19
докато не припадне..около 4 килограма на ядене а е 70кг
20.04.10
05:22
Според мен ще е добре да се обърне към психолог.
Вечерно време ли преяжда или всяко ядене му е преяждане ?
От колко време яде по този начин и как успява да не повърне, ако наистина ияжда 4кг!!! на едно хранене ?
Тренира ли или не? Да не му е фикс идея да стане голям ? С тия въпроси надали помагам, но просто никога не съм виждал или чувал подобно нещо. Дано да се оправи, че това е всичко др но не и здравословно...
Хиперфагия аз я римувам с булимия..поглъща се голямо количество храна ,следва повръщане :coolsmile: много страни факти даваш....Ако изям 4 кг- храна ще ми се пръсне стомаха :lol: Други заболявания с симптом на хиперфагия са хипертиридеодизъм.