28.04.10
15:08
Здравейте!
Наскоро видях да предлагат такова олио в магазина до нас,но нямам и идея какво е това рапица точно ?И има ли някакви предимства пред зехтина примерно?
Темата беше редактирана от tra^la^la на 28.04.10 15:10.
За пържене е по-добро от зехтина. За пържене а и изобщо може да пробваш Butterschmalz - масло, на което му е извлечена водата, с 99% мазнини.
29.04.10
10:07
#3
Рапицата (Brassica napus) е маслодайно растение от сем. Кръстоцветни (заедно със зеле, ряпа, хрян и други). Отглежда се за фураж, биогориво и растително масло. Маслото съдържа големи количества мастни киселини (омега 3 и омега 6), сравнимо е като хранителни качества и усвояемост със слънчогледовото и соевото. Сравни състава му с този на зехтина и ще се види има ли предимства.
Растителните масла не са подходящи за термична обработка—->олио и рапично масло suck.
Зехтинът става за салата, но ако ще пържиш, недей да хабиш скъп зехтин, все тая: всичко е вредно.