Къде са маниаците които ходят на лостовете ?

22.04.10
06:43

:exclaim: Каде да намерим хората които са зарибени по лостовете , да си попишем и да обменим малко информация... нещо подобно като вас фитнес маниаците, дето си пишете кой по голяма щанга вдигнал и т.н. :-)  В Google една тема имаше тренировка на лостове и той пича решил че тя за коша... :(

Темата беше редактирана от r0under на 22.04.10 06:45.

22.04.10
07:09

не е една ... много пъти са обсъждани тренировките на лостове. не мисля, че трябва да има разделяне на фитнес и тренировки на лостове. аз лично тренирам и по двата начина.

22.04.10
07:47

Клипа е страшен, зарибих се и аз да се мъча по лостовете :D

П.П Някой да знае песента от клипа ?

22.04.10
08:50

казано от korpusito на 22.04.10, 07:47:

П.П Някой да знае песента от клипа ?

Don Omar feat Tego Calderon - Bandoleros

Мнението беше редактирано от r0under на 22.04.10 08:55.

22.04.10
08:59

казано от r0under на 22.04.10, 06:43:

В Google една тема имаше тренировка на лостове и той пича решил че тя за коша...

И тази ще замине в коша, ако почнат обиди и квалификации или спорове от типа лостове срещу щанги.
Такива теми във форума ими десетки, даже навремето Dymag беше направил една, където беше пускал собствени клипчета.

казано от korpusito на 22.04.10, 07:47:

Мен единствено набирането на една ръка ме впечатли :)

Мнението беше редактирано от Петко К на 22.04.10 09:05.

22.04.10
10:17

В 142-ро се събират вечер една група.
От клипа ме впечатли бавното силово. На набирането с една ръка не се вижда дали някой не му помага от долу - не че е задължително да му помага някой, ама не се вижда и е възможно.

22.04.10
11:18

Бавното силово и набирането на 1 ръка са впечатляващи! :) Събират се и в Борисовата градина - до кортовете и на още едно място около ТВ кула.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 22.04.10 11:19.

22.04.10
12:13

Хах ами аз минавам май за лостаджия :) От една година тренирам така и се храня ВМ-НВД. Забелязах, че на лостове треновете ми дават много сила, може би защото правя основно силовите движения (набиране на 1 ръка, предна и задна везна, отскоро правя бавното силово, макар че има какво да се желае от техниката). Според мен такива тренировки позволяват както и мускулна хипертрофия, така и адекватно покачване на силата и издръжливостта. Сигурен съм в едно - няма по-добра тренировка за мускулите на коремната стена от изометричното натоварване с front lever и human flag.
За мене, ако се тренира на лостове с пълната палитра от упражнения, то натоварването е достатъчно да се изгради всякакъв тип тяло. Иначе, единственото упражнение, което правя с тежести, е мъртвата тяга в система 5х5. Мисля, че това е страхотно допълнение към тренировката на лостове, защото учи тялото да моблизира адекватно много мускули наведнъж... което е от особено значение за силовите движения на лостовете :)

22.04.10
13:10

казано от mitaka101 на 22.04.10, 10:17:

В 142-ро се събират вечер една група.
От клипа ме впечатли бавното силово. На набирането с една ръка не се вижда дали някой не му помага от долу - не че е задължително да му помага някой, ама не се вижда и е възможно.

Всяка вечер ли и към колко часа, може да мина тея дни :)

29.04.10
19:34

Събират се пон-ср-петък в 18.30 часа. Около 10 човека, някои са начинаещи, а други - напреднали.

29.04.10
19:40

Мен пък много ме кефят тия меланхолични испански китари. Ама колко са трудни, няма да ви казвам. :)
Иначе аз съм голям мераклия за силово набиране, да го зауча това, но не ми е съвсем ясно как да започна.

29.04.10
19:58

Научи се да се набираш към корема на първо време, експлозивно :) Виж в beastskills, там е много добре обяснено :)

29.04.10
20:02

Тоест, лоста да стига до нивото на първия ред на коремните мускули? Аз друго обмислях. По-интересният вариант. Нормално набиране, след което с корема се обръщам през лоста и идва ред на кофичката. Като че ли ми е по-лесно. Ей сега го пробвах на лоста в нас. Нямам достатъчно място, но определено намирам този вариант за по лесен, за мен поне.

29.04.10
20:43

Не разбирам точно, ти май ми говориш за коремно...? Или някакво силово с много инерция, което е лош вариант :)

29.04.10
21:11

Виж движението на 1:20 от клипа в първия пост. Нормално набиране, коремно обръщане, кофичка. Ако целта ми е в едно движение да правя набиране + кофичка с цел тренировка, а не зрелище, мисля, че ефекта ще е същия. Просто метода, по който се озоваваш над лоста без да го пускаш, след като преди това си бил под него, е различен.

Мнението беше редактирано от ~ DN на 29.04.10 21:14.

29.04.10
21:17

Разбирам те. Но наистина няма нищо общо като натоварване. Силовата част на силовото е в дълбокото набиране, което трябва да направиш и в трудното обръщане. При това, което казваш, се губи този ефект :)

29.04.10
21:20

За каква разлика в натоварването на различните мускулни групи говорим при двете движения? Ако искам с едно движение да вкарам трицепс, гърди, бицепс и гръб, защо да не го правя с коремно, ами трябва да е класическо?

29.04.10
21:27

Защото силата, която трябва да вкараш, за да минеш над лоста, е много по-голяма при силовото набиране. А ако говорим за бавни изпълнения, силовото е несравнимо по-трудно.

30.04.10
07:08

Voyager къде ходиш във Варна най - често да се набираш ? Студент съм аз там и все още немога да намеря някоя по добра поста с лостове..

30.04.10
07:25

В руското има лостове, в новата сграда на Първа езикова гимназия... и у нас :) В Пета гимназия май има читави лостове, ама не съм ходил там да тренирам, така че не мога да кажа :)

13.12.10
21:14

Във “Васил Друмев” (около спортна зала е) и в “Найден Геров” също има хубави лостове : )

23.04.11
15:30

Модерация: Кирилицата е задължителна!
Условия за ползване

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 23.04.11 15:33.

06.02.13
21:52

казано от Костадин Савов на 13.12.10, 21:14:

Във “Васил Друмев” (около спортна зала е) и в “Найден Геров” също има хубави лостове : )

В Друмев лостовете са добри, ама успоредката е доста крива, в Найден Геров има само лостове, малко са дебели, но стават.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1