Навлизам в нов спорт и срещам проблем.

02.05.10
12:00

Здравейте, аз съм Александър на 14 години от Пловдив. Висок съм 180см и тежа 83кг. Ръка- 38см, гръден кош - 111см. Занимавам се с фитнес от 2 години.
След като дълго размишлявах и се консултирах с компетенти хора, сметнах, че тялото ми още не произвежда достатъчно тестостерон и не мога да получа резултати равни на усилията, които полагам. Реших да се насоча към друг спорт за следващите няколко години. Може би наследствено, а може би заради грешка в програмата, не съм достатъчно широк в горната част на тялото. Гърбът и раменете на се развиват така както ми се иска. Това ме насочи към гребане - каяк. Започнах да тренирам.
Тренировката ми е убийствена. Докато стигна до там с колело минавам 5км, бягам една обиколка на гребната база - 5км. Връстниците ми гребат по 10-15км (аз все още не мога толкова). След всичко това, отивам да вдигам тежести, и едвам едвам се прибирам вкъщи - пак 5км (да не ви описвам как се качвам до 5-ия етаж без асансьор)
Та въпроса ми е как да наблегна на рамената в такава програма, след като тренировката с тежести ми е след като съм изгорил почти всички въглехидрати?

ПП. Да приемем, че храненето е високовъглехидратно и високопротеиново....

02.05.10
12:37

Тъй, Саше. Никой не е перфектен. Аз пък имам обиколка на ханша по-голяма от гръдния ми кош. Това е генетика. Ако имаш мускулни групи, които изостават е едно, съвсем друго е да имаш генетични недостатъци. Второто просто не зависи от теб и не е твоя грешката, че се е случило. Просто майката природа има странно чувство за хумор. Колкото до хормоните - тепърва ще разцъфват. Ти си едва на 14 години, но това да не те спира. Аз като имам хормонален дисбаланс (иначе казано гинекомастия) трябва да клекна в някой ъгъл ревейки, че не съм мъжът, който искам да бъда, защото имам пречки? Ти сам знаеш кое е най-добро за теб, но си помисли дали не разсъждаваш в грешна посока.

02.05.10
13:00

На въпросът как да подходиш с раменете - гребането вече ти е направило тренировката за раменния пояс. Предполагам, че не маса търсиш, а издръжливост. Издръжливостта ще дойде с времето и тренировките по гребане. След гребането имаш упражнения с тежести. Моята логика е, че и там трябва да правиш повече повторения, т.е. работата отново ще е за издръжливост. В твоя случай храната ще е решаващ фактор. Гребците имат огромен калориен разход, затова и приемът е им е голям. Не забравяй обаче, че протеините също трябва да ги държиш на високо ниво, защото именно те ще възстановяват мускула. Ако имате кондиционен треньор, обърни се към него за по-прецизно мнение относно храна и тренировки.

02.05.10
15:24

@Стоянчо ти е обяснил много добре.Това ген ли ти е обаче ми е интересно?На 14 години 180 см 83 кг нещо нереално ми се струва.Познавам мои връстници (16 години),които са с такива размери,но на 14 години 180 см :).

06.05.10
11:51

Баща ми е 1,95м. абсолютно реално си е.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1