21.04.10
11:43
Въпроса ми е дали тази програма за рамо е добра целя маса с нея,отделих рамената в отделен и видях в нета тази програма
1.Арнолд преси 3х10
2.Повдигане на щанга зад врат 3х10
3.Повдигане на дъмбел в страни от седнало положение 3х10
4.Повдигане на дъмбел на пред изправен 3х10
Програмката става ли дайте съвет дайте и някои програма която според вас,ще има ефект за маса :)
Защо темата беше в женския раздел?
Аз не ти препоръчвам да вдигаш зад врат.
И защо всичко е в 3х10? Вкарай малко разнообразие - базовите по-тежко (до 5-6 повторения), разтварянията може и с повече - 8 до 12 повторения.
Всичко (почти) ще има ефект за маса, при подходящо хранене разбира се.
До известно време и до едно ниво. Така че, пробвай и ако до няколко седмици не действа - сменяй.
Нито пък аз, защото се получава неестествено натоварване на рамото, съответно риск от травми. Ако все пак си държиш на упражнението, то не пускай до долу, а до мекото на ушите. Виж отпред - няма забележки.
Тгава,ще го сменя с вдигане от пред :) незнам защо е в женски раздел :D аз го пуснах ама маи сам се обаркал ако може преместете я,яденето ми е добре ама питах се да не да са много упражненията за рам ама явно не надявам се да е добра програмката :)
Защо темата беше в женския раздел?
И защо всичко е в 3х10? Вкарай малко разнообразие - базовите по-тежко (до 5-6 повторения), разтварянията може и с повече - 8 до 12 повторения.
Всичко (почти) ще има ефект за маса, при подходящо хранене разбира се.
До известно време и до едно ниво. Така че, пробвай и ако до няколко седмици не действа - сменяй.
Искам да питам само как да разбера кои са базови и кои не кои с по-тежко и по малко повторения,щото на мен ми казаха,че между 10-12-15 за рамо повторения било нормално кето не ми се струва вярно 15 за едно рамо?