23.04.10
11:08
Аз пия зелен на “Akbar” и лайка, мента на “Биопрограма”. Да ви питам чайовете на “Биопрограма” стават ли или да се ориентирам към вносните. Според мен специално за зеления чай е по-добре да купим вносен(китайски, тайландски и т.н.). Вие как мислите?
NOW Foods Omega 3
Омега 3 мастни киселини
Pure Nutrition Power Flex
Комплексна формула за стави и хрущяли
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Pure Nutrition Creatine Capsules
Креатин монохидрат капсули
Още предложения от BB-Shop
Какви чужди чайове бре хора, истински чай на село от поляната,
или билковата аптека, вариш билката...прецеждаш,
по био от това здраве му кажи,
другото са вятър работа...
казано от VEGATA на 23.04.10, 11:08:
Аз пия зелен на “Akbar” и лайка, мента на “Биопрограма”. Да ви питам чайовете на “Биопрограма” стават ли или да се ориентирам към вносните. Според мен специално за зеления чай е по-добре да купим вносен(китайски, тайландски и т.н.). Вие как мислите?
Не прави грешката да си купиш български зелен чай, пробвал съм на Биопрограма и на още 2 български марки и мога да кажа, че нито една НЕ става за нищо. От вносните аз си взимам на Пикуик, той много ми харесва, а и един Mayfair - него го продават за 2лв в Пени, 25 пак. х 1,75гр и качеството е доста прилично за цената, даже е доста добро.
Като върл фен на белия и зеления чай, препоръчвам магазин Brasserie (във Варна) - намира се точно под турския ресторант Orient, срещу паспортното. Продавачите са винаги супер любезни, има огромен избор от всякакви насипни чайове, а можеш и да седнеш и да си поръчаш кана чай на място. Много са готини :)
От пакетираните чайове, според мен по-приемливи марки са Dilmah и Twinings. Такива като Биопрограма и подобните на тях изобщо не искам да коментирам...някакви тревички в някакви пакетчета.
Колеги, в момента пия второ пакетче зелен чай на NOW. Определено не съм доволен. Все едно пия вода, няма нищо общо с чайовете, които съм пил досега. Цената от 10лв просто ми се струва безумна и също ми направи впечатление, че надценката е повече от 100%. Съветвам ви да не го купувате и да се ориентирате към тези, които се предлагат в по-големите магазини. Twinings примерно са много по-добри, а цената е двойно по-ниска.
това пия аз, доволен съм от вкуса.
Ако съм на “кафе” и се сетя да си поръчам чай, то е на Twinings някой от плодовите - изключително ароматни :)
Мнението беше редактирано от atanasov на 12.09.10 16:29.
аз пия pickwick има кутийка с 5 вида зелен чай с нещо др. аз харесвам най-много , зелен+мента. и все пак няма нищо общо с липата която баба прави ...
12.09.10
21:21
За какво го пиете този зелен чай?
Иначе преди пиех пикуик някакви с ягода, горски плодове и такива ама незнам , изглежда все едно е с оцветител :D
Сега си имаме една голяма кутия липа у нас и стават много хубави чайове, също така във Варна има няколко дървета гинко билоба и от тях сме брали ;)
Не ми се отваря нова тема и ще попитам тук. Вярно ли е че зеления чай има ефект подобен на л-карнитин или някакъв бърнър ?
13.09.10
08:55
има и доста по добър от л-кларитина и от фетбърнъра
освен че е наи-мощният антиоксидант истинският зелен чай има много силно деиствие върху метаболизма което освен във слабителен ефект се изразява във по добра перисталтика на стомаха и червата и по добра и пълноцена обработка на храната
за подобен ефект препоръчителният прием е сутрин и вечер по една чаша
имам лични наблядение към ефекта които гарантирам - за два месеца смалих 8 кг с такъв зелен чай но го спрях щото ме избиваше да ходя по 3-4 пъти до тоалетна на ден и мен тва ме дразнеше
13.09.10
10:13
Nestea!
15.09.10
07:40
Аз си варя билките директно, най - добре така.
15.09.10
09:25
казано от Питбула на 13.09.10, 10:13:
Nestea!
Все едно да кажеш “Фанта”...
Аз напоследък все пробвам различни марки Зелен чай но като цяло са си боклуци,от магазините за здравословни храни и храни за диабетици има зелен чай на листенца ,по-скъп е но уж си е качествен....
19.09.10
12:06
Аз пия на Akbar зелен на листа и съм доволен.
29.09.10
10:05
Традиционния зелен чай, точно този който се препоръчва като мощен антиоксидант е с латинско име Camellia Sinensis (L.) Kuntze. Напоследък се появиха доста марки спекулиращи с името зелен чай, включително и зеленият чай на “Биопрограма”. Той е съвкупност билкови стръкове но не и Camellia Sinensis !!!
PS. Китайците имат следната поговорка: “По-добре си дай последните пари за чай вместо за храна”
Здравейте. Относно зеления чай съм на мнение, че е по-добре да се взема вносен, например, такъв който е пакетиран (насипен или в пакетчета) и проверен в Англия на пример, понеже там качеството на контрол е много по-добро, от тези които пристигат в съмнителни торби и чували, понеже има вероятност да са интоксикирани с афлатоксин, (продуцира се от гъбичката аспергилус).
Мнението беше редактирано от Петър на 21.05.14 00:04.
казано от caihundrel на 13.09.10, 08:55:
има много силно деиствие върху метаболизма което освен във слабителен ефект се изразява във по добра перисталтика на стомаха и червата и по добра и пълноцена обработка на храната
как го пиете това,че ви действа така положително... лятото една колежка ме черпа с нейния зелен чай (за отславане ли къв бил- моя плодовия беше свършил, а ми се пиеше чай) .. пих го към 1 през нощта... на другия ден се молих за бърза и безболезнена смърт. корема ми трета световна, аз на работа ли бях до мястото ли бягах и обратно не е ясно... вън вали, студено- аз потна и горещи вълни ме обливат. Лошо ми става ни храна, ни вода мога да кусам- даже и от задължителното ми сутрешно кафе ми се повдига само при мисълта за него.... до обед корема ми беше така залепнал за вътрешностите ми, както не би бил сигурно яко не ям 3 дни... чувствах се все едно съм хванала треска или някаква ужасна тропическа болест...добре,че шефката се смили над бедната ми душа,та ме пусна 2-3 часа почивка, в които със силата на волята и никоя друга се добрах до леглото... там агонизирах и.. към 6 започнах да виждам водата като не толкова противна... полека полека и храната възвърна своя чар... и тогава стана нещо страшно- върколак на пълнолуние да бях нямаше да ям с такава агресия и трепет всичко,което видя... беше яко ядене..
от тогава не ща да чуя за зелен чай- а всички толкова го хвалят... от марката ли от мен ли ..не знам защо се получи така
Аз пия на Dilmah зелен с жасминови листа и доста ми харесва. Жасминът някак притъпява горчивината, която иначе не поманясам. Иначе не ми действа никак на стомаха (което значи, че не е истински?). Единственият проблем е, че днес изпих две чаши и в 3 часа все още не ми се спи...
21.05.14
21:55
Аз пия литри какъв ли не, зелен, черен, билков, плодов, в пакетчета, в кутии, насипен, имам чувството, че и райграс да бутна във вряла вода и него ще го изпия. Просто обичам чай, особено лятото в най-голямата жега да пия горещ чай, не знам нормално ли е:D Честно казано не съм видяла никакъв ефект върху себе си- независимо дали конкретният чай се води ободряващ, успокояващ, приспиващ, разхлабителен, за нерви или каквото и да е. Просто само по този начин приемам някакво прилично количество течност и си промивам бъбреците така да се изразя. Вече там за антиоксидантен ефект и т.н не мога да коментирам. Конкретно на въпроса- предпочитам да си купувам насипни чайове от един магазин, който се казва”Дрога” (чай и подправки продават де, само така се казва :)) откакто затвориха Даржелинг (или го преместиха, не знам)
05.02.16
12:27
Здравейте, аз също пия доста чай, зеленият със жасмин ми е любим. Реших да се включа в темата, защото и аз имам лош опит с много от ползваните от мен “продукти”. Определено не съм почитател на популярните марки като Twinings например. Причината е че вкусът и действието на много от предлаганите зелени чайове не съответстват на очакваните от мен. За сега използвам зелен чай от малайзия и е наистина страхотен. Не е затворен в пакетчета, а се продава на листенца в бурканче, така че съдържанието му е абсолютно видимо. Не съм фен на острите вкусове и аромати за това харесвам, че в този чай има листенца жасмин. Определено вкусът и ароматът му са много приятни. Никога не съм пила повече от 2 чаши чай на ден и никога не съм имала проблеми със стомаха или съня. Марката му е Rahsia Herbal - Зелен Чай с Жасмин, това което ме впечатли е че чаените им плантации се намират в дъждовните гори на Малайзия, а те са защитена територя. Чаят се предлага с лечебна цел. Аз го използвам повече от 3 месеца и се чувствам наистина страхотно. Купувам го от online магазин, това ми спестява много време. Признавам си, че в началото бях малко резервирана към електронните магазини, но от този съм много доволна. Надявам се че с този пост ще бъда полезна на любителите , каквато съм и аз, на заления чай. :)
казано от Karina Berova на 05.02.16, 12:27:
това което ме впечатли е че чаените им плантации се намират в дъждовните гори на Малайзия, а те са защитена територя.
Всички чаени плантации се намират в джунгли. ;) Въпроса е какъв чай пристига до нас. Единствения качствен чай, който съм си купувала от България е Althaus (филипински), и мисля че спряха да го внасят преди години.
Ако на някой му е интересно как се произвежда чая.
Мнението беше редактирано от Margi на 05.02.16 13:06.
06.02.16
23:50
Здравейте, Маргарита Манева, стиата ви е наистина интересна,
аз нямах представа как се произвежда чая, така че на мен много ми хареса.
Ще се радвам да споделите мнение , в случай че опитате чая, за който писах.
Поздрави :)
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече