L-Carnitine + L-Glutamine

07.05.10
13:43

Здравейте.След 6 месеца качване на килограми,мисля че дойде времето да си изчистя мазнините по корема,които ги имах и,когато започнах да тренирам.За целта мисля,че ще са ми необходими L-Carnitine + бягане или кардио,зависи за какво имам време.Не искам обаче да губя мускулна маса и затова се замислих за глутамина.Искам мнения за комбинацията.Някой пробвал ли е такава,удачна ли е?Избора на карнитин мисля,че не е толкова важен и най-вероятно ще си взема някакви таблетки,които да ми стигнат за 2 цикъла по 2 седмици.За Glutamine съм се спрял на този на Optimum :
silabg.com/bg/product/detail/cid/18/id/134/na/OPTIMUM%20NUTRITION%20-%20GLUTAMINE%201000%20Caps.%20-%2060%20Caps.
Една таблетка съдържа 1 гр глутамин.Мисля,че ако вземам по 2 след тренировка ще е най добрият вариянт.Тоест ще ми стигне за същото време,както карнитина :).
Моля Ви за мнения :).

Темата беше редактирана от D3Co на 07.05.10 13:47.

07.05.10
13:57

В момента чистя без карнитин, впрочем без никакви добавки за чистене, а само с кардио и високомазнинно НВД. Добавките, които пия са матричен протеин (Синта 6), ВСАА и глутамин на primaforce. Глутаминът ти го препоръчвам, защото ще пази мускулнаа маса. Но още по-горещо ти препоръчвам да го комбинираш и с ВСАА. Примерно преди и след тренировка по 1 доза ВСАА, а след тренировка 1 доза глутамин. Преди лягане също доза глутамин. В нетренировчни дни също глутамин преди лягане. Карнитинът (препоръчвам ти течния на NOW) ще ти дава енергия за тренировка. Ако приемаш достатъчно белъчини от храна (или чрез протеинови пудри), ще запазиш максимално мускулната маса.
Глутаминът на оптимум е неизгоден като цена-количество! Най-добрата оферта идва от primaforce.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 07.05.10 13:58.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1