Дневникът на Либра 2010-2011г

Темата е заключена.
Прескочи до:

31.03.11
22:04

казано от вессс на 31.03.11, 19:16:

Какво рибено масло си купуваш??? :)

На Now Omega 3 от 1000мг :)

Супер..тъкмо ще разбера нещо...на едно място ми предлагат 90 таблетки от него за 70 лв. , на друго за 24 лв....
моля те помогни ми в дилемата, разликата е огромна :)

31.03.11
22:35

Поръчай си онлайн- за 8.28 долара абсолютно същите на NOW доставката ти е 4 долара- 200 софтгела.

01.04.11
10:03

тия с 70-те лева те бъзикат нещо:)

За 70лв. т’ва масло трябва да е от Pristis pristis (giggle)

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 01.04.11 10:53.

Днес го погледнах по внимателно//Now Ultra Omega -90 дражета :)

Вече се снабдих...срещу 16.50 лв. и ще си го ползвам със здраве :))))))

03.04.11
17:44

01.04.2011 - петък
ХРАНА
- палео
ТРЕНИРОВКА - почивка

02.03.2011 - събота
ХРАНА
- палео
ТРЕНИРОВКА - почивка

03.04.2011 - неделя
ХРАНА

1) 2я, 2б, малко пилешко, домат
2) пил.пържола бут; салата със зехтин
3) бадеми 40гр
ТРЕНИРОВКА
4) пил.пържола бут; салата

ТРЕНИРОВКА - Crossfit на Раковски

Нямах сила през седмицата изобщо... не съм сигурна на какво се дължеше, дали от работа, дали пролетна умора е почната да ме гони...За сметка на това обаче днес кипя от енергия и се чувствам идеално. Ще приемам вит.С в малко по-големи дози поне 7-10 дни.

Добавки: рибено масло, Витекс, вит.С (2000мг), Са+Мgn

Мнението беше редактирано от libra на 03.04.11 17:45.

05.04.11
21:32

04.04.2011 - понеделник
ХРАНА
- яйца, пилешко, бадеми, зеленчуци, ленено семе
ТРЕНИРОВКА - почивка

05.04.2011 - вторник
ХРАНА

1) омлет от яйца+ленено семе; домат, 1/2 авокадо
2) бадеми 40гр
3) пилешко; салата
4) ябълка; 3б
5) пилешко; салата

ТРЕНИРОВКА - СПИНИНГ

Трябва да престана да влизам в супермаркетите гладна.... майка ми не ме беше виждала от доста време и направи грешката да дойде да пазарува с мен... потресе се колко месо,риба и яйца си купувам :D Какво да направя...просто ОБИЧАМ да ям! Да тренирам и да ям, и пак да тренирам и пак да ям и така до припадък... и от двете ако може :))))))) Ама и работата си обичам да му се незнае...ама хайде да не е до припадък.

05.04.11
22:50

ще станеш машина ти...:)

10.04.11
22:59

Оууу, оууу, оуууу наминавам само да споделя, че тренировката по Кросфит на Раковски беше брутално яка днес... ;) Все такива активни недели искам... слънце, спорт и накрая манджа :D Любовта ми минава през стомаха и това си е....

Слънцето ме хвана, бузите леко ме пощипват и си лягам с усмивка на лице. Оползотвореният ден носи спокоен сън!

Лека на всички!

Мнението беше редактирано от libra на 10.04.11 23:02.

Т&

11.04.11
01:34

Интересно ще е да споделиш каква ще е тази толкова яко тонизираща тренировка, та да вземем и ний да опитаме.

22.04.11
22:23

Привееет :)

Минавам транзитно само да споделя, че най-сетне осъществих желанието си да тренирам БЖЖ. Преди малко се прибрах от втората  ми тренировка и с ръка на сърцето мога да кажа, че съм влюбена в този спорт. Тепърва ще навлизам, ще се осъвършенствам и смятам да бъда изключително постоянна. Та така... очертава се интересна спортна година, която ще се върти около тренировки по БЖЖ и кросфит :)))

Весели празници на всички!!!!

вече сме 2011 какооо (wasntme)

22.04.11
22:36

Тедкееее, направо ти завиждам за БИ-ва, дето тренираш

Kissss :*

DO

22.04.11
22:39

Либра - скоро и по Eurosport 2,след полунощ.

fire.is.my.nature

22.04.11
23:33

Хммм какво е БЖЖ? :)

23.04.11
00:20

казано от fire.is.my.nature на 22.04.11, 23:33:

Хммм какво е БЖЖ? :)

Бразилско Джуджицу

06.05.11
13:42

Хоппала!

Ето ме пак, транзитно... малко да поразмърдам дневника и да споделя как добре съм с угоила. 54 килца съм...никога през живота ми не съм била толкова много :D Не е трагично положението защото май съм качила повече на мускул от колкото на мазно, но ако продълвавам да ям толкова много (преспокойно си чуквам 2000ккал всеки ден) до края на годината ще вляза в горната категория по БЖЖ..  хахаха (смея се ама хич не е смешно!).

Знам, че ако смъкна калориите до 1600 бързо ще сваля...обаче как да стане този номер като ми се яде...всъщност не съм сигурна на моменти яде ли ми се или просто съм лакома...?! Цтирам от на Рони профила май беше “Лаком гъз глава затрива”!

Тренирам си активно... правя по 4-5 пъти седмично тренировки по БЖЖ и един път събота или неделя кросфит. Имам проблем отново с дясното рамо и то доста сериозно се обажда. Вчера на тренировка буквално си ме предаде....давайте съвети с какво да се мажа (на лекар/рехабилитатор 100% няма да отида).

Храната - once and again - P A L E O. Случва ми се да има дни, в които чийтвам от палеото с някое друго кисело мляко, но после веднага съжалявам, защото се подувам като балон. Ям предимно риба, морски,ядки и яйца. Месо не чак толкова много...зеленчуците и плодовете са ясни.

Добавките са ми Рибено масло, Ca+Mgn…

Everybody…enjoy the holidays! ;)

Мнението беше редактирано от libra на 06.05.11 13:46.

Да, лаком гъз глава затрива:) Не е лъжа.
С мен проблемът е същия - готина храна, ама много :))))

Няма да се косиш, изглеждаш супер. Тренирай и се кефи :)
Можеш да опиташ да повъртиш калориите. Два дни високи, ден-два по-ниски...Някакви такива неща.. Макар че ако си наистина лакома ме съмнява, че ще издържиш дълго :))

06.05.11
18:58

Чудесно изглеждаш, а и ако намалиш храната не знам дали ще смогваш с тренировките, които и като брой и като интензивност не са малко.
Keep the good work : )

07.05.11
12:25

казано от libra на 06.05.11, 13:42:

Хоппала!

Имам проблем отново с дясното рамо и то доста сериозно се обажда. Вчера на тренировка буквално си ме предаде....давайте съвети с какво да се мажа (на лекар/рехабилитатор 100% няма да отида).

Какво те боли точно - мускул, сухожилие или е разместена ставата? Имаш ли проблеми при движение, т.е. някакви ограничения в движението на ставата?
Ако е мускул може да го мажеш с който и да е от обезболителните кремове, които се продават + да пиеш ибупрофен 400 мг(3-4 дена) + 3-4 дена почивка.
Ако е сухожилие - 3 дена пий по 1 гр на ден парацетамол, купи си Revulsan (той става и за мускулна болка също - това са само етерични масла) + 4-5 дена почивка.
Ако ставата е изместена, колкото и да не искаш ще трябва да отидеш на лекар и да почиваш поне 10-тина дни.

07.05.11
19:16

Бааа Теди... честно много ме кефиш!!! ;)

07.05.11
22:29

даже имаш и прасци...

08.05.11
00:52

Хахаха - всичко си има наш’то Теди :)

08.05.11
02:28

Ти си моят идол!!!

08.05.11
17:56

казано от Bathory на 08.05.11, 02:28:

Ти си моят идол!!!

Това ме накара най-чистосърдечно да се усмихна. Но идол е прекалeно. Ако дневникът ми по някакъв начин те стимулира към движение, към спорт и към здравословен начин на живот, то това е достатъчно и аз съм щастлива.

Good luck ;)

Мнението беше редактирано от libra на 08.05.11 17:56.

08.05.11
18:03

казано от Svetoslav на 07.05.11, 12:25:

Какво те боли точно - мускул, сухожилие или е разместена ставата? Имаш ли проблеми при движение, т.е. някакви ограничения в движението на ставата?
Ако е мускул може да го мажеш с който и да е от обезболителните кремове, които се продават + да пиеш ибупрофен 400 мг(3-4 дена) + 3-4 дена почивка.
Ако е сухожилие - 3 дена пий по 1 гр на ден парацетамол, купи си Revulsan (той става и за мускулна болка също - това са само етерични масла) + 4-5 дена почивка.
Ако ставата е изместена, колкото и да не искаш ще трябва да отидеш на лекар и да почиваш поне 10-тина дни.

По скоро е става... миналата година имах неприятен инцидент докато правех ренегатско с крака на пейка и от тогава от време на време се обажда рамото. Нямам ограничение в движението, но при някои ключове и премятания се появява остра и силна болка. Почивах 3 дни... в покой е ок сега положението, но ще видим утре на тренировка. Искам ми се ако мога да мина само с мазила...

Мерси все пак.

Мо-о-оже ли да знам защо се правиш на герой с рамото? (wasntme)

08.05.11
18:15

казано от Кольо Пияндето на 08.05.11, 18:06:

Мо-о-оже ли да знам защо се правиш на герой с рамото? (wasntme)

Напротив, не намирам това ми решение за геройство....просто съм такава, май имам алергия към всякакви медици...
It’s just me and the pain. We can handle it ;)

09.05.11
10:39

Теди, палеото предразполага към повечко хапване, защото храната е чиста и лесно се обработва, съотвено огладняваш по-бързо, но то това му е хубавото..
Погледни си пак снимките и реално си отговори дали виждаш мазно някъде. Аз не виждам..

казано от libra на 08.05.11, 18:15:

Напротив, не намирам това ми решение за геройство....просто съм такава, май имам алергия към всякакви медици...

Голямо момиче си, знаеш какво правиш.
Според мен, обаче, това е неразумно.

09.05.11
12:01

Почини си малко и не го натоварвай рамото- какво по-добро от това?

09.05.11
14:16

казано от libra на 08.05.11, 18:03:

Искам ми се ако мога да мина само с мазила...

Мерси все пак.

Aми пробвай и само с мазила, но не забравяй за 10-тината и може би повече дни.

Веднъж, мисля че бях на 22-23, разтегнах кръстни връзки в коляното. И един добронамерен доктор ми каза да почивам поне месец. Аз само се подсмихнах вътрешно, продължих да тренирам (след седмица имах нацинален шампионат). Резултата беше - нулево представяне и 1.5 години възстановяване от една първоначално лека травма.
Но както има една поговорка - ум царува, ум робува, ум патки пасе и аз ги пасах патките доста :). Повярвай ми, няма нужда всеки сам да открива топлата вода. ;)

Мнението беше редактирано от Svetoslav на 09.05.11 14:18.

09.05.11
14:33

зависи от какво е болката...
ако просто си резтегнал малко повече или някое сухожилие те дърпа...айде няма нужда да почиваш 3 години...
сериозните предпоставки за сериозни травми се диагностицират от сериозни специалисти, които ние рядко ползваме...после си страдаме..ама ако от всяка болчица почнем да се втеляваме, по-добре са спрем да тренираме...

Изкуството е в това да правиш правилна преценка - да възстановяваш “в крачка” наистина малките болежки и да не подценяваш нещата, които могат да ти струват сериозни проблеми. Трудно е, аз също съм допускал неразумни грешки и съответно съм си плащал тарикатлъка после.

09.05.11
22:09

Тeди... машинчице... т’ва рамо ще мине на кучето (имам 2) така че бъди спокойна :P

Мнението беше редактирано от Стенли на 12.05.11 12:33.

13.05.11
23:09

казано от libra на 08.05.11, 17:56:

казано от Bathory на 08.05.11, 02:28:

Ти си моят идол!!!

Това ме накара най-чистосърдечно да се усмихна. Но идол е прекалeно. Ако дневникът ми по някакъв начин те стимулира към движение, към спорт и към здравословен начин на живот, то това е достатъчно и аз съм щастлива.

Good luck ;)

Не преувеличавам - най-добрата!! Дневникът ти ми помага много. С храната много трудно се справям обаче и от там резултатите ми се бавят. Не мога да спра въглехидратите - обичам си хляб просто. Та и това май ми е най-големия проблем. хаха
П.С.: Не искам да свалям много де.. Даже ако може да си запазя килограмите... Сила и релеф!! хаха

Мнението беше редактирано от Bathory на 13.05.11 23:54.

17.05.11
14:09

Беше похвалена ;) браво!!!

Мнението беше редактирано от Стенли на 17.05.11 14:09.

казано от вессс на 31.03.11, 22:29:

Супер..тъкмо ще разбера нещо...на едно място ми предлагат 90 таблетки от него за 70 лв. , на друго за 24 лв....
моля те помогни ми в дилемата, разликата е огромна :)

ъм...малко закъснях, но понеже гледам че никой друг не е хванал разлиакта:
healthstore.bg/Omega-3-1000-mg-100-drajeta.html
healthstore.bg/Ultra-Omega-3-Fish-Oil-90-drajeta.html
като съответно има и по-големи опаковки.
Омега 3 - 2 капсули имат 0.4г омега-3.
Ултра омега 3 - 1 капсула има 0.75г омега 3.

т.е. приблизително 4 капсули омега-3 са равни на 1 капсула Ултра омега, а пък Ултрасите са само 3 пъти по-скъпи. т.е. по-далаверски са.
пък и ако следите Мартин Беркан - http://www.leangains.com/2011/05/omega-3-fatty-acids-for-muscle-growth.html
за да има значителен ефект върху изграждането на мускулна маса ти трбяват 3-3,5 грама омега 3. абе дет се вика - “четете там, то всичко си пише.”

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1