Растеж на косата

19.04.10
18:14

Момичета помагайте сега,искам косата ми да порастне по-бързо.Не че е много къса,7-8см под рамото,но искам да ми е до кръста.Някоя от вас изпробвала ли е нещо?

Темата беше редактирана от rozovka на 19.04.10 18:27.

19.04.10
19:23

Мойта коса е дълга. Отива до кръста най-дългата част отзаде (на пластове ми е). Никога не съм ползвала някакви препарати за по-бърз растеж. Фатката при мене е, че ходя на фризьор за подстрижка 2 пъти годишно. Не повече и то само при двама, защото те знаят колко точно коса да подстрижат и как да ми я направят с обем. Тоест знаят какво искам  ;) . През останалото време ползвам задължително, след като си измия косата и отмия балсама, и след като я подсуша с хавлията, преди да я изсуша със кръглата четка и сешоара - слагам на краищата серум “CHI Silk Infusion”, който ги предпазва и тя не цъфти. Абе има много и различни серуми във фризьорските салони. Вземи си някакъв поне за краищата!!!!

Иначе за доброто състояние на косата са важни и витамините. Хубаво е да взимаш някакви, ако храната ти не е качествена.

П.П. И пак най-важното за разтежа на косата, според мене си остава фризьора. Внимавай с него  ;) .

Мнението беше редактирано от maria на 19.04.10 19:30.

19.04.10
19:37

Ох те тея неккадрници,косата ми на месец расте с 1 см,те ми режат 5 ... думи нямам :X А аз искам просто по бързо да ми расте косата,имам удължение,но други си е естествената коса!

20.04.10
02:17

Оф, и аз искам да дойде август месец, ама той няма да дойде утре или след седмица, колкото и да искам.
Разбираш ли  ;) ?!

20.04.10
08:29

Пия витамини и забелязвам, че ноктите ми растат доста бързо, най-вероятно и косата :) 100% по форумите има безброй маски за коса, сетих се и за хининовата вода. Дерзай.

fire.is.my.nature

20.04.10
11:06

Не ходи при фризьори мъже :lol: Режат като касапи!

Е , друг е въпроса , че по-добре да ти е подхранена косата , отколкото дълга и цъфтяща , но все пак с правилната козметика може да се постигне . Ако имаш възможност си купи професионални продукти за коса ( Лореал , Кюн ) и не пропускай след измиване да сложиш маска , подходяща за твоя тип коса . Не я клепай с много лак или пияни ,защото изтънява и се изтощава . Абе въобще , за да ти расте бързо много трябва да я пазиш и да я подхранваш с разни серумчета , за да не нацъфти .
Аз до преди месец имах коса почти до кръста , а като си я изправя - съвсем ( къдрава ми е ) , но нещо ми прищрака и я отрязах до рамото :lol: . Сега пак си я пускам и бях чула за някаква маска с тривитаминол , мас , гас и оцет , която правела косата уникална и расте много по-бързо . Намерих снимки в един форум даже на коси :lol: Лошото е ,че свинска мас никога няма да си сложа никъде по тялото , хубавто е ,че може да се замени със зехтин ,бадемово масло , а газта - с лимонов сок . Трябва да потърся точните количества ;)

20.04.10
11:20

Аз си правя маска за коса с 2-3 супени лъжици тривитаминол, 1 жълтък (става с пъти по-блестяща, от който и да е балсам), свинска мас 2-3 супени лъжици с връхче :P, газ (без която също може) и 2 лъжици мед. Всичко това се бърка, докато стане кремообразна консистенция. Втривам в корените на косата и стоя така около час и половина. Прави това веднъж месечно и гарантирано ще имаш резултат ;)!

20.04.10
12:48

казано от rozovka на 19.04.10, 18:14:

Момичета помагайте сега,искам косата ми да порастне по-бързо.Не че е много къса,7-8см под рамото,но искам да ми е до кръста.Някоя от вас изпробвала ли е нещо?

Здравей! За по-бърз растеж на косата съм използвала хининова вода, след изкъпване втриваш в корените. Имаше ефвкт. Също така съм вземала Ревалид. При него ефекта беше по-добър. Освен, че стимулира растежа ми направи и по-силна косата - струваше около 30лв. Косата ми е гъста, но ми е тънък косъма и много бързо цъфтеше. Но от тия хапчета наистина имаше ефект. Успоредно с това съм си правила и различни маски за коса, също така използвам течни кристали. Првила съм си маска с газ и оцет. Оцетът ми прави косата по-мека, а от газта косата придобива блясък. Често използвам сешоар, което допълнително уврежда косата и за целта използвам балсам без отмиване. Защитава косата от вредни ефекти като изгаряне и дехидратация.

21.04.10
20:04

Навсякъде хвалят хининовата вода, а и е евтина. Отделно за по-здрава коса и нокти можеш да пиеш Бирена мая, но да знаеш доста вдига апетита. ;)

Krasimir Yolov

22.04.10
05:33

Biotin (Vitamin H), сяросъдържащи аминокиселини(метионин,цистеин/цистин - яйчния белтък е богат на тях - 1,6-1,7 пъти в повече са от еталонния белтък на FAO) и цинк. Vitamin H удължава въглеводородната верига на мазнините и подпомага не само заздравяването на косата, но и влияе положително на кожата.

26.07.10
11:18

Да те питам festo какви витамини пиеш че ноктите ти растат барзо? Моите нз защо ама растат бавно. Ще съм ти много благодарна ако ми кажеш да пробвам надявяам се да има ефект :)

26.07.10
13:26

daily formula na universаl nutrition. А специално за растеж има разни лакове по магазините за козметика, поне така съм чувал

30.07.10
20:26

Спри да ходиш на фризьор най-много 2 пъти в годината моята така порасна. Иначе и правя най-различини маски със зехтин,жълтъци,оцет,бадемово масло,тривитаминол,мед. Каквато и комбинация да избереш все ще е добре. Правила съм и всичко на веднъж малко манджа с грозде,но пък ефекта е невероятен. Бляскава и мека коса.

BTW днес се подстригах и цял ден съм депресирана почти беше стигнала до кръста и тая пуста фризьорка ме окипази.

Мнението беше редактирано от Hiya на 30.07.10 20:28.

fire.is.my.nature

30.07.10
22:08

казано от Hiya на 30.07.10, 20:26:

Спри да ходиш на фризьор най-много 2 пъти в годината моята така порасна. Иначе и правя най-различини маски със зехтин,жълтъци,оцет,бадемово масло,тривитаминол,мед. Каквато и комбинация да избереш все ще е добре. Правила съм и всичко на веднъж малко манджа с грозде,но пък ефекта е невероятен. Бляскава и мека коса.

BTW днес се подстригах и цял ден съм депресирана почти беше стигнала до кръста и тая пуста фризьорка ме окипази.

Хахах и мен като ми резнат много се депресирам :D

Но пък аз ако не се подстрижа на 3-тия месец най-късно и започва да става гадна ... цъфтяща и суха . Иначе пък ми расте бързо . Март месец като я отрязах до мааааалко под рамото сега ми е доста дълга ( в галерията имам снимка ) . За бала ще я пускам до кръста , надявам се и тривитаминолът да помогне :)

Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 30.07.10 22:10.

31.07.10
06:02

Ммм Файърче имаш страшна коса! Къдрева! Завиждам ти! Прави и маски с тези съставки и ще порасне. Пък и ти самичка можеш да я подстригваш когато усетиш,че става суха.
Когато си в баня с мокра коса,раздели я на път и на две части да ти паднат пред гърдите. С ножица одрежи съвсем малко около 1см и си готова. Така отстраняваш сухите краища.
Днес съм още по-ядосана на себе си,че се подстригах. Ми тя на никъде не стои тая коса. Ей сега и аз ще сложа една снимка до къде ми беше косичката  ;(

Edit И снимки нямам ;( преинсталирах си лаптопа ;( уффф много съм завеяна

Мнението беше редактирано от Hiya на 31.07.10 06:08.

22.08.10
18:33

кажете ми дали е възможно да ми порасне косата за 22 дена някаде с поне 5 см. моля ви кажете ми ужасно съм депресирана защото онзи ден ходих на фризьор и уж трябваше да ми оформи само косата и там много малко да се скаси но и и казах нали да я постриже така че на другия ден  да може да ми се направи прическа  за свадба  но тя решила, че искам да  да ме постриже с вид на прическа и ме постри  А асиметрично [косата ми беше до кръста на  етажи беше] и сега сам подстригана съвсем късо от едната срана дълго от др-та късо кажете ми някаква маска или някакав серум за по бърз растеж на косата пробвала съм всякакви балсами не помагат

П.П моля ви даите ми съвет в най-скоро време

Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 22.08.10 19:06.

МОля не пишете с червено.
Не ми допадат и неуспешните опити за едър шрифт.
Няма балсами. Такъв съм виждал само в комиксите “Pif”.

Търсете добър фризьор.
С малко повече пари и старание може да докара нещо, коеот да прилича на избраната о вас прическа и с 3 санта по - малко.

Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 22.08.10 19:06.

22.08.10
22:18

Хахахаха да видите моя фризьор :) Колосален тип - 73 годишен 190+ висок, не спира да приказва вицове и има 30 години стаж като фризьор в казармата - няма грешка с приставките под 1 номер :) :)

01.09.10
10:57

Споменаха ЦИНК-а, но май остана някакси в сянка. Много е важен за растежа на косата! Недостиг на цинк води дори до оплешивяване. Така ,че хапвайте здраво месо и яйца ;)

Мнението беше редактирано от gynecomastia-bg на 11.11.13 16:05.

10.09.10
12:44

Знам за ефикасна маска за коса с тривитаминол. Ползвах я около 1г. и бях много доволна, не мога да кажа, че расте по бързо, но не цъфти, спира да пада и се подхранва. Аз дължината до кръста не можех да я стигна от както се помня, а сега вече е факт.
Купува се ТРИВИТАМИНОЛ от ветеринарната аптека. (с името Хидро АДЗЕ или АДЗЕ е по известен)
2супена лъжици тривитаминол
1супена лъжица мас
1супена лъжица ракия
1 супена лъжица оцет
2-3 капки газ
Може да се махнат някои съставки или да се добавят други. Важен е тривитаминола.

20.03.11
12:47

Купих си едни хапчета за косата,кожата и ноктите.
Те съдържат силициев двуокис,цинк,магнезий калций,биотин и се чудя дали от тези вещества косата ми ще порастне по-бързо,защото там пишеше,че подобрява структурата на косъма ама незнам дали това ще се отрази на растежа затова искам да узнам дали вие можете да ми дадете някой съвет.

20.03.11
13:33

;]

Мнението беше редактирано от Vintage на 15.12.12 21:54.

И на мен косата ми е до рамота даже малко по - дълга но искам и аз да порасне затова научих за нещо като малка стъклена бутилка...учените са го
измислели аз живея в плевен който е от там ще му кажа къде да отиде.. отивате към Тетъра в козметичния салон и питате за този шамполан и сигорно
струва около:1,50-2,00лв. има и много други за подхранване и т.н!! :)

На мен също ми е интересно как може да ми порасне косата по бързо, до вчера имах коса до кръста, 10 години я “отглеждам” и вчера една некадърна фризьорка я съкрати с 20 см в най - дългата част, просто съм в ужас. Не се доверявайте на непознати фризьорки, които се мислят за Микеланджело.

28.05.11
10:52

Аз също мога да се похваля с хубава коса - дълга, здрава и лъскава. Не полагам кой знае какви грижи. Храната наистина е много важна, а рецептата, която горещо препоръчвам, е маска с леко затоплен зехтин.Качествен зехтин, Екстра Върджин и само по дължината на косъма, не в корените! Маската - веднъж седмично.Това е за здрава и блестяща коса.
За растеж  - миене или изплакване с вода от сварена коприва.Поне два пъти седмично.
За мекота - миене или изплакване с дъждовна вода.
Аз се старая да ходя на 2месеца веднъж на фризьор, за махане на нацъфтели краища. Друго важно, което може би много дами пропускат, е спрей за коса с UV - филтри и задължително шапка, през горещите летни дни. През зимата - също, защото студът и вятърът много увреждат структурата на косъма.
След къпане в басейн или в морето - задължително измиване с шампоан.

08.05.12
12:20

Аз също имам страшно мека и лъскава коса, въпреки ежедневното третиране. Според мен гените имат огромно значение, поне в моя случай. Иначе си правя маски с мед, зехтин, яйца, бира, оцет, кокосово масло, лимонов сок и т.н. Каквато и комбинация да се направи, все действа. За растеж съм се мазала с рициново масло, но не мога да кажа със сигурност дали действа. Поне не вреди :)
Важното е да се полагат грижи по всевъзможен начин (sun)

Моята коса е дълга до рамената боядисвам я руса,но не съм я изрусявала само с боя правя и маска само с зехтин,мия я с шампоан и балсам,слагам и след балсама една ампула за растеж и после кристали.Кажете ми нещо !?

14.03.13
16:30

Модерация: Писането на български език в този форум е задължително!

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 12.06.13 23:11.

14.03.13
16:54

Модерация: Писането на български език в този форум е задължително!

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 12.06.13 23:12.

12.06.13
18:59

имам къса коса и искам да ми порасне по-бързо ако може да ми кажете какво мога да направя

13.06.13
16:50

Косъма расте от корена. За да се стимулира растежа е нужен протеин, от който се синтезира косъма. Самите косми са мъртва тъкан и най-добрите ефекти от мазила и препарати биха били временен блясък или обем.
При мен растежа се ускори като започнах да тренирам и съответно повиших приема на протеин и витамини.

31.08.13
01:42

Модерация: В този форум ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се пише на български език!

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 09.09.13 16:42.

09.09.13
16:40

Аз като човек, който на няколко пъти е минал през “професионалните” ръце на фризьори, на които не им пука, когато им кажеш, че искаш да си запазиш дължината, съм пробвала доста неща. Най-важното е да осигуряваш необходимите витамини и минерали на организма. Ако не се храниш правилно, то пробвай с добавки. Аз съм пила Ревалид и има ефект. Сега съм си поръчала други, но ще споделя мнение след като имам някакви впечатления. Видим резултат можеш да очакваш след 2-рия месец. За хининовата вода - не съм забелязала ефект, да не говорим, че единия път получих алергична реакция. Но има едно мазило - Себорал форте, което влияе много добре на корените и кожата на главата. Забрави за много рекламираните козметични марки, аз препоръчвам медицински шампоани. Преди си купувах Прегаин - уникално добър шампоан, ако някой някъде го намери, да не се замисля, аз доколкото разбрах вече не се внася тук. А за маска мога да препоръчам Миозотис.

BTW винаги съм си мислела, че косата ми расте бавно, но след като започнах да се боядисвам, забелязах точно обратното. :D

Borrelia Burgdorferi

30.09.13
18:59

Вътрешно -
1.Приорин - той е към 50лв за 60 капсули, демек 2 месеца, прави чудеса
2.Герикапс - 6лв - витамини а и е съдържа

Външно - тривитаминола и хининова вода
И също така си земи кристали, най - добре чисто арганово масло, защото то предотврятява цъфтежи, иначе тя ше расте, ама като цъфти, ше изглежда кофти и ще ти я режат фризьорите

Какво можете да ми кажете за този балсам. Някой ползвал ли го е.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1