Белег от операция-какво мога да направя?

GE

20.02.05
00:14

Претърпях лека операция на корема преди около 1 година и сега имам белег, които дори оаче няма цвят на кожа! Какво мога да направя за да зарастне по бързо и по възможност да се махне? :cry:

20.02.05
16:03

Аз бих си направил татуировка

GE

20.02.05
17:23

Много смешно—татуировка! Не ми се прави на интересен а бъди сериозен,штот на мене хич не ми е весело! :evil: А раната ми още не е зараснала савсем и ме е страх да я търкам кат се къпя, ти искаш да си правя татуировка! :?:  :evil: аиде малко по сериозно , моля! :!:

20.02.05
18:40

Казваш, че си я претърпял преди година тая операция (1вия ти пост), а сега казваш че раната не била заздравяла! Това е абсурд! Ако наистина е така не знам как си тренирал досега, нито изобщо как си се движил активно през това време! Ако не си се объркал нещо с датите (примерно да не е преди година ами седмица) веднага при някой лекар, защото 1 година незарастваща рана не е никак надобре

GE

20.02.05
20:24

Модернирано от head_hunter http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?p=41234#41234

Имам предвид че е затворане, но още няма цвят на кожа! Все още е розова! Та не знам дали има проблем, ама май е добра идея да ида на лекър! :?

Прочети правилата на форума!
Пиши на кирилаца!
Поста беше преведен от мен!

20.02.05
20:50

Toва е промяна на клетъчно ниво и няма как да се възстанови някога, до такава степен каквато е била, по простата причина, че в момента там където са те резнали не е кожа(дерма), а е чисто и просто съединителна тъкан  :!: Аз също имам белег на корема. Не е приятно но какво да правиш. Моя не е от операция де :)
Има възможност и с години да стои така червено и да не избледнее, но може и за кратък период от 3-6-9 месеца да се избистри.
Мога да ти препоръчам да го мажеш с “Контрактубекс” мазило (малка тубичка) 10-на лева зависи от коя аптека ще го купиш :) То е за белези и специално за това, което говориш. Върши работа, но за добри резултати се изисква продължителна употреба 3-6 месеца, може и до 1г. ако е упорит белега. Също така мазилото заглажда кожата (именно неравностите). Бягай да го купуваш и бъди упорит :)
Друг вариянт > лазер, но там ти трябват много $$$
Поздрави  :D

GE

20.02.05
20:59

Тва мазило сам го пробвал за около 2 месеца и като че ли даде ефект ама пише че се маха до 1 година! :shock: Тва е много време! и 10 кинта не са малко! оште повече че годнодтта му е 20 дена след отваряне! за малу белег лазера може и да излезе по евтиното,по- лесното и по-ефективното решение? :idea: Имате ли идея колко струва? :?: Приблизително! :lol:

20.02.05
21:21

Виж кво ... това, че трябва време 6-12 месеца, за да мине е бял кахър. Тъй като поне ще го третираш белега и той ще се заличава постепенно. А така само като се чудиш и маяш времето си минава, а той си седи в същото положение. 21 дена да бъдем точни. Аз се вмествам в това време точно. Еми мажи го обилно и го втриваш с масажи 3 пъти на ден го прави ... сутрен, обед и вечер :) еми виж кво ... с лазера ще ти излезе много по-суровео “скъпо”. А ти не си разбрал дали е упорит белег... може и за 6 месеца постоянно мазане да мине.
10 лева за 3 седмици не са кой знае какво... замисли се !!!

GE

20.02.05
22:06

И все пак знаеш ли лазера кви кинти струва штот аз сам на мнение че е по-добре!

20.02.05
22:24

Абе човек, извинявай, че така ще ти говоря, ама... белег като белег, такъв е живота. ИЗмисли някаква баровка история да разказваш на мадамите по плажа и си готов...  :lol:  Примерно наръгали са те с нож :P И какъв ти е проблема просто не виждам...

А иначе:
1) мазилата... виж там кви ги има
2) слънчеви пани през годините и месеците, може с солариум, но не е добре колкото слънцето, така кожата се оправя, аз имах белег от изгаряне не много голям и не много дълбок, за 2 години плажове се оправи, изобщо не се забелязва, пък и да се забелязва... наръгали са ме с нож :P :lol:  /базик/ :)
3) ... ми 3-то няма, да не ти пука

:) айде много здраве

20.02.05
23:13

[quote author=“tpd”]Абе човек, извинявай, че така ще ти говоря, ама... белег като белег, такъв е живота. ИЗмисли някаква баровка история да разказваш на мадамите по плажа и си готов...  :lol:  Примерно наръгали са те с нож :P И какъв ти е проблема просто не виждам...

А иначе:
1) мазилата... виж там кви ги има
2) слънчеви пани през годините и месеците, може с солариум, но не е добре колкото слънцето, така кожата се оправя, аз имах белег от изгаряне не много голям и не много дълбок, за 2 години плажове се оправи, изобщо не се забелязва, пък и да се забелязва... наръгали са ме с нож :P :lol:  /базик/ :)
3) ... ми 3-то няма, да не ти пука

:) айде много здраве

и моя е от изгаряне :( но моя е малко по-голям
@gen незнам не съм се интересувал

GE

20.02.05
23:27

Модернирано от head_hunter http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?p=41235#41235

Аз обаче ша питам някаде!И ша ви кажа!Ама надали ша е скоро! 8)


Спри да пишеш с 4 и 6 за това има букви!
Промених символите във всичките ти мнения!

21.02.05
10:49

И аз не мисля че трябва толкова да му се впрягаш на тоя белег...аз колко имам и не ми пука, даже си е готино някой път :))
Пък за избледняването ако не го праиш нищо - не съм съвсем съгласен че за около година ще се оправи. Аз на външната страна на дясната предмишмица имам един белег дето едно парче стъкло ми се заби чак в мускула преди 2 години - еми още розовее, не е с цвета на кожата ми, още е релефен белега, но какво да се прави...даже вече не му обръщам внимание.
Ако притеснението ти е че е грозно, не мисля че някой ще ти се присмее за белег, защото рана оставяща белег е нещо, от което никога не може да се предпазиш със сигурност, още повече че белега по принцип означава че си претърпял нещо неприятно и болезнено, така че свестен човек не би му обърнал повече от стандартното внимание “от какво ти е?”
Но както си решиш, като не ти харесва - мажи го, оправяй го с лазери, избора итялото са си твои. Аз само ти казах моето мнение

21.02.05
14:20

...

Мнението беше редактирано от maxx_muscular на 07.04.14 21:59.

21.02.05
15:28

Това май-беше най-практичната идея ако наистина цената не е висока. Доколкото знам не е точно шев, ами прилича на цип някак си - едни “щипки” от двете страни на раната и през едни уши в средата им се прекарва конец, така дефакто не остават характерните за шев дупки от иглата. Ако говорим за едно и също нещо (а предполагам че е така, едва ли има 100 вида козметичен шев) наистина има ефект

21.02.05
19:49

@maxx_muscular…. за това за което говориш, за да се осъществи, то той трябва да има корем голям, даже “шкембе” да си кажем, а ако е слаб и кожата му е стегната забрави за това. Ако не се лъжа това го правят, като едновременно (нещо като липусукция) и изрязват излишната кожа, т.е. тази с белега и правят козметичен шев и така ставаш слабичък и без белег :) Но за това ти трябва шкембе и $$$, а и е доста рисково

21.02.05
20:42

Абе и от задника режат, когато присаждат има и още начини за взимане на кожа, обачеееее, ЗА КАКВО ВИ Е ВЕ ХОРА!? Живейте и се радвайте, че сте живи. Да ви кажа, много сте смешни с тези белези, я се замислете малко, има хора които имат огромни проценти изгаряния, има хора без КРАКА, РЪЦЕ, КАКВО ДА КАЖАТ ТЕ!?!

Така, че хайде стига с лигавщините. :?

21.02.05
22:39

Ем и аз туй казах - ко ти дреме от един белег, даже си е готино (леле какъв съм извратен  :wink:  :wink: )

21.02.05
23:48

Еми така е да ... горните 2 мнения ги споделям :) Предлагам тука да сложим точка на този пост  :wink:

26.02.05
00:51

Не си уточнил къде се намира белега и следствие от каква интервенция е но както и да е . Ако хиругът се е постарал при шева белега може да е съвсем малък но пък не знам за каква интервенция и какъв хирургичен метод и за какъв достъп до каво и изобщо за какво е била операцията. Като казваш че те е стах дори да търкаш в областта сигурно става дума за трудно зарастваща рана . На мястото на среза се разраства съединителна тъкан която е доста по различна по структура от кожата със всичките и слоеве . Тя е кръвоснабдена по различно от разрастналите се в нея капиляри .  И съответно по различно пигментирана поради неналичието на миелобласи . Също така няма космени фоликули и мастни жлези . Говоря за цикатриксната тъкан . Белега след възстановителният период може да бъде тетиран с много на брой методи предимно чрез помади . Но белег винаги остава особенно при по големи цикатрикси . Тогава решението е едно - пластична хирургия . А по горе някой спомена за белезите от шева в хуманната медицина когато шият кожа предимно използват прекъснат възловат шев защото е лесен и сигурен - пък и конците лесно се махат . Или ако възникнат усложнения в следоперационния период раната може да бъде отворена и дренирана по лесно . А за да не се получи белег се използват козметични шевове един от тях е интрадермалният зашита по този метод раната изглежда като затворена с цип . А белега от нея като белезникава ивица по кожата която едва се забелязва . И по принцип я забелязват само ако знаят за нея .

26.02.05
22:31

[quote author=“4XL”]Не си уточнил къде се намира белега и следствие от каква интервенция е но както и да е . Ако хиругът се е постарал при шева белега може да е съвсем малък но пък не знам за каква интервенция и какъв хирургичен метод и за какъв достъп до каво и изобщо за какво е била операцията. Като казваш че те е стах дори да търкаш в областта сигурно става дума за трудно зарастваща рана . На мястото на среза се разраства съединителна тъкан която е доста по различна по структура от кожата със всичките и слоеве . Тя е кръвоснабдена по различно от разрастналите се в нея капиляри .  И съответно по различно пигментирана поради неналичието на миелобласи . Също така няма космени фоликули и мастни жлези . Говоря за цикатриксната тъкан . Белега след възстановителният период може да бъде тетиран с много на брой методи предимно чрез помади . Но белег винаги остава особенно при по големи цикатрикси . Тогава решението е едно - пластична хирургия . А по горе някой спомена за белезите от шева в хуманната медицина когато шият кожа предимно използват прекъснат възловат шев защото е лесен и сигурен - пък и конците лесно се махат . Или ако възникнат усложнения в следоперационния период раната може да бъде отворена и дренирана по лесно . А за да не се получи белег се използват козметични шевове един от тях е интрадермалният зашита по този метод раната изглежда като затворена с цип . А белега от нея като белезникава ивица по кожата която едва се забелязва . И по принцип я забелязват само ако знаят за нея .

Tака добре му го обясни :) че все едно беше извадка от учебник

GE

27.02.05
00:25

ами белега е на корема и операцията е много плитка!Беше за отстраняване на родилно петно,което се разрастваше и не е по голяма от 3-4 см!

27.02.05
11:40

Gen

Виж какво ще ти кажа приятелю, това че имаш белег не трябва да те притеснява, напротив даже е по мъжествено - повярвай ми !

През 94г. минах през 8мм. прозорец в един лагер на Ковечевци и се накълцах по цялото тяло :

- на левия крак около 20 шева
- на десния 5-6 шева
- на ръцете
- на корема 15 шева

Следващите години ми бяха доста тежки, като ходя на море ме беше срам да се съблека, абе с две думи “кофти работа” не го желая на никой...пробвал съм всякакви кремове, на терапия съм ходил НО уви нищо. Хората са казали че времето лекува всичко и са доста прави :!: Такаче приятелю не се притеснявай от това че имаш белег, след време той ще поизчезне, но не напълно, но това пак ти повтарям не трябва да те притеснява. Не мисли за него и карай на-пред с високо вдигната глава 8)

Успех !

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1