Въпрос за хранене(изчел съм доста статии и от форума)? Благодаря за вниманието :)

01.05.10
20:30

Здравейте висок съм 1.82 бях на диета която временно спрях  на 85кг(18% body fat). Много четох по въпроса  и сега съм леко объркан. Обърнал съм се перманентно към здр. хранене. Въпроса е че съм тяло тип ендоморф за което е дадено да приема по голямата част от хранителната си дажба в началото на деня и че трябва да поемат до 40% въглехидрат от хран. си прием защото този тип тяло било по “чувствително” към въгл. и трябвало да се внимава? Това вярно ли е? Също така знам че за сваляне на маса се приема 1 гр. въгл. на т.т. а за качване по 5 гр. колко е нормално да се приема при нетренировъчен ден и при тренировъчен - всяка сутрин ставам правя 40-50 мин интензивно кардио като преди това правя по няколко серии лицеви опори,клякане и преси?Почивам 1 път седмично. Важно е да отбележа че наближава и сесия предстои ми  доста учене така че не искам мозъка ми да стои гладен това е още една причина да питам за въглехидратите, гликогена и тяхното количеството? Не желая да се омазнявам а и предвид обстоятелствата си личи че трябва доста точно да изчисля въглехидратите..затова ще съм ви благодарен за съветите и препоръките. Забравих да спомена че за момента приемам някаде към 150-160 гр. въглехи..

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1