04.05.10
19:06
-Mоля за вашето мнение по въпроса: Как е най удачно според вас да са разпределени мускулните групи в пет дневна програма?
-защото се чудех дали така е правилно:
1.Гръб+трапец
2.Бицепс+корем
3.Гърди+предмишница
4.Трицепс+корем
5.Крака+рамо(слагам крака с рамо защото при досегашната ми три дневна програма варвяха добре заедно)
-мерси предварително.
Темата беше редактирана от kocko на 04.05.10 19:19.
Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работимАз мисля,че така ще претренираш,защото 1ден гръб пък 2 ден бицепс,същото е и гърдите и трицепса.Подобре направи така:
1 ден гръб
2 ден гърди,корем
3 ден почивка
4 ден рамо,предмишница
5 ден ръце
6 ден крака
7 ден почивка
Аз бих ги разделил на
1 ден Гърди
2 ден Крака
3 ден почивка
4 ден Гръб
5 ден Ръце
Пресата може да я тренираш всеки ден. Така ще имап два дни между тежки упражнения за горна част на тялото.
казано от Taranis на 05.05.10, 07:38:
Аз бих ги разделил на
1 ден Гърди
2 ден Крака
3 ден почивка
4 ден Гръб
5 ден Ръце
А рамото къде е ? Може да го сложи при краката.
оопс... пропуск..
ако е 5 дневен сплит рамото си идва в ден 3
1 ден Гърди
2 ден Крака
3 ден почивка 3 ден Рамо
4 ден Гръб
5 ден Ръце
Като тренирах по 5 дневен сплит, програмата ми беше следната :
Пон - Гърди
Вт - Гръб
Ср - Крака
Четв - Рамо + Трапец
Пет - Ръце (трицепс + бицепс в суперсерии)
Корем правех 2-3 пъти седмично по 2 упражнения след основната мускулна група за съответния ден.
05.05.10
16:43
казано от vatman на 05.05.10, 10:10:
Ако искаш да качваш мм по добре не прави 5 дневен сплит. ;-)
Защо ?
програмата на Rafael ми харесва повече от тази на Taranis - има време между тренировките за гърди и гръб и тази за ръце - така има време ръцете да починат. с петдневен сплит МОЖЕ да се качва ММ, стига да имаш необходимия опит и възстановяване за да го направиш ;)
Разбира се, че може да се качва ММ. Ако се тренира правилно може да се качва и с 3 дневен сплит, може и с 5 дневен, както вече FRANKO каза - всичко опира до хранене и възстановяване. С 5 дневния сплит това е от още по-голямо значение, тъй като се тренира 5 поредни дни. За този сплит препоръчвам, при възможност, да се използват протеин, глутамин или ВСАА (по избор), т.е. някакъв суплемент за оптимално възстановяване.
Като предимство на тази програма може да се отчете по-добрия акцент върху всяка мускулна група, може да се наблегне на детейлите, защото се тренира по 1 мускул на ден и тренировката ми продължаваше средно около 40 мин.
26.08.10
10:25
1.крака + прасци
2.гърди
3.гръб + задно рамо + прасци
4.рамене + трапец + корем
5. трицепс + бицепс + премишници + прасци :]
26.08.10
19:04
казано от martinski на 26.08.10, 18:44:
Пак си писал простотии kristiancho.Аз ти казвам спри човеко
да не съм си я съчинил тая програма умнико... кажи на джей кътлър че прави простотии мартински :D
казано от kristiancho на 26.08.10, 19:04:
да не съм си я съчинил тая програма умнико... кажи на джей кътлър че прави простотии мартински :D
момче, поне гледай откога са темите!
и програмата на Кътлър, я препоръчвай на профита или поне на хора с доволно голям стаж ;)
27.08.10
06:34
казано от FRANKO1 на 27.08.10, 04:22:
и програмата на Кътлър, я препоръчвай на профита или поне на хора с доволно голям стаж ;)
всеки си знае колко му е стажа и дали може да я прави или не ...
27.08.10
20:55
казано от kristiancho на 27.08.10, 06:34:
казано от FRANKO1 на 27.08.10, 04:22:
и програмата на Кътлър, я препоръчвай на профита или поне на хора с доволно голям стаж ;)всеки си знае колко му е стажа и дали може да я прави или не ...
Имам притеснения, че ти незнаеш въобще за какво иде реч. Не е задължително да си “на всяка манджа меродия”.
Мнението беше редактирано от Момчил Ганев на 27.08.10 20:56.
казано от kristiancho на 26.08.10, 10:25:
1.крака + прасци
2.гърди
3.гръб + задно рамо + прасци
4.рамене + трапец + корем
5. трицепс + бицепс + премишници + прасци :]
а бе хубаво ли е да се тренира толкова пъти прасеца в една седмица за покачване на ММ?????
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече