НВД + бягане за сваляне. Ядене преди бягане ?

16.04.10
14:00

Съжалявам че стана дълъг поста. Дано някой да го прочете.

Спазвам НВД и  бягам предимно сутрин (~30мин след ставане) почти всеки ден по 6-7км за ~35мин.... всеки път се получава тренировка за силова издръжливост с недостик на кислород по време.

Големият въпрос е дали да се яде преди бягане / какво / колко / колко време преди самото бягане ??

Целта в момента е изгаряне:
1. Пробвах да не ям- премалявам и нямам сила. => тренировката става почти безсмислена.
2. Ако ям дори и малко(100гр овесени ядки или 1 варен белтък непосредствено преди натоварване) => сякаш изгарям закуската вместо мазнините :)

МОЛЯ някой да разясни за храненията преди и след бягане. Ето какво научих за НВД и тренировките и кое не ми е ясно:

1. закуска ( трябва ли да ям изобщо прди бягане / ако да- колко време преди бягане и какво - въглех. или белт. ? )
=> тренировка
2. някакво ядене(чел съм че трябва да е непосредствено след тренир. и с високо съдържание на белтъци- правилно ли е когато се сваля ?)
3. след 2 часа трябвало въглехидратно преобладаващо хранене ( изчислил съм че са ми необходими ~100gr въгл. на ден. При положение, че ям ~150gr овесени ядки на закуска, то вече съм взел дажбата си от ~100гр въглехидрати. Как тогава точно това ядене да бъде въглехидратно преобладаващо  като не ми се полагат повече въглех. за деня ? )
4. и т.н (другото е ясно)

10х

p.s 250 gr белтък на ден са около 1200гр пилешко месо нали ?

Темата беше редактирана от skakalec на 16.04.10 17:23.

Първо, леката атлетика не е само бягане 30 мин сутринта, както ти твърдиш, а като практикуващ този спорт се чувствам обиден, така че моля те промени твърдението си!
Сега по темата
Опитвай се да хапваш 2 часа или 1 час и половина преди трен - в сутрешното меню трябва да присъства всичко. Въглехидрати, белтъци, мазнини, които да подхранят тялото ти за деня, да прекъснат всички катаболни процеси и да напълнят митохондрийте с енергия. След тренировка - бърз въглехидрат, за да повишиш глюкозата и да прекъснеш отново катаболните процеси. Ако обяда ти е веднага след трен включи ориз и картофи или пълнозърнест хляб, ако ли не един банан е достатъчен. След това наблегни изключително на белтъците - извара, всякакъв вид месо, сирене, риба. Надявам се да съм бил полезен.

16.04.10
17:46

казано от GreyKnight на 16.04.10, 16:59:

......Сутрин опитвай да хапваш всичко за да се прекъснат всички катаболни процеси и да се напълнят митохондрийте с енергия. След тренировка - бърз въглехидрат, за да повишиш глюкозата и да прекъснеш отново катаболните процеси ...

нали идеята на НВД е  отключване на катаболните процеси в тялото за разграждането на мазнини по време на тренировка. Защо да ги прекъсвам ?

16.04.10
18:10

Ако ядеш по-малко отколкот изгаряш ще отслабнеш. Всичко останало са оптимизации.

16.04.10
19:46

Но то няма и нищто лошо да си изгориш само закуската така секи ден и ще получаваш отрицателен к.б и така ще чистиш

Мнението беше редактирано от NeverBeckDown на 16.04.10 19:46.

Трябва да ги спреш, защото заедно с мастната тъкан ще сваляш и мускулна такава. Ако искаш да приличаш на джезве с кокали - be my guest! А и мастната тъкан не се разгражда само по време на тренировка!

Мнението беше редактирано от Тедо Димитров на 16.04.10 20:35.

20.04.11
10:37

Нещо не е както трябва. Давам ти бърз пример:
тежах с 16 кг повече отколкото трябва. Започнах да бягам за 2 месеца свалих само 2кг.
Намалих храненето и воала за 2,5 месеца 13,5 кг надолу.

Като ключа при мен беше да намаля въглехидратите и увеличе белтъците.
За храненето преди и след бягане мога да ти препоръчам това - Бягане на празен стомах - Да или Не.
Аз бягах вечер след работа и преди вечеря. След бягане пийвам чаша прясно мляко с какао и е напълно достатъчно за възстановяване, след 40мин до час си вечерях. Ако държиш и явно е така на бягането сутрин хапва се малко въглехидрат и малко белтък, но не се наяждай - направи 1 закуска след бягането също. Аз когато бягам сутрин ставам пия чаша вода и чай и малко мюсли или 1 варено яйце така и организма разбира, че се е събудил и до 30 мин след това вече бягам. Бягането на празен стомах няма да ти донесе дългосрочен резултат, а и сам виждаш, че нямаш енергия. Тия глупости от едно време, че бягането на празен стомах са си ала бала има доза истина, но цялата истина е друга.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1