олио от рапица (rapeseed / Rapsöl)

28.04.10
15:08

Здравейте!
Наскоро видях да предлагат такова олио в магазина до нас,но нямам и идея какво е това рапица точно ?И има ли някакви предимства пред зехтина примерно?

Темата беше редактирана от tra^la^la на 28.04.10 15:10.

29.04.10
09:26

up                           .

29.04.10
09:57

За пържене е по-добро от зехтина. За пържене а и изобщо може да пробваш Butterschmalz - масло, на което му е извлечена водата, с 99% мазнини.

Рапицата (Brassica napus) е маслодайно растение от сем. Кръстоцветни (заедно със зеле, ряпа, хрян и други). Отглежда се за фураж, биогориво и растително масло. Маслото съдържа големи количества мастни киселини (омега 3 и омега 6), сравнимо е като хранителни качества и усвояемост със слънчогледовото и соевото. Сравни състава му с този на зехтина и ще се види има ли предимства.

29.04.10
14:21

Растителните масла не са подходящи за термична обработка—->олио и рапично масло suck.
Зехтинът става за салата, но ако ще пържиш, недей да хабиш скъп зехтин, все тая: всичко е вредно.

29.04.10
15:04

Ако ще пържиш - тефлоновия тиган :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1