Има ли смисъл да взимам добавки в следния случай?

01.05.10
21:18

Здравейте на всички.Както си личи,съм нов във форума,следователно сорка ако оакам раздел или нещо от тоя сорт.Да започна малко по-отдалеч.Преди 5 години някъде тръгнах на фитнес (бях на 16 тогава) главно щото исках малко да поотслабна,понеже тогава бях доста мързелив и като цяло не се движех особено много и съответно бях станал като бъчонка :).Като всеки хлапак ,който сега почва да тренира естествено си давах зор да вдигам колкото се може по-голяма тежест,като си мислех че ефекта ще е по-голям,ама май всеки е минал по тоя път.В крайна сметка крайния резултат беше,че действително поотслабнах а и същевременно ми беше дошло времето и малко да се поиздължа и малко позаякнах.Впоследствие спрях да ходя ,обаче от 1-2 години така се случват нещата ,че нямам време за нищо почти т.е нон-стоп съм на някъде,съответно не мога да се прибера да се наям като хората,ми ям някви боклуци тип сандвич,дюнер,кашкавалка и т.н и като се прибера вечерта естествено съм гроги и се наяждам мъжката с каквото има (типично по български),като още по-лошото е ,че много оби1ам хляб и бъхтам бая от него и се трупирам в следствие на което вече се чувствам кофти т.е чувствам се запуснат и ми е някак си ...заседнало такова едно,макар че почти цял ден търча насам натам.И сега почнах да ходя пак с едно приятелче по 2 пъти седмично-за тонус.Въпроса ми е,има ли някакъв начин при тоя шибан режим освен за тонус и да кача малко маса със добавка/и същевременно?.Нямам претенции за супер резултат тъй като знам ,че при тоя скапан режим няма как да се постигне чак толкова много ,а и не ми се живее по рецепта демек да се съобразявам нон-стоп,като естествено с малко зор мога да си огранича някои вредни навици като например набиването на много хляб,просто искам ако е възможно да изглеждам малко по-масивен,тъй като не тренирах до сега и по мене всичко си седи равно (с изключение на леекото шкембенце),с една дума искам малко да се вкарам във форма.Какво е най-удачно да взимам в такъв случай-доколкото прочетох май най-удачна е комбинацията от креатин и протеин (особено протеин,като се сещам колко често ям чисто месо...) или пък може би някакъв гейнър,понеже поне доколкото виждам той си съдържа основните необходими неща?.Какво ще ме посъветвате? Мерси предварително :)

01.05.10
21:24

Привет! :) И аз съм новаче номога да ти кажа само 1
‘’или пък може би някакъв гейнър’‘
това ‘’гейнър’’ според мене само ще те омазни а ако искаш качествен протеин мисля, че няма да съм единственя който ще ти препоръча Scivation Whey :) Успех. Знам че не успях много да помогна :)

01.05.10
21:53

Не си променяй хранителните навици и ще ставаш все по-внушителен. Ако обаче целта не е прекомерно омазняване, по-добре се стегни и не се оправдавай с натовареното ежедневие, защото и аз имам такова, но съумявам да се храня горе-долу правилно. 2 пъти седмично е малко, но пак е по-добре от нищо. Ако ще взимаш добавка, то нека бъде протеин. Гейнър не ти трябва, защото явно и без друго омиташ бая въглехидрат на ден.

02.05.10
05:05

Явно не съм оставил впечатление ,че съм бая шишкав :) .Всъщност съм 1.77 и съм 75-6 кила.А тва с навиците действително трудно ше се промени и уви не се оправдавам...Значи само претеин е най-добре така ли?

02.05.10
06:16

Килограмите ти  не са много за ръста ти/зависи колко от тях са мускули/Намали малко хляба.Купи си протеин,тренирай и не яж банички и кашкавалки,просто си носи кутия с храна от вкъщи.Както казва Стоянчо,не търси оправдание,а се опитай да подобриш начина си на хранене.Най-малкото заради здравето ти.Аз работя понякога от 5 часа сутринта до 23 вечерта.

Never Compromise ,No Excuses,Be REAL Man With A Plan

казано от the_man_with_the_plan на 02.05.10, 05:05:

Явно не съм оставил впечатление, че съм бая шишкав :) .Всъщност съм 1.77 и съм 75-6 кила.

Аз съм 191 cm и в момента съм 89 kg. Снимките в профила ми са на това тегло. Ти как реши, че си БАЯ шишкав - не знам.

Храненето е навик, който може да се променя. ОК, вземи си протеин, но не мисли, че той ще елиминира основните недостатъци на храненето ти. Да се храниш прилично не означава непременно да ходиш постоянно с везна и хронометър в ръце. Затова - започни и не спирай... резултати ще има.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1