ооо бат Цецо къде се е появил...ще следим всеки твой съвет с интерес...аз особено...:)
17.05.11
14:54
ооо бат Цецо къде се е появил...ще следим всеки твой съвет с интерес...аз особено...:)
ааааа,не! не съветвам и не споря. просто казвам неща които съм чел или можеби съм опитал, или съм накарал някой друг да опита.
Оппа... колеги, need help :)
Задържам вода, с т а б и л н о ... причинно-следствено е, но е това е положението в момента... за това давайте предложение за нещо безвредно, което да ми помогне да се справя с цялата тази подпухналост...толкова тежка се чувствам, че откачам направо.
Мислех си за Акай бери? Идейки?
26.05.11
08:31
Започваш усърдно и старателно да пасеш глухарчета... и те така! (sun)
Сигурна ли си, че диуретик е най-доброто решение всъщност?
26.05.11
08:34
Махни въглехидратите от менюто, и пий диуретични напитки (кафе, чай).
Ако задържаш поради хормонални причини, по трудно ще изчистиш водата.
26.05.11
08:53
Марги, сега ако кажеш и че гори мазнини тоя магданоз, че го обожавам. Мога да си го паса направо от градината :D
За мазнини не знам, но е силен диуретик. Винаги, когато се чувствам подпухнала (а и не само тогава) си нарязвам една връзка в каквото ям и действа безотказно и е много вкусно :) :)
Ето за това ви обичам, защото сте ми много активни :)
зелен чай? (think)
Пия, пия та се късам...
Сигурна ли си, че диуретик е най-доброто решение всъщност?
Ако имаш друго предложение с радост го приветствам?
Махни въглехидратите от менюто, и пий диуретични напитки (кафе, чай).
Ако задържаш поради хормонални причини, по трудно ще изчистиш водата.
Въглехидрати в менюто ми почти нямам, на палео съм, най-много 1-2 плода на ден и то не всеки ден. Кафе не пия от няколко месеца, а чай пия зелен. Иначе ако играем на топло и студено ти нацели причината... и понеже се очертава да е в по-дългосрочен план, ще трябва да измисля нещо. Други предложения?
Магданоз - обилно количество върху салатата ти :)
И това го правя...обожавам магданоз.
Тенкю то ALL :)
Мнението беше редактирано от libra на 26.05.11 09:05.
а може ли тия хормонални проблеми да са от палеото? щото съм чел че на жените си им трябва въглехидрат за цикли и т.н.
а може ли тия хормонални проблеми да са от палеото? щото съм чел че на жените си им трябва въглехидрат за цикли и т.н.
Не е от палео режима - той по-скоро би регулирал дисбаланси, отколкото да ги създава. Задържането може да е от по прости неща - конкретен период от месеца, повечко сол, намален прием на вода, химически обработена храна, алкохол, недоспиване и/или преумора, нервно напрежение...
не пиле, дяволът се крие в един друг детайл, но не ми се влиза в подробности. Приемам достатъчно качествена друга храна, невъглехидратна с която да си набавям нужните макро и микронутриенти.
Вик е прав за причините, които е изброил за задържането на вода... бих добавила и още други. Както и да е... продължавам да търси лек против задържане на вода ;)
Лимонов сок.. Аз също задържам вода и затова почти всеки ден пия сок от един лимон разреден с малко вода. На мен ми помага и се чувствам страхотно откакто съм го включила в менюто си. :)
Мнението беше редактирано от Bathory на 26.05.11 16:49.
26.05.11
16:55
Ми че то кората е най-яка от целия лимон! ;)
Прецаках си палеото да му се незнае.... доядоха ми се млечни и в продължение на една седмица включих кисело мляко, сирене, кашкавал, извара.... съответно така започнах да се подувам като балон, че ми излезе тази една седмица през носа. Пустата лакомия ми създаде дискомфорт. Май само изварата най ми понася и от нея странични ефекти няма.... дали подуването може да има нещо общо с пастьоризацията на продуктите?!
Иначе тренирам - БЖЖ всеки ден без събота и неделя. Доста неща вече понаучих и започнах свободно да се боря с момчета/момичета... каквото дойде. Август месец ще се пусна и на лагер на Царево, чакам го с нетърпение!!!
По-здрави to ALL ;)
03.06.11
08:48
Ужас! Прецакала си палеото! Как е възможно това?! :x
Аз толкова искрено се кълнях в теб, а ти да постъпиш така... (dull)
(giggle) Комши, не се вкретенясвай, шТъ замолА! :P
Пф... яла си мляко т’ва онова... :D не е като да си изяла снощи 3 кутии с шоколадови бонбони нали? ... :( сега ми е толкова лошо че...
единственото, с което не успях да се справя при Стели е ужасните моменти бна въглехидратни затъпкване до дупка...
Либричке...аз съм същия с млечните...в смисъл...в умерни количества си ги ям...но почна ли да прекалявам...стомаха ми става като на билдер след растежен хормон...плондер...
Но...да ти споделя личен опит...без никакви млечни се чувствах супер...без никаква захар също(е там мозъчето малко се обаждаше), но тялото ми придоби причудливи форми...снимката на профила ми е от този период...да съм на 5-6 подкожни някъде...супер лек и силен...
Ба в тоя дневник всяко 2 ро мнение е на Стели 3 то на Славко, Теди ти сестра нямаш ли ? :D Така ша се скарат... ц цц ....
хахаха...е това ще обере овациите...:)))
лапеееееее, лапе...
Мнението беше редактирано от slavko на 03.06.11 14:35.
Но...да ти споделя личен опит...без никакви млечни се чувствах супер...без никаква захар също(е там мозъчето малко се обаждаше), но тялото ми придоби причудливи форми...снимката на профила ми е от този период...да съм на 5-6 подкожни някъде...супер лек и силен...
и аз тъй...бях под 10 % мас, но не може вечно. Просто имаме възможност за избор сред морето от млечни истории и въглехидратни боклуци, ако не ги виждаш и ги няма не ти се ядат.
Либра не си го слагай толкова на сърце. Подуваш се заради ензимите/липсата им/ и казеина, не заради пастьоризацията. Аз след година без млечни от една хапка извара и сирене почти драйфах, но се свиква. Все пак умната с количеството и качеството.
така ми беше интересен тоя дневник! пише де! ;)
Стелииииии :))))))
Не пиша пиле, защото осъзнах, че ми е супер натоварващо цялото това описване на храна и тренировки. А и така или иначе храната almost every day е една и съща... виж тренировките са различни - всеки път учим по нещо ново + затвърждаване на старо движение и накрая завършваме винаги със свободна борба със смяна на партньорите.
За жалост клубът ни излезе в лятна “ваканция” и това ще продължи до септември. За мен лично ще е до август, тъй като съм се записала на тренировъчния лагер и 10 дни заедно с vip ring ще се счууууууупваме от тренировки на Царево! Can’t wait!
Сега от време на време ще се събираме с момчетата в залата и ще правя отделно фитнес и кросфит. На кросфит ходя на Раковски, счупващо е там, но точно от това имам нужда. Така ще поддържам форма докато стане време за лагера..... тренировките ми липсват и то много, супер нервна съм без тях, но избор нямам.
Сега се оправям и отивам да поздравя кросфит дружината в 10-то СОУ ;)
Мнението беше редактирано от libra на 25.06.11 18:44.
така ми беше интересен тоя дневник! пише де! ;)
Стелииииии :))))))
Не пиша пиле, защото осъзнах, че ми е супер натоварващо цялото това описване на храна и тренировки. А и така или иначе храната almost every day е една и съща... виж тренировките са различни - всеки път учим по нещо ново + затвърждаване на старо движение и накрая завършваме винаги със свободна борба със смяна на партньорите.
За жалост клубът ни излезе в лятна “ваканция” и това ще продължи до септември. За мен лично ще е до август, тъй като съм се записала на тренировъчния лагер и 10 дни заедно с vip ring ще се счууууууупваме от тренировки на Царево! Can’t wait!
Сега от време на време ще се събираме с момчетата в залата и ще правя отделно фитнес и кросфит. На кросфит ходя на Раковски, счупващо е там, но точно от това имам нужда. Така ще поддържам форма докато стане време за лагера..... тренировките ми липсват и то много, супер нервна съм без тях, но избор нямам.
Сега се оправям и отивам да поздравя кросфит дружината в 10-то СОУ ;)
Този в средата на дружината с бялата тениска, не е ли Ицо?
Мнението беше редактирано от maxxi на 30.06.11 19:29.
ммммдаааа, та я раздуй за този лагер? ние с Ицо живеем в един блок, хихи. Колко е малък светът.
ммммдаааа, та я раздуй за този лагер? ние с Ицо живеем в един блок, хихи. Колко е малък светът.
С “лееееко” закъснение отговарям...
Инфо за лагера има тук -
http://realpain-mma.com/bg/events/view/247/летен-тренировъчен-лагер—mma-и-муай-тай
Или на кратко - двуразова размазвация и манджа ;)
05.07.12
13:06
Либра, аз не съм от разбиращите, но си имам мнение по въпроса.
Когато правиш клек и подвидовете му в 10 повторения, вероятността да хипертрофираш хич не е малка. Нищо, че при нас, жените, липсвал тестостерон и не знам какво си още. Ако обаче правиш тежък клек с петици в 3-4 серии и с по - големи почивки, няма да имаш увеличение на обиколките. Давам себе си за пример, нямам дори един см увеличение откакто правя тежки клекове - силата расте, краката се оформят добре, но няма хипертрофия.
Ясно е, че в един момент ще се наложи да кача см, ако искам силата да расте. Но има още време до тогава.
Оформяне на краката в същия обем според мен означава увеличаване на мускулна маса и намаляване на мазнини
С “лееееко” закъснение отговарям...
Инфо за лагера има тук -
http://realpain-mma.com/bg/events/view/247/летен-тренировъчен-лагер—mma-и-муай-тай
Или на кратко - двуразова размазвация и манджа ;)
Идея си нямаш колко ме е яд, че нямам тренинг за подобни тренировки, иначе първа изскачам! Много, много ми се ходи на тренлагер!!!