Хранене и добавки

F1

20.02.05
19:54

Здравейте,
най-накрая и аз се реших да попитам нещо във форума.
На 30 години съм, 190 см, 86 кг. Тренирам от 3 месеца за маса но в същото време се опитвам и да махна излишните мазнини около коремната област. Тренирам 4 дни в седмицата. Тренировката ми започва около 18:30 - 19:00 часа и продължава час и 15 минути.
Един от въпросите, които искам да задам е каква хранителна добавка да използвам за покачване на маса - протеин или гейнър. Ясно ми е че с тях немога да заменя храненето но за съжаление немога да се храня достатъчно добре когато съм на работа. За проба си взех супермас 2100 с креатин на Биогейм, но така като чета форума повечето хора предпочитат продуктите на Нутрим.
Та въпроса ми е да продължа ли на супермас или да мина на някакъв протеин. По каква схема да го пия - преди тренировка (време, количество), след тренировка, когато почивам? Предложения за комбиниране с други продукти.
За съжаление бюджета ми е ограничен и мога да отделя около 50 лв. на месец.
Засега се сещам само за това. Дано не съм пропуснал нещо важно в информацията която съм ви дал.
Поздрави

20.02.05
22:20

Здравей от името на всички форумци.
Като те гледам (или като те четя???) не си много дебел - даже хич. Мазнините около корема май не са много, въпреки това ИЗБЯГВАЙ употребата на всички ГЕЙНЕРИ (евентуално 60-тина грама след трен.). Момчета на по 16-18 г. качват мазнини от тях, пък ти....
С 50 лв на месец какво измислих аз:
:arrow:  1 кг. про 90 на нутрим за            18лв
:arrow: 1кг СуперМасс                      12лв
:arrow: витамини Биостронг (пак Биогаме :D )4лв за 30 хапа
—————————————————————————————————————
                                              34лв общо
Тези работи в оказаното от мен количество стигат за 1 месец. Про 90 пиеш след трен и вечер преди лягане (16 по 2 по 30гр=960 грама за месец). Супермасс по 60 грама след трен. Биостронг по 1 на ден.
Опция ако прецениш е да изхвърлиш Супермаса от цялата история(особено поради това че тренираш вечер), тук ти решаваш: пий месец-два и виж резултата...
:arrow: останалите 16 лв ги давай за трен и спестявай (има зали по 50 ст на трен. 0.5 по 16=8 лева), така след 3-4 месеца правиш цикълче я с трибестан, я креатин....УСПЕХ

F1

21.02.05
09:46

Благодаря за отговора.
Веднага се заемам с покупките.
Относно килограмите, преди 2 години бях 104 кг. но поотслабнах, но все още има какво да се маха както и какво да се добавя.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1