21.04.10
14:24
Пичове вижте тези снимки и изкажете мнението си - Гинекомастия или Просто сланини?
http://s991.photobucket.com/albums/af37/skfeven/?action=view¤t=21042010001.jpg
В момента съм решил да чиста, но ако е гинекомастия просто незнам дали ще мога да се справя ...
Темата беше редактирана от Стефан Симеонов на 02.05.10 20:04.
Нямате си представа с какъв кеф чета че съм отпуснат :D на 1 юни ще правя пак снимки за сравнение :) И Благодара за бързите отговори!!! ^^
21.04.10
16:48
не е бе, спокс
Абсолютна гинекомастия, категорично ! Ходи при личния си лекар той ще ти потвърди и може да ти даде направление.
На колко си години ? Ти имаш дисбаланс на хормоните тестостерон и естроген, това много често се случва в при тинейджърите.
Това също се отразява и на физиката, която е изразени мастни натрупвания и по малко мускулна маса. Няма смисъл да пиша на дълго и на широко това което знам за този проблем, по добре отиди на лекар и той ще ти обясни всичко. Само мога да кажа, че процеса на този проблем е обратим ако се вземат мерки на време. Категорично на 100% ти казвам че има гинекомастия още на първта снимка го забелязах на дясната ти гърда която се вижда по ъгъл, но после като видях втората снимка съм категоричен !
Мнението беше редактирано от Хри$то® на 21.04.10 18:53.
на 18 почти 19 съм. Проблема е такъв че нямам възможност за операции и т.н заради изпити, матури и т.н ... Де*а и живота...с извинение
Не бях видял втората снимка. Като цяло си пълен! Т.е. мазнини си имаш и по корема и паласки, нормално е и гърдите да са увиснали. НЕ може така категорично да се каже, че е гинекомастия. Отиди на лекар и ако той има съмнения, ще ти направят неоходимите изследвания.
22.04.10
06:51
Не мисля че е гинекмастия колега. Никой не може да ти каже оттук, но снимките не показват чак толкова видими отклонения.
НО разликата знаеш ли къде е. Гинекомастията е туморно образувание на мястот на млечната жлеза(дето ние я нямаме), а чистата сланина си е сланина.
Ако гърдите ти просто висят надолу в кофти форма, това е от мазнините. И е естествено че колкото повече мазнини натрупваш, толкова повече малките разлик имежду двете гърди стават по - видими.
Ако обаче висят поради твърдо или поне по - плътно и деформирано тяло в тях, което им “задава” формата - имаш гинекомастия.
Допълвам обяснението.
Ак оимаш гинекомастия и млечна жлеза ,тя ще образува и повече мастна тъкан също така.
Но ако нямаш деформации на млечна жлеза и имаш повече мазнини в едната гърда, ТОВА НЕ Е ПОВОД ЗА ПРИТЕСНЕНИЕ.
Просот отслабни и ако мазнините не се топят, ще мислиш. Човешкото тяло не е 100% симетрично.
И да знаеш, ако отидеш на лекар, той е възможно да се опита да изкара че имаш гинекомастия.
Ако предложената операция включва отстраняване на израстък от млечна жлеза, си струва да се замислиш.
В повечето случаи обаче той ще ти предложи абсолютно безмислена операция по отстраняване само на мазнини, нещо като липосукция.Която въобще не си струва да правиш! Едно че е зверски скъпа и затова ти я предлага, две че подготвителния и възстановителния период и периода без тренировки след нея ще е повече от периода с диета, който ти трябва за да поизчистиш. Без да говорим че след операцията и залежаваенто няма кой да те спре пак да напълнееш.
Така че не се психирай.
Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 22.04.10 06:57.
Ауу днес цял ден бях в скапано настроение, заради тези категорични заключения, но знаете ли - дори и да имам гинекомастия, при едно добре изчистено тяло, ще се преживява n-кратно по-добре.Ето имам стимул ще се размазвам от тренировки, ще изливам негативното и резултатите ще си дойдат!
ПоЗдрави!!!
22.04.10
10:12
Първо ти трябва диета. Пак си тренирай.
Лека гинекомастия.И все пак пипни около зърното,ако усещащ твърда тъкан под него е гинекомастия.Но това ще разбереш и като поизчистиш,ако е гинекомастия ще свалиш корема,но гърдите ще спаднат съвсем малко.
Гинекомастията не е туморно образувание (освен това и мъжете имат млечни жлези,само че са недоразвити,защото обикновено не им трябват :) ) ,а разрастване на млечната жлеза,точно както и при жените,нооооо не толкова силно изразено....оттам и bitchtits.От снимката е трудно да се потвърди на 100%,но дори и да има ми се струва,че тя е по-скоро псевдогинекомастия,т.е. натрупване на мастна тъкан(по разбираеми причини).За по-голяма точност се налага консултация с личен лекар.Чувствителни ли са зърната,а наболяват ли те от време на време.А при допир или леко стискане?
Мнението беше редактирано от малкия113 на 22.04.10 12:49.
Това наистина е много вероятно и да е псевдогинекомастия, което е добре и това лесно може да се разбере по симптомите ако не си имал болезнени усещания, ако е физологична гинекомастия винаги има и болезнено уплътняване около зърното първо на едната жлеза после и на другата. Понкякога обаче е възможно и съчетаването на псевдо и физиологична гинекомастия, тази която е при тинеджърите които са в пубертет се нарича - транзиторна заради по бързото съзряване на клетките в тестисите и точно при тази гинекомастия лекарите казват, че е от пубертета и ще ти отшуми с веремто, но този процес трябва да се наблюдава от лекар поне 2 години защото може и да не отшуми. При самото опипване на ареолите ако има разрастване на жлезата, можеш да разбереш идали тя е разрастнала защото тя е твърда (за разлика от сланините) и тук вече според големината на тези тъкани (възли) се опердля и степента на гинекомастията. Купи си цинк, а най добре ZMA (цинк, магнезий и вит. В6), цинкът пречи на ароматизирането в което андрогените се превръщат в естрогени (женски полов хормон) и е задължителен суплемет за билдерите !
Не трябва толкова да се стресираш, това не е толкова страшно ти само ако знаеш колко много тинейджъри имат този проблем.
Трябва обаче да си изградиш желязна дисциплина по отношение на тренировките и храненето, ти имаш и много бавен метаболизам и трябва да занеш, че хората които имат повече мазнини по тялото си при тях процеса на ароматизиране на андрогените в естроген е много по силен и това води до още по лесно отлагане на мазнини. Така, че колкото повече сваляш излишните мазнини от тялото си това ще намлява естрогенът ти за сметка на тестостерона. Не е нужно да ти казвам, че само със вдигане на щанги и дъмбели няма как да стопиш мазнините, така, че освен трнировката с тежести ще трябва да вкараш и доста кардио. Трябва да си настроиш психиката и да вярваш, че можеш, че ще успееш дори да си представяш визулано как със всяка една тренировка ставаш все по як и с по малко мазнини, психката е толкова мощна и все още една пълна закадка за учените защото в медицината има толкова много случаи вече на хора, който само с волята си и психолгическата си настройка са преодоляли болести дори като рак. Тя е толкова мощна, че дори и човек, когато почне да си внушава много силно разни болести те дори могат да се появят на истина заради внушението. Да не споменавам за будистите, които знаете какво могат и това всичко защото имат невероятен контрол над съзнанието си !
22.04.10
15:56
Гинекомастията не е туморно образувание (освен това и мъжете имат млечни жлези,само че са недоразвити,защото обикновено не им трябват :) ) ,а разрастване на млечната жлеза,точно както и при жените,нооооо не толкова силно изразено....оттам и bitchtits.От снимката е трудно да се потвърди на 100%,но дори и да има ми се струва,че тя е по-скоро псевдогинекомастия,т.е. натрупване на мастна тъкан(по разбираеми причини).За по-голяма точност се налага консултация с личен лекар.Чувствителни ли са зърната,а наболяват ли те от време на време.А при допир или леко стискане?
Гинекомастията е точно доброкачествена мутация на мъжките млечни жлези, т.е. баш туморно образувание, хайде да не пояснявам какво значи туморно образувание. По принцип доброкачествените тумори се характеризират като псевдооргани, и млечна жлеза при мъжа си е точно това. Нема нищо по точно като определение на тумора от възникването на несъществуващ орган със собствена хормонална секреция и собствено кръвоснабдяване.
Ккато казах, много медици са склонни да наричат гинекомастия.... чистата... мастия, т.е. натрупването на мастна тъкан.
Преглед при специалист и кратина на половите хормони ще изясни случая много по добре от всички коментари тук, които са общо взето безполезни за диагноза, но като цяло не виждам никакъв сериозен проблем че чак да проклинаш живота и съдбата си...
Отново ти казвам обаче, по - важното е диетата, спортът оформя тялото, но диетата маха сланините.
Поздрави!
Гинекомастията е точно доброкачествена мутация на мъжките млечни жлези, т.е. баш туморно образувание, хайде да не пояснявам какво значи туморно образувание. По принцип доброкачествените тумори се характеризират като псевдооргани, и млечна жлеза при мъжа си е точно това. Нема нищо по точно като определение на тумора от възникването на несъществуващ орган със собствена хормонална секреция и собствено кръвоснабдяване.
Ккато казах, много медици са склонни да наричат гинекомастия.... чистата... мастия, т.е. натрупването на мастна тъкан.
Преглед при специалист и кратина на половите хормони ще изясни случая много по добре от всички коментари тук, които са общо взето безполезни за диагноза, но като цяло не виждам никакъв сериозен проблем че чак да проклинаш живота и съдбата си...
Отново ти казвам обаче, по - важното е диетата, спортът оформя тялото, но диетата маха сланините.Поздрави!
За първи път виждам такова тълкуване на гинекомастията,като доброкачествен тумор...но може,не съм запознат с клиничните пътеки за отделните заболявания в България,нека се изкаже някой по-подготвен в това отношение.Там където аз съм учил медицина е сред хормоналните заболявания.Поздрави.
23.04.10
09:49
ПО принцип не е типично туморно аболяване както си го представяме с буци и прочие, но ето го в класификацията на туморите
http://onkolink.hit.bg/benign.htm
Както казах, доброкачественият тумор е развитие на тъкан, която изработва собствено кръвоснабдяване, и започва да функционира като орган като в повечето случаи отделя и хормони. Войната най - често е да им се прекъсне притока на кръв, даже т.нар, хрущял от акула точно така въздейства на туморите: пречи им да си образуват кръвоносни съдове. Именно разрастването, без да се разпространява по съседни органи, но с възможно притискане и хормоните са двете неща, които правят доброкачествения тумор опасен.
И гинекомастията е точно това .Развиват се жлезисти клетки, но нетипични, нямат всичк ифункции на млечна жлеза, отделят хормони и натрупват мазнини.
В някаква степен не е тумор, защото е развитие на съществуващ закърнял орган.
В друга обаче е точно тумор, защото е неконтролирано, нетипично и несиметрично развитие. С характеристиките на тумор - само на определен вид клетки, с кръвоснабфяване и хормони.
Ауу днес цял ден бях в скапано настроение, заради тези категорични заключения, но знаете ли - дори и да имам гинекомастия, при едно добре изчистено тяло, ще се преживява n-кратно по-добре.Ето имам стимул ще се размазвам от тренировки, ще изливам негативното и резултатите ще си дойдат!
ПоЗдрави!!!
Ще те посъветвам да си купиш едно колело,ако нямаш и да го караш всеки ден по колтото може повече. Сега идва лятото,гледай в най-големите жеги и горещини да излизаш и да караш бързичко,излизай извън града на дълги преходи и така само внимавай с движението,но аз съм карал така край пътя много години и десетки хиляди километри и за сега да чукна на дърво не съм имал произшествия,но няма значение къде ще е просто от колоезденето се свалят много бързо килограми !
30.04.10
08:24
MIF, според мен имаш гинекомастия, но за да не спорим отиди при личния лекар да ти даде направление за мамолог, който да направи снимка и да я ряазчете (да ти каже дали е само мзнина или и развита млечна жлеза). От твоите снимки веднага мога да ти кажа, че ядеш много въглехидрати и определено имаш завишен естроген. Най-важното нещо в момента е да свалиш манините, за да си подобриш съотношението тестостерон/естроген.
Христо е написал , доста верни неща. Само за кардиото не съм съгласен. Прекаленото кардио вдига кортизола, а той от своя страна подтиска тестостерона. Най-добре се отслабва с интервалн испринтове ;) Също е много важно да избягваш всякакви КСЕНОЕСТРОГЕНИ (xenoestrogens)!
Отностно това дали гинекомастията е тумор, от това което съм чел не я категоризират като тумор. Мъжките млечни жлези са идентични с женските, при подходящи хормонални нива дори може да се наблюдава лактация!
30.04.10
09:07
Отностно това дали гинекомастията е тумор, от това което съм чел не я категоризират като тумор. Мъжките млечни жлези са идентични с женските, при подходящи хормонални нива дори може да се наблюдава лактация!
А при неподходящи, гной и кръв.
Мда. Ако под подходящи нива се разбира например хипофизата в мозъка на мъжа да развива пролактин... Значи имаме подходящи нива.
Обаче не знам колк оточно подходящи са тия нива при положение че и хипофизата ,а отта мцялата ендокринна ситема е въвлечена.
Както и да е ,той и тумора може да функционира нормално при определени хормонални нива. Освен това даже и да не я наричат тумор, на поне 50 % от местата я наричат доброкачествено разрастване/развитие, което си е баш същото.
Например тук
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D0%B8%D0%BD%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%8F
http://www.endosurg.eu/Gynecomastia.html
Всъшност май в повечето официални източници като гледам, така я наричат. Доброкачественото е именно това, на което слагаме определението “тумор”.
Да, не я наричат директно тумор, щото т.нар. транссексуални ше земат да излезат на митинг, че сме нетолерантни и ги смятаме за болни, ама на практика.. .Си се счита за точно това.
Но не е за това спора.
Вижте колеги, не е тука мястото да блесваме със знания за гинекомастията
Не знам кой и как може да се опази от пластмасите.
Но мисля, че в опита си да кажете повече неща излишно стресирате момчето.
То ВИДИМО НЯМА ГИНЕКОМАСТИЯ.
100% случаят му не е патологичен и няма сериозни изменения.
Второ, по снимки не може да се каже.
Трето, даже и да има, в 90+ % от случаите на неговата възраст това е преходно състояние.
Оттук нататък, не знам дали разбирате, но излишната и нерядко спорна информация по скоро го затормозява, отколкото да показва кой колко разбира от дадена област. Не можете да помогнете. Всъщност можете само да попречите.
Да иде на лекар, после ак оима диагноза ,да си мерим.... знанията.
Но като цял оспоред мен ак осе заеме със спорт и диета повече има смисъл отколкото ако се заеме със статии за гинекомастията и почне да си търси и открива заболявания и да си попива гърдите 20 пъти дневно и наистина вземе та ги възпали. Или си докара друг вид тумор, мастен ил ина съединителната тъкан.
Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 30.04.10 09:09.
От всички коментари твойте с най безмислени, нищо общо с темата, но пък това явно не ти пречи да казваш:
Преглед при специалист и кратина на половите хормони ще изясни случая много по добре от всички коментари тук, които са общо взето безполезни за диагноза .....
Най безполезни са твоите коментари, изписа 1 тетрадка с разни теории за туморите при положение, че тази болест при която нарастват гръдните жлези при мъжете се нарича - гинекомастия, както го пишe и във всички учебници по медицина, а когато това нарастване на тези жлези е при жените тогава се нарича - цици, бозки, нянки, дюлички, прасковки, мандарикни и т.н. ! Ако отидеш при някой мамолог и му изложиш твойте туморни теории за гинекомастията повярвай ще те изгледа много странно !
Ние тук говорим за гинекомастията, а ти развиваш теории за туморите и после говриш как всички коментари били безмислени, а твойте са най смислени, това е забавно :)
Тук никой не си мери знанията и не знам що го споменаваш това, явно ти искаш да си мериш знанията. Ние тук не сме доктори, всеки казва това което е прочел, чул от някой или изпитал лично и споделя !
Мнението беше редактирано от Хри$то® на 30.04.10 19:54.
02.05.10
20:04
Колега, пишат ти глупости и е абсурд по снимките да разберат дали имаш заболяване, коеот както ти казах си е вид туморно и определено свързано със сериозни отклонения. Гениите, чели дебели книги - както се мятат - трябва да са наясно че това заболяване се диагностира с :
1. Мамография.
2. Хормонално изследване.
Те безупречно проведоха и двете зад монитора и клавиатурите си по снимка на едро момче в размазан план.
Чували са , и са чели. Знаят и споделят... И прочие.
Другото, коеот не разбраха момчетата е , че възрастта на пубертета е тежка в хормонално отношение зарад иоще нещо. Характеризира се с тежк идепресии, отчаяние, страхови неврози. Затова и самоубийсвата са чести тогава.
И най - честото проявление е хипохондрията - младежите, откриващи промените в тялото си почват сами да си търсят болести, които най - често нямат. И тея болести усилват усещането за безизходица, депресията и прочие.
Това е МНОГО ПО ЧЕСТО СРЕЩАНО, от женските полови жлези при момчетата. И нема по вредно от тази болест да се подхранва с празни приказки и “информация”... Без да е диагностирана.
Разбира се сега аз трябва да им се ообяснявам. Какво съм казал, какво съм намекнал и как не са ме разбрали. Тумор ли било, не било ли тумор и чия е всъщност ценната информация.
Мисля да го избегна.
Спирам темата, тя по скоро ще ти вреди, на теб и на форумния мир, отколкото с нещо да допринесе.
Върви на ендокринолог, гинеколог... Вътрешни болести. Джипи дори. Който и да те поеме ще знае де да те прати.
Но като цяло не бързай да се настройваш да си тежко болен.
И даже да ти открият нещо - в което искрено НЕ ВЯРВАМ - пак знай ,че не е страшно и дори може да се окаже преходно с възрастта.
Поздрави, и ако има други притеснения, пиши. Сори за темата, но не си на правилното място за лечение на хормонални заболявания.
Тук всъщност по често боледуват от такива, отколкото да ги лекуват.