28.04.10
20:03
Значи висок съм 1.87-8 сантиметра и тежа 99 килограма. На 16 съм, добre ми е горе долу съотношение височина и килограми, но имам доволно голямо шкембе (Все още съм teenager). Сега спазвам що годе добър хранителем режим, но знам, че има хора които разбират много повече от мен затова казвайте къде греша :)
7.00 100-130-40 грама овесени ядки с 200-300 мл прясно мляко 1.5 % + 3 цели яица/Понякога разнообразявам Корнфлейкс вместо овесени ядки, че писват.
10.00 - Домашно приготвен сандвич от вкъщи с шунка/пилешко филе, като самия сандвич е намазан с извара.
13.00. Ако се прибера вкъщи хапвам пилешко филе/телешка пържола с 1 голям домат и 1 краставица. Ако нямам възможност да се прибера както е в 80 % от случаите хашвам сандивч, като този от 10.00 часа.
18.00 Телешка пържола с 1 голям домат и краставица.
20.00 1/2 Телешка пържола/пилешко филе с домат.
Знам отсега, че ще изям някаква критика за 1.5 % прясно мляко но ..:) Впрочем голям проблем ама наистина голям проблем имам с глада. Като хапна в 18:00 часа и след 1 час съм гладен все едно цял ден не съм ял. Тренировката ми е от 14;30-16ч. Тренирам джудо, ходя на фитнес 2 пъти в седмицата, правя и кросфит тренировки. Моля някой ако може да ми поразнообрази малко диетата. Скоро почвам да се чуда дали да си купа от магазините по 1 лев от онези кутии и да бъкам ориз с пилешко. Перфектно ще ми дойде да го хапна в 10.00 часа, че с тия сандвичи ми е писнало.
Темата беше редактирана от thndr на 02.05.10 12:31.
Ориза е по-добър вариант от хляба.Рони Колман като беше в София,наблегна само на пилешки гърди и ориз и отказа да опита дори шопска салата заради сиренето/разбира се той не е на НВД/.Аз лично бих предпочел 100 гр. ориз пред хляба.Във форума има много примерни режими за НВД.Просто потърси.
Ами хубаво е да се хапват плодове, но поне 2-3 пъти в седмицата трябва да се сменят, смисъл ако единия ден е ябълка на другия банан, после пак ябълка 1-2 дни и пак някъв плод.
29.04.10
18:34
И хапваи след тренировка най-добре е за да подхранисх мускулите поне според мен ;)
Ами, fam0us, Аз днес преди тренировка хапнах 1 банан, след тренировка също. После като се прибрах вкъщи след ядене хапнах и 1 ябълка. Хапвам и портокали през 2-3 дена. :)
Имам предвид, че е полезно, не че ще повлияе много на диетата, а и е хубаво в един ден само 1 плод да имаш, може и малко резне от друг.
Това твоето не е точно нвд ябълки, банани, портокали, овес, хляб, да ти кажа направо си ядеш въглехидрати и се залъгваш че е нвд, в което няма нищо лошо де.
Гладен си защото не ядеш достатъчно храна, само като вкарваш протеин и захар ... ще си стоиш гладен.
казано от tonu на 02.05.10, 17:32:
Това твоето не е точно нвд ябълки, банани, портокали, овес, хляб, да ти кажа направо си ядеш въглехидрати и се залъгваш че е нвд, в което няма нищо лошо де.
Гладен си защото не ядеш достатъчно храна, само като вкарваш протеин и захар ... ще си стоиш гладен.
Е човек, сутрин яйца и овес..само с яйца нема да стане най-много след час да съм гладен. Банан винаги след тренировка - спиране на катаболни процеси (в момента съм без аминокиселини). Ябълка незнам къде не съм чел, че една на ден е много полезна. Портокала с какво пречи на нвд? Да за хляба си прав, въпреки че е пълнозърнест, но както ти казах и като варианти съм изчерпан. Искам иначе за портокала да ми разкажеш, не че ям толкова често ама айде :)
Остави овеса сутрин, той е важен за през целия ден. После хляба и плодовете са проблем. От личен опит - НВД е само късане на нерви. Направи си свестен режим и ако искаш да сваляш, просто гледай да приемаш по-малко калории отколкото изразходваш. Иначе само ще се лишаваш и ще стоиш гладен, ще мислиш за храна и така нататък. Всеки се хвръля на НВД.....може да стане само ако даваш мноого пари за храна и си 100% стриктен, иначе само се мъчиш....лично мнение.
Проблема е в това че гледате на НВД задължително високо съдържание на белтъчини, ниско на въглехидрати, и мазнините - колкото толкова. А не е така, човек трябва да разбере кое е за него удачното, и дали ако се храни кетонно ще му бъде добре или пък не.
Т.е. ако мазнините ги чувстваш добре като хранителен източник, ги ползваш, ако не ти харесват и ти става тежко, ги оставяш и си ядеш въглехидрати. И в двата случая - ВВД, НВХ - ВМ може да има адаптация от 1 месец, за това не бързайте със заключенията.
Ами вече и аз незнам какво да си мисля. Едно знам, че ако не се нахраня добре, нито мога да спя нито мога да тренирам :D
казано от thndr на 07.05.10, 11:29:
Ами вече и аз незнам какво да си мисля. Едно знам, че ако не се нахраня добре, нито мога да спя нито мога да тренирам :D
Ето добро начало !